Laden Evenementen

LANGER SOEPEL BEWEGEN – VIA LU JONG YOGA & BLUE ZONE SARDINIA, MET IRIS LUTZ

AAN TE PASSEN, VOORBEELD

 • DAG 1: woensdag na aankomst in Olbia door naar een eerste agriturismo met magisch mooi meer. Heerlijk eten, heerlijk weerzien, vrienden. Lekker eten ook meteen.

 • DAG 2: donderdag: we zitten hier inderdaad ook vanwege de spectaculaire zónsopkomst op het meer, en daarna het heerlijke ontbijt. En dan rustig op pad richting onze locatie van de week, een op Sardinië alom geprezen pittoresk dorp, Santu Lussurgiu, met heel veel moois dichtbij, en een mooi zwembad, en paarden. We bezoeken een van de mooiere prehistorische torens van heel Sardinië, waar ook met zonnewendes iets heel bijzonders gebeurt: alvast voor je volgende vakantie! Het heeft prachtig uitzicht rondom, er zou zomaar wind kunnen staan: de plek voor de oefening ‘De valk draait door de wind’, waarbij je ook je intenties zet voor de week.

 • DAG 3: In en om het vulkaandorpje kuieren en voor de lunch op stap rondom het element Aarde, want we gaan de oefening ‘De yak schuurt zijn schouders’ doen op een hele bijzondere plek. Bij een unieke prehistorische toren, waarin je je schouders een beetje schurend, ja – de aarde in kunt gaan, zo kun je inderdaad wel stellen. Een onvergetelijke ervaring, diep terug in de tijd. Wat kan binnenkomen als je niet steeds maar veilig aan de oppervlakte blijft?

 • DAG 4: zaterdag: ambachtslieden van hoog niveau: bijvoorbeeld de wereldtop-zadelmakers, want vandaag is de oefening ‘Het wilde paard gaat liggen’ aan de beurt. Dit is toevallig hét paardengebied van Sardinië, de excursie gaat daarover.

 • DAG 5: zondag: het element Water, via de oefening ‘Een nieuwe berg ontstaat tussen vier continenten’. Dat vereist als yogaplek de prachtige watervallen tussen de rotsen, dicht in de buurt. En in de middag een bezoek aan een dorp verder, de Lourdes-status-bronnen die die gebied ook zo heilzaam maken, de plek van een oud Tempeliershospitaal, ze kwamen hier helen. Wie om ons heen helen ons, maken ons compleet?

 • DAG 6: maandag: in de ochtend strand hebben we wel verdiend, onderweg spotten we de roze flamingo’s, en die kwartskorrels in plaats van het zand, de parels die daartussen zitten. Hoe herken je de parels om je heen en wat laat je maar beter links en rechts liggen. Je kunt niet alles blijven vasthouden in je hand, hè? Een tintelend gevoel hier op dit bijzondere strand, noem het een soort lichtheid. En gewoon lekker, hè, dat zoute water en die golven. Meer dan tinteling: sprankeling, met ruimte ervoor. Mooie dag voor ‘de Tibetaanse gans die water drinkt’. En… om de hoek bij het dorp is een plek waar de volle maan tegen de heuveltoppen ongelofelijk mooi is. Waarschijnlijk hebben we vandaag daar gegeten.

 • DAG 7: dinsdag: verplaatsing terug naar het eerste agriturismo. Thuiskomen alvast, weerzien. Onderweg een hoogtepunt van een beschaving die eigenlijk internationaal beroemd zou moeten zijn. Dwalen door prehistorische galerijen. Muziek, gotiek, uitzicht, inzicht. We zijn in mmiddels al zo’n hechte groep, alles is goed, we zitten uitstekend in ons vel.

 • DAG 8: woensdag: terug naar huis, na stralend afscheid. Vitaal het vliegtuig in!
 • -STEL JE VRAAG-

In plaats van nu van alles lezen, kun je ook even dit bekijken:
Iris vertelt naderhand hoe het voor haar was. Profiteer ervan!
en hier was ze al tijdens de reis net zo enthousiast als jij gaat zijn. Geniet ervan!
en een cliënte, bijna 70, nota bene, ontdekte iets belangrijks waardoor ze weer door kan! Ja, het kan.
Deze vitaliteitsreis raakt meer lagen en meer dingen. Yoga, ja, waarbij het ook gaat over jouw innerlijk kompas. Oergevoel. Vertrouwen. Het gaat over de elementen van eeuwenoude Tibetaanse yoga. Het gaat over de succesfactoren van de gezond-100-jarigen. Het gaat over kwaliteit van voeding en beweging, over de wisselwerking tussen lichaam en geest. Over jouw levensverhaal in contact met anderen en de omgeving. Reken op nieuwe inzichten en inspiratie rondom natuurlijke energie, ook op de lange duur. Je gaat op avontuur met levensloopcoach en yogadocent Iris Lutz en Sardinië-expert Sam Pitzalis, vol wijze tips rondom heel lang gezond blijven, niet opbranden, keep alive. Diep ín Sardinië nemen zij je mee: meer in je gevoel, je bevlogenheid, authenticiteit. Geen ervaring met yoga nodig. Bij de Tibetaanse Lu Jong-yoga die Iris geeft, betekent Lu lichaam en Jong transformatie: ademhaling en beweging ter bevordering van gezondheid en geluk. Je leert 21 oefeningen waarbij de 5 elementen de basis zijn. De bewegingen alleen al zijn heerlijk en nuttig: ze versoepelen je wervelkolom en kalmeren je centrale zenuwstelsel. Natuurlijk krijg je de 21 oefeningen ook op papier: thuis blijven oefenen en een terugkommiddag in NL garanderen een blijvende inspiratie! Terecht vindt het plaats op Sardinië, de eerste ‘gezond 100’-hotspot over de Nederlandse grens, verrassend stabiel levens inspirerend. We gaan genieten ook van zelfzorgzaamheid, lichamelijke en geestelijke sereniteit, en van de vrolijkheid die we allemaal nog wel hebben en vooral niet kwijt willen! Bovendien is Sardinië ‘toevallig’ wereldkampioen qua aantal tempels per vierkante kilometer: oplaadplekken genoeg, dus. Je krijgt blijvende vitaliteitstools mee en maakt iets heel bijzonders mee, met gelijkgestemden. Zie het programma per dag maar even, waar natuurlijk óók flexibiliteit in zit. Wijs gezond meebewegen doen we ook t.a.v. mogelijk ‘vereiste’ Covid-tests: ook hier veel praktijkervaring en zorgzaamheid verzekerd.

HOOGTEPUNTEN

Iris Lutz geeft inzichten door voor vitaliteit en gezond leven in de lijn van Tibetaans arts en astroloog Tulku Lobsang (zie: www.lujong.org). Als mens is ze een inspiratiebron. Een leuke wijze en bereisde levenskunstenaar! En als officieel teacher verzorgt ze dagelijks enkele yoga-sessies, ook onderweg spontaan, omdat het past bij waar we zijn. Iris: ‘Je lichaam is een voertuig dat blokkades opslaat en… ook loslaat. Hoe makkelijk de oefeningen ook zijn, ze werken diep door op de manier waarop je in het leven staat. Lu Jong is nog maar pas toegankelijk gemaakt voor de Westerse mens. Jong en oud, iedereen kan dit zich eigen maken! Geweldig om de oefeningen ook door te geven op het stil, natuurkrachtig-kalme, energiek-stabiele Sardinië’. En reken maar dat je tot rust komt hier!

Je persoonlijke verbinding met de 5 elementen die Iris toelicht en het natuurlijke, het moeiteloze, wordt gewaardeerd door de natuur! Er ontstaat ruimte en rust en sereniteit, en die houdt de gezonde 100-jarigen wereldwijd zo goed: inspirerend! De mindset rondom de 5 elementen hebben een diepe relatie met de mindset achter succesfactoren achter gezond-100-jarigen. Je komt deze week zeker weer in contact met natuurlijke energie, een hoog lichaamsvertrouwen. Voelt goed!

We komen op bijzondere plekken, vaak slecht aangegeven, daardoor lekker rustig, en met een zeggingskracht, symboliek, rust, vrede, in alle gezelligheid onderling, en met nog privacy ook, want we gaan enkel met weinig mensen, gelijkgestemden. Als je al zo ver bent gekomen, lezend, ben jij er vast ook een.

Ga met me mee, ik ben niet zomaar een ‘padvinder’, ik ben een verkenner en toelichter, ook gericht op ‘hoe maakt dit ons leven lichter’, en mooi, en de moeite waard om te proberen. Je lift mee op mijn plaatselijke kennis die je als eerste-keer-toerist trouwens anders nooit opdoet. Ik heb affiniteit met het weekthema, stel het programma mee op, dus tijdens de excursies is er vaak een bruggetje naar de oefeningen, een mooie aanleiding steeds, toevallig 🙂 Zo wisselen op de excursies verdieping en avontuur en sprankeling en rust elkaar fijn én efficiënt af.

We slapen en eten op een hooggwaardeerd agriturismo in het groen, sierlijk, kalm, elegant en toch gezellig, ruim, veel groen, mooi zwembad. Je hebt een prachtige kamer voor jezelf. We eten af en toe elders, bijvoorbeeld in een van de pareldorpen van Sardinië: Santu Lussurgiu. Een romantisch plaatsje waar meer dan de zeer goede restaurant juist het verborgen pizzeriaatje je zal bijblijven. Heerlijk en bijzonder en lekker en gezellig! Ook wat eten betreft gaan je hier niet enkel óp Sardinië zijn, aan de oppervlakte, maar juist ook ín.

Vaak gaan we ook op bijzondere momenten wandelen, heerlijk al voor het ontbijt de zon op zien komen, samen verkennen, oefeningen doen, uitwisselen. Dat kan soms best de bush in zijn, het is een bijzonder gevarieerd en uitgestrekt eiland met maar weinig mensen, dus vaak heel ‘leeg’, maar het is altijd veilig en we zijn altijd samen en zorgzaam naar elkaar toe. Ook heb je veel vrije momenten, ook al zul je vaak wel verleid worden door weer iets moois, inspirerends, motiverends, opwekkends, rustgevends.

Ach, alleen al een van de duizenden torens op dit eiland, dat wel eens een van de absolute oer-eilanden in de prehistorie zou kunnen blijken te zijn. De plekken – eigenlijk nog niet echt verklaard, zelfs heel klassieke archeologen beginnen schoorvoetend… – zijn minimaal 3500 jaar oud, en binnenin ga je in de stilte diep terug in de tijd. Hoe het voelt om hier samen te staan? Soms begint iemand zomaar een lied te zingen. En soms is het gewoon duizenden jaren stil. Ga zitten in een van de nissen binnenin en begin te schrijven: het zijn plekken waar je best beslissingen kunt nemen. Je hoort tijdens de week kort de officiële verklaringen en de wat gedurfdere, maar je hoeft nergens in mee. Wat jij daar voelt is belangrijker dan wat je daar hoort.  Hoewel, die stilte… Een belevenis!

Wandelen en oefeningen doen we meer als middel, om iets te voelen, bereiken, ervaren, spiegelen, weten, loslaten, kiezen. Je zult zien dat het zelfs het toeval ons toelacht, ja tóevalt.

Er is iets met de natuur en de mensen, hier, tenminste, waar wij komen. Het wordt een mooie uitwisseling.

Het zijn van die momenten onderweg dat je in stille bewondering toekijkend jezelf graag even aan de kant zet. (Zoals je dat eigenlijk wat vaker zou mogen doen, niet?) De rust in al toch die dierlijke drukte, de lieflijkheid, zo’n oeroud tafereel van hondjes, schaapjes, herder, inclusief goedkeurende knik van herkenning, diepe herkenning.

Je komt op plekken waar zelfs maar heel weinig Sarden komen. En daar krijg je niet alleen te horen hoe die plekken ons kunnen inspireren. Je krijg er vaak ook te eten, en dan enkel Sardische producten, puur lokaal natuur voedzaam, samen met mensen die al heel snel heel vertrouwd zijn. Je maakt wat samen mee en je bent met gelijkgestemden, want echt niet iedereen gaat op zo’n soort reis mee! 

Je slaapt en zit hier in alle opzichten goed: mooie kamers, charme, lieflijkheid, stijl, ruimte, vriendelijkheid. 

Extra info

WANNEER?
-
Van 21 tot 28 september 2022.
PRIJS 1750 euro inclusief vliegticket, inclusief 21 Lu Jong yoga-oefeningen, ook op papier voor thuis, alle Sardinië-excursies en Gezond 100-Blue Zone-inspiratie, en extra Lu Jong- en privé-sessies ook op magische plekken. En natuurlijk 8 dagen volledig programma inclusief alle overnachtingen in een pittoresk dorp van allure qua ambachten, muziek, sfeer, vriendelijkheid, natuur, uitstekende restaurants. Vegetarisch geen probleem! Ook incl. begeleiding bij het boeken van de vlucht. Exclusief zijn eigen versnaperingen op vliegvelden.
-
Je slaapt in principe op een gedeelde 2-p-kamer met eigen badkamer en suite. 1-persoonskamer beperkt beschikbaar, met toeslag.
-
We vertellen je graag welke vlucht je precies zou ‘moeten’ boeken, dan zit de transfer van en naar onze superfijne Sardinië-basis er natuurlijk ook bij. Evenals alle gezamenlijke trips op deze bijzondere week.
DOORGANG BIJ 6 DEELNEMERS.
-
Als je zelf een groep samenstelt van minimaal 5, dan kunnen we ook eerder dan deze periode: stel maar voor.
VRAGEN?
-
Persoonlijk-inhoudelijk: Iris Lutz, irisinzicht@gmail.com, 06-18 30 41 21.
-
Logistiek & Sardinië: info@keepalivetours.com, 06-11 33 45 11.

-

|RISICO BIJ ANNULERING

-
– Wat betreft je vluchtkosten bij eigen annulering: je dient je vluchtkosten in bij je annuleringsverzekering, niet je reisverzekering.
-
– Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je je geld terug.
-
– Annuleren wij de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug. Ook dan kun je je vliegkosten indienen bij je annuleringsverzekering. Heb je vragen: info@keepalivetours.com.

-
-
|CORONA
-
-
-
-

De reis gaat vanuit Keep Alive Tours qua Corona énkel niet door als Sardinië volgens Italië zélf Zone Rood is. Het is nu Code Wit: superveilig, pas in oktober komt wel weer wat op, eventueel. Dat zijn we mooi voor. Nogmaals: bepalend is welke kleur Italië afgeeft, dus niet wat de Nederlandse overheid of ANWB of kranten stellen, immers veelal voor compleet Italië. We gaan namelijk naar Sardinië, rechtstreeks, en daar kent Keep Alive Tours de situatie genuanceerd, praktisch, feitelijk, uit directe ervaring. We houden mondkapjes bij ons en in winkels op, als het moet. We rijden zo nodig met twee auto’s. We komen maximaal in zeer licht of geheel NIET bevolkt gebied.

-

|STO-GARANT

-
De boeking valt onder de garantie van STO Garant. Een soort ANVR, maar dan voor kleinere tour operators, verbonden aan de VVkR. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.

-
-
-

|Nederlands:

-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.
Engels:
-
This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en.
Duits:
-
Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •