MET MIJ MEE

IK HOU DE INSPIRATIE LEVEND VAN SARDINIË VROEGER EN NU

Wat is de boodschap van Sardinië van heel vroeger en nu? Ze helpt ons reconnecten met de natuur, met duurzaam gezond zijn, met een gezonde relatie met het
leven, met de aarde, met elkaar. Klinkt zwaar, maar is leuk. De reizen die ik organiseer zijn eigenlijk smoesjes om mensen bij elkaar te brengen en elkaar te inspireren.

Hoe kunnen we genieten van het leven zonder de aarde en onszelf te veel te belasten. Waar kunnen we allemaal wijze keuzes maken, ook dankzij de inspiratie die
je kunt vinden in prachtige unieke Sardinië-plekken die niemand weet of voor dit doel gebruikt. Ik ken alle boeken met alle theorieën en we ontmoeten ook altijd menen die iets bijzonders vertellen dat we kunnen gebruiken, dat ons op ideeën brengt.


Ik herken het zelf zo goed! Ooit was ik een streng voor zichzelve sporter± no pain, no gain. Dat was zeker ook even leuk, maar ik ben gelukkig op tijd gestopt met te hard slijten. (Nee, hard sporten is zeker niet gezond.)
Nu wijd ik me juist aan het wél slim ook op de lange duur bezig zijn, niet alleen op de korte termijn. Ik put inspiratie uit vele disciplines en gezondheidsleren en zie snel verbanden en mogelijkheden. Je hebt wel gehoord van de Blue Zones, met die supergezond gebleven oudjes? Hieronder zie je hun succesformule. Kunnen wij ook, komt ook aan de orde.


Ik vertel er graag over en ben ook altijd gelukkig als jij als medereiziger met jouw ingevingen komt. We komen met goede intenties, liefdevol, belangstellend, avontuurlijk, waarderend, respectvol. En het lijkt wel alsof Sardinië dat zelf actief waardeert: we krijgen veel gelukkig toeval op ons pad,. En daarbij ben ik gewoon zorgzaam en zie ik wat mensen nodig hebben. Waar is het nu tijd voor? Met humor hoor, ik kan ook zomaar een raak liedje opzetten. Er ontstaat een bijzondere energie samen, ja. Nooit saai, veelal op een leuke manier leerzaam, met alle respect en toch duidelijk, praktisch.

JE GAAT MEE MET EEN MARCO POLO, AMBASSADEUR EN TOLK IN ÉÉN


Ik, Samuele (Sam) Pitzalis (1965) kom al mijn hele leven jaarlijks diverse keren op Sardinië. Heb er ook een zeer mooi huis, dat je kunt huren. Ik ben een ontdekkingsreiziger die niet bang is voor een ommetje. Ook niet mentaal. Ik probeer dingen gewoon uit: kijken of het wat voor jou kan zijn. Ik besef namelijk dat je best moedig bent als je meegaat: het is niet het geëikte, gelikte programma, je spreekt de taal niet, we komen op plekken ook waar helemaal niemand komt, en ik heb nog de sleutels van het busje ook! Extra reden voor mij om je te beschermen: het wordt best wat avontuurlijk, maar wel veilig. Zorgzaamheid staat bij mij bovenaan!


Officieel tour operator, gezellige inspirator, in Rotterdam geboren, met warm kloppend Sardisch hart, ik ben niet bang voor paden zonder bordje, mijn richtinggevoel en intuïtie zijn zeer sterk. Het is alsof het eiland me toejuicht, elke keer als ik kom, en juist mij extra verborgen schoonheid toont. Lift daar gerust op mee! Je ziet hier een kaart met punten alleen al uit de prehistorie. Ongelofelijk veel!

Ik laat je graag ook verscholen mooie plekken zien. Ik ken officiële verklaringen van wat we gaan zien, maar ook de vaak veel leukere niet-officiële. En reken maar dat Sardinië eigenlijk zo beroemd zou moeten zijn als Paseiland, Stonehenge en Disney Land samen! Nee, dat is niet overdreven. Dat zul je zien. Leuk juist als je dit niet wist: kom maar eens met me mee. Gezellig ook!

    STEL JE VRAAG

    PUUR GELUK ZIEN? KLIK OP PIJL
    Dit is na een avontuur-week samen met mij: sprankelend. Ga maar eens mee.