Laden Evenementen

VOL, WACHTLIJST: 2E ONDERZOEKSEXPEDITIE PREHISTORISCH SARDINIË, MET SASKIA BOSMAN

DAGOVERZICHT

 • DAG 1: Na vertrek van Schiphol aankomst in Olbia We rijden in een comfortabele minivan naar het gebied Marmilla, ‘de tepels’, naar de vele puntvormige heuvels, met waarschijnlijk nog uit te graven torens eronder. Een lieflijk mysterieus gebied: zeer rijk. Slapen en eten in de mooie agriturismo.

 • DAG 2: Bezoek aan een van de grootste Reuzengraven van Sardinië, imposant zwijgend op een verlaten basalthoogvlakte, gemaakt van enorme blokken en platen basalt. Wat meten en voelen we? Eten klaargemaakt door omaatje in de keuken. Na ook lekker luieren bij het zwembad.

 • DAG 3: Een halve dag op stap met de man van de Reuzen op Sardinië-verhalen: langs sporen van de Verloren Stad, plekken waar Reuzen zijn gevonden. Meten en voelen ook hier. In de middag bezoeken we een kerkje dat ook hoog in de Reuzenvindplaatslijsten staat, en gebouwd is op een prehistorische toren én watertempel. Heerlijk vis eten!

 • DAG 4: Wandeling naar de top van een op heel Sardinië mysterieuze punthelling: daar moet wel iets ouds onder liggen, onder de huidige kasteelruïne. Wat kunnen. We meten en voelen? Ga vooral ook mee als je helder voelend of wetend bent. Sowieso is het genieten van een majestueus uitzicht…

 • DAG 5: Bezoek aan een meester-bewerker van obsidiaan, onder meer… Stilmakend schitterende objecten maakt hij, en houden we in onze handen. Kopen kan niet zomaar: dit soort objecten kiezen een eigenaar en… zijn beroemde amuletten, die beschermen tegen het kwade. Is hun energie te meten?

 • DAG 6: Bezoek aan het gebied waar het beroemde obsidiaan werd gedolven en bewerkt. We lopen over de glaspaden van afslagen door bewerking door de mens, een krachtige energie in pure natuur. Wat meten en voelen we?

 • DAG 7: Vandaag gaan we naar de hoogste koepel (11 meter!) uit de prehistorie, gelinkt ook aan een coherente Atlantistheorie. Is de energie in deze kathedraal te meten? Slapen en eten in een lieflijk paardenagriturismo.

 • DAG 8: Ja, ja, sorry, naar het vliegveld, terug naar huis. Aftellen tot je weer terugkunt naar Sardinië. Je hebt wel wat moois te laten zien aan je gezin of partner!
 • -STEL JE VRAAG-

DOE MEE AAN INTERESSANTE EXPERIMENTEN EN BELEEF ALLES HEET VAN DE NAALD

Na een geweldige eerste editie in juni 2023 is dit nu je kans om bij onze onderzoeks-expeditie op Sardinië te zijn! En deze is hard nodig, want naast puur archeologisch onderzoek is er nog veel te weinig onderzoek gedaan aan het geheimzinnige, oeroude Sardinië. Het is nog volkomen onbekend waaróm dat zo overvol staat met zogeheten krachtplekken: van torens via hunebed-achtige constructies tot watertempels. We weten er nog bijna niets van, enkel gissingen, deducties, speculaties.

Duidelijk is wel dat de tempels en andere prehistorische bouwwerken op Sardinië getuigen van een technologisch vergevorderde beschaving van voor ons schrift. Die beschaving had kennelijk een andere soort kennis, wetenschap en technologie dan onze huidige cultuur. Zo had ze kennis van de leylijnen en van astronomie en astrologie, waar ze bij de bouw van de tempels en de inrichting van het landschap gebruik van gemaakt hebben. Ze hadden kennis van kristallen, energieopwekking, zeevaart, dolfijnen, walvissen, subtiele energie, innerlijk reizen, energetische heling en nog veel meer.

Door middel van de metingen van natuurlijke elektromagnetische velden, klank, afwijkingen in het aardmagnetische veld, zon-, maan- en ster-uitlijningen en meer hopen we inzicht te krijgen in hun oude kennis en in de functies van hun tempels en landschapskunst.

Ja, we gaan om meer inzicht te krijgen in de functies van dit soort plekken: meten is weten! Kom je mee met deze expeditie, dan mag je meedoen aan interessante experimenten en ben je mede-onderzoeker: je beleeft alles heet van de naald! Ook leer je om eenvoudig subtiele energievelden te voelen en misschien wel te zien!

Enkel spiritueel ingestoken reizen zijn er genoeg op Sardinië, maar nu gaan we dus samen met een kleine groep onafhankelijke wetenschappers en technici metingen doen! Inderdaad doen we dat in en rond de oeroude tempels en in de krachtige pure natuur van dit wereldunieke eiland.

OM NAAR UIT TE KIJKEN


Van de tempelbouwers weten de universitaire wetenschappers niet (altijd) hoe lang geleden zij geleefd hebben of tot welke cultuur zij behoorden. Er bestaan vermoedens dat ze er vanaf het einde van de laatste glaciale ijstijd waren, ca. 12.500 jaar geleden, in de oude verhalen van onder andere de Griekse filosofen ook wel bekend als de eindtijd van Atlantis, en misschien wel eerder. Je verneemt op deze reis ook van drie opmerkelijke theorieën rond Sardinië en Atlantis. En het moet gezegd: de sporen en overeenkomsten met Plato’s beschrijving zijn wel heel opmerkelijk. Wie weet!

We bezoeken verscholen, voor maar weinig mensen bekende plekken die op belangrijke zonnemomenten zijn afgestemd. Ook op dat soort plekken gaan we metingen doen. Kosmische straling? Enkel ontvangst, of gebeurt er ok iets als we zenden? Schumann-resonantie?


We zullen veel gaan voelen en op andere manieren waarnemen, ons lichaam gebruikend als een gevoelig meetinstrument. Geen nood als je hier niet mee bekend bent; je zult het gemakkelijk leren. Hier hebben we zeer effectieve, eenvoudige oefeningen voor. Je zult ook leren informatie op te halen uit (oude) bomen, stenen en gebouwen en….uit jezelf. Je hebt alle kennis al in je, omdat je bewust of onbewust contact hebt met het Veld waarin alle kennis aanwezig is.


Tegelijk laad je enorm op tijdens deze reis. Er zal veel natuur, meditatie/meditatieve oefeningen en veel rust zijn, evenals ruimte voor jezelf. Aan het eind van de reis zul je opgeladen en verrijkt naar huis gaan, geïnspireerd om jouw innerlijke reis verder voort te zetten. En je hebt meegedaan aan een bijzonder experiment: metingen verrichten aan ‘krachtplekken’.

Het dagprogramma bestaat uit een ontbijt en dan op pad in de minivan (9 persoonsbusje) waarmee we naar een aantal mooie plekken rijden. Daar doen we metingen én oefeningen. Grote kans ook dat we daar een lunchpicknick doen. Prachtig in de natuur.


Lunchen doen we altijd op locatie: de picknicklunch. We verzorgen een heerlijke proeverij met lokale producten. Vegan of vegetarisch, dat kan allemaal. Avond-eten doen we divers: restaurantje, huiskokkin, samen, van alles, steeds verbonden met het land.

Je maakt uitstapjes naar speciaal geselecteerde plekken waar je soms een stapje extra voor moet doen, heel mooi wandelend in een antiek landschap. Er zijn nergens borden, je waant je soms best in the middle of nowhere. Je komt op plekken met mysterie, mystiek, duidelijk een verbinding met het hogere en diepere, en waar het los van de metingen sowieso al heel bijzonder is om te zijn.

Naast meten gaan we ook ervaren: de stilte, of juist dat perfecte stukje muziek. Dit is in een zogeheten Reuzengraf, zo’n hunebedachtige constructie waarin we ook gaan meten. Dat belooft namelijk wat qua elektromagnetische straling!

Ook ga je mee met Sam(uele) Pitzalis, van trotse Sardische oorsprong. Hij doorzoekt Sardinië al een leven lang en heeft daardoor op zijn Google Maps-kaart inmiddels ruim duizend zelf bezochte en geselecteerde plekken staan. Moeiteloos navigeert en creëert hij routes en ervaringen, inspelend ook op ‘wat speelt’. Als intuïtieve ‘padvinder’, paden vindend, komt hij ook zomaar op plekken die niet altijd voor de hand liggen. Nooit saai!

LOGISTIEK

VERTREK
-
Begin is op 16 april 2024 en eind is op 23 april 2024.  Je vliegt van Amsterdam naar Olbia, en terug. Wil je een seintje of overleg, mail even naar info@keepalivetours.com. De vlucht is niet in de prijs inbegrepen: hoe eerder je boekt, hoe minder je betaalt. De voorgestelde vlucht is die waarop de gezamenlijke transfers aansluiten. Kom je bijvoorbeeld een dag eerder of via een andere vlucht, dan denken we uiteraard met je mee, om te kijken hoe je je dan het eenvoudigst bij de groep voegt.
PRIJS
-
2100 euro voor een compleet verzorgde week, met inbegrepen alle inspiratiesessies en Deep Sardinia-bezoeken, alle entrees, 7 overnachtingen in tweepersoonskamers, eenpersoons op aanvraag, met toeslag van 30 euro per nacht,  alle gezamenlijke lokale maaltijden en drank tijdens de maaltijden, alle lunchpicknicks of eettentjes en al het gezamenlijk eilandvervoer. Tussendoortjes of eigen aankopen zijn uiteraard voor eigen rekening. Elkaar af en toe trakteren op een koffietje onderweg kost vergeleken bij Nederland drie keer niks. Je gaat op reis ook mee met Sam, die op het eiland dagelijks spontane ontdekkingen en ontmoetingen doet, dus je kan ook zomaar zij aan zij met volksdansende Aarden staan op een dorpsfeest, als je dat wilt. Stel je vraag over de logistiek: info@keepalivetours.com. Is het geld echt een probleem, laat dat dan weten. Heb je bijvoorbeeld bedrijfsmatig een mogelijk belang bij je deelname, laat dat dan ook weten. We denken graag creatief met je mee.
EXTRA KORTING
-
Ga je mee, dan kun je tot een jaar na deze reis met korting gebruikmaken – indien beschikbaar – in van dit vakantiehuis in Santu Lussurgiu, met wel zeven verschillende soorten stranden prachtig binnen bereik. Na onze superweek kun je je familie of vrienden zelf zoveel moois en bijzonders laten laten zien, en bijv. je eigen Sardinië-reis organiseren!
BOEKEN
-
Zijn je vragen beantwoord, vul dan hieronder het voorlopige-aanmeldformulier in.
INFO
-
Stel je vragen over logistiek-Sardinië via 06-11 33 45 11. Of via info@keepalivetours.com.
STO-VERKLARING
Nederlands:
-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.
Engels:
-
This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en. |Duits: Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •  

  •