Laden Evenementen

JE PERSOONLIJKE SARDINIË-BOOST: DOE DE 3-WEEKSE CURSUS ROOKVRIJ EN FITTER IN 1 WEEK

PERSSOONLJKE SARDINIË-BOOST: DOE DE 3-WEEKSE CURSUS ROOKVRIJ EN FITTER IN 1 WEEK

DAGPROGRAMMA

 • DAG 1: Aankomst in Olbia en transfer naar een van de Groene Longen van Sardinië: de mythische Montiferru-heuvels. Veel natuur en bomen en vergezichten en heel mooi licht, maar ook knus en huiselijk, in een pittoresk dorp. Er zijn ook bronnen in de buurt, sowieso altijd positieve bronnen, van goede energie. Er zijn ook bars en best veel mensen op Sardinië roken nog: allemaal heel goed oefenmateriaal is gewoon om ons heen. Je thuisfront is nog op een grotere afstand nu. Ook dat maakt stoppen makkelijker, door je ontwenningsverschijnselen heen.
 • DAG 2: Vandaag sessie 2 van de cursus Rookvrij en Fitter. Je merkte gisteren al dat de omstandigheden ook inderdaad uitnodigen tot bewegen, in beweging komen. Dat is hier ook extra leuk en de moeite waard,  want er is veel moois te bezoeken. Op bijzondere plekken is het goed praten, en dat is extra fijn, want stoppen is natuurlijk niet makkelijk. Maar we hebben de omstandigheden én elkaar!
 • DAG 3: Sessie 3 van de cursus Rookvrij en Fitter vandaag. We koppelen die aan een bezoek aan een unieke plek van duizenden jaren oud, ja, je loopt af en toe gewoon in een film. Heel veilig, hoor, maar toch ook avontuurlijk. Een goed gevoel geeft dat: meer en meer voel je sprankeling en vertrouwen, en dat is uiteindelijk natuurlijk de bedoeling. Je gaat gewoon ook veel positiever tegen jezelf praten rondom stoppen met roken.
 • DAG 4: Bij sessie 4 van de cursus kun je al meer boven de cursusmaterie staan, zelfs. Je ziet al een paar dagen van dichtbij hoe wij als coaches te werk gaan. Het valt je vast op dat je deze manier zelfs kunt toepassen op andere verslavingen! Stoppen met overeten? Stoppen met een andere verslaving? Handig. Jij zou zomaar iemand in jouw omgeving kunnen helpen; wie weet is dit ook daar een begin? Je hebt hier een nuttige week ook als je in een medische omgeving werkt. De gesprekken die je volgt kun je zó toepassen in de praktijk.
 • DAG 5: De dagen voelen als een weldadig bad en daarom… doen we sessie 5 van de cursus rondom het fenomeen Bosbaden, waar Ine cursussen in geeft. Je gaat een bos voortaan mooi anders en dieper beleven. Dit is maar een van de fijne nuttige bezoekjes die we door de week heen afleggen, in heel goede energie. Heel inspirerend, motiverend, allemaal extra pijlen die je op je boog gaat hebben ook als je weer thuis bent.
 • DAG 6: Net als de vorige dagen is ook sessie 6 van de cursus Rookvrij en Fitter omgeven door allemaal ervaringen en plekken en gesprekken die je een goed gevoel geven over je stopbeslissing. De groep is altijd compact, met oog voor elkaar. Je hebt ook vrije tijd hoor: misschien eens in je eentje naar de bar, waar altijd wel rokende mensen zijn. Je weet nu hoe je dat aankunt: gezellig, maar niet ten koste van jezelf meer. Trouwens, je weet ook precies hoe het zit met Covid-maatregelen en zo. Geen probleem! Je wordt uitstekend begeleid ook hierin. We hebben heel veel praktijkervaring ter plekke.
 • DAG 7: Bij de helende waterbronnen in de buurt, tussen de prachtige oude bomen, kun je op een bijzondere manier deze week samenvatten voor jezelf. De keuzes die je hebt gemaakt, het vertrouwen dat zo is gegroeid. We kunnen achter de bronnen, na een prachtige wandeling door de natuur, een van de verscholen torens opzoeken van bijna 4000 jaar oud. Je ziet deze nergens anders ter wereld zo, het zijn heel mooie plekken voor een afscheidsceremonie, betekenisvolle muziek klinkt er ook heel mooi in. Het komt allemaal best binnen. Het is me ook wel een week geweest. Toch even iets anders dan anders, en misschien was dat na diverse eerdere stoppogingen ook wel een beetje tijd?
 • DAG 8: Het vliegtuig vertrekt. Je bent ernaar toe gebracht. Je hebt jezelf iets heel moois geschonken: meer gezonde jaren waarschijnlijk. Je hebt deze week ook veel gedaan dat zó past in de filosofie rondom de oude mensen hier die supergezond zijn gebleven. Hun leefstijl heb je best goed bekeken en naar jezelf toe vertaald. Grote kans dat je er ook thuis ‘wat’ mee blijft doen. Dat is ook meteen de betekenis achter dat Keep Alive in Keep Alive Tours. En… deze laatste paar dagen van de week, na Carnaval, zijn al vastentijd: pure lichaamszuivering, inderdaad.
 • -STEL JE VRAAG-

STOPPEN MET ROKEN IN DE VOORJAARSVAKANTIE, RONDOM SARDISCH PAARDENCARNAVAL, MET INE JACOBS

Ach, in het dagprogramma stond niet eens dat we tijdens deze week een bijzonder lokaal paardencarnaval meemaken! Het dorp is er beroemd om. En het is qua roken en drinken wat minder uitdagend dan Hollands carnaval, en dat gaat ook wel schelen.
Alles werkt deze week mee voor een geweldige start van jouw rookvrije leven:
– met meer afstand van het thuisfront en van gebruikelijke verleidingen.
– met de hele dag door begeleiding, oefening, inspiratie, begrip, aandacht.
– in een schitterende omgeving met veel moois te beleven dat helpt bij je keuze.
– in een groep moedige mensen die net als jij een stap extra hebben durven zetten.

Nadat je bent opgehaald van het vliegveld gaat het allemaal plaatsvinden in een van de mooiste dorpjes van Italië, Santu Lussurgiu, pittoresk gelegen in West-Sardinië, in een vulkaan die heel lang geleden ook al is gestopt met roken :). Rookvrij en Fitter-coach Sam organiseert hier gezondheidsretreats in en om zijn Sardinia Retreat Base, een authentiek 14e-eeuws pareltje.

Je krijgt het door je zorgverzekering (behalve DSW) volledig vergoede programma en dan niet van één coach, maar van twee. Want Ine Jacobs uit Panningen, Noord-Limburg, gaat ook voor je mee. Je kunt bij deze cursus een week lang niet tussendoor naar huis, en je gaat heel mooie nuttige afleiding krijgen, die je extra gaat helpen om je keuze om te stoppen met roken en fitter te worden ook echt te gaan voelen. Je leert op deze gezond-leerzame week veel trucs om juist ook als het wat tegenzit kalm in je kracht te blijven staan. Wat een week en wat een plek om supergezond op adem te komen!

HOOGTEPUNTEN

We slapen en eten en leven in en om een van de allermooiste dorpjes van Italië, zeer ‘Instagrammable’ zelfs voor tieners. Schattige steegjes, met alles dicht in de buurt, en daar lopen is vanzelf al stap voor stap fit worden. Het dorpje zelf is als een kerststalletje, vooral ‘s avonds, met alle lichtjes. Meteen eromheen veel prachtige natuur, inclusief mooie watervallen en altijd groene bossen. Het water komt uit de berg, bronnen, puur, natuur. Ik weet alle mooie verscholen plekjes, dus je gaat veel moois zien. Al wandelend naar weer iets moois krijg je altijd extra inspiratie die je helpt om je moeilijke momenten door te komen. En je wordt er wandelend nog fitter van ook. Het vult elkaar allemaal mooi aan, door de hele dag heen. En dat allemaal vanuit zo’n schattige, verzorgde omgeving; de reviews spreken boekdelen.


De hele week krijg je inspiratie ook van Ine Jacobs (1964), van Running Company en van Bosbaden Company en van Cool Challenge. Gezellig wandelend, met aandacht, geeft ze elementen door uit mindful walking, zintuigen, koudwaterdips, meditatie, wijs natuurgebruik, bijvoorbeeld het zogeheten bosbaden: hoe goed een bos kan zijn voor je?

Santu Lussurgiu, befaamd in heel Sardinië, is die dagen extra bijzonder: het beroemde paardencarnaval! Heel authentiek gebleven, gezellig, maar niet te. Veel mensen trekt het aan, en toch is er ook rust. Je kunt er mooi ook oefenen met gestopt zijn, en ook de rust opzoeken. We krijgen her en der lokale wijn aangeboden, de mensen zijn heel vriendelijk en begripvol. Goed volk! Stel nou dat Carnaval in Nederland van oudsher een moeilijk moment is, dan is dit een uitstekend alternatief: toch wat vieren, maar dan zonder de ‘nadelen’.

Ja, Ine is ook van de koudwaterbaden, en er zijn mooie plekken om dat eens te doen. Alleen als je het wel eens wilt proberen, hoor! Het schijnt wél goed voor je te zijn, je een boost te geven. Hier probeerde ik het ook eens, op mijn manier dan, en op de foto kon ik al niet meer terug :). Ik bedoel maar: op heel veel manieren gaat deze week bijdragen aan het doel voor het eind van de week: je beter voelen dan aan het begin, met meer vertrouwen en tools en gevoel, lichamelijk en geestelijk. We maken er samen iets leuks, moois, gezelligs en nuttigs van.

 

Deelname aan Rookvrij en Fitter wordt volledig vergoed door zorgverzekeraars (behalve door DSW). Eén keer per jaar kun je ondersteuning bij stoppen met roken krijgen zonder daarvoor te betalen. Let op: neem je deel aan Rookvrij en Fitter op Sardinië, dan factureert Sam (Keep Alive Tours) je enkel de kosten náást het standaard-Rookvrij en Fitter-programma (zoals je dat kunt volgen in Nederland; je vergoeding van dat standaard-programma gaat volledig om Sam heen). Van Sam krijg je dus énkel een factuur voor zijn extra begeleiding; denk onder meer aan reisorganisatie en begeleiding, aan transfers van en naar het vliegveld, en aan je verblijf en eten en drinken. Geen verrassingen, geen koude douche. Wél een koude douche kunnen deze watervallen in de buurt zijn, die we ook bezoeken.

 

Dit gaan we niet doen, hoor! Maar deze plek – misschien bezoek je die op een eigen volgende vakantie in Sardinië, je krijgt vele tips voor het eiland – symboliseert mooi de dappere sprong die je met deze week waagt: moedig en de moeite waard. En veilig: we houden de hele week het koppie erbij en zijn zorgzaam met elkaar.

Sam zie je hier rechts. Naast Rookvrij en Fitter-coach is hij iemand die graag nieuwe paden verkent en goed nieuws brengt. Uit op het zien van het mooie en nuttige tegelijk, een positieve omdenker, zorgzaam. Hij weet veel van hoe je lichamelijk en geestelijk superfris blijft tot op superhoge leeftijd. Laat zichzelf ook graag inspireren, we zijn allemaal op weg met de beste bedoelingen. Hij houdt van wijze vrolijkheid en van vrolijke wijsheid. En hij vindt je nu al een ster, dat je al helemaal tot hier leest en de reis dus waarschijnlijk wel overweegt.

Sardinië is niet zomaar een mooi eilandje. Het heeft veel wijsheid en lieflijkheid, er hangt een bijzondere energie, tenminste als je de drukke plekken mijdt, en dat doen we op deze week. Je krijgt zo in alle rust mee waardoor hier zoveel mensen zijn die supergezond blijven tot op hoge leeftijd. Je leert veel op het gebied van gezonde leefstijl. En je doet meer dan leren: je leeft het ook. Bijvoorbeeld in de lunchpicknicks die we doen. De hele week is op een leuke manier leerzaam!

Je gaat zitten in een heerlijk praathuis, gezellig, sfeervol, een pareltje, dicht bij alles en toch rustig, gerieflijk. Een fijne grote tafel ook om aan te praten, ontbijten, eten. Een huis waarvan men zegt dat het van zichzelf ook al goed gezelschap is. Is dit vol, dan slaap je in een huis schuin tegenover, zo hebben we altijd direct contact. Elke kamer heeft zijn eigen bad en wc, en het water is bronwater. Echt een gezonde omgeving! De stenen en het oude hout zorgen ook al dat je er goed slaapt. De reviews spreken boekdelen![/SAM_HOOGTEPUNT]

LOGISTIEK

START & FINISH Van vrijdag 25 februari tot en met vrijdag 4 maart 2022, de vlucht is Amsterdam-Olbia. Bel snel 06-11 33 45 11 bij vragen hierover. We regelen heel ervaren met je mee!

-

|PRIJS Tsja, heb je het geld niet, reken dan hier uit hoe snel die 1750 euro pp zijn terugverdiend, na een bijzondere, complete week volpension, met ontbijt en diner (restaurant en thuiskokkin) en picknicklunches met enkel Sardische producten. Lokale wijn, geweldige likeur. Alle entreebewijzen zijn ook inclusief. Ook de gezamenlijke transfers op het programma, ook vanaf en weer terug naar het vliegveld. Aparte ritjes wel tegen toeslag. Aan het eind van de week weet je wat je concreet zelf ook kunt met die mooie Blue Zone-regels, richting gezond en gelukkig oud worden: sprankelend blijven. Je gebruikt de natuur extra gezond, weet wat je lichaam vooral waardeert, je zintuigen werken een niveau hoger, je lichaam en geest leren zelfs – als je wilt! – niet meer bang te zijn voor kou, best à la Wim Hoff. Het wordt naast heel mooi dus ook heel nuttig en praktisch. Je vluchtkosten zitten niet bij de prijs inbegrepen, bel voor coaching wat betreft vlucht: 06-11 33 45 11, en voor al je vragen.

-

|RISICO BIJ ANNULERING Je vluchtkosten kun je bij eigen annulering indienen bij je annuleringsverzekering, niet je reisverzekering. Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden. Annuleren wij de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug, maar dus niet je vliegkosten, want die betaalde je zelf aan de vliegmaatschappij, en je annuleringsverzekering gaat dat vergoeden. Bel bij twijfel: 06-11 33 45 11.

-

|CORONA Sardinië kent nauwelijks Corona. Mocht Sardinië zelf aangeven dat ze Zone Rood is, dus niet Nederland maar Sardinië, dan gaat de reis niet door. We bezien het definitief op 2 weken voor vertrek. Sardinië is zeer rustig, tot nu toe nauwelijks ‘aangetast’, we vliegen er direct op, zonder overstap in Rome, o.i.d. We houden zo nodig rekening met Corona, mondkapjes mee, niet met zijn allen in dezelfde bus, we verdelen over twee auto’s. We komen vooral in zeer licht of nauwelijks bevolkt gebied. Mensen van twee oktoberreizen onlangs, ook in de Corona-periode, zijn dol-dolblij dat ze meegingen, en nu nog steeds kerngezond, deze reis doet vooral goed. Vragen: 06-11 33 45 11.

-

|STO-GARANT

-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.

-

|BOEKEN

-
Vul eerst het aanmeldformulier hieronder in.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •  

  •