Laden Evenementen

Stop overeten en ondereten en hervind je eet-balans, op smaakvol Sardinië

dagoverzicht

  • DAG 1: THEMA AANKOMEN EN LANDEN. We landen op Olbia en gaan met een korte transfer naar een gastvrij agriturismo, zeer hoog scorend op Tripadvisor, waar lekker allemaal tapas op tafel verschijnen: een smaakvolle aankomst! Hier blijven we gelukkig drie dagen, en onderzoeken we het doolhof van onze gedachten: over eten, ons lijf en onszelf. De prachtige natuur en sfeer brengen de nodige rust om te onderzoeken hoe jouw patronen zijn gevormd.
  • DAG 2: THEMA: WELKE ETER BEN JIJ? Een geweldige start van de dag: de magische zonsopkomst op precies het goede punt aan het meer van Coghinas, diep verstillend mooi. Na het ontbijt volgt een sessie, waarin we onderzoeken welke patronen, regels en overtuigingen je hebt op eten en je lichaam. Afwisselend werken we met creativiteit, visualisaties en deelrondes. Daarna gaan we op pad voor de lunch op een geselecteerde plek en beleven we onze patronen in de natuur.
  • DAG 3: THEMA: DE VALKUIL VAN DE INNERLIJKE SABOTEUR. We onderzoeken deze dag onze innerlijke praat: wat zeg je tegen jezelf? Welke regels leg jij jezelf op, hoe ziet je saboteur er eigenlijk uit? Het lijkt een doolhof, een vicieuze cirkel, die pas zichtbaar wordt als je in het midden gaat staan. We lopen een labyrint, dat symbool staat voor de reis naar je ware IK op een inspirerende plek in de natuur.
  • DAG 4: THEMA: VAN WEERSTAND NAAR OVERGAVE. We reizen vandaag door een schitterend landschap naar Santu Lussurgiu, een monumentaal dorp in een uitgedoofde vulkaan. Nóg meer komen we hier tot rust, met zeer goed eten, mooie natuur en topplekken uit de prehistorie in de buurt: van feeënhuizen, tot reuzengraven en zonnetorens. We stoppen onderweg voor een bijzondere oefening, waar je je weerstand ontmoet. Centraal staan de universele principes in voeding en het leven volgens je ritme. We inspireren je vandaag met de Blue Zone-leefstijl.
  • DAG 5: THEMA: ETEN EN EMOTIES. Wat emoties zijn, hoe je ze herkent en wat je ermee kunt zijn onderwerpen die deze dag aan de orde komen. We zijn van het hoofd naar het hart afgedaald en we gaan creatief aan de slag met jouw toekomstscenario.
  • DAG 6: THEMA: THUISKOMEN IN JE LICHAAM. Je lichaam kun je zien als een huis, een voertuig van de ziel. Wat is zelfzorg en hoe kun je lief zijn voor je lijf? En als je lijf niet voldoet aan al jouw ideale plaatjes, hoe sluit je dan vrede ermee? We zetten jullie aan het schrijven en reken maar dat het een mooie ontmoeting wordt!
  • DAG 7: THEMA: VAN ZELFHAAT NAAR ZELFCOMPASSIE & VOLUIT LEVEN. Leven zoals jij dat zou willen! We onderzoeken jouw waarden en doelen. Ook gaan we vandaag metaforisch en letterlijk een sprong maken. Zo verbind je jouw hart en ziel met actie.
  • DAG 8: THEMA: COMMITMENT MET JEZELF. Door de week heen ben je geïnspireerd en geholpen ook door de oefeningen, gesprekken, stiltes, adembenemende natuur, de plekken die we speciaal opzoeken. Je hebt verbanden gelegd en uitgesproken. Het commitment ben je aangegaan en stopt niet als je op het vliegtuig stapt!
  • -STEL JE VRAAG-

WETEN WAARÓM JE EET IS DE INGANG TOT JOUW WERKELIJKE ESSENTIE

Zeker is het een smaakvolle ervaringsweek, genieten van alle heerlijke specialiteiten van de Sardische keuken. Dat vormt de bedding, evenals de sfeer die we samen creëren, in gedeelde menselijkheid. We pakken namelijk aan waaróm je in bepaalde omstandigheden zo grijpt daar dit en dat eten, of juist niet eet. Je zult zien wat een enorme herkenbaarheid het oplevert, waardoor jouw zelfcompassie en zelfsturing worden vergroot, intrinsiek gestuurd, in een unieke mix van mindfulness, psychologie en zelfcompassie, in een overvloed aan lekker Sardisch eten en mystiek. Je gaat veel en veel meer natuurlijk en intuïtief eten: de eetbalans van binnenuit. 
Je gaat mee op een reis die de relatie met voeding blootlegt, en die relatie een spiegel laat zijn voor de relatie met jezelf. ‘Een ontdekkingsreis waarin je uit de herhaling van oude lessen en patronen stapt.’

We verblijven op het passende Blue Zone-eiland Sardinië: dit is één van de plekken op aarde waar de inwoners lang vitaal en jong blijven. De juiste voedingskeuze maken is één van de geheimen. Ook hier ga je persoonlijk veel meer vertrouwen in krijgen.

Twee beproefde, smaakvolle locaties zijn je thuisbasis: eerst een agriturismo in het groen, met oma in de keuken, en daarna een monumentaal dorpje met fijne sociale sfeer en eveneens fantastisch eten. Deze locaties zijn onze uitvalbasis en bezoeken we sites die Sardinië bijzonder maken én die een boodschap hebben rondom de kennis die we opdoen. Zo ben je door de dag heen ‘aan het werk’, los van je werkomgeving. Het is lieflijk, smaakvol én verrassend: we bezoeken onbekende prehistorische Brontempels, Reuzengraven, Lichttorens en Feeënhuizen. Reken ook op hoger natuurschoon: van watervallen tot superieure zonsondergangen en sterrehemels.

Je maakt deel uit van kleine hechte groep, geleid door ervaren gidsen, Ingrid en Sam, die een goede neus hebben voor wat nu bij het programma past. Belangrijk vinden we persoonlijke afstemming. Er is voldoende ruimte voor ‘eigen verwerking’. Sam en Ingrid zorgen voor de kennis, sfeer, prikkelende oefeningen op bijzondere locaties. En oh ja: HET ETEN IS VOORTREFFELIJK!

HOOGTEPUNTEN

Het lieflijke van de natuur is een mooie metafoor voor het lieflijke voor ons lichaam. De voeding, de balans, de schoonheid, de wijze timing! Niet alleen bezoeken we dit soort plekken, we bezoeken ze op momenten met meerwaarde: wij zijn dat waard. En we weten dat voortaan ook thuis beter levend te houden. Grote kans dat je hier tevreden over jezelf gaat zitten: ‘ik ga er vanaf nu eens mooi wijs voedend mee om’. En je bent op een reis gegaan die niet standaard is, omdat jij ook niet standaard bent.

We zoeken best metaforische plekken op! Sowieso mooi gelegen, mysterieus en… we gebruiken ze voor de oefeningen. Waar sta je, waar kom je vandaan, waar ga je naartoe, wat zeg je tegen jezelf? Welke ongeschreven regels heb je? Bijvoorbeeld bij zo’n wereldwijd werkelijk únieke rots, waar je al deze elementen op kunt ‘plakken’. Reken maar dat we op prachtige plekken komen die helpen om de juiste vragen te stellen, overzicht te krijgen, inzicht te krijgen. Hier eten we ook, uiteraard altijd respectvol.

We gebruiken allerlei creatieve middelen om te oefenen met positief communiceren met onszelf. Dat is jezelf positief voeden: gedachten, denkwijzes, gevoelens, beslissingen. Dat doen we allemaal door de week heen, thuis en op bijzondere plekken met inspirerende boodschap: kort verhaal dat de positieve stroom op gang helpt.

Ingrid Eijssink is afgestudeerd op Voeding & Diëtetiek en gespecialiseerd in de begeleiding van mensen bij eetbuien en emotie-eten. Ze begeleidt mensen naar een natuurlijk eetevenwicht. Ze vertrouwt daarin op de genezende kracht van lichaam en geest. ‘Op het gebied van voeding, waar eet-hypes elkaar steeds opvolgen, leg ik de link naar binnen: het ‘uiterlijke’ probleem heeft namelijk een ‘diepere’ (onbewuste) oorzaak. Het gaat bij voeding om méér dan gezond eten: het gaat om het (her)vinden van het eigen evenwicht. Zoals mijn eigen ontdekkingstocht in het leven uitgangspunt is voor mijn manier van werken, nodig ik anderen uit hun eigen reis aan te vangen.’
Ingrid is opgeleid in de bewustzijnstraining ‘Uit de ban van emotie-eten’, in ‘Mindful eten’ en in de Mindfulness-Based Eating Awareness Training (MB-EAT). Ze heeft Matoeta opgericht, pionier op het gebied van Jungiaanse dieettherapie, waar voedings- en dieetadvisering worden gecombineerd met Jungiaanse dieptepsychologie.
De Etruskische godin Matoeta staat symbool voor transformatie: bewustwording als middel tot verandering. Naast individuele begeleiding in het centrum is ze werkzaam als analytisch coach in het bedrijfsleven, trainer mindful eten en emotie-eten bij emotie-eten.nl en docent voeding & bewustzijn aan een Yoga docentenopleiding. Op verzoek is Ingrid spreker op seminars.

Op de foto hier zie je nu Sam, die Ingrid voor deze week benaderde omdat zij ‘de mens diep inzicht en vertrouwen meegeeft rondom wijs eten’: wijs op de lange duur ook, in het leven. Dat dekt een belangrijk Blue Zone-element, waarbij Blue Zone verwijst naar gebieden met zeer veel heel lang supergezond gebleven ouderen. Een van die inspirerende gebieden bevindt zich nou net op Sardinië, waar Sam oorspronkelijk vandaan komt! Daardoor kan hij met zo’n diep verbonden passie een brug slaan tussen Sardinië en ‘thuis’: wat kun je ermee thuis, hoe hou je het daar levend? Vandaar zijn Keep Alive Tours! Hij gidst je langs Sardiniës overvloed en voedzaamheid en samen met Ingrid ook langs ‘hoe er wijs genietend mee omgaan’.
Sam heeft ook veel inzichten paraat uit eigen intensieve sportbeoefening: hoe verminder je de aanslag op je lichaam, zodat je lichaam pas later in de lichaamsrace ‘de rekening’ gaat presenteren? Wil je dat moment van de rekening gepresenteerd krijgen ook liever later in het leven dan vroeger? Ga dan mee. De rijke gevarieerde keuken van Sardinië – het ene gerecht of ingrediënt nog lekkerder en puurder dan het andere – is allemaal heerlijk oefenmateriaal. We oefenen alles tussen overgave en zuinigheid, in bewustzijn.

Na de fijne eerste drie dagen in een top-agriturismo aan het meer van Coghinas zitten we in monumentaal Santu Lussurgiu verspreid over twee sfeervolle huizen binnen een minuut van elkaar lopen. Midden in het historische centrum van dit actieve maar toch rustig gebleven dorpje, vol pittoreske steegjes en doorkijkjes en schilderingen en zelfs Sardinië-breed bekende ambachtslieden. De restaurantjes in de omgeving zijn verrassend top: ‘Dit TOP-eten is ook nog bij de prijs inbegrepen!’
Gedurende de dagen ontwikkel je intuïtief eten; afgestemd met je lichaam eet je precies waar je behoefte aan hebt. We laten los wat gezond en ongezond is en vertrouwen op de wijsheid van het lichaam. Daardoor haal je de lading van eten af en geniet je van al het eten, dat jouw lichaam voedt op alle niveaus: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel
Zeer Blue Zone-proof, zo’n week, want je gaat er lekkerder van in je vel zitten. Jouw lichaam zal dat belonen met langer vitaal blijven.

Dit is een van de brontempels en andere ‘vrouwelijke’ plekken die we opzoeken. We gebruiken ze als inspirerende metafoor voor ‘verbinding’ tussen hoog en laag, mannelijk en vrouwelijk, aarde en hemel, licht en schaduw. We nodigen je uit om persoonlijk op meerdere niveaus verbinding te maken. Daarbij genieten we van de unieke sfeer waarin je verder oefent, schrijft, deelt, verwerkt en elkaar inspireert.

De eerste drie nachten blijven we relatief dicht bij het vliegveld, en daar komen we als een soort thuiskomst – en de cirkel is rond – aan het eind ook weer terug voor een lunch en een laatste sessie. Je ziet dan aan het eind van de week hoeveel we hebben meegemaakt. Hoe uitgerust we zijn en wat we hebben geconsumeerd en verwerkt. Het is bijna niet te vertellen thuis. Want je gaat niet alleen geweldige plekken zien, maar een reis maken die betekenisvol is, voor eenieder op een eigen vlak: sommigen hebben nieuwe keuzes gemaakt in hun leven, of leven vrijer dan voorheen. Losser. Bewuster. Een fijn vooruitzicht. Op de foto een uitzicht uit een slaapkamer op de eerste agriturismo.

Deze week biedt je meer dan een goed gevoel en er even ertussenuit zijn. Door de intense ervaringen en belevenissen krijg je een dieper besef van jezelf, maak je ten diepste contact met jouw pure Zelf. Die ontmoeting is helend, aangezien wij vaak hebben geleerd onszelf niet te erkennen.
Kennis uit een boek blijft abstract, maar kennis via de ervaring gaat in je cellen zitten en vormen de intrinsieke basis voor je gedrag. Dat is wat beklijft!
Ga mee op deze reis als je iets wilt leren en je een niveau hoger kunt interpreteren dan ‘gewoon leuk. Intussen is ook het eten zeer smaakvol, puur, echt en voedend.
Rijke eenvoud, van eenvoudig tot rijk geserveerd
In de prijs inbegrepen zijn alle basismaaltijden en het meeste drinken, de overnachtingen, het vervoer op het eiland, alle excursies, oefeningen, sessies, workshops, Blue Zone-inspiratie en goed gezelschap.
Al met een heel compleet programma, in een week die je beslist meer dan zomaar een vacation kunt noemen: een workation. Je gaat inderdaad aan de slag, in een groep die we bewust beperkt houden tot minimaal 5 en maximaal 10 mensen. Alles voor maximale persoonlijke aandacht en minimale storing, in een optimale sfeer voor zelfonderzoek. Dit past perfect bij de sfeer van het eiland, waar juist bij een langzamer, respectvoller tempo hele mooie deuren open kunnen gaan. We lopen de deur en de dingen niet plat, en dat waarderen de bewoners en het eiland.

LOGISTIEK

VERTREK Van Amsterdam naar Olbia. Interesseert het onderwerp je: info@keepalivetours.com.
PRIJS 1800 euro voor 8 bijzondere dagen waarin je genietend de diepte in gaat en van veel moois geniet. Inclusief 7 overnachtingen, hoog gewaardeerde lunchpicknicks en ‘s avonds samen eten op top-agriturismo – met oma in de keuken! – of in het tophuis van Sam of in weer een ander uitstekend restaurant. Ook inclusief gerieflijk gezamenlijk vervoer op het eiland, mee met een zeer ervaren en vriendelijk-erudiete gids die alles vertaalt en inleidt en veiligheid én gelegenheid en sprankeling biedt. Bij aankomst op het vliegveld staat gerieflijk vervoer klaar, je wordt meteen liefdevol opgevangen en begeleid, met oog voor detail en energie. Je deelt in principe een fijne complete tweepersoonskamer, bel als dat een probleem is: 06-11 33 45 11. Veelal komen kamergenoten niet ‘zomaar’ bij elkaar. Maar bel maar. De reis gaat door bij 4 deelnemers, je krijgt korting als je iemand aanbrengt.
STO-GARANT Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.
BOEKEN Zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, dan volgt eventueel een aanmeldformulier. Hierboven zag je al dat je goed beschermd bent, via de STO-garantie.
INFO Bel eerst 06-11 33 45 11. Of via info@keepalivetours.com, Sam, logistiek.