Laden Evenementen

OPSTELLINGENWERK IN DANS EN KLANK OP SARDINIË: LAAT JE WEER EEN VRIJ KANAAL ZIJN

DAGOVERZICHT

 • DINSDAG 23 APRIL: Je stapt in Amsterdam op het vliegtuig en dan… aankomst in Olbia en verplaatsing naar ons mooie agriturismo van de eerste twee dagen. Een combinatie van aarde en water, landen, aarden, verkennen, ´de natuur en de stilte zijn in mij´. Bewust stilletjes genieten van een heerlijk avondeten, en erna ademloos de sterren buiten bekijken. Zo puur natuur meteen al.

 • WOENSDAG 24 APRIL: in de ochtend een stille aanloop naar de bloedmooi opkomende zon, en daarna een langzame zonnegroetdans daar. Het gaat om wakker worden in jezelf, eigenheid ook al ben je in een groepje mensen.

  We gaan naar een plek waar dans en klank gaat plaatsvinden in resonantie met steenoude granieten formaties, sierlijk door de natuur bewerkt én door de mensen gebruikt, versterkt. Daar lunchen we zoals elke dag wel onder de monumentale kurkeiken, in prachtige natuur.

 • DONDERDAG 25 APRIL: Onderweg naar ons voorheen spookdorpje – nu positief weer tot leven gekomen – bezoeken we eens eerste nuraghe, energietoren, bol van de symboliek die inspirerend doorwerkt in onze dans en klank. Het gaat om bewegen op je eigen plek, die je in dit dorpje ook zelf mag vinden, je eigen klank maken, durven maken, gaan maken. We ontmoeten onszelf, kunnen ons ermee verbinden, en ook weer loslaten. Het mooie is dat we de plekken waar we dansen ook bezielen, de frequentie verandert, wordt lichter, maakt lichter.

 • VRIJDAG 26 APRIL: Weer beginnen we met een ochtendritueel, gericht op wakker worden in jezelf. In eigenheid ook in de groep.

  We bezoeken een complex van zogeheten Feeënhuizen, holen in de rots. Hoe kom jij binnen in jezelf, en in verbinding met de resonantie van de ruimte waar je je in bevindt. Weer een plek vol symboliek: zelfs de vorm van de ingang – hoe je naar binnen gaat – zet de toon.

  In de avond in het donker – op een rituele Stiekenplek onder de sterren – een voorouder-ritueel in dans en klanken. Het gaat om verbinden en om toelaten van de boodschappen vanaf de bron. Wat wil nog gezien en gehoord worden?

 • ZATERDAG 27 APRIL: Na het ochtendritueel gaan we naar de 5-leylijnenplek, een natuurplek met uitzicht op daadwerkelijke aansluiting van de Sardische energie van de aarde, het water, de lucht en het vuur, met de wereld om je heen. Het gaat om wat jij ziet en voelt! Introspectie, oerklanken? Wat wil er klinken, vanuit verbinding met jezelf en de elementen?

  Op de terugweg bezoeken we een feeënbos met magische bomen, symbolisch voor magische verbinding tussen hemel en aarde, water, lucht, vuur, via onszelf.

 • ZONDAG 28 APRIL: Begin weer met het wakker worden in jezelf, dansend en klankend, in eigenheid samen. We bezoeken een plek vol vrouwenenergie, waar je je innerlijke moeder danst, in een dansende opstelling, in volledige privacy en toch in de buurt van een prachtige tempel waar we daarna ook indalen, na een reinigingsritueel van jouwzelf. Dan pas dalen we dus af in de tempel: wat laat je los en wat wil je ophalen, hoe kom je weer boven?

  We slapen en eten in een monumentaal pittoresk dorpje. Trust us!

 • MAANDAG 29 APRIL: We gaan naar een verstopte waterval om daar je innerlijke vader te dansen. Douchen, verder pakken en de mannenenergie omzetten in daadkracht: we vertrekken richting de zee, met onderweg in stilte aandacht voor de onderling verbindende mannenzang van Sardinië, rijdend door majestueus landschap. Bij ons dorpje ligt de zee klaar, om daar de volgende ochtend de mannelijke zon er UIT te zien komen, uit de zee.

 • DINSDAG 30 april: de terugvlucht ‘negerend’ – symbolisch voor de drukkende buitenwereld die straks weer alle aandacht opeist – geven we aan zee prioriteit aan opstellingen voor schoning voor de vrouwen- en mannenlijn. Het zijn opstellingen voor de oude energie die we meedragen in onszelf vanuit de voorgeschiedenis die op en door Sardinië zo voelbaar is. Die energie dragen we ook nog met ons mee, in ons collectief geheugen. We doen het met elkaar voor onszelf en voor het collectief: de gezamenlijke her-innering. In de rit naar het vliegveld: wat neem jij mee, in jezelf en naar jouw leefwereld? Vol van deze laatste intensiteit stappen we ontspannen geladen welbewust op het vliegtuig. Of je had besloten om nog een paar dagen te blijven.
 • -STEL JE VRAAG-

VOOR JEZELF EN OM BIJ TE DRAGEN AAN HET VELD

Het vrijelijk kunnen delen van de energie waarvoor je hier op aarde bent. Daar gaat het deze reis om. Dat vrijelijk kunnen delen komt er pas van als jouw verbinding met jezelf echt vrij is: zonder sluiers ertussen, belemmerende lagen. Grote kans dat die lagen al vanuit de Atlantis-periode aangelegd zijn en een imprint hebben gegeven. Verstoord geraakt is bijvoorbeeld de natuurlijke complementariteit van de mannelijke en vrouwelijke energie; door die belemmerende lagen, eeuw na eeuw na eeuw. Deze week ga je inzicht krijgen in die lagen.

Deze transformatie, heling, doe je niet enkel om weer in vrijheid in verbinding te komen met jezelf! Je gaat vanuit je eigen potentieel – door die opschoning – je dynamiek verbeteren met anderen en… met het collectieve veld: inderdaad gaat het juist ook om je bijdrage aan opschoning van dat collectieve veld.

Maar allereerst de connectie met jezelf! Hoe? We gaan opstellingenwerk doen in de vorm van… dans! Bij een van de dans-opstellingen ga je connectie maken met jezelf en je innerlijke moeder ontdekken. En bij een andere dans-opstelling ga je zo je innerlijke vader ontdekken. Inderdaad, die mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf. En daar de balans in vinden voor jezelf. Je gaat in de dans ook ontdekken dat transformatie inderdaad mogelijk is. In beweging, in de dynamiek voel je waar nog wat te doen is in je innerlijke dynamiek.

Dansend in verbinding met het universum ga je bovendien klanken door laten komen die ook het effect van opschoning inbrengen en verbreiden, als een rimpeleffect. Wij gaan dat via dans en klank vorm laten krijgen, niet een vaste vorm maar een vorm in beweging.

Vanwege de Atlantis-periode-link gaan we dit werk bewust op Sardinië – een onbekende, maar verbluffende Atlantis-kandidaat! – doen, zodat de cirkel rond is. Geheeld. En dat in de prachtig lenteachtig, prehistorisch verbijsterend rijk, oeroud Sardijns landschap.

Dus oude energie los laten, jezelf opschonen, vrijmaken, dat ook bijdragen aan het veld? Voelt goed? Sluit je dan aan bij een compacte groep gelijkgestemden, open voor magie, humorvol en allemaal levenswijs, op een volledig verzorgde week vol heerlijk eten, vol bijzondere locaties, en vol hart & ziel & schoonheid. 

TER ILLUSTRATIE

Je gaat met levenservaren mensen mee, die allemaal ook de nodige fases hebben doorlopen. Hier vertelt Liesbeth zelf: ‘In mijn muziektherapieopleiding kreeg ik deze woorden mee: “In verbinding met de aarde in nieuwe klanken”. Ik mocht het gaan ontdekken! De ladingen die nog gezien wilden worden mochten in het klinken van instrument en zang geschoond worden, vrijgegeven. Nu ben ik in verbinding met mijn dansbeweging een kanaal geworden van klanken, een kanaal voor het grotere geheel. Liefdevoller in verbinding met onszelf en met elkaar. De natuur, mijn natuur en de natuur om mij heen zijn de verbindende elementen. Om werkelijk vrijer in klinkende beweging te komen.’

Liesbeth nogmaals: ‘Waarom op Sardinië? Nou! We gaan op stap met Samuele, Sam, die ik ken van een meditatiereis ooit. Ik volg hem al jaren in al zijn bijzondere Sardinië-avonturen en weet dan ook zeker dat hij ons brengt naar plekken die resoneren met ons thema, met wat speelt, en het zijn ook nog eens plekken ‘in the middle of SAM-where’. We gaan op stap met een hoeder en een wachter van die plekken, zoals hij ook een hoeder en wachter voor onze groep zal zijn.’

Sardinië is een wereld-mysterie, met zijn dui-zen-den torens uit de prehistorie: ‘het zijn forten’, zeggen de officials, ‘het zijn tempels’, zeggen steeds meer mensen. De paadjes naar deze plekken, de panorama’s eromheen, alles ademt energie van heel lang geleden. Maar het mooie is nog het licht rondom en…. binnenin! Prachtige wandelingen altijd hierheen, en voor klank en dans het rijk alleen!

We komen zeer veel in mooie natuur. Zelfs onderweg, met onze gerieflijke minivan, komen we her en der dit soort tafereeltjes tegen. Even uitstappen, van de belletjes genieten, een knikje naar de herder. ‘Goed samengewerkt’. Lieflijkheid en verbondenheid komen vanzelf in de klank en dans!


Natuurlijk bezoeken we ook een topwatertempel als deze hier, je gaat bekende en onbekende dingen zien, die bijblijven. We dansen en klanken ook onder de sterren, en terecht, want Sardinië is ook bekend omdat het een van de donkerste gebieden van Europa heeft.


Een foto gewoon als voorbeeldje van de rijkdom en fijnzinnigheid wat betreft het voedsel dat we gaan proeven. Alles wat we eten is lokaal gemaakt, met trots opgediend. Dat proef je.


We doen ook een dansende opstelling op een van de weinige plekken op aarde waar 5 leylijnen elkaar kruisen. Op maar 25 km van huis is dit nogal een plek om ‘our good vibrations’ naar tien kanten tegelijk – 2 x 5! – de wereld rond te sturen!


Ga mee met Samuele en mij, Liesbeth, dan heb je twee levenservaren, vriendelijk inspirerende mensen in de buurt, die alleen maar mooie mensen aantrekken. Onze energie is zo positief, dat het land zelf – in de vorm van synchroniciteit – dagelijks zijn waardering laat blijken, met spontane beloningen, in de vorm van schoonheid, puurheid, lieflijkheid. Good vibrations!

LOGISTIEK

VERTREK & VLUCHT
-
Neem de vlucht op 23 april van Amsterdam naar Olbia en op 30 april weer terug. Of je vangt op die 30e op Olbia Airport met open armen en stralende ogen je gezin of partner op, want dan is de meivakantie begonnen, klopt? Overleg over de precieze vlucht: info@keepalivetours.com.
PRIJS:
-
1985 voor 8 dagen met 7 overnachtingen, dus inderdaad inclusief slapen, en ook eten en drinken en al het gezamenlijke vervoer op het eiland, en de persoonlijke begeleiding in contact met Sarden, en alle excursies naar bijzondere Sardische plekken en personen, en alle dagelijks workshops/inspiratiesessies, alle gezamenlijke vervoer en entrees op het eiland, gezamenlijk ontbijt, hoog gewaardeerde picknicklunches in de natuur en altijd heerlijk diner.
EXCLUSIEF:
-
je vlucht, waarbij we je uiteraard geweldig helpen, verder betaal je een keer een koffiestop tussendoor: we trakteren elkaar om de beurt, kost je zeer weinig.
KAMERS:
-
Je hebt in het centrale dorpje een eigen pelgrimshuisje met eigen sanitair. Tussendoor slapen we misschien een paar nachten in een karakteristiek dorpje, met ook bijzonder onderkomen. Sfeer, hart en ziel, puurheid!
SFEER:
-
niets moet, het is ontdekken, proberen, ervaren, geen stram programma, er zit ruimte in. Wij zijn leuk gezelschap, gezellig, zeer levenservaren en respectvol.
AANMELDEN EN BOEKEN
-
Zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, en heb je het aanmeldformulier hieronder ingevuld opgestuurd, dan ontvang je een mail van STO Garant voor de aanbetaling. Je bent aan alle kanten zorgzaam beschermd.
STO-GARANT
English:
-
This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en.
Deutsch:
-
Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.
Nederlands:
-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl. Je betaling wordt na ontvangst direct gestort op een derdenrekening van STO omdat Keep Alive Tours is aangesloten bij de VVKR.

 

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •  

  •