SAM & PRESENTATIES

EXPERT OPMERKELIJK & BLUE ZONE SARDINIË

Ik weet inmiddels heel veel op het gebied van Opmerkelijk & Blue Zone Sardinië. Naast mijn eigen avontuurlijke verkenningen lees en bespreek ik graag ook boeken en sites die de randen verkennen, mogelijke oplossingen suggereren voor de mysteries die Sardinië nog altijd heeft.


Ik heb oog voor het interessante en positieve, en zie snel verschillen en overeenkomsten. En mogelijkheden. Verder was ik een van de eerste instructeurs Mindful running, Runningtherapie en Sportrusten in Nederland; dat gaat allemaal over ‘alles kunnen, maar met minder belasting, want dat is lichamelijk slim on the long run’.
Nou ja, daar gaat het in de Blue Zones ook over! Geef hier positieve aandacht en invulling aan en je slijt minder:


Ik licht het graag ook toe op presentaties en ben te boeken als spreker. Bijvoorbeeld bij een wijnproeverij of een culturele avond of een reispresentatie of ik help bij je beursstand.

Hieronder, bij Events, zie je mijn optredens, waar ik vertel over Opmerkelijk & Blue Zone Sardinië. Dat inspireert mij persoonlijk ook.

VIA WIE, DUS?

Ik ben Samuele (Sam) Pitzalis. Hierboven check ik of de madenkaas wel meevalt, ja :). Officieel tour operator en gezellige inspirator in één. In Rotterdam geboren, met warm kloppend Sardisch hart. Ik kom al mijn hele leven (sinds 1965) op Sardinië, mijn roots en liefde zijn er diep. Helemaal sinds ik na een scheiding troost zocht bij mijn roots en die vond. Het is alsof het eiland me toejuicht, elke keer als ik kom, en juist mij haar verborgen schoonheid toont. En die geef ik persoonlijk graag door, al jaren. Met enthousiast ontdekkingsreizigersbloed ga ik op pad, en het toeval reist vaak prachtig aanvullend met me mee. Met ons.
In de loop der jaren ben ik tot Expert Opmerkelijk Sardinië uitgegroeid. Altijd hield ik al van onopgeloste mysteries, en nou, Sardinië ligt er vol mee! Het is eigenlijk nog niet echt ontdekt, kun je wel zeggen. Stel je Nederland voor met zoveel bolletjes op de kaart: prehistorische tempels in vele vormen. Een tempeleiland? Uniek in de wereld.

Ik laat je graag ook de verscholen mooie zien. Ik ken de officiële verklaringen van wat we gaan zien, en de vaak veel leukere niet-officiële. Je gaat met me mee back in time, vaak diepe stilte. Maar dan zonder dat je in de bloedhitte of dichte bossen verdwaalt of afhaakt. Het ploeterwerk heb ik al gedaan, jij kunt ervan genieten.


Ik ben ook Expert Blue Zone Sardinië: Gezond 100. Inspiratie haal ik van Sardinië zelf, dat zo veel 100-jarigen heeft in opmerkelijke gezondheid! Ook put ik uit mijn instructeurscursussen op het gebied van ‘op den duur’ wijze lichamelijke en geestelijke keuzes maken: mindful running, sportrusten, runningtherapie, zelfs reiki en aikido verkende ik voor je.
Liefdevol nieuwsgierig, en het goede noterend, behoudend. Er zit altijd een mooi element in dat mooi én nuttig in het leven kan zijn, en dus levend mag worden gehouden. Vandaar dat ik onder de naam Keep Alive Tours meeneem op Avontuur, inspireer op een Training/Retreat of trakteer op een VIP-reis. Op ja, uníek en nog niet ‘ontdekt’ Sardinië!

STEL JE VRAAG

HET TOEVAL HELPT (MIJ) VAAK
Typisch ‘me’: een oude man, in the middle of nowhere, zocht zijn koe, toonde me dan eindelijk de ingang en… durfde zo ook zelf naar binnen, voor het eerst. Love it!

PUUR GELUK ZIEN? KLIK OP PIJL
Dit is na een avontuur-week samen met mij: sprankelend. Ga maar eens mee.

HOE IK BLUE-ZONE-INSPIRATIE ZIE
Oefening nog, dit filmpje, maar de boodschap is duidelijk: praktisch toepassen in je omgeving.

IK DOE MOEITE OM SCHOONHEID VOOR JE TE VERKENNEN
En doe dat soms in hoog tempo, persoonlijk, de bergen in.