Laden Evenementen

LICHT VOELEN, VERBINDEN, VERGROTEN, VOOR IN DONKERE WINTERS – MET SANNE VAN COUWELAAR

dagoverzicht

 • DAG 1: Direct na de reis en landing een verheffende korte wandeling in Lord of the Rings-sfeer. Omhoog wandelend meer en meer contact met je lichaam: hoe maak je zwaarte lichter? Tevens een oefening in dankbaarheid! Verplaatsing naar heerlijk agriturismo tussen het graniet, met zwembad: drijfvermogen.
  DAG 2: Op dag 2 genieten we van het eerste licht, zelfs al voor de dag: een omgeving en sfeer die binnenkomen. Spectaculaire omgeving. Lichtschakeringen. Oorsprong van licht, licht ook echt ópzoeken en binnenlaten. Het eten gisterenavond was ook al zo licht: smaakvol rijke eenvoud. In de middag bezoeken we bijzondere granietrotsen met vele symbolen: wat maakt zwaar, wat maakt licht?
  DAG 3: Op dag 3 bezoeken we een stadje: finesse in de winkels, producten, sfeer. Bijvoorbeeld een winkel met haute couture kurken jurken, lekker ijs, heerlijk slenterend genieten. Het indrukwekkende verhaal van een man die het zeer zwaar te verduren had en er licht uit is gekomen en een lichtbaken werd. Hoe kun je zelf ‘een lichtbron’ zijn, dat toelaten? Bezoek aan een bijzondere hunebed-achtige constructie: waarschijnlijk een middel om contact te houden met ‘boven’: alle bezoeken hebben meerdere dimensies, zowel het aardse als het hemelse, in een combinatie van liefde, lol, lust ( 🙂 ijsje?) en licht.
  DAG 4: Op dag 4 verplaatsen we ons door oeroud landschap naar een pittoresk dorpje in een oude vulkaan, in een zeer groen gebied, ook zo veerkrachtig na de bosbrand! Onderweg stoppen we bij een plek die uniek is op de wereld: vijf leylijnen kruisen elkaar. Daar zijn we ook persoonlijk het begin van vele lichtlijnen rondom ons. Verdieping op ‘hoe kun je een lichtbron zijn: je een lichtnetwerk voorstellen’. In ons nieuwe dorpje is het eten in een prachtig restaurant en omgeving niet alleen gastronomisch: alles baadt in een romantisch licht. Liefdeslicht, zelfliefdeslicht!
  DAG 5: Op dag 5 genieten we van de puurheid van de directe omgeving. We bezoeken een beroemde en een nog niet beroemde lichtplek, elk met hun indrukwekkende metafoor, met hun unieke verbinding tussen hemel en aarde. Zoals ook jouw manier van verbinden uniek gaat ontstaan, zijn, inspireren. Om nog overgebleven zwaarte denkbeeldig van je schouders en nek af te spoelen, bezoeken we een waterval: eronder staan doet wat met je. Het eettentje vandaag is heerlijk huiselijk, lief, fijn, veilig, geborgen.
  DAG 6: Vandaag bezoeken we een bijzondere man: zelfs, of juist, personeel van de luchtmacht komt ook bij hem op bezoek. Iets met UFO’s zien, sterren die raar bewegen. Ze schijnen er te landen omdat Atlantis daar was. We horen zijn bijzondere verhaal en gaan met hem op pad, langs ‘zijn’ plekken.
  DAG 7: Vanochtend: rust, een-op-een, herhaling. Pas einde middag verplaatsing met indrukwekkende stop onderweg: een prehistorisch meesterwerk wat betreft afstemming op licht ‘van boven’.
  DAG 8: Voor het ontbijt zwemmen in het meer bij zonsopkomst is wel heel erg mooi! Na het ontbijt afsluiting bij de allereerste verheven plek in de week. Em wat een week! Lichter gevoel, lichter gemoed, goede moed, good mood. Alle vertrouwen. Mooie sharings, afstemmen op het lichaam, het gevoel, intuïtie, wijsheid, kalmte, levensgesprekken, herkenning, humor, ontspanning, opluchting.
 • -STEL JE VRAAG-

Voordat de donkere winter weer intreedt – en winter kan ook metaforisch zijn – is het wel hándig om te focussen op licht, schoonheid, puurheid, menselijkheid. Met de aanslagen op lichaam, hart en ziel en mind in gedachten, de afgelopen tijd… Hoe ga je er deze keer mee om? Je komt je deze week liefdevol ‘wapenen’ op een manier waar ook de mensen om je heen veel aan gaan hebben. Lightportals, lightbeings, lichtplekken!

Kom als je je aanpak deze keer anders wilt hebben dan bij de vorige ‘winter’. Kom als je toch al hoorde van Sardinië als oplaadplek, energieplek: je gaat mee met mensen die net zo nieuwsgierig en open hiervoor zijn. Je wordt geleid door twee mensen die de schoonheid al jaren kennen, opzoeken, tonen, vergroten, verbinden, eren, ontvangen.

Aandacht, wijze energie, connectie, voelen, sprankelen, genieten. In niet zomaar een toeristische omgeving, daarvoor kennen we het eiland te goed. Nee, alles ademt hier diepgang, het is geen toeval waar we zijn, en dat altijd in een fraaie omgeving. Het weer kan zomaar zeer zacht zijn: grote kans op zo’n zalig lange Indian Summer. Geniet ervan voordat de winter of Hollandse herfst intreedt.

Genietend ga je werken aan een aanpak, houding, mindset die je voortaan schadevrij door elke ‘winter’ heen loodst. Vragen? info@keepalivetours.com. Meer info zie je ook als je doorscrolt.

PLUSPUNTEN

Sanne van Couwelaar – zie bijvoorbeeld haar Souldrawing en Lichtzuilen op haar site – reist en reist bijvoorbeeld om lichtportalen te creëren. Ze nam onlangs deel aan een Sardinië-reis met Keep Alive Tours en werd op slag verliefd op de unieke energie. ‘Met al mijn bereisdheid: Sardinië is een enorm verrassende lichtplek die binnenkomt en enorm inspireert. Wat neem ik je graag mee op een reis langs liefde, lol, levenslust, licht!’

Op Sardinië, een van de Blue Zones op aarde – mensen blijven er heel lang ‘jong’ – ben je te gast bij Hollandse Sardijn Sam. Hij brengt je lopend op de mooiste plekken, in een prachtige omgeving, van heuvels tot rotskust tot strand. Hij is veilig-avontuurlijk, nuttig-creatief en dankzij hem komen we ook op plekken waar zelfs locals geen idee van hebben. ´We moeten echt een keer met jou mee!´

Je komt soms echt diep in groen gebied. NIet veel mensen, wel altijd vriendelijk en met hun eigen dingen bezig: het land, eten, hun cultuur. Ze hoeven helemaal niets van ons. Wel zo relaxed± heel anders dan in toeristische hotspots. Het echte leven.

Onze tweede plek is in een pittoresk dorpje met uitstekende sociale sfeer én geweldig bronwater uit de kraan, zo uit de berg. Het ligt aan de binnenkant van een oude vulkaan, alleen al in die sfeer slapen doet wat met ons. Puike restaurants, fijn barterras, vee natuurschoon rondom, soms een klim, soms een kloof. Tijdens dit soort wandelingen, inspirerend begeleid én ook in stilte, doe je deze week extra veel lichaamsvertrouwen op. Klaar voor any winter.

Verrassend gastronomisch, deze dagen. Lekker koken kunnen ze allemaal, hier, lijkt het wel. Maar ze verspillen dan ook geen energie aan Kip Tandoori van Knorr en dergelijke. Finesse in eenvoud, puurheid, tevredenheid.

De weg erheen kan avontuurlijk aandoen, het zijn geen gebaande paden. Veel moois ligt zeer verscholen soms, geen enkel bordje erheen, en Google Maps geeft zomaar een verkeerde locatie. Dat heeft zijn voordelen: wij hebben er vaak het rijk alleen. Of er zijn wat dieren, ook nooit toevallig: er dienen zich zomaar spontaan tekenen aan. Natuurlijk is dat geen toeval.

Vergeleken met Nederland sowieso is het water nog warm van de zomer. Achter de dame op de foto is een rotskust waar je schit-te-rend langs de zee kunt wandelen. Want natuurlijk gaan ook naar zee. Het is hier net ietsje zouter, en dat voelt nadien ook net ietsje strakker. Lekker.

] Na het ontbijt… hebben we misschien voor het ontbijt al gewandeld, tot waar een zonnegroet wel terecht is! We gaan niet alleen naar mooie locaties, maar dat ook op het mooiste moment.

Ook zo’n bijzondere plek waar je aanvankelijk denkt: ‘zo, dit is middle of nowhere!’ Maar al snel blijkt: middle of sómewhere. Je komt echt met verhálen thuis!

Oh ja, we slapen deels in een 14-eeuws historisch huis, een fijne basis, zie op Google Maps: Sardinia Retreat Base. Uitstekende reviews. Het is van Sam. En in een huis 15 seconden verderop, ook fijn. Zelfs kritische tieners noemen de omgeving ‘very Instagrammable!’ Het huis kreeg op Booking.com over heel 2021 net geen 10, zo bijzonder.

LOGISTIEK

START 29 oktober 2022, tot 5 november 2022. Vliegen heen direct van Amsterdam naar Olbia op 29 oktober, de laatste directe vlucht van het jaar, met Easyjet. En terug via een stop onderweg van Olbia naar Amsterdam. Bel voor wijze coaching 06-11 33 45 11.
PRIJS
-
Behalve de vlucht zit alles in de prijs: gezamenlijk vervoer op Sardinië, lunches, avondeten. Vegetarisch en zelfs veganistisch geen probleem. Je zult zien dat de maaltijden zeer goed zijn, de likeurtjes ook, het water komt uit de bron. Ook alle entrees zijn inclusief. Dus geef je verder verbluffend weinig uit. Ook de altijd hoog gewaardeerde lunchpicknicks zijn inclusief. Onderweg een spontaan bakkie trakteren we gezellig om toerbeurten aan elkaar, kost vergeleken bij Nederland een schijntje. Je krijgt voor deze 1750 euro een geweldige, originele, onvergetelijke week, met 7 overnachtingen en al het eten en avonturen, en minimaal een begin van een sixpack van het plezier dat we ook gaan hebben! Sprankeling, levenslust! Een geweldige lichamelijke en geestelijke opfrisser in een nieuwe inspirerende omgeving, heel anders dan Nederland. Veel gehoorde quote: ‘Dit is niet in woorden uit te leggen.’
KAMERS:
-
De prijs is op basis van eenpersoonskamer. Je krijgt korting als je wel een tweepersoonskamer (die trouwens altijd eigen sanitair heeft) wilt delen.
INFO:
-
Wil je meer weten over Sardinië? Ik post veel op Instagram: Keep Alive Tours. Meer foto’s en sfeer zie je ook in dit YouTube-filmpje. Leuk slenteren ook ‘s avonds in zo’n dorpje, hoor!
SFEER:
-
Niets moet, het is ontdekken, proberen, ervaren, geen stram program, er zit ruimte in. Wij zijn leuk gezelschap, gezellig, levenservaren en respectvol.
KORTING:
-
Ga je mee, dan kun je tot een jaar na deze reis met korting gebruikmaken – indien beschikbaar – in mijn huis in Santu Lussurgiu, met wel zeven verschillende soorten stranden, daarvandaan. Kun je je familie of vrienden zelf eens wat moois laten zien!

-

|BOEKEN, BETALEN EN AANBETALEN:

-
zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, dan volgt een aanmeldformulier. Wees gerust: juist ook in deze Corona-tijden zorgen we goed voor elkaar en ben je goed beschermd: STO Garant. STO Garant stuurt je na het inleveren van je aanmeldformulier een betaalverzoek voor de aanbetaling. Je betadlt de aanbetaling en ook het restantbedrag inderdaad aan STO Garant. Dat beheert het geld op een derdenrekening. Wij als organisatoren zien dat geld pas na terugkeer thuis. Je geld is dus altijd veilig, zelfs als wij als organisatoren failliet zouden gaan.
STO-GARANT:
-
deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl. Je betaling wordt na ontvangst direct gestort op een derdenrekening van STO omdat Keep Alive Tours is aangesloten bij de VVKR.
STO-VERKLARING
-
Nederlands: Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.
-
Engels: This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en.
-
Duits: Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •