SAM & PRESENTATIES

SARDINIË-INSPIRATIE-EXPERT: GEZOND LANG LEVEN & ENERGIE

Naast mijn eigen avontuurlijke verkenningen lees en bespreek ik graag ook boeken en sites die de randen verkennen, mogelijke oplossingen suggereren voor de mysteries die Sardinië nog altijd heeft. Mysteries, dus de officiële lezingen voldoen niet. Dus is er ruimte voor nieuwe denkers. Denk vooral mee!


Verder had ik al als intense sporter oog voor ‘hoe maak ik dit in godsnaam lichter, dit kan zo niet langer!’ Bekijken hoe zware dingen lichter te maken zijn
oefende ik ook als instructeur Mindful running, Runningtherapie en Sportrusten. Gaat allemaal over uiteindelijk je lichaam minder belasten, zodat dat lichaam langer meegaat.
Nou, en daar gaat het in de blauwe zones over, je weet wel, van Ikigai en zo! Dus je slijt gewoon minder als je hoe dan ook wél invulling geeft aan deze aspecten:


Ik kan er leuk en eenvoudig over vertellen, teruggebracht tot de kern, met aandacht ook voor negatieve mindset eromheen. Iets wat we allemaal wel herkennen.
Nodig me maar uit voor een avondje: info@keepalivetours.com. Ook help ik je graag bij je beursstand, als het maar met gezondheid te maken heeft.

VIA WIE, DUS?

Ik ben Samuele (Sam) Pitzalis. Hierboven check ik of de madenkaas wel meevalt, ja :). Officieel tour operator en gezellige inspirator in één. In Rotterdam geboren, met warm kloppend Sardisch hart. Ik kom al mijn hele leven (sinds 1965) op Sardinië, mijn roots en liefde zijn er diep. Helemaal sinds ik na een scheiding troost zocht bij mijn roots en die vond. Het is alsof het eiland me toejuicht, elke keer als ik kom, en juist mij haar verborgen schoonheid toont. En die geef ik persoonlijk graag door, al jaren. Met enthousiast ontdekkingsreizigersbloed ga ik op pad, en het toeval reist vaak prachtig aanvullend met me mee. Met ons.
In de loop der jaren ben ik tot Expert Opmerkelijk Sardinië uitgegroeid. Altijd hield ik al van onopgeloste mysteries, en nou, Sardinië ligt er vol mee! Het is eigenlijk nog niet echt ontdekt, kun je wel zeggen. Stel je Nederland voor met zoveel bolletjes op de kaart: prehistorische tempels in vele vormen. Een tempeleiland? Uniek in de wereld.

Ik laat je graag ook de verscholen mooie zien. Ik ken officiële lezingen bij wat we gaan zien, en de vaak veel leukere niet-officiële. Je gaat met me mee ook back in time, vaak diepe stilte. Maar dan zonder dat je in bloedhitte of dichte bossen verdwaalt of afhaakt. Het ploeterwerk – vind ik leuk! – heb ik al gedaan. Geniet jij nou maar!

  STEL JE VRAAG

  HET TOEVAL HELPT (MIJ) VAAK
  Typisch ‘me’: een oude man, in the middle of nowhere, zocht zijn koe, toonde me dan eindelijk de ingang en… durfde zo ook zelf naar binnen, voor het eerst. Love it!

  PUUR GELUK ZIEN? KLIK OP PIJL
  Dit is na een avontuur-week samen met mij: sprankelend. Ga maar eens mee.

  HOE IK BLUE-ZONE-INSPIRATIE ZIE
  Oefening nog, dit filmpje, maar de boodschap is duidelijk: praktisch toepassen in je omgeving.

  IK DOE MOEITE OM SCHOONHEID VOOR JE TE VERKENNEN
  En doe dat soms in hoog tempo, persoonlijk, de bergen in.