Laden Evenementen

RE-BOOST! MAAK JE COMEBACK IN BEWEGING, MET KARINA DELFOS

dagoverzicht

 • DAG 1: Nee, je “moet” niet rennen en vliegen en doorzetten. Daarom gaan we direct na de reis en landing zeer kort in de auto zitten: prachtige wandeling naar een kasteelruïne met meteen aandacht voor rust in beweging, met onderweg yoga-oefeningen die je soepel houden. Verplaatsing naar heerlijk agriturismo tussen het graniet, met zwembad.
  DAG 2: Ook op dag 2 is soepel bewegen de bedoeling, en yoga helpt daarbij. Daar starten we de dag ook mee, bij een geweldig meer met sublieme zonsopkomst. Je hebt je lichaam nu al, in minder dan 24 uur, een geweldige boost gegeven. Het eten gisterenavond was biologisch, veel groente, gezond, liefdevol. In de middag gaan we granietrotsen opzoeken, met vormen die we soepel (makend) gaan volgen. Een wandeling en yoga hier is in beweging diep kalm makend, het is een duizenden jaren oud ceremonieel gebied. Toch ook iets met energie.
  DAG 3: Op dag 3 gaan we iets heel moois bekijken dat op zich stroef is, maar ook – net als wij dus – slim soepel en prachtig duurzaam is gemaakt: een winkel met kurken jurken, haute couture, in een fraai actief stadje. Want we zitten niet enkel in de prehistorie en natuur! Lekker slenteren, winkeltjes, barretje, goed verhaal lokaal. Weer thuis doen we een easy run alvast richting de top van een berg, het is dus iets omhoog, maar we gaan leren om daar soepel mee om te gaan, minder met de helling bezig en meer met je lichaam. Het is alvast een mooie voorbereiding voor het doel aan het eind van de week: de top.
  DAG 4: Op dag 4 verplaatsen we ons door schitterend landschap naar onze tweede stek, áls we er komen dan, haha, went er is zoveel moois te zien, onderweg! Je hebt al door dat Sardinië nog veel en veel rijker is dan je had kunnen denken. Je hebt dan ook een gids bij je die heel bijzondere plekken weet te vinden. Een beetje geheime plek is daar waar 5 leylijnen elkaar schijnen te kruisen. Prachtig om erheen te joggen, en wandelen en aan het eind met Out-of-Africa-uitzicht een yoga-sessie. Het kan zijn dat je wat beduusd in de auto zit, daarna, richting ons nieuwe dorpje. Daar is het eten in een prachtig restaurant en omgeving best gastronomisch. Je voelt je verwend, en dat mocht ook wel een keertje in zo’n Corona-tijd.
  DAG 5: Op dag 5 heb je net de nacht doorgebracht in een oude vulkaan, en dan in een prachtig pittoresk en gerieflijk huis. Romantische steegjes, als we willen veel klimmen en dalen, om meteen al het geleerde toe te passen. Dat gaat ook helemaal lukken, we hebben oog voor elkaar, het is altijd welbewust goed voor het lichaam, of het nou in de vorm van een korte jogging-instructie is, eventueel wandelend en vast wel uitmondend in een yoga-sessie op een verschrikkelijk mooie plek weer. Watervallen bijvoorbeeld, met daarachter ook een mooi natuurlijk zwembad. Het vereist wat soepelheid om er te komen, nou, die hebben we ook. We gaan heerlijk genieten aan het strand ook, de zee is hier heel fijn, het water altijd warmer dan in NL! Het eettentje vandaag voelt als aangenaam thuis zijn. Vriendelijke mensen hier. Je hebt zo contact, zelfs al spreek je de taal niet.
  DAG 6: Vandaag easy running door een vorig jaar nog brandgeblakerde vallei, en moet je nu eens zien. Over comeback gesproken. Zoal jij. We komen bij watervalletjes in pure natuur. Misschien komen we mensen tegen van het ecovillage daar. We hebben omhoog gewandeld, en terug gaan we omlaag meer joggen.
  DAG 7: Vandaag alweer klaarmaken voor de terugvlucht morgen. Met allerlei soepelheidsstops gaan we terug naar ons eerste agriturismo. Goed eten en mentaal al voorbereiden op de wandeling naar de top van de berg waar we al een beetje op waren gegaan in het begin. Het uitzicht gaat grandioos zijn, Een tip: niet schreeuwen op de top, als je roofvogels wilt zien!
  DAG 8: Voor het ontbijt zwemmen in het meer bij zonsopkomst is wel heel erg mooi! Na het ontbijt alle tijd om in het stadje bij het vliegveld een paar kadootjes te kopen voor thuis. Het was me een week. Gezond soepel kalm actief, dat was de bedoeling. Je hebt er veel gevoel voor gekregen gaandeweg deze week, bijvoorbeeld op weg naar en weer terug van speciaal geselecteerde plekken. Je begrijpt nu ook de ultralage Corona-cijfers hier. De lente was ook zo mooi al heel lang doorgebroken. We mediteerden af en toe, een yogasessie, wijze kennis van lichaam en geest, levensgesprekken ook, herkenning, humor, ontspanning, opluchting. God, wat was Nederland heerlijk ver weg. Alles was geregeld. Alles nice & easy. Een wijs veilig onvergetelijk avontuur.
 • -STEL JE VRAAG-

Ik zie het in mijn yogapraktijk gebeuren: mensen hebben door de coronacrisis al bijna twee jaar niet gesport en weten niet hoe ze weer in beweging moeten komen. Bewegen lijkt een ‘moetje’ geworden. Het plezier is eruit. Als kind was je dol op bewegen: rondrennen, huppelen, handstandjes doen… Wat is er mis gegaan?

Tijd om te reboosten! We brengen je weer in beweging d.m.v. yoga, wandelen en easy running, op een zachte en speelse manier. ‘Alles mag en niets moet’ is het motto. Ervaring is niet
nodig. We maken gebruik van de prachtige omgeving met magische plekken om lichaam en geest weer in balans te brengen, en bewegen weer leuk te maken.

Tijdens deze Sardinië-retreat ligt de nadruk vooral op ontspannen, genieten en heerlijk tot jezelf komen via yoga, meditatie, minder hard lopen en meer ‘hartlopen’. Ik neem je mee naar buiten op een reis naar binnen. Vrij en ongedwongen bewegen om spanningen in lichaam en geest te verzachten. Als je wilt, kun je heel veel van je lichaam leren als je er goed naar luistert.

Samen, met een fijne groep mensen, leer je de lol in het bewegen te (her)ontdekken. Het wordt een week van overgave, loslaten, voelen en genieten. Je hoeft geen ervaren sporter of heel lenig te zijn om mee te doen. We bewegen
niet prestatiegericht. Iedereen werkt vanuit zijn eigen kunnen.

De locatie is fantastisch: in een omgeving met veel groen, en om de hoek diverse restaurants met lokale specialiteiten. Het weer is aangenaam zacht, de lente is hier al veel eerder dan in Nederland doorgebroken.

Er is ook tijd voor meditatie, contemplatie, een goed gesprek, lekker eten en mooie wijn. Niet te Spartaans en vooral genieten. Alles wordt geregeld. Alles nice & easy. Ga je mee op dit bijzondere avontuur, dan ga je trots zijn op jezelf, vol zelfvertrouwen. Het is gewoon heerlijk om goed voor jezelf te zorgen! Vragen? info@keepalivetours.com. Meer info zie je ook als je doorscrolt.

PLUSPUNTEN

Mijn naam is Karina Delfos. Ik heb een passie voor de werking van het lichaam en
de geest. Samen met mijn liefde voor de natuur en buiten zijn vormt dit de basis voor mijn bewegingsvisie. Ik doceer Hatha en Yin Yoga in een sfeervolle, kleinschalige studio in Den Haag onder de naam Karina Delfos Yoga Lifestyle én op het strand onder de naam Beach Bliss Strandyoga. Verder geef ik recreatieve hardlooptraining bij een van Nederlands grootste atletiekverenigingen, Haag Atletiek. Het mooiste is als ik deze activiteiten kan combineren.

Op Sardinië, een van de Blue Zones op aarde – mensen blijven er heel lang ‘jong’ – zijn we te gast bij Hollandse Sardijn Sam. Ik ken hem inmiddels al jaren, we zitten prachtig op één positieve lijn! Hij brengt ons lopend op de mooiste plekken, in een prachtige omgeving, van heuvels tot rotskust tot strand. Hij is veilig-avontuurlijk, nuttig-creatief en dankzij hem komen we ook op plekken waar zelfs locals geen idee van hebben.

We nemen je mee tot soms best diep in een groen gebied in West-Sardinië. Vriendelijke mensen, áls we er een zien, met hun eigen dingen bezig: het land, eten, hun cultuur. Ze hoeven helemaal niets van ons. Wel zo relaxed en anders dan in toeristische hotspots. Wij gaan ook ons eigen gang. Een praatje maken we wel, ook via onze perfect Italiaans sprekende Sardisch-Nederlandse begeleider, mede-organisator Sam.

We verblijven in een mensenluw maar toch alles behalve doods dorpje, aan de binnenkant van een vulkaan, Dus al naar de supermarkt of bar lopen is wandelend al een ‘run’. Er zijn drie puike restaurants ook, de bar is op het terras in de zon, de watervallen zijn geweldig, en erachter kun je zelfs stiekem zwemmen, dat weten wij dan weer, geen toerist verder. Sprankelend. De klim door de kloof omhoog is kort en prachtig om mindful wandelen eens goed te voelen. Achter het parkeerplaatsje een muurtje over, dat weet Sam weer, en 20 meter verder zijn rotsen met uitzicht op de vallei, ‘ik heb er met mijn vrouw wel eens boomtoppen zien dansen, maar dat kan ik niet garanderen’. Om zoiets moois misschien ook te zien, heb je toch al weer iets verkend, easy en met steeds meer lichaamsvertrouwen. Dat krijgt deze week inderdaad een enorme boost.

Het zal je verbazen, dit is ook best een gastronomische reis, waarbij we de hoeveelheden beperkt houden. Toch is het net ietsje leuker als we bijvoorbeeld ook een proeverij gaan doen, bij diverse plekken om de hoek, bij mensen die een Michelin-ster zo binnenhalen, maar dat gewoon niet willen: ‘Te veel stress, Sam, en afleidingen van gewoon lekker koken.’ Dat lekker koken kunnen ze hier nog heerlijk in alle rust.

Dit niet-toeristische gebied is niet-toeristisch omdat je soms wat soepele meters moet afleggen – en dan ook nog eens in de goede richting, wat moeilijk kan zijn, zonder borden – om ergens te komen. Maar dan sta je opeens ook te kijken. Wat zijn dat voor torens? Kunnen we erin? Erop? Je komt bijzonder ontdekkend in contact met de natuur, een bijzondere cultuur, een hele fijne, oeroude energie. Zie je die beetje bibberige schapen op de achtergrond. Dat zijn thuisblijvers. Zie je die witte? Dat zijn wij, na een weekje Sardinië. Weer terug, maar heel positief, welbewust, kalm, uitstraling. Verschil!

De meeste retreats gaan naar een zwembad, met dingen eromheen. Eh, we hebben de zee! :). Dit is het eerste strand dat we tegenkomen, het water is nog warm van de zomer. Al die parasols rechts zijn weg. En achter de dame op de foto is een rotskust waar je schit-te-rend langs de zee kunt wandelen. En een superplek voor dé yoga-foto van jou! We lopen daar en waarschijnlijk denk je dan: ‘Goh, en ik twijfelde nog zo over meegaan! Ha!’ En dan zijn we nog niet eens terug bij de auto. Daarvoor blijkt er nog een extra bijzonder soort wellnessbad in de zee te zijn, uitstekend voor de huid. En waarschijnlijk lachen we ons daar een sixpack. En duiken we nog even het prachtige zeewater in. Dat is hier net ietsje zouter, en dat voelt nadien ook net ietsje strakker. Ook vandaag weer: wát een dag!

] Na het ontbijt… hebben we misschien voor het ontbijt al gewandeld, tot waar een zonnegroet wel terecht is! Weet je hoe mooi dat hier is! Of we zien je bij het ontbijt, aangevuld, tot wat we in Nederland ook waarderen. Daarna gaan we ergens heen, deel auto, deel lopen. Vaak iets bijzonders, moois, betekenisvols. Waarschijnlijk hebben we picknickspullen mee. We doen ook altijd een stop onderweg, barretje wijntje, koffietje. Het kan zomaar zijn dat Sam nog iets leuks weet. 🙂 Hij komt er maar al 56 jaar. Je kunt ook even lekker rusten in je sfeervolle kamer. Vanaf 19 uur is diner of al hapjes.

Ook zo’n bijzondere plek – waar alleen rond 21 juni het zonlicht precies zo binnen schijnt – bezoeken we. Dan weet je al waar je volgend jaar misschien je gezin mee naartoe neemt. Weet je nog: #jedoetdezeweekwegvanjegezinvooreenander! Een andere bijzondere plek is waar vijf leylijnen elkaar kruisen, een unieke plek ter wereld, op een half uurtje. Super wandelen en mediteren en ontspannen voelen, daar! Zo zijn er wel meer plekken waar je aanvankelijk denkt: ‘zo, dit is middle of nowhere!’ Maar al snel blijkt: middle of sómewhere. Veel leuker, toch? Je komt echt met verhálen thuis!

Oh ja, we slapen deels in een 14-eeuws historisch huis, een fijne basis, zie op Google Maps: Sardinia Retreat Base. Uitstekende reviews. Het is van Sam. En in een huis 15 seconden verderop, ook ‘niet verkeerd’. Zelfs kritische tieners noemen de omgeving ‘very Instagrammable!’ Een foto van jou op die scooter kan natuurlijk!

LOGISTIEK

START 18 mei 2022. FINISH 25 mei 2022. info@keepalivetours.com.
PRIJS
-
Alles in een, enkel de vlucht kunnen we als kosten niet de hand houden: boel vroeg en je regelt je eigen vroegboekkorting. Verder zit alles in de prijs: gezamenlijk vervoer op Sardinië, gezamenlijke stops, lunches, avondeten, helaas niet à la carte, maar vertrouw Sam maar. Vegetarisch en zelfs veganistisch geen probleem. Je zult zien dat de maaltijden zeer goed zijn, de likeurtjes ook, het water komt uit de bron, het is er echt goed! Ook alle entrees, eventueel, zijn inclusief. Je geeft verder verbluffend weinig uit. Je kado’s voor thuis en zo doe je uiteraard wel zelf. Oh ja, de altijd hoog gewaardeerde lunchpicknicks zijn ook inclusief. Onderweg een spontaan bakkie trakteren we om toerbeurten aan elkaar, wat je zomaar een heel tientje voor de hele groep kan kosten. Nou! Je krijgt voor deze 1750 euro een geweldige, originele, onvergetelijke week, met 7 overnachtingen en al het eten en avonturen, en minimaal een begin van een sixpack van het plezier dat we ook gaan beleven! Reken maar dat je veel meepikt van yoga, hardlopen en ook van hoe je soepel en inderdaad positief blijft lopen. Een geweldige lichamelijke en geestelijke opfrisser in een nieuwe inspirerende omgeving.
KAMERS:
-
De prijs is op basis van gedeelde 2-persoonskamer, altijd met stijl en smaak, en met mooie fijne aparte bedden en eigen sanitair. Eenpersoonskamer: toeslag van 30 euro per nacht, want eenpersoonskamers zijn schaars, in de regel krijg je een tweepersoonskamer voor jezelf, vandaar de schappelijke meerprijs.
INFO:
-
Wil je meer weten over Sardinië? Ik post veel op Instagram: Keep Alive Tours. Meer foto’s en sfeer zie je ook in dit YouTube-filmpje. Leuk slenteren ook ‘s avonds in zo’n dorpje, hoor!
SFEER:
-
Niets moet, het is ontdekken, proberen, ervaren, geen stram program, er zit ruimte in. Wij zijn leuk gezelschap, gezellig, levenservaren en respectvol.
KORTING:
-
Ga je mee, dan kun je tot een jaar na deze reis met korting gebruikmaken – indien beschikbaar – in mijn huis in Santu Lussurgiu, met wel zeven verschillende soorten stranden, daarvandaan. Kun je je familie of vrienden zelf eens wat moois laten zien!
RISICO BIJ ANNULERING:
-
We gaan gezien de Covid-situatie soepel om met wat in de reisvoorwaarden staat. Dat houdt in het kort dit in:
-
annuleer je later dan een maand voor vertrek zelf, dan houden we je aanbetaling in. Je kunt die claimen bij je annuleringsverzekering.
-
annuleer je zelf, dan dien je ook je vluchtkosten (je boekt zelf een ticket) in bij je eigen annuleringsverzekering (dus niet je reisverzekering).
-
zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden.
-
annuleren wij als organisatoren de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug van ons. Je vluchtkosten zijn nog steeds voor je annuleringsverzekering.
-
Heb je vragen: 06-11 33 45 11.
CORONA EN DOORGANG:
-
De reis gaat vanuit Keep Alive Tours qua Corona enkel niet door als Sardinië volgens Nederland en Italië Zone Rood of Oranje is. We gaan naar een eiland, hè, mensenluw, het is geen Bergamo of een dampende discotheek met risicogedrag. Keep Alive Tours kent de situatie ter plekke genuanceerd, praktisch, feitelijk, uit diverse ervaring. We houden mondkapjes bij ons, en in winkels op, als het moet. We rijden zo nodig met twee auto’s. We komen maximaal in zeer licht of geheel NIET bevolkt gebied. Heb je vragen: 06-11 33 45 11.
BOEKEN, BETALEN EN AANBETALEN:
-
zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, dan volgt een aanmeldformulier. Wees gerust: juist ook in deze Corona-tijden zorgen we goed voor elkaar en ben je goed beschermd: STO Garant. STO Garant stuurt je na het inleveren van je aanmeldformulier een betaalverzoek voor de aanbetaling. Je betadlt de aanbetaling en ook het restantbedrag inderdaad aan STO Garant. Dat beheert het geld op een derdenrekening. Wij als organisatoren zien dat geld pas na terugkeer thuis. Je geld is dus altijd veilig, zelfs als wij als organisatoren failliet zouden gaan.
STO-GARANT:
-
deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl. Je betaling wordt na ontvangst direct gestort op een derdenrekening van STO omdat Keep Alive Tours is aangesloten bij de VVKR.
STO-VERKLARING
-
Nederlands: Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.
-
Engels: This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en.
-
Duits: Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •