Laden Evenementen

LANGS ‘COOLE’ SARDINIË-PLEKKEN DIE WERKELIJK KOELEN HOOG ZOMER

DAGPROGRAMMA

 • DAG 1: Aankomst in Cagliari en transfer naar een van de erkende, binnenwaterrijke Groene Longen van Sardinië: het Montiferru (IJzerbergen)-massief. In een van de 8 mooiste tuinparken van heel Sardinië doen we ademhalingsoefeningen en oefen je hoe je bij hitte je lichaamstemperatuur heel nuttig lager houdt. In dit beroemde 7-bronnen-dorp dineren we ook. Voor het slapen gaan informatie over je hartcoherentie (goed houden!) en dan tevreden slapen in een cool oud vulkaandorp.
 • DAG 2: Om ons lichaam beter voor te bereiden op vandaag, doen we op een prachtige uitzichtplek oefeningen. Want we gaan niet zomaar watervallen om de hoek bezoeken: je gaat ze ook ervaren! En wel waar de meeste bezoekers niet komen, ja, je komt op plekken waarvan de dorpelingen zeggen: ‘Hé, dat je dat ook ontdekt hebt!’ Langs en rondom en door watervalletjes en coole poelen voel je je mild avontuurlijk, je begrijpt nu ook het waarom van de oefeningen die je in de ochtend hebt gedaan. Tweede avond in vulkaandorp, met misschien wel het coolste terras in Binnen-Sardinië.
 • DAG 3: We verplaatsen ons van deze westkant naar de oostkant van het eiland, en doen onderweg op een prachtige prehistorische plek spierversterkende oefeningen. Nu en helemaal aan het eind van de week ga je er staan. Nu al ben je al aardig ervaren met wijs avontuurlijk bewegen, wat precies goed uitkomt: we gaan een trapje hoger. We bezoeken best spectaculaire watertjes tussen de rotsen, inclusief – als je wilt – grandioze springplek. Veilig en niks is verplicht. Wederom handig, sowieso in deze wonderschone praktijk hier je spierversterkende oefeningen toepassen. Korte transfer naar een van dé Sardische dorpen van die gezonde 100-jarigen; zij bleven qua lichaam en geest heel lang in hun leven cool’: hun lichaam beloont dat met lang goed in je vel zitten. Hun hart speelt bij dit alles een grote rol en daarom gaan we dieper in op wat een kalm hart oplevert, bewust, actief. Want goed voor lijf en leden en beslist ook voor het hart is het Blue Zone (à la die gezonde oudjes)-avondeten in het dorp waar we slapen. Wederom extra gezonde energie verzameld voor de volgende twee spectaculaire dagen: aquatrekking Into the Wild in Sardinië. Daar voel je dat je zeker niet a-sportief (meer) bent. Wijs gezamenlijk gaan we schitterend op pad.
 • DAG 4: Korte vroege transfer, we ontmoeten onze gids voor de volgende twee dagen: hij brengt ons naar wat voelt als zijn privé-domein: niemand komt hier en zo moet het eigenlijk wel een beetje blijven. Inclusief zijn unieke, met heel veel moed en inzet zelf gebouwde ‘nederzetting’ met allemaal lokaal hout en water en steen en dieren en bloemen en planten en verhalen en wijze kennis over hoe de herders hier slim overleefden. Je komt er goed doorheen dankzij efficiënt lichaamsgebruik en dus krijg je soepelheids-inspiratie ook onderweg. Om naar uit te kijken ‘s ochtends: stilletjes, soepeltjes, een met het landschap, sluipen naar waar je de schuwe berggeiten tóch kunt spotten langs de majestueuze bergwanden, waar we dan onder zitten. Onze gids is een survival-expert, deelt zijn trucs en… geeft ook inspiratie nordic walking onderweg. Enkel gezonde natuurlijke dingen op deze week!
 • DAG 5: Vroeg opstaan gaat hier vanzelf, je lichaam beweegt al mooi meer met de natuur mee, heel wijs ook op de lange duur, die berggeiten gaan zien, lopend door schitterende natuur, ‘zoals onze voorouders vroeger’. Na het ontbijt hiken we terug naar de veilig geparkeerde minivan met de rest van onze spullen, onderweg doen we ademhalingsoefeningen om steeds goed te blijven, met minder energieverlies. We gaan namelijk langs beekjes, door poelen, tussen rotsen, best een dagje. Die soepelheidsoefeningen komen wederom goed van pas: effectief in balans blijven. Eenmaal bij de auto zijn we zeker moe én gloeien we vast van trots. En óf dit cool was! We verdienen wel een duik in de zee en een uitgebreide maaltijd, meteen maar in een van Italiës top-kustplaatsjes.
 • DAG 6 en 7: We werken langzaam terug naar de start in Cagliari, onderweg nog meer ‘natuurlijke zwembaden’ opzoekend, en andere cool koelende plekken. Van over het hoofd gezien simpel tot best spectaculair, ja. Hoe opwindend en leuk het ook allemaal is, met die stretch- en ontspannings- en ademhalingsoefeningen in prachtig uitzicht: je zult merken dat de oefeningen ook goed zijn wat betreft je hartkalmte.
  DAG 8: Je gaat er al aardig een gewoonte van maken, jezelf zo goed verzorgen: vandaag beginnen we de dag met stretch-/ontspannings- en ademhalingsoefeningen. We kwamen gisteren al in de buurt van startplaats Cagliari, en vandaag kunnen we de badgasten op een strand daar vertellen wat we weten over écht cool Sardinië. Of het lekker voor ons houden bij een wat minder spectaculaire waterdip dan in de afgelopen dagen. Hoe mooi het hier op het Poetto-strand (voor vele mensen) ook is, het is gewoon niet echt ‘wild’, waar wij dus wel kennis mee hebben gemaakt.
 • -STEL JE VRAAG-

SARDINIËREIS MET VEEL SOEPELHEID & VEEL VITALITEIT OP COOLE NATUURPLEKKEN

Om koel te blijven kun je ook wat anders doen dan aan het strand te liggen en af en toe in zee te duiken. Op deze reis bezoek je een coole selectie van koelplekken in het binnenland van Sardinië. Onderweg leer je veel van soepelheid en ademhaling en hartkalmte, allemaal passend in de Blue Zone-leefstijl. We gaan langs allerlei watervallen en watertjes met natuurlijke koelplekken van west naar oost en we ervaren die ook echt. We starten en finishen in Cagliari en slapen bijvoorbeeld ook in een bewust koel gebouwd monumentaal dorpje, in een dorp met veel cool gebleven oude mensen, in een supercool berggehuchtje Into the Wild en een topkustplaatsje, vooruit dan maar, met zee. Je leert op deze ook nog eens gezond educatieve rondreis veel trucs ‘to keep it cool’, niet enkel nu, maar ook op de lange duur, in het leven. Tips, ervaringen, uitwisseling, zwemmen, hiken, functioneel een beetje klauteren, geen extreme dingen, want die oververhitten nou juist weer. Je hoeft alleen maar een beetje sportief te zijn, wat iets meer is dan enkel op de fiets boodschappen doen in de stad. Op deze verrassende rondreis IN Sardinië – iets anders dan OP Sardinië – ga je veel informatie én vertrouwen opdoen rondom zo lang mogelijk cool blijven in je leven: verlaag de kans dat je eerder ziek wordt. Tussen de minivan door komen we in een jeep ook echt diep Into the Wild, waar Sardinië juist ook extra mooi is. De meeste plekken zijn ook ‘gewoon’ te bereiken, en daar gaan we dan voor mooier, verstopter, dieper. Niet wat de meeste mensen doen, nee, Wij wel, in veiligheid. De exacte locaties worden pas ter plekke duidelijk, we willen er niet ‘iedereen’ hebben lopen: beter voor de natuur. Deze week is fysiek en vrolijk en wijs en leerzaam en avontuurlijk en rustgevend en… sprankelend! Je gaat veel meepikken over hoe die gezond-ouder-worden-kampioenen op dit eiland zo goed zijn gebleven. Je maakt wat bijzonders en… nuttigs mee!

HOOGTEPUNTEN

Natuurlijk is de temperatuur hier wel wat lager dan elders in de zomerhitte! Hierheen lopen we sowieso op waterschoenen met profiel, die kosten toch al niks. In dit soort plekken nemen we uiteraard een duik! Meer dan enkel ze vinden gaan we ze ervaren, voelen, zelfs ervan leren. Leuke plekken ook voor een lunchpicknick, trouwens.

De eerste plek waar we slapen is een van de allermooiste Borghi Autentici d’Italia, een speciale selectie van Authentiek Gebleven Dorpjes in Heel Italië. De sfeer in het zeer ‘Instagrammable’ dorp is sowieso cool en de twee huisjes waar we ons over verdelen, dicht in elkaars buurt, letterlijk ook. In de buurt bezoeken we allerlei koele plekken: van zelfs helende waterbronnen tot watervallen tot verscholen ‘zwembadjes’ daar weer achter, veelal in weelderig mooie natuur. Hier heb je die nog, het is best een beetje anders dan waar de meeste mensen naartoe gaan, de kust. Kom als je ontdekken leuk vindt.

Ja, we gaan ook naar wel bekende plekken, maar dan toch iets dieper. Pas dan kom je op ‘plekken die wij alleen kennen. Hoe heb je dat gevonden?’, aldus locals. We lopen niet alleen langs water maar ook erdoorheen, met hier en daar vast een vreugdesprong. Waterschoenen zijn vaak echt nodig. We gaan ook van de paden af, maar we houden het toch zo veilig mogelijk: geen kamikazegedoe, hoe stoer ook. Het doel is om aan het eind van de week béter te zijn dan aan het begin, lichamelijk en geestelijk. We zorgen ook voor elkaar!

 

Nogmaals: meer dan enkel plekken bezoeken, ervaren we ze ook en leren we gaandeweg: wat kan allemaal helpen om onze lichaamstemperatuur wat lager te houden dan bij de rest van de mensen om ons heen, die dit niet weten, en die dus eerder problemen gaan krijgen wanneer het heet is? Een actieve onderzoekende houding is handig. Atleet hoef je nogmaals niet te zijn, onsportief wel, en geïnteresseerd in gezond blijven. Je bent niet bang om wat extra stappen te zetten, voor het verfrissende goede doel.

Soms is het maar 5 minuten een rotstrap af lopen vanaf de auto en je bent er al, en soms is het wel een 1 uur ervandaan. Maar het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit, en om de wens om te ontdekken, ‘daar gaan waar nog niet zoveel mensen gaan’. We doen dat respectvol, zonder te vervuilen, bijvoorbeeld ook als we een lunchpicknickje doen op zo’n mooie plek. Het leuke is dat de natuur zo’n instelling waardeert: ze laat ons meer en meer moois zien. We gaan op een gegeven moment zo gezond en positief en ervaren en bewust zorgzaam rondlopen! Alleen dat trotse gevoel al!

Na onze eerste twee dagen in West-Sardinië gaan we naar de andere kant en duiken we in weer ander natuurschoon, zoals je bijvoorbeeld op de foto ziet. Ja, dit is een bekende plek, maar ook hier gaan we net ietsje dieper, verder dan de rest. Je kent me nu al een paar dagen, en het is veilig, ik ben er al geweest en laat het je graag zien. Vertel me volgend jaar maar waar je nog meer terecht bent gekomen, vandaar! Je ziet hier best een moedige sprong, maar ook dat was echt niet zomaar een sprong in het diepe: we helpen elkaar de hele week door met onze gezamenlijke ervaring en kennis en aandacht. Je moet helemaal niets voorbij je grenzen doen. Soms moet je wel wat klimmen, klauteren, maar ik heb zelf ook hoogtevrees, we zijn niet gek, maar af en toe wel een beetje moedig.

Onze gids (links) voor de twee ‘wilde’ dagen deze week. Samen vertellen we je hoe die gezonde stokoudjes in deze steek – Blue Zone – lichamelijk en geestelijk toch zo fris zijn gebleven tot op superhoge leeftijd. Wij samen zijn nu zelf ook 110 jaar oud, haha, en zijn nog zo vrolijk en vrij doordat we toepassen wat ook ons moderne mensen zo fris en fruitig kan houden. We inspireren je graag, en jij zult ons zeker ook inspireren. De sfeer is de hele week door veelal vrolijk-wijs, en andersom. Mooie sfeer en positieve inhoud zie je ook hier, in een Sardijnse docu over mij.

Nou we hier toch in een bijzondere Blue Zone zijn… We slapen twee nachten in zo ongeveer de bakermat van de hele Blue Zone-beweging, in een streek die vanuit vele hoeken inzichten gaat geven. Overigens inzichten die je thuis ook wel kunt herkennen. Door deze reis ga je dat wat vaker ‘zien’, ook thuis. And… keep alive. In de praktijk proberen, dat is pas leren!

Koel blijven is ook weten wáár koel water zich zoal verstopt. We leren hoe Sardische herders dat zoal vinden en verzorgen, schoon en gezond houden. Je leert dingen die de mens vroeger wel móest weten en daarbij meer dan gewoon leuke survival-skills zijn: het moet goed zijn voor iedereen, niet alleen voor de mens.

Nou, dit is zo ongeveer de heftigste klim die we móeten maken, verder kun je er altijd wel omheen, of het naar wens wél zwaarder maken. Ik herhaal: je hoeft geen atleet te zijn, we helpen elkaar erdoorheen, sportief en menselijk genietend, goeie sfeer. Hé, zag je daar die forelletjes? Waarschijnlijk zwemmen ze hier in het schoonste en rijkste water dat er in Europa is. Natuur op zijn allerbest! En wij op ons allerbest: respectvol en vrolijk. We zijn ook maar met zijn negenen in totaal: geen druk op de natuur.

En zelfs als het ‘niet veel lijkt’, dan nog kun je er iets koelends mee doen, het zit vaak in kleine dingen die pas werken als je het ook doet, dus come on: proberen is ervaren! Kritisch op een afstand is vaak zo makkelijk, en beperkend. Om in watertermen te blijven: je moet kunnen denken in overvloed. Kwaliteit boven kwantiteit! Het is natuurlijk wel zomer, hè, dus verwacht niet overal de Victoria Falls… Kom als je glas in principe halfvol is i.p.v. halfleeg. Of als je de dingen graag meer zoals dat laatste zou willen zien, vooruit. Het gaat om de instelling!

Op deze coole rondreis slapen we in een antiek dorpje in een oude vulkaan, in een kust-B&B met geweldig uitzicht indeed en… in een superpuur nederzettinkje hoog en vooral diep in de Sardische bergen. Want zo hoog gaan die bergen niet, maar diep gaan ze wel. Daar slapen we op een matje, onder hout, het water komt direct uit een van de bergbronnen rondom: basic, sprankelend, verfrissend, op een pure manier zelfs helend. Nooit weg! Dieren, intense kruiden, zeer zeer zeer zuivere lucht, water, steen, hout. Twee dagen in dit landschap hiken is niet allemaal even eenvoudig, soms is een klim best steil, het zijn natuurpaden, door dieren getrokken. Een sportieve positieve instelling is handig. En behulpzaamheid naar elkaar toe. Als je aardig bent, draag ik wel een tas extra 🙂

Natuurlijk voorkomen we in de zon lopen niet helemaal, maar ook daar gaan we er wijs mee om: her en der een wijs ommetje. Dé manier om weer wat extra verscholen moois te ontdekken: ‘Nou, zeg, moet je dit zien!’ Allemaal dankzij die mindset!

Terug naar ‘de beschaving’ gaan we direct naar de kust, waar we slapen in een hotelletje met geweldige zonsopkomst uit de zee. Zijn we als Nederlanders niet gewend. Een trendy cocktailbar is dicht in de buurt, maar je kunt ook in natuursferen blijven: om de hoek begint een spectaculair wandelpad langs de rotskust. In de zomer zijn we niet meteen alleen, nee, maar je weet na een paar dagen wel hoe het gaat: wij nemen een net iets andere route, aftakking, richting dat eenzaam gelegen baaitje. Een duik nemen mag! Of je rust wat uit in het hotel, heerlijk. We gaan later eten, beetje toeristisch, het is ook een toeristenplaatsje, maar wel weer leuk na de paar afgelopen dagen. Waarschijnlijk zien de mensen iets wilds in onze ogen. Jaloers! De volgende ochtend rusten we wat uit, beetje tevreden staren naar de zee, waarschijnlijk. Daarna op, richting de startplaats, ‘MAAR NOG NIET HE-LE-MAAL!’

Ook richting de startplaats maken we her en der een ‘zijstapje’ om weer zo’n verscholen koele plek te vinden en uit te testen. Allemaal leuke plekken om op een volgende tour eens zelf wat langer te ervaren. Je bent best een ontdekkingsreiziger geweest, deze week, een mix van genieten en avontuur, van ontspannen en verkennen, actief op zoek naar plekken die staan voor natuurlijk gezond kalmerend verfrissend. Voel je ‘m al, bij de foto?

LOGISTIEK

START & FINISH & EXTRA VERBLIJF?
-
10 TOT 17 AUGUSTUS 2023
PRIJS
-
2000 euro voor een opmerkelijke, complete week inclusief dagelijks soepelheid fysiek en mentaal, voor een mooi en sportief lichaam, slanke spieren en een sterke en soepele rug en voor iedereen toegankelijk. Inspiratie van mindful run, sportrusten, mindfulness, positieve psychologie, stoppen met roken en andere verslavingen. Je geniet deze reis van volpension, inclusief ontbijt en diner en picknicklunches met heerlijk pure Sardische producten. Lokale wijn altijd inbegrepen, en heerlijk bronwater en plaatselijke likeur. Ook entreebewijzen. Je bent verder vrijwel niets kwijt. Ook de gezamenlijke transfers op het programma zitten erbij, ook vanaf en weer terug naar het vliegveld. Aparte ritjes wel toeslag. Gidsen en jeeps zitten in de prijs! Aan het eind van de week ga je ook met veel meer vertrouwen iets doen met de Blue Zone-regels. Mee naar huis neem je energie en aanstekelijke gezondheid, zelfs levensinspiratie en veel meer vertrouwen op hrt gebied van ‘goed voor jezelf zorgen’. Kortom een unieke ervaring in een geweldige omgeving die zelfs wel het verschil gaat maken voor jouw toekomst.
RISICO BIJ ANNULERING
-
Je vluchtkosten kun je bij eigen annulering indienen bij je annuleringsverzekering, niet je reisverzekering. Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden. Annuleren wij de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug, maar dus niet je vliegkosten, want die betaalde je zelf aan de vliegmaatschappij, zie boven. Heb je vragen: 06-11 33 45 11.
STO-GARANT
-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.
BOEKEN
-
Stel eerst je eventuele vraag: info@keepalivetours.com. Pas daarna volgt eventueel een aanmeldformulier. Hierboven zag je al hoe goed je beschermd bent, via de STO Garantie.
JE VRAAG IS OOK WELKOM VIA WHATSAPP:
-
0031-6-11 33 45 11

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •  

  •