Laden Evenementen

BEWEEG & PAUZEER! – SLOW RUN NEDERLAND GOES SARDINIË: NICE & EASY MET VERONA DE WAAL

dagoverzicht

 • Nou, dagoverzicht? Dat is iets té Nederlands, want je kent Verona, je kent slow run, en je ziet zo de pluspunten, verderop. Maar eerst is er gewoon nog de volgende onzekerheid: want klinkt natuurlijk leuk, ‘nice & easy op Sardinië’. ‘Maar wat als Covid weer losbreekt, en kom ik dan weer terug en moet ik dan in quarantaine en krijg ik vast van iemand op mijn kop, raak ik mijn baan kwijt? En “moet” ik nog bewegen ook, iets aan mijn lichaam doen, want anders komt dat er ook niet van, maar ik wil wel weg, want het is al een tijd geleden, maar ja mijn familie ziet me al alleen gaan. Hoewel, ik verken op zo’n week de boel alvast voor mijn familie! Sardinië schijnt een eiland apart te zijn, ultralage Corona-cijfers al die tijd al gehad, trouwens sommige mensen kopen er zelfs een huis voor een prikkie. Ik ben wél benieuwd. In wezen doe ik dit weekje alleen dus ook voor mijn gezin. Weet je dat, ik vraag die vriendin mee. Lekker met Verona mee, haar lessen in de bossen zijn altijd gein. Zinvolle gein. Ik leer wat over niet te hard van stapel lopen, en meer vanuit je wijze hart lopen. Zacht. Bewust. Afgestemd. Luisterend. Wederzijds lekker. Nice & easy. Hé, was dat niet van dat liedje, Proud Mary? Proud Mary.’ Vul hier je naam in: Proud ….. Ziet er goed uit. en terecht. Kom nou zeg!
  Wees gerust: deze oktoberweek met Slow Run Nederland (Verona de Waal) wordt er een van geen stress: yoga, meditatie, slowslowslow-runnen. En geen stress van negatieve gedachten. Dus zelfs als Sardinië Zone Rood of Oranje is voor Nederland en Italië: gewoon al je geld terug. Bekijk je nog even een paar pluspunten, en zie de positiviteit, spiegel je daaraan? Ga gerust mee. Alles geregeld. Alles nice & easy. Je ziet zo programma-onderdelen en touch en sfeer in de PLUSPUNTEN.
 • -STEL JE VRAAG-

Verona de Waal, oprichter van Slow Run Nederland: ‘De nadruk deze week ligt vooral op ontspannen, genieten, heerlijk tot jezelf komen, via yoga, meditatie, géén hardlopen. Ik pluk daarvoor uit mijn concept Slow Run, dat je leert om vanuit een ontspannen basishouding te bewegen. Als je wilt, kun je heel veel van je lichaam leren als je er goed naar luistert. Slow Run is terug naar binnen, voelen hoe het echt met jou gaat nu en ontdekken wat jij nodig hebt, wat kun jij jezelf geven om je (nog) beter te gaan voelen. Ook op deze Sardinië-retreat is de basis plezier en ontspanning. Samen, met een fijne groep vrouwen, de lol in bewegen (her)ontdekken. Yoga, meditatie en vooral ademoefeningen om (weer) in jouw natuurlijk ontspannen staat van ‘zijn’ te geraken. Slow Runnen is echt voor iedere vrouw die vanuit haar hart, met liefde voor zichzelf, (weer) wil gaan bewegen. Nou, laten we dat vooral eens doen op Sardinië, een van de Blue Zones op aarde, ze worden er gezond 100 en…. we zijn dan te gast bij Sam. Die ken ik heel goed, we zitten prachtig op één positieve lijn! Hij brengt ons ook lopend op de mooiste plekken, in een prachtige omgeving, van heuvels tot rotskust tot strand.​ Ga je mee, dan ga je opluchting en puur plezier ervaren! Trots op jezelf, vol zelfvertrouwen, omdat het gewoon heerlijk is goed voor jezelf te zorgen. Jij kunt dit!

 

PLUSPUNTEN

We zitten in een groen gebied in West-Sardinië met weinig mensen en toch allemaal vriendelijk. Ze zijn met hun eigen dingen bezig., het land, eten, hun cultuur, en ze hoeven helemaal niets van ons Wel zo relaxed en anders dan in toeristische hotspots. Niemand hijgt je in de nek, wij gaan ook ons eigen gang. Een praatje maken we wel, ook via onze perfect Italiaans sprekende Sardisch-Nederlandse begeleider, mede-organisator. Hij wil ook wel eens met de natuur praten, iets minder vaag dan deze foto, ‘want dan praat de natuur ook eerder terug, met schoonheid. Zouden mannen ook wat meer met hun vrouw moeten doen’, aldus Sam, tevens Cruyff-fan: ‘Da’s logisch.’

We verblijven in een mensenluw maar toch alles behalve doods dorpje, aan de binnenkant van een vulkaan, Dus al naar de supermarkt of bar lopen is een kleine slow run. Gratis. Er zijn drie puike restaurants ook, de bar is op het terras in de zon – begin oktober is het Indian Summer! – de watervallen zijn geweldig, en erachter kun je zelfs stiekem zwemmen, dat weten wij dan weer, geen toerist verder. Sowieso geen toerist begin oktober. Heerlijk. Sprankelend. De klim door de kloof omhoog is kort en prachtig om mindful wandelen eens goed te voelen. Achter het parkeerplaatsje een muurtje over, dat weet Sam weer, en 20 meter verder zijn rotsen met uitzicht op de vallei, ‘ik heb er met mijn vrouw wel eens boomtoppen zien dansen, maar dat kan ik niet garanderen’. Om zoiets moois misschien ook te zien, heb je toch al weer iets verkend, rustig, wijs, soepel en soepeler bewegend: dat lichaamsvertrouwen krijgt deze week een enorme boost.

Stond er zonet nou ‘puik eten’? Ja, inderdaad. Het zal je verbazen, dit is ook best een gastronomische reis, waarbij we de hoeveelheden beperkt houden. Toch is het net ietsje leuker als we bijvoorbeeld ook een proeverij gaan doen, bij diverse plekken om de hoek, bij mensen die een Michelin-ster zo binnenhalen, maar dat gewoon niet willen: ‘Te veel stress, Sam, en afleidingen van gewoon lekker koken.’ Dat lekker koken kunnen ze hier nog heerlijk in alle rust.

Dit niet-toeristische gebied is niet-toeristisch omdat je soms wat slow-run-meters moet afleggen – en dan ook nog eens in de goede richting, wat moeilijk kan zijn, zonder borden – om ergens te komen. Maar dan sta je opeens ook te kijken. Wat zijn dat voor torens? Kunnen we erin? Erop? Je komt bijzonder ontdekkend in contact met de natuur, een bijzondere cultuur, een hele fijne, oeroude energie. Zie je die beetje bibberige schapen op de achtergrond. Dat zijn thuisblijvers. Zie je die witte? Dat zijn wij, na een weekje Sardinië. Weer terug, maar heel positief, welbewust, kalm, uitstraling. Verschil!

De meeste retreats gaan naar een zwembad, met dingen eromheen. Eh, we hebben de zee! :). Dit is het eerste strand dat we tegenkomen, het water is nog warm van de zomer. Al die parasols rechts zijn weg. En achter de dame op de foto is een rotskust waar je schit-te-rend langs de zee kunt wandelen. En een superplek voor dé yoga-foto van jou! We lopen daar en waarschijnlijk denk je dan: ‘Goh, en ik twijfelde nog zo over meegaan! Ha!’ En dan zijn we nog niet eens terug bij de auto. Daarvoor blijkt er nog een extra bijzonder soort wellnessbad in de zee te zijn, uitstekend voor de huid. En waarschijnlijk lachen we ons daar een sixpack. En duiken we nog even het prachtige zeewater in. Dat is hier net ietsje zouter, en dat voelt nadien ook net ietsje strakker. Ook vandaag weer: wát een dag!

] Na het ontbijt… hebben we misschien voor het ontbijt al gewandeld, tot waar een zonnegroet wel terecht is! Weet je hoe mooi dat hier is! Of we zien je bij het ontbijt, aangevuld, tot wat we in Nederland ook waarderen. Daarna gaan we ergens heen, deel auto, deel lopen. Vaak iets bijzonders, moois, betekenisvols. Waarschijnlijk hebben we picknickspullen mee. We doen ook altijd een stop onderweg, barretje wijntje, koffietje. Het kan zomaar zijn dat Sam nog iets leuks weet. 🙂 Hij komt er maar al 56 jaar. Je kunt ook even lekker rusten in je sfeervolle kamer. Vanaf 19 uur is diner of al hapjes.

Ook zo’n bijzondere plek – waar alleen rond 21 juni het zonlicht precies zo binnen schijnt – bezoeken we. Dan weet je al waar je volgend jaar misschien je gezin mee naartoe neemt. Weet je nog: #jedoetdezeweekwegvanjegezinvooreenander! Een andere bijzondere plek is waar vijf leylijnen elkaar kruisen, een unieke plek ter wereld, op een half uurtje. Super wandelen en mediteren en ontspannen voelen, daar! Zo zijn er wel meer plekken waar je aanvankelijk denkt: ‘zo, dit is middle of nowhere!’ Maar al snel blijkt: middle of sómewhere. Veel leuker, toch? Je komt echt met verhálen thuis!

Oh ja, we slapen deels in een 14-eeuws historisch huis, een fijne basis, zie op Google Maps: Sardinia Retreat Base. Uitstekende reviews. Het is van Sam. En in een huis 15 seconden verderop, ook ‘niet verkeerd’. Zelfs kritische tieners noemen de omgeving ‘very Instagrammable!’ Een foto van jou op die scooter kan natuurlijk!

LOGISTIEK

START & FINISH
-
Gepland voor 2022. Heb jij een voorkeursdatum? info@keepalivetours.com.
PRIJS
-
Alles in een, enkel de vlucht kunnen we als kosten niet de hand houden: boel vroeg en je regelt je eigen vroegboekkorting. Verder zit alles in de prijs: gezamenlijk vervoer op Sardinië, gezamenlijke stops, lunches, avondeten, helaas niet à la carte, maar vertrouw Sam maar. Vegetarisch en zelfs veganistisch geen probleem. Je zult zien dat de maaltijden zeer goed zijn, de likeurtjes ook, het water komt uit de bron, het is er echt goed! Ook alle entrees, eventueel, zijn inclusief. Je geeft verder verbluffend weinig uit. Je kado’s voor thuis en zo doe je uiteraard wel zelf. Oh ja, de altijd hoog gewaardeerde lunchpicknicks zijn ook inclusief. Onderweg een spontaan bakkie trakteren we om toerbeurten aan elkaar, wat je zomaar een heel tientje voor de hele groep kan kosten. Nou! Je krijgt voor deze 1750 euro een geweldige, originele, onvergetelijke week, met 7 overnachtingen en al het eten en avonturen, en minimaal een begin van een sixpack van het plezier dat we ook gaan beleven! reken maar dat heel veel van de 10-weekse cursus aan de orde komt, als opfrisser in een nieuwe inspirerende omgeving, of als nieuwe stof.
KAMERS:
-
De prijs is op basis van gedeelde 2-persoonskamer, altijd met stijl en smaak, en met mooie fijne aparte bedden en eigen sanitair. Eenpersoonskamer: toeslag van 30 euro per nacht, want eenpersoonskamers zijn schaars, in de regel krijg je een tweepersoonskamer voor jezelf, vandaar de schappelijke meerprijs.
INFO:
-
Wil je meer weten over Sardinië? Ik post veel op Instagram: Keep Alive Tours. Meer foto’s en sfeer zie je ook in dit YouTube-filmpje. Leuk slenteren ook ‘s avonds in zo’n dorpje, hoor!
SFEER:
-
Niets moet, het is ontdekken, proberen, ervaren, geen stram program, er zit ruimte in. Wij zijn leuk gezelschap, gezellig, levenservaren en respectvol.
KORTING:
-
Ga je mee, dan kun je tot een jaar na deze reis met korting gebruikmaken – indien beschikbaar – in mijn huis in Santu Lussurgiu, met wel zeven verschillende soorten stranden, daarvandaan. Kun je je familie of vrienden zelf eens wat moois laten zien!
RISICO BIJ ANNULERING:
-
We gaan gezien de Covid-situatie soepel om met wat in de reisvoorwaarden staat. Dat houdt in het kort dit in:
-
annuleer je later dan een maand voor vertrek zelf, dan houden we je aanbetaling in. Je kunt die claimen bij je annuleringsverzekering.
-
annuleer je zelf, dan dien je ook je vluchtkosten (je boekt zelf een ticket) in bij je eigen annuleringsverzekering (dus niet je reisverzekering).
-
zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden.
-
annuleren wij als organisatoren de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug van ons. Je vluchtkosten zijn nog steeds voor je annuleringsverzekering.
-
Heb je vragen: 06-11 33 45 11.
CORONA EN DOORGANG:
-
De reis gaat vanuit Keep Alive Tours qua Corona enkel niet door als Sardinië volgens Nederland en Italië Zone Rood of Oranje is. We gaan naar een eiland, hè, mensenluw, het is geen Bergamo of een dampende discotheek met risicogedrag. Keep Alive Tours kent de situatie ter plekke genuanceerd, praktisch, feitelijk, uit diverse ervaring. We houden mondkapjes bij ons, en in winkels op, als het moet. We rijden zo nodig met twee auto’s. We komen maximaal in zeer licht of geheel NIET bevolkt gebied. Heb je vragen: 06-11 33 45 11.
BOEKEN, BETALEN EN AANBETALEN:
-
zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, dan volgt een aanmeldformulier. Wees gerust: juist ook in deze Corona-tijden zorgen we goed voor elkaar en ben je goed beschermd: STO Garant. STO Garant stuurt je na het inleveren van je aanmeldformulier een betaalverzoek voor de aanbetaling. Je betadlt de aanbetaling en ook het restantbedrag inderdaad aan STO Garant. Dat beheert het geld op een derdenrekening. Wij als organisatoren zien dat geld pas na terugkeer thuis. Je geld is dus altijd veilig, zelfs als wij als organisatoren failliet zouden gaan.
STO-GARANT:
-
deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl. Je betaling wordt na ontvangst direct gestort op een derdenrekening van STO omdat Keep Alive Tours is aangesloten bij de VVKR.
STO-VERKLARING
-
Nederlands: Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.
-
Engels: This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en.
-
Duits: Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •