Laden Evenementen

IN 2024: SPORTEN MAKKELIJKER GEMAAKT

DAGOVERZICHT

 • DAG 1: Aankomst Olbia en verplaatsing naar verscholen sereen lief dorpje, prachtig huisje. In een oude vulkaan. Heuvel op en heuvel af, oefenen met uitzicht. Hoe kom je makkelijker minder belastend heuvels lekker wél op?
 • DAG 2: Wat heftiger de kloof in. Hoe maak je beweging vloeiender, wijzer? Tip: natuur souffleert oplossingen. Praktische yoga-oefeningen, voor meer souplesse. ‘s Avonds extra lekker eten in restaurant. We wandelen trouwens de hele week door rijke natuur. Hoe krijg je daar bewúster energie van. Zelfs als je ertegenop ziet! Tussen de sport ook veel rustinspiratie, verspreid over wandelingen, dagen.
 • DAG 3: In prachtige natuur bezoeken we bijzondere ‘oplaadplekken’ uit de prehistorie. Ze hebben iets zwaars maar ook iets lichts: de plek voor bootcamp maar dan light. Veel kennis en tips van de vorige dagen kun je meteen toepassen en het zo inderdaad allemaal lichter en leuker maken en houden.
 • DAG 4: Alvast voor wanneer het warm wordt: hoe kun je dan toch best aardig kunnen sporter. Jawel!
 • DAG 5: Verkenning van mindfulness en andere energietechnieken die het sporten kunnen aanvullen, verrijken en inderdaad verlichten. Energieplekken, rustplekken, inspiratieplekken, bezinningsmomenten, we proberen ze, ervaren ze.
 • DAG 6: Vertrouwen, een uitdaging de grond in, die lichaamsbeheersing vereist. Wederzijdse hulp altijd, uiteraard!
 • DAG 7: Een dag door een vallei richting watervalleer lopen in natuurharmonie, het supergezonde Shepherd’s Way of Walking. Eco-village, natuurmensen, natuurwerkers, misschien helpen we ze een handje, sterk als we zijn geworden kunnen we geven. Dat wordt toegepaste yoga & bootcamp en mindful slow sport!
 • DAG 8: Glunderend en met een veel lichter gevoel stap je weer in het vliegtuig terug. Je kunt andermans tas nu ook dragen, als je wilt
 • -STEL JE VRAAG-

TRANSFORMATIE: SPORTEN MAKKELIJKER WÉL DOEN

Met superveel persoonlijke aandacht langzaam meer en meer op gang komen. Leuk mindful in de zin van bewust positief zorgzaam. Met lichte vormen van yoga en bootcamp en mindful running, allemaal creatief makkelijk waardevol gemaakt, wijs versoepelend, vertrouwen gevend. We gebruiken geweldige natuur, water en zee, antieke plekken die kalmeren, tot rust aanzetten, maar toch ook beweging vragen.
Je komt rijk geïnspireerd weer thuis, met een goed gevoel over zo anders sporten. We hebben ook veel gelachen en gepraat, geprobeerd en geleerd, elkaar geïnspireerd.
Je komt ‘in the middle of nowhere’, maar nogal ‘sómewhere’, in een authentiek niet-toeristisch Sardisch gebied, en dat moet ook zo blijven, lekker rustig en intussen… toch wondermooi.

Het dorp Santu Lussurgiu is positief befaamd in heel Sardinië om zijn uitstekende niveau van sfeer, authenticiteit, het eten, het water, de lucht. Sereniteit, rust, vertrouwen, maar dan ook in beweging, voortaan, ook thuis. Je bent ook aan de slag gegaan met hoe de vele gezond en gelukkig gebleven superoudjes hier op het eiland hebben bewogen:  Blue Zone

EN WAAROM?

Alleen al het oer- en oeroude land van vulkanische oorsprong, ouder dan de rest van Europa, zowat. De vulkanen zijn allang uitgedoofd, maar het maakt Sardinië zeer rijk aan mineralen, zeer krachtig. Dan het bijzondere licht, de zon, de maan, de rust en ruimte en enorme verscheidenheid, de geuren, de rijkdom, de metaforen, de symboliek, de verhalen ook onderling, het gelukkige toeval dat ons voor de voeten komt. Het voelt al heel snel alsof er een zegen op rust, op zo’n week.

Sardinië heeft van Italië zelf het predikaat Zone Wit gekregen: het veiligste niveau. En van Europa: groen: het veiligste niveau. Bovendien zitten we altijd in zeer mensenluw gebied. Weet dat de mensen hier gewoon op terrasjes zitten en vriendelijk zijn. Bij aankomst in Sardinië vraagt men niets. We hebben ter plekke uitgebreide ervaring ook wat betreft wijs gedrag, sociaal. Je bent op alle fronten veilig, en zorgzaam begeleid. We kennen de directe omgeving zeer goed, vol mooie fijne lieve bijzondere krachtige plekken. We blijven in een groene postzegel, een oase van rust, maar wel met fijne voorzieningen: winkels, restaurants, alles. Veilig.

Het kan niet anders, want Sardinië is een wereld-mysterie, met zijn dui-zen-den torens uit de prehistorie: ‘het zijn forten’, zeggen de officials, ‘het zijn tempels’, zeggen steeds meer mensen. De paadjes naar deze plekken, de panorama’s eromheen, alles ademt energie van heel lang geleden. Maar het mooie is nog het licht rondom en…. binnenin! Prachtige wandeling ook hierheen, met yoga en mindfulness-oefeningen. Ook mooie koele sportplekken hier, dat weet niemand!

We komen veel in de natuur. Zelfs onderweg, met onze gerieflijke minivan, komen we her en der dit soort tafereeltjes tegen. Even uitstappen, van de belletjes genieten, een knikje naar de herder. ‘Goed samengewerkt’. Mooie natuur, mooie natuurlijke taferelen en mooie balans mens-natuur komen in vele vormen ‘op ons pad’.

 

De kamers zijn ruim en verzorgd en zeer sfeervol en voorzien van eigen airco. De bedden kunnen uit elkaar. Het overheerlijke water uit de kraan komt van het heilzamebronnendorp verderop. Het is heel licht, letterlijk: de Italiaanse typering ervan heeft niet voor niets het woord ‘luce’ (licht) in zich. Het is hier in meerdere opzichten gezond bijtanken, deze dagen.

In deze docu van een half uur zie je niet enkel beelden van Santu Lussurgiu en een paar mooie plekken. Je proeft ook de sfeer onderweg: https://youtu.be/pzSCbgWGM48 Zie je het prachtige licht op de achtergrond steeds?

Natuurlijk bezoeken we ook een topwatertempel als deze hier, je gaat bekende en onbekende dingen zien, die bijblijven. Een lichtspel dat hier plaatsvindt!

Je ziet in ons monumentale dorpje de huisjes en steegjes gedrapeerd langs de oude vulkaankrater. In diepe slaap, iets wat je ‘s nachts ook wel voelt: diepe slaap. Erboven waakt een groot Christusbeeld. Zorgzaam. Maar wat is het dat zoiets nou het leven lichter kan maken? Sowieso prachtig licht! Hier heb je een beeld van de straatjes in de avond. Mooi, toch?

Een foto gewoon als voorbeeldje van de rijkdom en fijnzinnigheid wat betreft het voedsel dat we gaan proeven. Alles is lokaal gemaakt, met trots opgediend. Dat proef je. Het dorp heeft trouwens drie restaurants, we proberen er zeker een, en de pizzeria verscholen in de steegjes is eigenlijk nog de echte parel! Trouwens een van de oudste distilleerderijen van het eiland. We eten ook thuis – ook met kokkin – en in een agriturismo in de bergen, zeer mooi en lekker! Genieten!

Je komt ook thuis met goede moed om wat vaker hierop te letten: de elementen waarop de supergezonde oudjes op Sardinië zo hoog scoren. Kunnen wij best ook, als je het simpel houdt. Je gaat deze week veel oppikken que rijke eenvoud & eenvoudige rijkdom. Gericht op ‘het leven lichter voor je lichaam maken’.

Ik kom er al jaren graag, een geweldige plek: waar 5 van de grootste leylijnen op aarde elkaar kruisen, op maar 25 km van huis. Een plek! De moeite van het erheen bewegen wel waard, het vergt wat klimwerk, hekje, muurtje, maar dat kunnen we als de beste, nu. En een zonsondergang!

Een review van een vorige reis, van iemand die nu voor de tweede twee keer meeging. Nou ja, niet gek, toch? Kom ook! Je blijkt heel veel waarde voor je geld te krijgen, meestal blijkt dat pas op reis, het is ook lastig in woorden te vatten…

LOGISTIEK

VERTREK & VLUCHT Overleg: 06-11 33 45 11.
PRIJS:
-
2000 euro exclusief vlucht voor 8 dagen met 7 overnachtingen in het monumentale Sardische dorpje Santu Lussurgiu. Deze prijs is inclusief slapen en eten en al het gezamenlijke vervoer op het eiland, persoonlijke begeleiding in contact met Sarden, alle excursies naar bijzondere Sardische plekken en personen, dagelijks workshops/inspiratiesessies, incl. yoga en mindfulness, alle gezamenlijke vervoer en entrees op het eiland, gezamenlijk ontbijt, hoog gewaardeerde picknicklunches in de natuur en altijd heerlijk diner.
EXCLUSIEF:
-
eigen drank afwijkend van wat gezamenlijk wordt aangeboden (huiswijn wit/rood, water) koffiestops tussendoor (we trakteren elkaar om de beurt, kost je zeer weinig, trakteren).
KAMERS:
-
De prijs is op basis van gedeelde 2-persoonskamer, met aparte bedden en eigen sanitair. Eenpersoonskamer: toeslag van 30 euro per nacht (eenpersoonskamers zijn schaar, je hebt dan een tweepersoonskamer voor jezelf).
INFO:
-
Wil je meer weten over Sardinië en Santu Lussurgiu: ik post veel op Facebook-pagina’s als Slow Travel op Sardinië en op Instagram: Keep Alive Tours. Meer foto’s van het huis en de omgeving zie je ook in dit YouTube-filmpje. Leuk slenteren ook ‘s avonds in het dorpje, hoor!
SFEER:
-
niets moet, het is ontdekken, proberen, ervaren, geen stram programma, er zit ruimte in. Wij zijn leuk gezelschap, gezellig, levenservaren en respectvol.
KORTING
-
Ga je mee, dan kun je tot een jaar na deze reis met korting gebruikmaken – indien beschikbaar – in mijn huis in Santu Lussurgiu, met wel zeven verschillende soorten stranden, daarvandaan.
RISICO BIJ ANNULERING
-
Wat betreft je vluchtkosten bij eigen annulering: dien je vluchtkosten in bij je annuleringsverzekering (dus niet je reisverzekering). Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden. Annuleren wij de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug van ons. Je vluchtkosten zijn nog steeds voor je annuleringsverzekering. Heb je vragen: 06-11 33 45 11.

-

|BOEKEN

-
Zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, en heb je het aanmeldformulier hieronder ingevuld opgestuurd, dan ontvang je een mail van STO Garant voor de aanbetaling. Je bent aan alle kanten zorgzaam beschermd.
STO-GARANT
English:
-
This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en.
Deutsch:
-
Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.
Nederlands:
-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl. Je betaling wordt na ontvangst direct gestort op een derdenrekening van STO omdat Keep Alive Tours is aangesloten bij de VVKR.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •  

  •