Laden Evenementen

ROADMOVIE ONGEWONE WIJN SARDINIË, MET DA ROBERTO, SCHARENDIJKE

dagoverzicht

  • DAG 1: Naar oeroude wijnranken, door ziekte nooit aangetast. Slapen en eten in idyllisch agriturismo in prachtige natuur en uitzicht op zee. Met huiselijke vegetarische topkok.
  • DAG 2: Naar Michelinsterdorp, met Sardinië-topwijnselectie, plus sterrenhoogvlakte.
  • DAG 3: Bezoek aan Madrolisai-gebied, met een geheel eigen Gezond 100-wijn.
  • DAG 4: Naar centrum-rechts: de befaamde gezond-100-wijn, en wat je er het best mee doet: Cannonau.
  • DAG 5: Via wereldtop-messen naar wereldtop ‘Romeinse’ wijn, een unicum in alle wijnbijbels.
  • DAG 6: Via mysterieus altaar naar Vermentino-topgebied, met wijnmuseum.
  • DAG 7: Terug naar vliegveld, met duizenden jaren oude bomen die ons uitzwaaien.
BOEK OF STEL JE VRAAG?
JE EIGEN GROEPJE?

MET ITALIAANSE RESTAURATEUR DA ROBERTO

Zeg maar gerust een wijn-roadmovie dwars door het nog onbekende centrum van Sardinië. Met bezoeken en verhalen rond vier diverse wijndruiven, wijnbouwers die van zich doen spreken. Langs verscholen plekken uit de prehistorie die elders wereldberoemd zouden zijn. Genieten van de rust ver van de gebaande paden. Vanuit agriturismi en B&B’s die staan voor ambachtelijkheid, huiselijkheid en kwaliteit. En het Michelinsterrestaurant, beroemd om ‘schatrijke eenvoud’.Extra kans op met een sixpack thuiskomen: waarschijnlijk valt er nogal wat te lachen en genieten en vieren. En we komen beter terug dan we aankwamen.

HOOGTEPUNTEN


Bezoek een wijngebied waaraan de Grote Ziekte 🙂 voorbijging: zeer oude wijnranken. Zuid-west-Sardinië. Slapen in zeer idyllisch agriturismo met topkok.

Bezoek het pas ontdekte ‘centrum van de wereld’, op het snijpunt van deze exact identieke bollen, langs de befaamde 40 graden breedtegraad.

Ontbijt bij de dame die het beste ontbijt ter wereld maakt.

Laat je verwennen in het al 6 jaar achtereen Michelinsterrestaurant, zeer verscholen in een klein dorpje, met 5 topwijnen.

Stap duizenden jaren terug in de tijd, wandelend in een mysterieus reuzengraf, het toneel van droomceremonies, zegt men.

Onder dikke sterrenstelsels. Sardinië heeft de donkerste nachten in Europa.

Ontmoet allerhartelijkste Sarden die staan voor topkwaliteit als als huiselijke kok of ‘gewoon’ self-made de meesterbewerker van plaatselijk zwart goud zijn.

Sta versteld van zo’n 40 meter lange constructie, bizar maar duidelijk genoeg, elders ter wereld vast een wereldattractie, hier niet eens aangegeven. In natuurrijke stilte, verwondering.

Ontmoet de enige vrouwelijke traditioneel Sardische messenmaakster, ze maakt topstukken, de internationale wachtlijst is lang, maar wie weet… Inclusief fraai wereldmessenmuseum.

Proost samen met de uroloog die topwijnmaker werd, op basis van een plaatselijke druivensoort nog rechtstreeks uit de Romeinse tijd.

Daal veilig af in het prehistorische rotsgrafcomplexje waar een van ’s werelds oudste labyrinthen te zien is. En dan… het inspirerende verschil tussen een labyrinth en een doolhof.

Bezoek Vermentino-wijnbouwers vanuit een traditioneel en verfijnd agriturismo. Het stadje in de buurt heeft niet voor niets nogal een wijnmuseum….

Dwaal in een Western-landschap langs rotsgraven en bijzonder geërodeerde rotsformaties naar een van Sardiniës grootste mysteries. Dé plek voor een wijntje bij zonsondergang, in een gouden gloed.

LOGISTIEK

VERTREK
-
van Charleroi: dinsdag 30 oktober 2018, en terug op dinsdag 6 november 2018.
PRIJS:
-
exclusief vlucht, 8 dagen met 7 overnachtingen in authentiek verfijnde Sardische agriturismi of B&B met meerwaarde, gezamenlijk vervoer op het eiland, alle maaltijden en lokale wijn en gezellige lunchpicknicks, een wijnkenner en een Sardinië-kenner – beiden Hollands maar met trotse Sardische roots – die live voor u tolken, alle excursie naar bijzondere Sardische plekken en personen en wijnen, persoonlijke inspiratie om de 9 gezond-100-Blue Zone-regels ook zelf toe te passen: 2000 euro.
BOEKEN:
-
Bel eerst 0031-6-11 33 45 11 (Sam, logistiek Sardinië) of 06-87 36 04 66 (Roberto, wijn). Of via info@keepalivetours.com

Meer informatie ?

Wat is je behoefte? Ik denk snel met je mee.
Zie je een groepsreis en wil je dat echt niet?
Stel zelf een groep samen. Of kom als VIP.
Groepsvraag?
Privé-versie-vraag?

Sardinië-inspiratie ontvangen?
Bonus: 75 euro korting.