Laden Evenementen

YOGA ON THE ROAD OP BLUE ZONE SARDINIË, MET LIEKE VARGAS VAN BLUE ZONE YOGA STUDIO

PROGRAMMA

 • DAG 1: Ook ons programma zelf houden we ‘on the road’: we nemen ook dingen die op ons pad komen mee. Grote kans wel dat we na aankomst in Olbia wel direct naar een plek dicht bij de kust gaan die toch zeer diep Sardinië in gaat! Wat een plek om te landen! Daarna een korte transfer naar een lieflijk agriturismo, waar een heerlijk kokende oma in de keuken staan. En daaromheen, ach, de slingerwegen door de prachtige natuur, al die granieten rotsen en kurkeiken, de lieflijke sfeer, geuren, gerechten, gezellige hondjes… Wát een plek om de dag bewust af te sluiten met yoga-inspiratie. Heel natuurlijk ben je hier meteen al aangenaam ver weg van huis en diep in de Sardinië-energie. Je leert in de loop van de week ook hoe de Blue Zone-filosofie hierop van invloed is.

 • DAG 2: We zitten hier ook omdat de zonsopkomst boven het meer op twee minuutjes lopen zo stilmakend mooi is. De yoga-inspiratie krijg je al richting het meer, daar en ook weer onderweg terug. On the beautiful road! Met de uitgebreide lunchpicknick bij ons bezoeken we vandaag ook een van de meest bijzondere rotspartijen die je zult zien in je leven. deels door de natuur en deels door de mens gevormd, betekenisvol gevormd. De boodschap is een mysterie, maar de zeer kwartsrijke rotsen doen wat met je: een ‘andere’ frequentie. Na de picknicklunch rijden we richting onze locatie van de week, het op Sardinië om zijn authenticiteit en karakter alom geprezen dorp, Santu Lussurgiu. Je verblijft hier zeer pittoresk, met heel veel moois direct of dicht in de buurt. Je gaat ook genieten van zeer goed eten en van mooie mensen in ons groepje en in het dorp. 

 • DAG 3: Alleen al door dit vulkaandorpje lopen nodigt uit tot yoga-inspiratie opdoen én toepassen, gaandeweg, onderweg. Hier lopen is al heel aardend, en vandaag doen we sowieso iets bijzonders met de aarde: we gaan er ook in. Dat gebeurt in een nog half ingegraven toren van 4000 jaar oud, een unieke plek, ook van inzichten. Een onvergetelijke ervaring waar zomaar iets moois uit kan groeien! Daar zijn al voorbeelden van! 

 • DAG 4: Deze dag richten we ons meer op het element Passie: levensvuur in combinatie met positieve intenties, menselijke schoonheid van binnen! We bezoeken ambachtslieden van wereldniveau, met een duidelijke passie en nog heel vriendelijk ook. Je gaat zulke mooie dingen zien en mooie energie voelen, deze week!

 • DAG 5: Vandaag meer aandacht voor hoe je alle inspiratie meer vloeiend kunt toepassen: souplesse. Mooi dat we dat meteen ook kunnen toepassen bij een (geheel veilige!) afdaling in een kloof richting mooie watervallen. En achter de watervallen… Bijzonder mooi en geschikt! In de middag een bezoek aan de Lourdes-klasse-waterbronnen die trouwens ook de waterleidingen in ons dorp voeden: je doucht eronder, je drinkt het direct uit de kraan. Een weldadige douche, zoals ook de dagelijkse toepassing van de Blue Zone-filosofie dat kunnen zijn: een weldadige douche.

 • DAG 6: In de ochtend strand. Onderweg spotten we de roze flamingo’s, die op hun manier warempel ook yoga- en Blue Zone-inspiratie bieden. Je gaat die inspiratie gaandeweg ook steeds meer om je heen herkennen: precies de bedoeling. Maar we komen voor het kwartsstrand, en kwarts, dat doet wat met je: een soort lichtheid overkomt je. ‘Het’ licht maken voor je lichaam en mind, dat is uiteindelijk de bedoeling. Steeds maar doorvechten en volhouden, daar word je natuurlijk niet gezond oud mee…. Je gaat deze week veel toegenomen lichaamsvertrouwen merken, en meer en meer genieten van bewegingsvrijheid. Om dat laatste ook te vieren, dineren we op een unieke 360 graden panoramaplek. 

 • DAG 7: Terug naar het eerste agriturismo. Onderweg een wandeling door feeëriek landschap naar prehistorische rotsholen die ook de nodige soepelheid vragen als je naar binnen gaat. Maar die hebben we nu dus ook. Het zijn bijzondere plekken ook voor mooie woorden en voor sound, positieve intenties, voor een diepere verbinding met het pure, schoonheid, lieflijkheid. Al met al voelen we ons nu best anders dan in het begin van de week: lichter. We rijden terug naar de eerste agriturismo, toch een soort thuiskomen alvast. De hondjes kwispelen ons al tegemoet.

 • DAG 8: Yogasessie bij ons meer. Vredig op weg naar het vliegveld, stralend terug naar huis.
 • -STEL JE VRAAG-

NIET WEER EEN STANDAARD-YOGA-RETREAT, MAAR IN BEWEGING, ZOALS IN HET ECHTE LEVEN

Yoga on the Road op Sardinië is anders: om te beginnen omdat het vol zit met oefeningen die je onderweg kunt doen! Je leert hoe je waar en wanneer dan ook incheckt bij jezelf én hoe je doet wat op dat moment nodig is voor jouw lichaam, geest en ziel.

Onderweg vinden we de mooiste plekken voor yoga-inspiratie én komen we in situaties waarin onze yoga-beoefening perfect van pas komt. Zo dicht bij de natuur als het maar kan, ervaar je hoe het is om op een bewuste manier te leven. Ga mee en voel wat het met je doet, als je dichter bij de natuur gaat staan en… bewegen!

Yoga on the Road is heel bewust ook om Sardinië te zien, voelen en ervaren. Want Sardinië is een “Blue Zone”-gebied, met een levenswijze waar we deze week van leren. Toevallig is het ook nog eens wereldkampioen qua aantal prehistorische plekken per vierkante kilometer: oplaadplekken genoeg, dus.

Met Yoga on the Road breng je op een leuke manier je niveau van zelfzorg op een hoger niveau. Op een week vol vrolijkheid, puurheid, muziek, gezonde sprankeling raakt deze unieke yogareis meer lagen en meer dingen. Je krijgt blijvende vitaliteitstools mee en maakt iets heel bijzonders mee, met gelijkgestemden. 

Diep ín Sardinië kom je meer in je gevoel, je bevlogenheid, authenticiteit, bewustzijn, soepelheid in meerdere opzichten. Je gaat namelijk op avontuur met yoga-coach Lieke, van Blue Zone Yoga Studio, en met Blue Zone- en Sardinië-expert Sam Pitzalis.

Wij hebben er zin in om deze reis met jullie te maken! Geen ervaring met yoga nodig! Zien we ook jou on the road?

HOOGTEPUNTEN

Je persoonlijke verbinding met het natuurlijke, het moeiteloze, wordt gewaardeerd door de natuur! Er ontstaat ruimte en rust en sereniteit. De mindset rondom yoga heeft een diepe relatie met de mindset achter succesfactoren achter gezond-100-jarigen. Je komt deze week zeker weer dieper in contact met een hoog lichaamsvertrouwen.

We komen op bijzondere plekken, vaak slecht aangegeven, daardoor lekker rustig, en met een zeggingskracht, symboliek, rust, vrede, in alle gezelligheid onderling, en met nog privacy ook, want we gaan enkel met weinig mensen, gelijkgestemden.

‘Samen met Sam neem ik, Lieke Vargas, je deze week mee op een bijzonder avontuur waarin alles samenkomt dat ik belangrijk vind,. Ik ben een sportieve, avontuurlijke levensgenieter en familiemens. Heerlijk vind ik het om de rust op te zoeken en… ik word ontzettend gelukkig van verbinding met mijn lichaam te voelen, daar goed naar te luisteren, te leven vanuit die kracht en intuïtief te handelen. Ik deel het graag met je in de vorm van yoga en mindfulness in mijn yogastudio in Kaatsheuvel en dus ook tijdens deze retreat! Ik hou van muziek en de elementen, van wandelen in de bossen, even helemaal alleen op pad. Heerlijk alle zintuigen aan. En ik kitesurf graag daar waar het wat warmer is dan in Nederland. Ik geniet zeer van de elementen water en wind. Ook van een dag die je afsluit met een kampvuurtje met familie of vrienden en dan zingen uit volle borst. Verbinden! Loslaten! Plezier!

 

Je gaat ook mee met Sam, niet zomaar een ‘padvinder’, maar een pur sang verkenner en toelichter, ook gericht op ‘hoe maak je het leven lichter’, en wat is op een mooie liefdevolle manier de moeite van het proberen waard? Je lift mee op zijn enorme plaatselijke kennis van het eiland, waardoor je zelfs bij je eerste bezoek diep diep diep ín Sardinië komt, en niet alleen eróp. Sam heeft een diepe affiniteit met het weekthema en stelt het programma op samen met Lieke. Zijn excursies zijn ook bedoeld als bruggetje naar weer een volgende oefening, aansluitend op eerdere inspiratiemomenten. Verdieping en avontuur en sprankeling en rust wisselen elkaar af en vullen elkaar fijn én efficiënt aan.

We slapen en eten op een hooggwaardeerd agriturismo in het groen, sierlijk, kalm, elegant en toch gezellig, ruim, veel groen, mooi zwembad. Je hebt een prachtige kamer voor jezelf. Daarna slapen we in een van de pareldorpen van Sardinië: Santu Lussurgiu. Een romantisch plaatsje naast een zeer goede restaurantkeuken ook het unieke verborgen pizzeriaatje je zal bijblijven. Ook wat eten betreft ga je hier niet enkel óp Sardinië zijn, maar vooral ook erín.

Vaak gaan we ook op bijzondere momenten wandelen, heerlijk al voor het ontbijt de zon op zien komen, samen verkennen, oefeningen doen, uitwisselen. Toch heb je ook veel vrije momenten, tussen alle momenten in waarin je weer iets moois meemaakt, iets inspirerends, motiverends, opwekkends, rustgevends.

Ach, alleen al een van de duizenden torens op dit eiland, dat wel eens een van de absolute oer-eilanden in de prehistorie zou kunnen blijken te zijn. De plekken – eigenlijk nog niet echt verklaard, zelfs heel klassieke archeologen beginnen schoorvoetend… – zijn minimaal 3500 jaar oud, en binnenin ga je in de stilte diep terug in de tijd. Hoe het voelt om hier samen te staan? Als duizenden jaren stilte. Zittend in een van de nissen binnenin kun je opeens beginnen te schrijven, of beslissingen nemen waar je al en tijdje tegenaan hikte. Het is altijd een belevenis.

Wandelen en oefeningen doen we meer als middel, om iets te voelen, bereiken, ervaren, spiegelen, weten, loslaten, kiezen. Je zult zien dat het zelfs het toeval ons toelacht, ja tóevalt.

Er is iets met de natuur en de mensen, hier, tenminste, waar wij komen. Het wordt een mooie uitwisseling.

Het zijn van die momenten onderweg dat je in stille bewondering toekijkend jezelf graag even aan de kant zet. (Zoals je dat eigenlijk wat vaker zou mogen doen, niet?) De rust in al toch die dierlijke drukte, de lieflijkheid, zo’n oeroud tafereel van hondjes, schaapjes, herder, inclusief goedkeurende knik van herkenning, diepe herkenning.

Je komt op plekken waar zelfs maar heel weinig Sarden komen. En daar krijg je niet alleen te horen hoe die plekken ons kunnen inspireren. Je krijg er vaak ook te eten, en dan enkel Sardische producten, puur lokaal natuur voedzaam, samen met mensen die al heel snel heel vertrouwd zijn. Je maakt wat samen mee en je bent met gelijkgestemden, want echt niet iedereen gaat op zo’n soort reis mee! 

Je slaapt en zit hier in alle opzichten goed: mooie kamers, charme, lieflijkheid, stijl, ruimte, vriendelijkheid. 

Extra info

WANNEER?
-
doorgang bij minimaal 4 deelnemers.
PRIJS 1695 euro exclusief vliegticket, boekingscoaching houdt de prijs laag. Inclusief alle leerzame avonturen, alle yoga- en beweegsessies, veel persoonlijke aandacht dankzij de groep van maximaal 8 personen. Je leert ook veel van wat de mens tot op hoge leeftijd kennelijk gezond houdt: nuttige inspiratie. En natuurlijk 8 dagen volledig programma inclusief alle overnachtingen in een pittoresk dorp van allure qua ambachten, muziek, sfeer, vriendelijkheid, natuur, uitstekende restaurants. Vegetarisch geen probleem! Exclusief zijn eigen versnaperingen op vliegvelden.
-
Je slaapt in principe op een gedeelde 2-p-kamer met eigen badkamer en suite. 1-persoonskamer beperkt beschikbaar, met toeslag.
-
We vertellen je graag welke vlucht je precies zou ‘moeten’ boeken, dan zit de transfer van en naar onze superfijne Sardinië-basis er natuurlijk ook bij. Evenals alle gezamenlijke trips op deze bijzondere week.
DOORGANG BIJ 4 DEELNEMERS.
-
Als je zelf een groep samenstelt van minimaal 4, dan kunnen we ook eerder dan deze periode: stel maar voor.
VRAGEN?
-
info@keepalivetours.com, 06-11 33 45 11.

-

|RISICO BIJ ANNULERING

-
– Wat betreft je vluchtkosten bij eigen annulering: je dient je vluchtkosten in bij je annuleringsverzekering, niet je reisverzekering.
-
– Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je je geld terug.
-
– Annuleren wij de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug. Ook dan kun je je vliegkosten indienen bij je annuleringsverzekering. Heb je vragen: info@keepalivetours.com.

-
-
|CORONA
-
-
-
-

De reis gaat vanuit Keep Alive Tours qua Corona énkel niet door als Sardinië volgens Italië zélf Zone Rood is. Het is nu Code Wit: superveilig, pas in oktober komt wel weer wat op, eventueel. Dat zijn we mooi voor. Nogmaals: bepalend is welke kleur Italië afgeeft, dus niet wat de Nederlandse overheid of ANWB of kranten stellen, immers veelal voor compleet Italië. We gaan namelijk naar Sardinië, rechtstreeks, en daar kent Keep Alive Tours de situatie genuanceerd, praktisch, feitelijk, uit directe ervaring. We houden mondkapjes bij ons en in winkels op, als het moet. We rijden zo nodig met twee auto’s. We komen maximaal in zeer licht of geheel NIET bevolkt gebied.

-

|STO-GARANT

-
De boeking valt onder de garantie van STO Garant. Een soort ANVR, maar dan voor kleinere tour operators, verbonden aan de VVkR. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.

-
-
-

|Nederlands:

-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.
Engels:
-
This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en.
Duits:
-
Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •