Laden Evenementen

COACHES-WERKVORMEN-RETREAT: VEEL TRAINERSTIPS & -TRUCS OPDOEN EN UITWISSELEN

dagoverzicht

  • DAG 1: Waar loop je als trainer tegenaan? We bespreken ook eigen leervragen en tonen elkaar onze kennismakingswerkvormen.
  • DAG 2: De muisstille, millennia-oude rotsgraven in, prachtig geluid: perfecte klankborden. Hoe reflecteren we: we tonen elkaar onze werkvorm en bespreken die.
  • DAG 3: De rotskaap en verschillende windrichtingen en aanvliegroutes: hoe varieer je je aanpak zonder ‘weg te waaien’. Hoe ga jij om met weerstand in de groep? We tonen elkaar onze werkvorm.
  • DAG 4: De oude vulkaan op: omgaan met uitbarstingen en weer rust in situaties brengen. Omgaan met je eigen onzekerheid in de groep (groepsgesprek).
  • DAG 5: Een oer-Sardische presentatie bewonderen, met analyse en inspirerende ontmoeting en uitwisseling, en aanvulling. Hoe bespreek je talenten met je cliënten?
  • DAG 6: In de drukte rust bewaren, presenterend, bewust uitdagingen opzoeken. Hoe blijf jij rustig? We tonen het elkaar.
  • DAG 7: Hoe presenteer je je nu? Je achterafbrief, terugkijkend. Afronden, evalueren, afscheid nemen (ook in werkvormen).
  • DAG 8: In etappes terug naar het vliegveld, in steeds weer andere situaties het geleerde oefenend, aanhalend, verfijnend, toepassend, mixend: je ruimere mix aan tools voelen.
  • -STEL JE VRAAG-

ALS TRAINER WERKVORMEN ONDERLING UITWISSELEN: INTERVISIE

Als trainer en coach heb je al veel vaardigheid en ervaring, en… je verzint ook eens wat, op basis van die ervaring. Dat geldt ook voor andere trainers en op deze Sardiniëreis kun je op elkaar oefenen: wat werkt, wat niet, wat neem je mee. Er kunnen trainers uit alle verschillende hoeken mee, de basis is dat je op veilige wijze collegiaal met elkaar oefent, fijn slijpt, probeert, reflecteert en elkaar inspireert. Tevens een grandioos netwerkevenement, want we blijken allemaal ons eigen werkgebied te hebben en onze eigen ervaringen en technieken en insteek en touch. We werken in een compacte groep in de prachtige natuur en op bijzondere locaties op Sardinië. Wees ervan verzekerd dat je meer vanuit je hart werkend je professionele palet verruimt en verdiept: waarmee je stevig en uitnodigend en inspirerend kunt blijven in je rol als trainer. De hele dag door, op steeds wisselende inspirerende plekken, vullen we ook elkaar in de groep aan met elkaars werkvormen: toelichten, oefenen, bijslijpen, leren, presenteren. De plekken hebben warempel nog met de lesstof te maken ook, op Sardinië, met veel puur natuur en met een ‘verrassend anders’ kalm stabiele eigen cultuur. We ontdekken en onderzoeken en ‘behouden het goede’.

HOOGTEPUNTEN

 

Nieuwe samenwerkingsverbanden


Voorbeeld! Inderdaad moet je er even naar klimmen, naar een van de hoogtepunten van de reis: een van de mooiste ‘feeënhuizen’-groepen van het eiland in de buurt. Bijzondere rotsgraven, diep prehistorisch. Met uitzicht op de valleien rondom. Prachtig oefenterrein!


Voorbeeld! Natuurlijk bezoeken we ook een paar van de allermooiste stranden van Sardinië, hier in het zuiden, en de kustweg noemen zelfs verwende Italianen ‘la panoramica’. Fraai gevormd, niet-toevallig, mooi terrein ook dat om werkvormen uit te wisselen.


Voorbeeld! Bezoek de rebelse weefster van zeezijde: ze biedt dapper weerstand tegen alle autoriteiten die haar commercieel willen uitbuiten. Zij zwoer haar oma dat ze nooit… Haar ragfijne gouddraad ontstaat mede dankzij geheime vloeistoffen en speciale formules. Een belevenis! Zij staat haar mannetje onder grote druk, en blijft geheel zichzelf. Voorbeeldige gave!


Ook wandelend richting een prehistorisch torencomplex met 360 graden rondom boven op een heuvel steek je de ins en outs op wat betreft de 9 Blue Zone-regels, die zorgen dat je lichaam je pas veel later ‘de rekening’ presenteert. Daar zit ook het element ‘pauze kunnen en durven nemen’ bij, van welke ratrace dan ook. Daar richting de wereld rondom het geleerde oefenen. Dan oefen je nog eens ergens, onvergetelijk!


Trouwens: we bezoeken in het actieve vissersstadje Sant’Antioco ook de roze flamingo’s in het wild. Een veel betere plek om ze te zien eigenlijk dan waar men ze standaard gaat bekijken.


Wandelend door de heuvels langs rotsformaties over een slingerpaadje omhoog naar een van de mooist gelegen ‘reuzentombes’ van het eiland – soort hunebedden, maar dan veel gestileerder, mooier vormgegeven – komt zomaar een schaapskudde ons tegemoet. Een praatje met de herder, ik vertaal, het getingel van de belletjes rondom. Er is een grot hiernaast die een geweldig beschut uitkijkpunt op de omgeving is! Zo mooi om ook daar een trainingssessie te doen, onder supervisie van de rots, je ziet daar wel hoe waar dit is!

De kalme slaapkamers, heerlijke sfeer, eigen douche en toilet, meer dan keurig. Verspreid over de dag zijn die sessies sowieso ontspannen en spontaan, in rust en in drukte, hetzij bij de agriturismo, onderweg langs een C-weggetje met uitzicht op weer een vallei tussen de vogeltjes, rond de picknicklunch, in de drukte van een dorpje in feeststemming, zelfs even in de auto voor het uitstappen, als symbool voor: voortaan overal waar je maar wilt.

Logistiek

VERTREK Vanaf Amsterdam naar Olbia en verrijkt weer terug. Interesse: info@keepalivetours.com
PRIJS Voor 8 dagen met 7 overnachtingen in geselecteerd authentiek verfijnd Sardisch agriturismo, gezamenlijk vervoer op het eiland, alle maaltijden en lokale wijn en gezellige lunchpicknicks, live tolkservice, alle excursies naar ook zeer verscholen Sardische plekken en personen, persoonlijke inspiratie om de 9 gezond-100-Blue Zone-regels ook zelf toe te passen, de hele dag door trainings-inspiratie, entrees en bezoek aan zeezijdeweefster. Prijs op basis van een gedeelde ruime tweepersoonskamer met eigen douche en toilet. De agriturismo is zo opgebouwd dat je heel eenvoudig extra privacy hebt. De vlucht zit niet in de prijs, maar we helpen je wel persoonlijk aan de beste vlucht; soms is het slim om een paar dagen eerder te komen of later te gaan. Prijs dus: 1750 euro. Alles inclusief eenmaal geland en op Sardinië.
BOEKEN
-
na aanmelding ontvang je info om het bedrag over te maken naar Stichting Escrow; dan geniet je 100%-STO-reisgarantie.
HOU REKENING MET
-
je betaalt zelf de vlucht en je reis- en annuleringskosten en kosten buiten Sardinië; verder is het een compleet verzorgde week, met op Sardinië de diverse workshops, reisprogramma, entrees, overnachtingen met volpension (wijn en likeur en water en koffie aan tafel, altijd zeer geslaagde lunchpicknicks) en eilandvervoer.
Nederlands:
-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.
Engels:
-
This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en.
Duits:
-
Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.