Laden Evenementen

VIP-TOUR: HOE MAAK JE JEZELF BLUE ZONE-PROOF? PERSOONLIJKE GEZOND 100 INSPIRATIE

dagoverzicht

  • DAG 1: Op zaterdag 12 januari: je glorieuze aankomst op Sardinië, het begin van een succesverhaal, bij een mysterieuze prehistorische blokkendoos: waar zit je mee? Wat drijft je? Hoe koppel je dat aan de Blue Zone-regels?
  • DAG 2: Wandeling naar 1 van de mooiste uitkijkpunten van het eiland: ‘de ramen op Sardinië, bij helder weer zie je de zeeën rondom! Wat zijn je opties rondom, nieuwe richtingen, oude paden, voortaan meer Blue Zone-proof.
  • DAG 3: Bezoek aan verfijnde mannen, ze zijn er! Ze bewerken grof metaal en… krijgen er dan fijnzinnig klanken uit. Hoe grof en verfijnd kun je te werk gaan? Hoe maak je kapot, en hoe mooier?
  • DAG 4: De lasso-werpers tijdens het carnaval – geen gemaskerd bal als Venetië, maar heidens, oer – werpen vol passie, op het vrouwelijke! Welk masker heb jij op, te vaak? Waar gaat jou lasso steeds heen; hoe maak je dat Blue Zone-proof?
  • DAG 5: Dorpse presentatie van Sint-Antonius Abt meemaken: hij brengt het vuur vanuit de onderwereld naaronze wereld: de vegetatie mag weer uit haar rust ontwaken. Hoe hou jij het vuur brandend, en is het laaiend of smeulend, of wat?
  • DAG 6: Bizarre verscholen plekken, zoals ’s werelds grootste fallus. Niks aan de hand, maar je creatieve levenskracht, wat helpt? Hoe help je het toeval?
  • DAG 7: Vol verhalen en belevenissen en inzichten en Blue Zone-proof, met meer oog voor Gezond Honderd, zonder lijdensweg. En grote kans dat je een dosis zon hebt gekregen, midden in de winter. Jezelf gegeven. Dit had je niet gedacht: Opmerkelijk Sardinië, bijzonder ‘you’.
BOEK OF STEL JE VRAAG?
JE EIGEN GROEPJE?

Voor dat geld ben ik je slaaf, haha, geloof je het zelf.

Nee, ik ga je inspireren: hoe maak je jezelf Blue Zone-proof? Waar ben je nu mee bezig? Wat sloopt en wat laadt op? Wat is scoren en wat ontvangen? Hoe krijg je er rust in, kortom: hoe kun je alles wat je doet, je manier, je aanpak, meer conform de Blue Zone-regels krijgen. Zodat het langer meegaat dan enkel ‘korte termijn scoren, binnenhalen, graaien misschien.’ Of is dat wel je doel? Als niet, en je wilt een week lang Blue Zone-inspiratie opdoen, sparrend met een vrolijk-vriendelijk luchtig diepgaande partner & driver & aandrijver for the week: let’s talk first: info@keepalivetours.com. We gaan bewust in een periode die zakelijk geen schade oplevert, toch rustig, iedereen houdt zijn tandjes op elkaar, wachtend op de lente, alles verloopt wat langzamer, ideaal.

Wij gaan naar hartverwarmend inspirerend Sardinië, en ook ik ben dat zomaar voor je. We gaan naar een gebied met duizenden jaren inspirerende plekken en verhalen voor het oprapen, en die zeggen allemaal wat, zomaar over jou, ons, het leven:
– juist in ‘onze reisperiode’ verschijnen de dierlijke heidense Sardische carnavalskostuums in dorpen in Centraal Sardinië: Sint-Antonius Abt; dit is het niet-toeristische carnavalsbegin, Sarden onder elkaar;
– minder en minder door stenen bedekt komen hier verhalen rondom ‘zeer wel mogelijk Atlantis’ aan de oppervlakte, en is dit zomaar inderdaad het goden-oorsprong-eiland van de Egyptenaren?
– we lopen te midden van de zogeheten feeënhuizen, en wie dat waren? en dan de reuzen van de zogeheten reuzengraven, ter plekke? de bouwers van de 20.000 torens? de schrik van farao Ramses 2? wat heb jij hieraan? Nou, het gaat niet om de verhalen, wel om de illustratie, de link met jouw leven. Reken maar. Allemaal aanleidingen, spiegel, overeenkomsten. Reken maar: je wordt compleet verzorgd, gevoed, ook geestelijk: sprankeling, avontuur, zorgzaamheid, respect, openheid.

HOOGTEPUNTEN


Los van de intieme dorpse heidense carnavalsceremonies is Sardinië extreem rijk aan legendes: hoe zit het met de Shardana, de Zeevarende Volkeren waar de Egyptische farao Ramses 2 zelfs de bibbers van kreeg? Slim van hem, om ze uiteindelijk als lijfwachten in te lijven: beter goed gejat, dan blijven ploeteren. Goede voorbeelden zat, bekijken we!

Oh, ja hoor, we beklimmen ook een bijzondere top, met uitzicht tot aan enkele zeeën rondom, vanuit het centrum van Sardinië. en wat daar ’s avonds gebeurt? Allemaal vanuit dit boerderijtje, met een eigenaar… een verhaal op zich. De kamers: meer dan keurig. Het eten: hartverwarmend, inclusief helpende oma die het nódige heeft meegemaakt. Fijne open haard. Beter dan een 5-sterrentent, dit zijn de menselijke parels

Bij de carnavals horen maskers, en hier dan niet echt voor een gemaskerd bal. Er loopt zelfs een vreemd figuur met de woldraad des levensloops en… een schaar die deze kan onderbreken. Hoe hou je haar te vriend? Het leven? Langer gezond blijven in het leven?

We bezoeken ook resten van een bizar vrijwel onbekend gebleven grote beschaving op Sardinië. Waarom is hun verhaal niet verteld? En wat zit er aan te komen, aan onthullingen? We wandelen erheen en erdoor, stilmakend of grandioos,  met ingehouden adem of juist opblazend? 

Nou, deze zien we niet, maar ze vliegen beslist langs! Want ze willen iets niet laten zien. Moet je alles vertellen? Ze bewaken misschien wel het meest legendarische verhaal in de hele geschiedenis van de mensheid: Atlantis. Welke verhalen worden hierover verteld, hier, en welke elementen van onschatbare waarde laat jij nu nog liggen?

En waarom liggen er zoveel zogeheten Reuzengraven op Sardinië, wie waren die reuzen volgens meerdere diverse overleveringen? En wat deden ze vroeger om de verhalen van voorouders actief te houden? Wandelend door de heuvels langs rotsformaties over een slingerpaadje omhoog. We komen vast ook in het beroemde 1-euro-huizen-dorp. Jij hebt zoveel geld: je kunt het hele dorp wel kopen :)? Ik vertel je alle ins en outs ook hierover. Hoeveel ben je aan het verzamelen en waarom?

Het eten is geweldig authentiek en soms… krijg je ook iets engs te proeven, gewoon om het verhaal. Proberen is leren. Het vereist soms wat moed: er gaan staan, het toch maar even doen. De beloning is altijd bijzonder. Benieuwd? Ga mee. We scherpen en stimuleren en motiveren en adviseren en leren en… smeden samen. Onvergetelijk.

De carnavalsbeginvieringen die we bezoeken zijn oer, maar vriendelijk. Vuur en symboliek en gezamenlijkheid, in fijne dorpse sfeer, met respect. En verhalen die al millennia oud zijn. Hoe houden zij ze levend, hoe houden zij het vuur brandend?

Je gaat nogal wat meemaken en van binnen gaat het bij je goed zitten. Wees vurig van harte welkom!

Logistiek

VERTREK
-
van Brussel Charleroi op zaterdag 12 januari 2019 tot en met de volgende zaterdag, naar en van Cagliari.
PRIJS
-
voor 8 dagen met 7 overnachtingen in authentiek Sardisch agriturismo met meerwaarde, eilandvervoer samen, alle maaltijden en lokale wijn en lunchpicknicks, live tolkservice, excursies naar bijzondere Sardische plekken en personen, inspiratie om de 9 gezond-100-Blue Zone-regels ook zelf toe te passen, de hele dag door inspiratie ook op het gebied van Gezond 100 Blue Zone-levensstijl: 5555 euro inclusief directe vlucht en eigen taxi van en naar huis. Je hebt je eigen kamer, of als het klikt delen we, met respect.
BOEKEN
-
Meer dan dit tipje van de sluier: info@keepalivetours.com. Met 100%-STO-reisgarantie, dus je krijgt na aanmelding het verzoek om wat over te maken naar Stichting Escrow, verbonden aan de Vereniging van Kleine Reis Organisaties.

Meer informatie ?

Wat is je behoefte? Ik denk snel met je mee.
Zie je een groepsreis en wil je dat echt niet?
Stel zelf een groep samen. Of kom als VIP.
Groepsvraag?
Privé-versie-vraag?

Sardinië-inspiratie ontvangen?
Bonus: 75 euro korting.