Laden Evenementen

ONDERZOEKSEXPEDITIE PREHISTORISCH SARDINIË


DAGOVERZICHT

 • DAG 1: Na aankomst in Olbia bezoeken we meteen een van de mooiste zogeheten Reuzengraven van het eiland. De eerste indrukken en metingen. Eten in de mooie agriturismo.

 • DAG 2: Bezoek aan een van de grote mysteries van Sardinië, een groot complex met beeldende stenen. Er is iets met dat graniet, zichtbaar, maar wat meten en voelen we? Weer eten klaargemaakt door omaatje in de keuken. Na ook lekker luieren bij het zwembad.

 • DAG 3: Verdere verkenning van dit bijzondere complex, waar het heerlijk dwalen is. Eind van de middag wandeling naar de top van een lokale ‘scherpe’ berg, waar – het zal je verbazen – ooit een kasteel heeft gestaan! En wie weet daarvoor iets anders, veel ouders? Wat valt hier te meten? Sowieso genieten van het majestueuze uitzicht…

 • DAG 4: Verplaatsing naar ons tweede verblijf deze week.  Onderweg bezoek aan een watertempel, die op de drempel van internationale bekendheid staat. Een spirituele plek van jewelste. Er schijnt iets met het water te zijn. Is het te meten, voelen? Ook doen we metingen bij de befaamde Zeven Bronnen, want dat water schijnt Lourdes-waardig te zijn.

 • DAG 5: Bezoek aan een schitterend overwoekerde verscholen prehistorische toren, in prachtige natuur, en… afgestemd op de zomerzonnewende. Wat is er te meten in de door de zonnebundel beschenen nis? Het is nog een plek met diepgang ook, letterlijk. Moed wordt beloond, maar je kunt ook op de top schitterend rondom kijkend wegdromen.

 • DAG 6: Bezoek aan een rotsgravencomplex, feeënhuizen genaamd, in prachtige natuur. Nadat we weer boven zijn, meten we bij wel drie Reuzengraven, ‘hunebedden’, naast elkaar. Wat meten we en voelen we?

 • DAG 7: Vandaag gaan we naar de 5-leylijnenplek. Een claim van jewelste. Wat meten en voelen we? We zijn al onderweg naar het vliegveldgebied, waar we weer in ons eerste agriturismo slapen.

 • DAG 8: Voor de terugvlucht bezoeken we opnieuw een van de plekken van de eerste twee dagen, nu met de kennis van de hele week. Maakt dat wat uit bij wat we meten, en voelen? Ja, ja, sorry, naar het vliegveld, terug naar huis. Aftellen tot je weer terugkunt naar Sardinië. Je hebt wel wat moois te laten zien aan je gezin of partner!
 • -STEL JE VRAAG-

DOE MEE AAN INTERESSANTE EXPERIMENTEN EN BELEEF ALLES HEET VAN DE NAALD

Dit is je kans om nou eens bij een echte onderzoeks-expeditie te zijn! En deze is hard nodig, want naast puur archeologisch onderzoek is er nog veel te weinig onderzoek gedaan aan het geheimzinnige, oeroude Sardinië. Het is nog volkomen onbekend waaróm dat zo overvol staat met zogeheten krachtplekken: van torens via hunebed-achtige constructies tot watertempels. We weten er nog bijna niets van, enkel gissingen, deducties, speculaties.

Duidelijk is wel dat de tempels en andere prehistorische bouwwerken op Sardinië getuigen van een technologisch vergevorderde beschaving van voor ons schrift. Die beschaving had kennelijk een andere soort kennis, wetenschap en technologie dan onze huidige cultuur. Zo had ze kennis van de leylijnen en van astronomie en astrologie, waar ze bij de bouw van de tempels en de inrichting van het landschap gebruik van gemaakt hebben. Ze hadden kennis van kristallen, energieopwekking, zeevaart, dolfijnen, walvissen, subtiele energie, innerlijk reizen, energetische heling en nog veel meer.

Door middel van de metingen van natuurlijke elektromagnetische velden, klank, afwijkingen in het aardmagnetische veld, zon-, maan- en ster-uitlijningen en meer hopen we inzicht te krijgen in hun oude kennis en in de functies van hun tempels en landschapskunst.

Ja, we gaan om meer inzicht te krijgen in de functies van dit soort plekken: meten is weten! Kom je mee met deze expeditie, dan mag je meedoen aan interessante experimenten en ben je mede-onderzoeker: je beleeft alles heet van de naald! Ook leer je om eenvoudig subtiele energievelden te voelen en misschien wel te zien!

Enkel spiritueel ingestoken reizen zijn er genoeg op Sardinië, maar nu gaan we dus samen met een kleine groep onafhankelijke wetenschappers en technici metingen doen! Inderdaad doen we dat in en rond de oeroude tempels en in de krachtige pure natuur van dit wereldunieke eiland.

OM NAAR UIT TE KIJKEN


Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 45 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn, evolutie en oude culturen, in de context van Aarde en Kosmos. Saskia biedt deze reisbegeleiding aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als bioloog en bewustzijnstrainer in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie.


Van de tempelbouwers weten de universitaire wetenschappers niet (altijd) hoe lang geleden zij geleefd hebben of tot welke cultuur zij behoorden. Er bestaan vermoedens dat ze er vanaf het einde van de laatste glaciale ijstijd waren, ca. 12.500 jaar geleden, in de oude verhalen van onder andere de Griekse filosofen ook wel bekend als de eindtijd van Atlantis, en misschien wel eerder. Je verneemt op deze reis ook van drie opmerkelijke theorieën rond Sardinië en Atlantis. En het moet gezegd: de sporen en overeenkomsten met Plato’s beschrijving zijn wel heel opmerkelijk. Wie weet!

Het is nog zomerzonnewende ook, deze week. Er zijn op Sardinië oeroude stenen torens die erop zijn afgestemd: een zonlichtbundel van bovenaf beschijnt een nis, waar je dus in kunt staan. Vlak bij huis gaan we dat ervaren en daar ook metingen doen, juist ook bij deze belangrijke gelegenheid: timing!


Op dit magische eiland zullen we ook de Aarde-energie gaan ervaren waar meerdere leylijnen elkaar kruisen.


We zullen veel gaan voelen en op andere manieren waarnemen, ons lichaam gebruikend als een gevoelig meetinstrument. Geen nood als je hier niet mee bekend bent; je zult het gemakkelijk leren. Hier hebben we zeer effectieve, eenvoudige oefeningen voor. Je zult ook leren informatie op te halen uit (oude) bomen, stenen en gebouwen en….uit jezelf. Je hebt alle kennis al in je, omdat je bewust of onbewust contact hebt met het Veld waarin alle kennis aanwezig is.


Tegelijk laad je enorm op tijdens deze reis. Er zal veel natuur, meditatie/meditatieve oefeningen en veel rust zijn, evenals ruimte voor jezelf. Aan het eind van de reis zul je opgeladen en verrijkt naar huis gaan, geïnspireerd om jouw innerlijke reis verder voort te zetten. En je hebt meegedaan aan een bijzonder experiment: metingen verrichten aan ‘krachtplekken’.

Het dagprogramma bestaat uit een ontbijt en dan op pad in de minivan (9 persoonsbusje) waarmee we naar een aantal mooie plekken rijden. Daar doen we metingen én oefeningen. Grote kans ook dat we daar een lunchpicknick doen. Prachtig in de natuur.


Lunchen doen we altijd op locatie: de picknicklunch. We verzorgen een heerlijke proeverij met lokale producten. Vegan of vegetarisch, dat kan allemaal. Avond-eten doen we divers: restaurantje, huiskokkin, samen, van alles, steeds verbonden met het land.

Je verblijft deze week vooral in een niet-toeristisch pittoresk dorpje, en daar in een van de mooiste huizen – met bijna een 10 op Tripadvisor – of in dat van een buurvrouw, steeds in serene historische steegjes. Heel goede restaurants in de buurt, een keer koken we ook samen, een keer kookt een buurvrouw voor ons, huiselijk. Het is altijd puur, gezond, smaakvol. De grond is hier namelijk oeroud-vulkanisch en dus krachtig, en ook dat proef je wel.

Je maakt uitstapjes naar speciaal geselecteerde plekken waar je soms een stapje extra voor moet doen, heel mooi wandelend in een antiek landschap. Er zijn nergens borden, je waant je soms best in the middle of nowhere. Je komt op plekken met mysterie, mystiek, duidelijk een verbinding met het hogere en diepere, en waar het los van de metingen sowieso al heel bijzonder is om te zijn.

Naast meten gaan we ook ervaren: de stilte, of juist dat perfecte stukje muziek. Dit is in een zogeheten Reuzengraf, zo’n hunebedachtige constructie waarin we ook gaan meten. Dat belooft namelijk wat qua elektromagnetische straling!

Ook ga je mee met Sam(uele) Pitzalis, van trotse Sardische oorsprong. Hij doorzoekt Sardinië al een leven lang en heeft daardoor op zijn Google Maps-kaart inmiddels ruim duizend zelf bezochte en geselecteerde plekken staan. Moeiteloos navigeert en creëert hij routes en ervaringen, inspelend ook op ‘wat speelt’. Als intuïtieve ‘padvinder’, paden vindend, komt hij ook zomaar op plekken die niet altijd voor de hand liggen. Nooit saai!

Oké, oké, we zien & voelen (& meten? 🙂 ) ook de zee!

LOGISTIEK

|VERTREK
Begin is op 16 tot 23 juni 2023. Je vlucht is van Amsterdam naar Olbia, mail even voor overleg: info@keepalivetours.com, want die is niet in de prijs inbegrepen: hoe eerder je boekt, hoe minder je betaalt. De voorgestelde vlucht is die waarop de gezamenlijke transfers aansluiten. Kom je bijvoorbeeld een dag eerder of via een andere vlucht, dan denken we uiteraard met je mee, om te kijken hoe je je dan het eenvoudigst bij de groep voegt. |PRIJS
2100 euro voor een compleet verzorgde week, met inbegrepen alle inspiratiesessies en Deep Sardinia-bezoeken, alle entrees, 7 overnachtingen, alle gezamenlijke lokale maaltijden en drank tijdens de maaltijden, alle lunchpicknicks of eettentjes en al het gezamenlijk eilandvervoer. Tussendoortjes of eigen aankopen zijn uiteraard voor eigen rekening. Elkaar af en toe trakteren op een koffietje onderweg kost vergeleken bij Nederland drie keer niks. Stel je vraag over de logistiek: info@keepalivetours.com. Is het geld echt een probleem, laat dat dan weten. Heb je bijvoorbeeld bedrijfsmatig een mogelijk belang bij je deelname, laat dat dan ook weten. We denken graag creatief met je mee.
|EXTRA KORTING
Ga je mee, dan kun je tot een jaar na deze reis met korting gebruikmaken – indien beschikbaar – in van dit vakantiehuis in Santu Lussurgiu, met wel zeven verschillende soorten stranden, daarvandaan. Kun je je familie of vrienden zelf eens wat moois laten zien!
|BOEKEN
Zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, vul dan hieronder het voorlopige-aanmeldformulier in.
|INFO
Stel je vragen over logistiek-Sardinië via 06-11 33 45 11. Of via info@keepalivetours.com.
|STO-VERKLARING
|Nederlands:
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.
|Engels:
This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en. |Duits: Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •  

  •