Laden Evenementen

WIJN-SPIJS-AVONTUUR DWARS DOOR BINNEN-SARDINIË

dagoverzicht

  • DAG 1: Landen op Cagliari en eerst de populaire visserskeuken proeven met dito huiswijn; landen in de zalige agriturismo.
  • DAG 2: Naar oeroude wijnranken, door ziekte nooit aangetast. Slapen en eten in idyllisch agriturismo in prachtige natuur en uitzicht op zee. Met huiselijke vegetarische topkok.
  • DAG 3 en 4: Transfer naar Mandrolisai-gebied, met een geheel eigen Gezond 100-menging en zeer diepe wortels.
  • DAG 5: Transfer naar Sardiniës maskerdorp, met nog een onversneden gezond-100-wijn, en wat je daar nou het best mee doet: Cannonau.
  • DAG 6: Via wereldtop-messen naar wereldtop ‘Romeinse’ wijn, een unicum in alle wijnbijbels.
  • DAG 7: Via mysterieus altaar naar Vermentino-topgebied, met wijnmuseum en… slapen in hotel rond topwijn in Gallura-streek.
  • DAG 8: Terug naar vliegveld, na slotproeverij Sardische producten aan jetsetkust.
BOEK OF STEL JE VRAAG?
JE EIGEN GROEPJE?

OP AVONTUUR EN ONTDEKKING VAN SARDISCHE WIJNEN EN ETEN

Diagonaal door het pure hart van Sardinië, van zuidwest- tot noordoost. Met bezoeken en verhalen rond zes diverse wijndruiven: wijnbouwers die van zich doen spreken. Langs verscholen plekken die wereldberoemd hadden kunnen zijn. Met wijntje dat we net meekregen. Genieten van de rust ver van de gebaande paden. Genieten van vriendelijk ontwikkeld gezelschap. Vanuit hoogstaande boerderij-hotels die staan voor ambachtelijke kwaliteit. Hotels die staan voor sereniteit. Met bezoek aan zeer centraal gelegen oeroude wijnstokken van de Mandrolisai, met een bijzondere Nederlandse connectie en… leaseplan. Je gaat begrijpen waardoor tientallen wijndruiven zijn op Sardinië wereldwijd een unicum zijn. Ook dát komt aan bod op deze unieke wijnroadmovie, langs het andere, unieke Sardinië, niet alleen het grote, bekende.

HOOGTEPUNTEN


Bezoek een wijngebied waaraan de Grote Ziekte 🙂 voorbijging: oeroude wijnranken. Zuid-west-Sardinië. Slapen in zeer idyllisch agriturismo met topkok. Hij weet alles van oervormen van vruchten, bijvoorbeeld ‘de Moeder aller Peren’, dit soort oervormen groeien hier op Sardinië nog gewoon. We hoen het verhaal van toevallig een topkok, die ons vegetarisch gaat verrassen.

We komen niet zomaar in het centrum van het eiland: het schijnt zelfs een middelpunt van de wereld te zijn geweest. En om de hoek maken ze de wijn die helpt bij gezond 100 worden. Hoe dat zit, ontdekken we daar.


Gastvrijheid en zorgzaamheid staan centraal. Er is een dame die gewoon ‘het beste ontbijt ter wereld’ maakt, vinden wij ook. Sowieso ontmoeten we mensen die iets bijzonders hebben, mooie ondernemende mensen met het hart op de goede plaats, en een goede kop op de schouders.


Onder dikke sterrenstelsels. Sardinië heeft de donkerste nachten in Europa. Dat opzoeken bij een prehistorische tempel, in duizenden jaren diepe stilte, alleen, met een goede wijn en fluisterende gesprekken…


Ontmoet Sarden die staan voor topkwaliteit: als huiselijke kok of als dé meesterbewerker van het plaatselijke zwarte goud, ooit een prestigieus exportproduct. Er gloeit een kalme trots uit en… deze mensen communiceren ook uitstekend zonder ook maar Engels te spreken. Ik tolk direct en belangstellend en het gesprek op gang helpend.


Bizar, hè? Ligt er toch echt, 40 meter lang, in een weiland, met verderop een watertempel. We komen op nog meer plekken die elders ter wereld een wereldattractie waren geweest. Hier staat niet eens een bordje bij. Ook uit deze streek komt een bijzondere wijn!


Sardische herdersmessen van zulke kwaliteit, dat Japanners ze bestellen! En de meester is een dame, in het groen. We ontmoeten har persoonlijk en krijgen een kijkje in de keuken. Daarna op het terrascafé kunnen zomaar zangers bijeenkomen, en een wijntje erbij. We maken mooi en gezellig mee, en maken contact.


Proost samen met de uroloog die topwijnmaker werd, op basis van een plaatselijke druivensoort nog rechtstreeks uit de Romeinse tijd. Een van de Sardische unicum die je hier niet in de winkel ziet. Maar misschien brengt ons bezoek daar verandering in. Weer een wijn met een mooi verhaal.


Waarom de rijen wijnstokken die vorm hebben? Om de hoek vinden wij – wij wel, het is uiterst verscholen – ’s werelds oudste labyrint. Met 2 man tegelijk kunnen we erin. Het doet wat met je. De wandeling langs de rivier naar een uitstekende plek om de wijn in alle rust tot ons te nemen… Schapenbelletjes in de verte, stromend water om ons heen. We zijn heel vaak op precies de goede plek.


We bezoeken niemand minder dan de winnaar van Vinitaly 2019! IN de buurt is het Vermentino-wijnmuseum, een mooi uitkijkpunt op het eiland, wind door de haren en nogal een prima keuken! Weer allemaal mooie vondsten achter elkaar, het beste uit inmiddels vele afgelopen reizen over dit meer dan fijne eiland, met een continent aan mogelijkheden en inspiratie.  Je gaat terugkijken op een zeer bijzondere week op maar twee uur vliegen van Nederland.


Dwaal in een Western-landschap langs rotsgraven en bijzonder geërodeerde rotsformaties naar een van Sardiniës grootste mysteries. Dé plek voor een wijntje bij zonsondergang, in een gouden gloed. De rotsen hebben fantasievolle vormen ook zonder wijntje op, lokale betekenis, en zullen we de meest enthousiaste gids van het eiland erbij uitnodigen? Een prachtkerel!

LOGISTIEK

VERTREK
-
van Charleroi: zaterdag 26 oktober 2019 tot en met zaterdag 2 november 2019,
PRIJS:
-
exclusief vlucht, 8 dagen met 7 overnachtingen in authentiek verfijnde Sardische agriturismi of B&B met meerwaarde, gezamenlijk vervoer op het eiland, alle maaltijden en lokale wijn en gezellige lunchpicknicks, een verhalenrijke wijnliefhebber en Sardinië-kenner, die live voor u tolkt, alle excursies naar bijzondere Sardische plekken en personen en wijnen: 2800 euro all-in, ook vlucht, op basis van een 2-persoonskamer.We gaan met maximaal 8 personen en komen zo dieper in Sardinië en wél bij wijze van spreken bij de mensen thuis!
BOEKEN:
-
Bel eerst 0031-6-11 33 45 11. Of via info@keepalivetours.com