Laden Evenementen

EDITIE 2: ontdek waardoor jij overeet of ondereet en hervind je eet-balans, op smaakvol Sardinië

dagoverzicht

 • DAG 1: THEMA AANKOMEN EN LANDEN. We landen op Olbia en gaan met een korte transfer naar een gastvrij agriturismo, zeer hoog scorend op Tripadvisor, waar lekker allemaal tapas aan tafel gaan verschijnen: smaakvolle binnenkomer! Hier blijven we gelukkig wel drie dagen, en onderzoeken we het doolhof van onze gedachten: over eten, ons lijf en onszelf. De prachtige natuur en sfeer brengen de nodige rust om te onderzoeken hoe jouw patronen zijn gevormd.
 • DAG 2: THEMA: WELKE ETER BEN JIJ? Een geweldige start van de dag: de magische zonsopkomst op precies het goede punt aan het meer van Coghinas, diep verstillend mooi. Na het ontbijt volgt een sessie, waarin we onderzoeken welke patronen, regels en overtuigingen je hebt op eten en je lichaam. Afwisselend werken we met creativiteit, visualisaties en deelrondes. Daarna gaan we op pad voor de lunch op een geselecteerde plek en beleven we onze patronen in de natuur.
 • DAG 3: THEMA: DE VALKUIL VAN DE INNERLIJKE SABOTEUR. We onderzoeken deze dag onze innerlijke praat: wat zeg je tegen jezelf? Welke regels leg jij jezelf op, hoe ziet je saboteur er eigenlijk uit? Het lijkt een doolhof, een vicieuze cirkel, die pas zichtbaar wordt als je in het midden gaat staan. We lopen een labyrint, dat symbool staat voor de reis naar je ware IK op een inspirerende plek in de natuur.
 • DAG 4: THEMA: VAN WEERSTAND NAAR OVERGAVE. We reizen vandaag door een schitterend landschap naar Santu Lussurgiu, een monumentaal dorp in een uitgedoofde vulkaan. Nóg meer komen we hier tot rust, met zeer goed eten, mooie natuur en topplekken uit de prehistorie in de buurt: van feeënhuizen, tot reuzengraven en zonnetorens. We stoppen onderweg voor een bijzondere oefening, waar je je weerstand ontmoet. Centraal staan de universele principes in voeding en het leven volgens je ritme. We inspireren je vandaag met de Blue Zone-leefstijl. Zullen we iets engs Sardisch eten, kijken wat gebeurt?
 • DAG 5: THEMA: ETEN EN EMOTIES. Wat emoties zijn, hoe je ze herkent en wat je ermee kunt zijn onderwerpen die deze dag aan de orde komen. We zijn van het hoofd naar het hart afgedaald en we gaan creatief aan de slag met jouw toekomstscenario.
 • DAG 6: THEMA: THUISKOMEN IN JE LICHAAM. Je lichaam kun je zien als een huis, een voertuig van de ziel. Wat is zelfzorg en hoe kun je lief zijn voor je lijf? En als je lijf niet voldoet aan al jouw ideale plaatjes, hoe sluit je dan vrede ermee? We zetten jullie aan het schrijven en reken maar dat het een mooie ontmoeting wordt!
 • DAG 7: THEMA: VAN ZELFHAAT NAAR ZELFCOMPASSIE & VOLUIT LEVEN. Leven zoals jij dat zou willen! We onderzoeken jouw waarden en doelen. Ook gaan we vandaag metaforisch en letterlijk een sprong maken. Zo verbind je jouw hart en ziel met actie.
 • DAG 8: THEMA: COMMITMENT MET JEZELF. Door de week heen ben je geïnspireerd en geholpen ook door de oefeningen, gesprekken, stiltes, adembenemende natuur, de plekken die we speciaal opzoeken. Je hebt verbanden gelegd en uitgesproken. Het commitment ben je aangegaan en stopt niet als je op het vliegtuig stapt!
 • -STEL JE VRAAG-

HET THEMA IS NIET ECHT ETEN, MAAR VIA INNELIJK WERK: JE ESSENTIE

Zeker is het een smaakvolle ervaringsweek, van veel heel veel moois dat Sardinië biedt. Maar dat is slechts de bedding, evenals de sfeer die we samen creëren, in gedeelde menselijkheid. We pakken namelijk aan waaróm je in bepaalde omstandigheden zo grijpt daar dit en dat eten. Je zult zien wat een enorme herkenbaarheid het oplevert, en zelfcompassie en daardoor zelfsturing, beginnend van binnen. De week is een unieke mix van mindfulness, psychologie en zelfcompassie, te midden van een overvloed aan lekker Sardisch eten, met ook zo zijn waarde en inspiratie. Je gaat veel en veel meer natuurlijk en intuïtief eten: eetbalans van binnenuit.

Ga mee op een reis die relatie met voeding blootlegt en een spiegel laat zijn voor de relatie met jezelf. ‘Een ontdekkingsreis waarin je uit de herhaling van oude lessen en patronen stapt.’ We verblijven dan niet toevallig op het Blue Zone-eiland Sardinië: dit is één van van de plekken op aarde we lang vitaal en jong blijven, en de juiste voedingskeuze maken is één van de geheimen. Ook hier ga persoonlijk veel meer vertrouwen bij krijgen.

Twee beproefde, smaakvolle locaties zijn je thuisbasis: eerst een agriturismo in het groen en met oma in de keuken, en daarna een monumentaal dorpje met fijne sociale sfeer en eveneens topeten. Hiervandaan doen we locaties aan die Sardinië bijzonder maken én die een boodschap hebben rondom de kennis die we opdoen.

Zo ben je door de dag heen ‘aan het werk’, maar dus niet in een werkomgeving. Het is lieflijk, smaakvol én verrassend: je gaat ook best staan te kijken bij raar genoeg nog onbekende prehistorische Brontempels, Reuzengraven, Lichttorens, Feeënhuizen. Reken ook op hoger natuurschoon: van watervallen tot superieure zonsondergangen en sterrenhemels.

Je reist in een kleine, compacte groep, geleid door ervaren gidsen, Ingrid en Sam, die een goede neus hebben voor wat nu bij het programma past. Belangrijk vinden we persoonlijke afstemming, en er is ook ruimte voor ‘eigen verwerking’. Sam en Ingrid zorgen voor de kennis, sfeer, prikkelende oefeningen op bijzondere locaties. En oh ja: HET ETEN IS VOORTREFFELIJK!

HOOGTEPUNTEN

Het lieflijke van de natuur is een mooie metafoor voor het lieflijke voor ons lichaam. De voeding, de balans, de schoonheid, de wijze timing! Niet alleen bezoeken we dit soort plekken, we bezoeken ze op momenten met meerwaarde: wij zijn dat waard. En we weten dat voortaan ook thuis beter levend te houden. Grote kans dat je hier tevreden over jezelf gaat zitten: ‘ik ga er vanaf nu eens mooi wijs voedend mee om’. En je bent op een reis gegaan die niet standaard is, omdat jij ook niet standaard bent.

We zoeken best metaforische plekken op! Sowieso mooi gelegen, mysterieus en… we gebruiken ze voor de oefeningen. Waar sta je, waar kom je vandaan, waar ga je naartoe, wat zeg je tegen jezelf, welke regels heb je? Bijvoorbeeld bij een wereldwijd unieke rots, waar je al deze elementen op kunt ‘plakken’. Reken maar dat we op prachtige plekken komen die helpen om de juiste vragen te stellen, overzicht te krijgen, inzicht te krijgen. Hierbij eten we ook, uiteraard respectvol. E

We gebruiken allerlei creatieve middelen om te oefenen met positief communiceren met onszelf. Dat is jezelf positief voeden: gedachten, denkwijzes, gevoelens, beslissingen. Dat doen we allemaal door de week heen, thuis en op bijzondere plekken met inspirerende boodschap: kort verhaal dat de positieve stroom op gang helpt.

Ingrid Eijssink is afgestudeerd op Voeding & Diëtetiek en gespecialiseerd in de begeleiding van mensen bij eetbuien en emotie-eten. Ze begeleidt mensen naar een natuurlijk eetevenwicht. Ze vertrouwt daarin op de genezende kracht van lichaam en geest. ‘Op het gebied van voeding, waar eet-hypes elkaar steeds opvolgen, leg ik de link naar binnen: het ‘uiterlijke’ probleem heeft namelijk een ‘diepere’ (onbewuste) oorzaak. Het gaat bij voeding om méér dan gezond eten: het gaat om het (her)vinden van het eigen evenwicht. Zoals mijn eigen ontdekkingstocht in het leven uitgangspunt is voor mijn manier van werken, nodig ik anderen uit hun eigen reis aan te vangen.’ Ingrid is opgeleid in de bewustzijnstraining ‘Uit de ban van emotie-eten’, in ‘Mindful eten’ en in de Mindfulness-Based Eating Awareness Training (MB-EAT). Ze heeft Matoeta opgericht, pionier op het gebied van Jungiaanse dieettherapie, waar voedings- en dieetadvisering worden gecombineerd met Jungiaanse dieptepsychologie. De Etruskische godin Matoeta staat symbool voor transformatie: bewustwording als middel tot verandering. Naast individuele begeleiding in het centrum is ze werkzaam als analytisch coach in het bedrijfsleven, trainer mindful eten en emotie-eten bij emotie-eten.nl en docent voeding & bewustzijn aan een Yoga docentenopleiding. Op verzoek is Ingrid spreker op seminars.

Op de foto hier zie je nu Sam, die Ingrid voor deze week benaderde omdat zij ‘de mens diep inzicht en vertrouwen meegeeft rondom wijs eten’: wijs op de lange duur ook, in het leven. Dat dekt een belangrijk Blue Zone-element, waarbij Blue Zone verwijst naar gebieden met zeer veel heel lang supergezond gebleven ouderen. Een van die inspirerende gebieden bevindt zich nou net op Sardinië. En Sam komt oorspronkelijk van Sardinië! Met diep verbonden passie slaat hij een brug tussen Sardinië en ‘thuis’: wat kun je ermee thuis, hoe hou je het daar levend? Keep Alive Tours, vandaar. Dus gidst hij je langs Sardiniës overvloed en voedzaamheid en samen met Ingrid ook langs ‘hoe er wijs genietend mee omgaan’. Sam heeft veel inzichten paraat ook uit eigen intensieve sportbeoefening: hoe verminder je de aanslag op je lichaam, zodat je lichaam pas later in de lichaamsrace ‘de rekening’ gaat presenteren? Wil je dat moment van de rekening gepresenteerd krijgen ook liever later in het leven dan vroeger? Ga dan mee. De rijke gevarieerde keuken van Sardinië – het ene gerecht of ingrediënt nog lekkerder en puurder dan het andere – is allemaal heerlijk oefenmateriaal. We oefenen alles tussen overgave en zuinigheid, in bewustzijn.

Na de fijne eerste drie dagen in een top-agriturismo aan het meer van Coghinas zitten we in monumentaal Santu Lussurgiu verspreid over twee sfeervolle huizen binnen een minuut van elkaar lopen. Midden in het historische centrum van dit actieve maar toch rustig gebleven dorpje, vol pittoreske steegjes en doorkijkjes en schilderingen en zelfs Sardinië-breed bekende ambachtslieden. De restaurantjes in de omgeving zijn verrassend top: ‘Dit eten kan toch niet in de prijs inbegrepen zijn?’ Dat is het wel: je krijgt heel veel extra waarde voor je geld. En je krijgt ook meer vertrouwen om voortaan meer gezonde dingen tot je te nemen, in het besef ook van waaróm je dat zou mogen doen: langer lekker in je vel zitten! Zeer Blue Zone-proof, zo’n week, want je gaat er lekkerder van in je vel zitten. Heel simpel gesteld – en waar – gaat het lichaam dat belonen met langer meegaan met de mens en zijn levensplannen.

Dit is een van de brontempels en andere ‘best vrouwelijke’ plekken die we opzoeken: je kunt ze mooi gebruiken als inspirerende metafoor voor verbinding: tussen hoog en laag, aarde en hemel, heden en hiernamaals. Bijzondere inspiratie om zelf persoonlijk ook op meerdere niveaus verbinding te maken. Je hoeft geheel niet spiritueel of new age te zijn om toch te genieten van de unieke sfeer waarin je verder oefent, schrijft, deelt, zelf verwerkt, elkaar inspireert.

Bij het meer zitten we ook niet verkeerd! Oma in de keuken, zeer gezellig, veel groen en moois en ook ruimte om eens even heel alleen te zijn. De eigenaar wil nog wel eens het mooiste liefdeslied ter wereld zingen: een Sardisch lied. Zijn dochters hebben de zaak goed op de rails, vormen een ge-olied team. Hun honden, de allerliefste van de hele wereld, lopen vaak gezellig met ons mee: ze hebben de gave om zonder te storen op ideeën te brengen. Raar om te zeggen, misschien, maar alles blijkt op zo’n week bij te dragen aan waarom wij er zijn gekomen.

De eerste drie nachten blijven we relatief dicht bij het vliegveld, en daar komen we als een soort thuiskomst – en de cirkel is rond – aan het eind ook weer terug voor een lunch en een laatste sessie. Je ziet dan aan het eind van de week hoeveel we hebben meegemaakt. Hoe uitgerust we zijn en wat we hebben geconsumeerd en verwerkt. Het is bijna niet te vertellen thuis. Want je gaat niet alleen geweldige plekken zien, maar een reis maken die betekenisvol is, voor eenieder op een eigen vlak: sommigen hebben nieuwe keuzes gemaakt in hun leven, of leven vrijer dan voorheen. Losser. Bewuster. Een fijn vooruitzicht. Op de foto een uitzicht uit een slaapkamer op de eerste agriturismo.

Je krijgt in deze week wel iets meer dan enkel een goed gevoel, even ertussenuit. Je gaat een dieper besef krijgen waar je de rest van je leven positief op terug kunt kijken. Stel je voor dat je in Nederland een hoogwaardige cursus doet, welaan: hier krijg je die kennis in een onvergetelijke setting, in een elkaar ook voedende groep mensen. Kom vooral als je iets wilt leren en als je een niveau hoger kunt inte’rpreteren dan ‘gewoon leuk. Intussen is ook het eten zeer smaakvol, puurheid, echtheid, geen onnodige gekunsteldheid. Rijke eenvoud, van eenvoudig tot rijk geserveerd. In de prijs zit alle eten en slapen en het meeste drinken, en alle excursies en oefeningen en sessies en workshops en Blue Zone-inspiratie, en goed gezelschap. Al met een heel compleet programma, in een week die je beslist meer dan zomaar een vacation kunt noemen: een workation. En je gaat inderdaad aan de slag, in een groep die we bewust beperkt houden tot minimaal 5 en maximaal 10 mensen. Alles voor maximale persoonlijke aandacht en minimale storing, in een optimale sfeer voor zelfonderzoek. Het past helemaal ook prima bij de sfeer van het eiland, waar juist bij een langzamer, respectvoller tempo hele mooie deuren open kunnen gaan. We lopen de deur en de dingen niet plat, en dat waarderen de bewoners en het eiland.

LOGISTIEK

VERTREK van Amsterdam naar Olbia: van 6 tot 13 juni 2023.
PRIJS 1800 euro voor 8 bijzondere dagen waarin je genietend ook de diepte in gaat! Ja, het zijn 7 overnachtingen met zeer hoog gewaardeerde lunchpicknicks en ‘s avonds samen eten op top-agriturismo – met oma in de keuken! – of in het tophuis van Sam of in weer een ander uitstekend restaurant. Het is inclusief gerieflijk gezamenlijk vervoer op het eiland, mee met een zeer ervaren en vriendelijk-erudiete gids die alles vertaalt en inleidt en veiligheid én gelegenheid biedt. Je krijgt korting als je wel een tweepersoonsdkamer wilt delen, bel 06-11 33 45 11. De reis gaat door bij 4 deelnemers.

-

|STO-GARANT Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.

-

|BOEKEN Zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, dan volgt eventueel een aanmeldformulier. Hierboven zag je al hoe goed je beschermd bent, via de STO Garantie.

-

|INFO Bel eerst 06-11 33 45 11. Of via info@keepalivetours.com. Info over ‘eten vanuit het hart’ & het programma: 06, 535 89 214.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •