Laden Evenementen

ROADMOVIE ONGEWONE WIJN SARDINIË

dagoverzicht

  • DAG 1: Landen op Cagliari en eerst de populaire visserskeuken proeven met dito huiswijn; landen in de zalige agriturismo.
  • DAG 2: Naar oeroude wijnranken, door ziekte nooit aangetast. Slapen en eten in idyllisch agriturismo in prachtige natuur en uitzicht op zee. Met huiselijke vegetarische topkok.
  • DAG 3: Transfer naar Michelinsterdorp, met Sardinië-topwijnselectie, plus sterrenhoogvlakte.
  • DAG 4: Bezoek aan Madrolisai-gebied, met een geheel eigen Gezond 100-menging.
  • DAG 5: Transfer naar Sardiniës maskerdorp, met nog een onversneden gezond-100-wijn, en wat je daar nou het best mee doet: Cannonau.
  • DAG 6: Via wereldtop-messen naar wereldtop ‘Romeinse’ wijn, een unicum in alle wijnbijbels.
  • DAG 7: Via mysterieus altaar naar Vermentino-topgebied, met wijnmuseum en… slapen in hotel rond topwijn in Gallura-streek.
  • DAG 8: Terug naar vliegveld, na slotproeverij Sardische producten aan jetsetkust.
BOEK OF STEL JE VRAAG?
JE EIGEN GROEPJE?

MET HOLLANDSE MYSTERIE-WIJNKENNER SARDINIË

Zeg maar gerust een wijn-roadmovie van kust tot kust diagonaal door het pure hart van Sardinië, van zuidwest- tot noordoost. Met bezoeken en verhalen rond zes diverse wijndruiven, wijnbouwers die van zich doen spreken. Langs verscholen plekken uit de prehistorie die elders wereldberoemd zouden zijn. Dar dan een wijntje dat we net gekocht hebben. Kijk, dan próef je ook ergens! Genieten van de rust ver van de gebaande paden. Genieten van mooie mensen in het reisgezelschap, het zijn allemaal mensen met levenservaring, humor, reiservaring, hartelijk, de sfeer is altijd goed. Vanuit agriturismi en B&B’s die staan voor ambachtelijkheid, huiselijkheid en kwaliteit. Vanuit hotels die sereniteit uitstralen. Inclusief het Michelinsterrestaurant, beroemd om ‘schatrijke eenvoud’ en… zeer prima wijnarrangement. Puur en diep genieten in een onvergetelijke roadmovie. Thuiskomen als Sardinië-is-inderdaad-uniek-kenner. Wist je dat er tientallen wijndruiven zijn op Sardinië die wereldwijd als unicum worden gezien? Ook dát komt aan bod op deze unieke wijnroadmovie: het andere, unieke, niet alleen het grote, bekende.

HOOGTEPUNTEN


Bezoek een wijngebied waaraan de Grote Ziekte 🙂 voorbijging: oeroude wijnranken. Zuid-west-Sardinië. Slapen in zeer idyllisch agriturismo met topkok. Hij weet alles van oervormen van vruchten, bijvoorbeeld ‘deze wilde peer, hè, Sam, dit is de basis van waaruit conference en doyenne en weet ik veel geteeld zijn, en zo’n oervorm hebben wij hier nog gewoon, op Sardinië!’ Gepassioneerde mensen moeten we hebben, moeten we ontmoeten!

Een van de rare excursies betreft – welja – het pas ontdekte ‘centrum van de wereld’, op het snijpunt van deze exact identieke bollen. Dé plek om een bepaalde wijn eens lekker centraal te stel. Want mooi dat we niet-toevallig in de buurt van een van dé wijndorpen van Sardinië zijn: Sorgono.


Ontbijt bijvoorbeeld bij de dame die het beste ontbijt ter wereld maakt. Mensen die iets bijzondere te melden hebben, ook met kwinkslagen komen, sprankeling, rust van binnen, best wel ondernemende types met toch rust van binnen en oog voor echtheid en schoonheid en puurheid. En snel lachen, het wordt heel gezellig!


Laat je verwennen in het al járen achtereen Michelinsterrestaurant, ongelofelijk verscholen in een klein dorpje in the middle of nowhere op Sardinë, waar haalt ie toch zijn klanten vandaan. Met mooie wijnselectie strictly Sardinian!


Zelfs zonder wijntje op toch een belevenis, duizenden jaren terug in de tijd, wandelend rondom een enorm reuzengraf, het toneel van droomceremonies, en ze hebben in het dorp verderop reuzenskeletten gevonden, die natuurlijk meteen weggemoffeld zijn geworden. Verhalen genoeg, soms serieus, soms serieus lachspieren. .


Onder dikke sterrenstelsels. Sardinië heeft de donkerste nachten in Europa. Dat maakt de mens wel snel bescheiden, zeg maar sober.


Ontmoet allerhartelijkste Sarden die staan voor topkwaliteit als als huiselijke kok of ‘gewoon’ self-made de meesterbewerker van plaatselijk zwart goud zijn. Je ziet het vaak niet aan ze af, maar als ze beginnen te vertellen, gloeit er een kalme vanzelfsprekende trots uit. Het soort mensen dat ook zonder onze taal te spreken uitstekend communiceert.


Kan ook nogal op de lachspieren werken ja, zo’n 40 meter lange constructie, bizar maar duidelijk genoeg, en elders ter wereld vast een wereldattractie, hier niet eens aangegeven. HIer een wijntje uit de streek proeven, het kan altijd nog wel in een standaard-omgeving.


Weer zo’n bijzondere Sard en extra mooi omdat het een dame is: de enige vrouwelijke traditioneel Sardische messenmaakster, ze maakt topstukken, de internationale wachtlijst is lang, maar wie weet heeft ze nog iets in de la liggen… Ambachtswerk op hoog niveau, vol symboliek, en… het dorpscafé met terrasje met 280 graden rondom uitzicht is dichtbij. De laatste keer zakte het plaatselijke mannenkoor er net neer, en met het wijntje op tafel nog ongeproefd werd er al heel snel gezongen.


Proost samen met de uroloog die topwijnmaker werd, op basis van een plaatselijke druivensoort nog rechtstreeks uit de Romeinse tijd. Een van de Sardische unicum die je hier gewoon niet in de winkel ziet (nog!). Speel jij daar in het vervolg een rol bij, misschien? Als je het bij hem proeft, met zijn begeleiding, finesse, eenvoud, doortastendheid. Mooie man! Weer een wijn met een mooi verhaal.


Oh ja, om de hoek kun je een prehistorisch labyrint meemaken. Is het iets wat gebruikt werd voor inwijzidingen? Je staat er toch van versteld, of je gniffelt erbij, en de wandeling naar de rivier is zo mooi, met die eilandjes erin, dé plek om ons wijntje nog eens te proeven, de schapenbelletjes in de verte, het stromend water om je heen. Even blijven zitten maar. En als het allemaal niet waar is, is het toch goed gevonden, letterlijk, want het ligt superverscholen allemaal. Je komt nog eens ergens!


Bezoek Vermentino-wijnbouwers vanuit een traditioneel en verfijnd agriturismo. Het stadje in de buurt heeft niet voor niets nogal een wijnmuseum…. Een van de mooiste uitkijkpunten van het eiland, een balkon op de vallei, wind door de haren, binnen gezellig, hier voel je je ook zo blij dat je bent meegegaan en kijk je al terug op een zeer bijzondere week. Je hoeft daar niet voor naar Zuid-Afrika of nog verder, maar gewoon op twee uur vliegen van Nederland.


Dwaal in een Western-landschap langs rotsgraven en bijzonder geërodeerde rotsformaties naar een van Sardiniës grootste mysteries. Dé plek voor een wijntje bij zonsondergang, in een gouden gloed. De rotsen hebben fantasievolle vormen ook zonder wijntje op, lokale betekenis, en zullen we de meest enthousiaste gids van het eiland erbij uitnodigen? Een prachtkerel! En we kunnen op deze pagina niet alles zetten, maar reken maar… Dit was achteraf een heel mooie investering zelfs, misschien zelfs zakelijk omdat je in de wijnen zit, en grote kans ook persoonlijk, want in zo’n journey samen optrekken doet wat met de mens. Iedereen tot nu toe positief, we maken het gezellig!

LOGISTIEK

VERTREK
-
van Charleroi: zaterdag 26 oktober 2019 tot en met zaterdag 2 november 2019,
PRIJS:
-
exclusief vlucht, 8 dagen met 7 overnachtingen in authentiek verfijnde Sardische agriturismi of B&B met meerwaarde, gezamenlijk vervoer op het eiland, alle maaltijden en lokale wijn en gezellige lunchpicknicks, een verhalenrijke wijnkenner en dito Sardinië-kenner, die live voor u tolken, alle excursie naar bijzondere Sardische plekken en personen en wijnen, persoonlijke inspiratie om de 9 gezond-100-Blue Zone-regels ook zelf toe te passen: 2323 euro, tot en met januari 2019 is dit inclusief vlucht en gratis 1-p-kamer.
BOEKEN:
-
Bel eerst 0031-6-11 33 45 11. Of via info@keepalivetours.com

Meer informatie ?

Wat is je behoefte? Ik denk snel met je mee.
Zie je een groepsreis en wil je dat echt niet?
Stel zelf een groep samen. Of kom als VIP.
Groepsvraag?
Privé-versie-vraag?

Sardinië-inspiratie ontvangen?
Bonus: 75 euro korting.