Laden Evenementen

TIBETAANSE HEALING YOGA JOURNEY LANGS DE 5 ELEMENTEN OP SARDINIË

VAN DAG TOT DAG

  • DAG 1: zaterdag 21 september: aankomst om 15.10 in Olbia, en transfer, eerste kennismaking met elkaar en de yoga, gevolgd door eerste verkenning van de omgeving => meditatie berg-en-water, aan water, tussen heuvels. Agriturismo 1 met zwembad, vlak bij meer, dag 1.

  • DAG 2: zondag 22 september: het element Ruimte, in lijn met de oefening ‘de Tibetaanse gans die water drinkt. We gaan naar een top-plek op Sardinië, waar je uitkijkt over de hele regio (en misschien ook over je leven tot nu toe). Agriturismo 1 dag 2

  • DAG 3: maandag 23 september: het element Vuur, via de oefening ‘De valk draait door de wind’. Excursie over vuurbewerkte vlijmscherpe messen, gemaakt door ’s eilands enige messenmeesteres. Dit dorpje Pattada onderweg naar agriturismo 2 in Bitti, dag 1.

  • DAG 4: dinsdag 24 september: in Benetutti het element Aarde, via de oefening ‘De yak schuurt zijn schouders’. We dalen de prehistorische aarde in, behoedzaam, bescheiden, open, ontzagwekkend. Oeroud verscholen labyrint, en vaste voet in Sardiniës grootste rivier, op eilandjes. Agriturismo 2, in Bitti, dag 2.

  • DAG 5: woensdag 25 september: het element Wind = ook menselijke stem: eerst bezoek zangmuseum Bitti en transfer naar agriturismo 3, bij Orosei dan oefening ‘Het wilde paard gaat liggen’. Manege in de buurt…: contact, harmonie, transparantie. Agriturismo 3, dag 1.

  • DAG 6: donderdag 26 september: het element Water, via de oefening ‘Een nieuwe berg ontstaat tussen vier continenten’. Sessie bij rivier die berg uit komt: Gologone. Bezoek aan grot De Stem, een verhaal rond water én windsgeluid. Agriturismo 3, dag 2.

  • DAG 7: vrijdag 27 september: de zon zien opkomen in de zee! Excursie naar baaitjes zee rotskust. Bij Dorgali, eind van de middag daar de beste juwelenmakers, traditioneel, obsidiaan, goud, zilver.

  • DAG 8: zaterdag 28 september: vertrek richting vliegveld, met afscheidsritueel dingen aan voorouders achterlatend in Reuzengraf, daarna extra afspoelende duik in zee en lunch in heerlijk verscholen eettentje op 1 km van vliegveld.
STEL JE EERSTE VRAAG!
JE EIGEN GROEPJE?

VITALITEITSJOURNEY LANGS DE 5 ELEMENTEN OP SARDINIË: TIBETAANSE HEALING LU JONG YOGA

Ervaar hoe eeuwenoude Tibetaanse yoga en oer-eiland Sardinië samen vitaliteit opwekken, versterken, garanderen! Coach, levens- en loopbaanbegeleider en yogadocent Iris Lutz en avontuurlijke Sardinië-specialist Sam Pitzalis nemen je mee into yourself en into Sardinia. Deze inspirerende combinatie geeft je vele handvatten die je in de storm van het leven lekker rechtop laten staan. Lu Jong komt van het Tibetaamse Lu (lichaam) en Jong (transformatie). Dit eeuwenoud Tibetaans systeem van bewegingen en ademhaling ter bevordering van gezondheid en geluk werd vooral beoefend door monniken in vaak lange periodes van retraite. Nou, in zo’n week retraite kan ook veel, hoor. In een overzichtelijke set van 21 oefeningen, waarvan je de basis ( de 5 elementen) gemakkelijk elke dag kan beoefenen, geef je jezelf als het ware een innerlijke massage door bewegingen die je wervelkolom versoepelen, wat kalmerend werkt op je centrale zenuwstelsel. Naar eigen wens en behoefte kan je de set van 5 aanvullen met oefeningen die gericht zijn op de vitale organen, de specifieke lichaamsdelen en van de algehele constitutie. Alle 21 oefeningen krijg je ook op papier, zodat je, eenmaal thuis, je vitaliteit kan blijven bevorderen. En Sardinië? Niet minder dan de eerste de beste Blue Zone die je tegenkomt vanuit Nederland. Het Blue Zone gedachtengoed en lifestyle gaan in de basis over zelfzorgzaamheid en daardoor sereniteit, die je lichaam zeer op prijs stelt: het gaat langer in goede gezondheid mee. Deze reis is echt iets voor jou als je: – wilt genieten van het land, zon, ruimte en diep kalmerende sfeer van Sardinië, ‘toevallig’ ’s werelds meest krachtplaatsenrijke eiland – en als je je afvraagt hoe je energie werkt en hoe je blijvend over vitaliteitstools kunt beschikken.

HOOGTEPUNTEN

Onder begeleiding van Iris Lutz, gecertificeerd teacher in de overdrachtslijn van Tibetaans arts en astroloog Tulku Lobsang (zie: www.lujong.org) verken je je eigen geheimen voor vitaliteit en gezond leven. Iris verzorgt dagelijks minimaal twee yoga-sessies, bij het agriturismo, onderweg in de vrije natuur of op de eindbestemming van de hart & ziel-Sardinië-excursies. Iris: ‘Met je lichaam als voertuig  waar soms veel blokkades zijn opgeslagen, leer ik je hoe je de energie transformeert naar een gezonde body-mind-balans. De oefeningen zijn enerzijds gemakkelijk te leren, maar hebben een veel diepere doorwerking op de manier waarop je in het leven staat. Lu Jong is pas onlangs door Tulku Lobsang – zelf vanaf zijn 6e jaar opgeleid in diverse Boeddhistische tradities en gevormd als arts en astroloog – toegankelijk gemaakt voor de Westerse mens. Jong en oud, iedereen kan dit zich eigen maken! Ik kijk ernaar uit om de oefeningen ook door te geven op de zeg maar gerust krachtplekken die Sardinië rijk is.

 

 

 

Je persoonlijke verbinding met de 5 elementen, fysiek en mentaal, is op hoog en diep niveau verbinding met het natuurlijke, de natuur, het moeiteloze. De natuur is er blij mee en toont zich vaker, inspirerend, hartverwarmend, geruststellend. Die sereniteit is het die in de Blue Zones zoveel mensen gelukkig en gezond 100 jaar laten worden. Het mooie is dat de mindset rondom de 5 elementen een diepe relatie heeft met de mindset achter de 9 succesfactoren achter de zo gezonde Blue Zone-lifestyle. Ik breng je graag in contact met natuurlijke energie, vertrouwend op je lichaam, daarvoor zorgend, want dat lichaam is uiteindelijk wat de rekening in ons leven gaat presenteren, niet? Liever later dan vroeger, eens? Ga dan mee.

Je komt inderdaad op bijzondere plekken, en je gaat zien dat het veelal zeer slecht staat aangegeven. Maar ik ben letterlijk een ‘padvinder’, een verkenner (zie foto) en hou zelfs rekening met het juiste moment: net wél bij dat ene licht. Je gaat dus meeliften op plaatselijke kennis die een eerste-keer-toerist veelal niet opdoet. Ik heb affiniteit met het weekthema, stelde het programma vaak mee op, zo ongeveer, dus tijdens de excursies kan er zomaar een bruggetje ontstaan naar de cursus, en dan komt er weer een oefening. Zo wisselen en op de excursies verdieping en avontuur en sprankeling en rust elkaar fijn én efficiënt af.

 

 

We slapen en eten op drie agriturismo’s waarvan er twee top-Sardinië zijn en een dat aan het worden is. Het zijn echte Sarden die het kennismaken meer dan waard zijn. Internationale vrienden maak je hier ook, het is geen ‘veilig bij Hollanders want anders voel ik me niet veilig’-reis. Ik leer je wel hoe je elkaar heel snel begrijpt, wat ook reuze handig is als je een volgende vakantie op eigen houtje terugkomt. Grote kans! De eerste agriturismo ligt op 60 km ten westen van Olbia, heeft een zwembad en gezellig eetzaaltje en lekker veel groen eromheen. En het eten…! De tweede in de bergen 1,5 uur naar het zuiden heeft hartelijkheid zo hoog in het vaandel staan, zulke lieve mensen en ook hier staat het eten heel hoog aangeschreven. De derde is weer 1,5 uur naar het zuiden, meer aan de kust, ook hier komen altijd mooie mensen bijeen, er hangt een lieflijke sfeer, familie, zoals overal. Het is overal puur natuur en groen, en men wil heel graag plaatselijke gerechten laten proeven. Lieflijk en vertrouwd en persoonlijk gaan boven luxe, al is het allemaal keurig verzorgd. Besef wel dat kamers niets als in Nederland zijn, als kleine huiskamers, je leeft vooral buiten, er is altijd wel een leuk terrasje voor de deur. Altijd twee aparte bedden en… vast wel een een lieve hond of kat die gezelschap kan houden. Kamers hebben natuurlijk altijd eigen sanitair en-suite. Er zijn geen 1-persoonskamers, want reken maar dat deelnemers niet voor niets bij elkaar zijn gekomen, heel mooi is dat altijd. Na de eerste nacht is altijd te switchen. Maar veelal is het al snel ‘alsof we elkaar al veel langer kennen’.

 

 

 

Rennen hoeft niet, hoor, meestal gaan we wandelen, heerlijk al voor het ontbijt de zon op zien komen, samen verkennen, oefeningen doen, uitwisselen. Wandelen gaat vaak best de bush in, maar altijd veilig en samen en zorgzaam naar elkaar toe. Nooit lang en altijd met een mooi doel in het oog, iets inspirerends, motiverends, opwekkends, rustgevends.

 

 

 

 

 

Ach, alleen al een van de duizenden torens op dit eiland, dat wel eens een van de absolute oer-eilanden in de prehistorie zou kunnen blijken te zijn. De plekken – eigenlijk nog niet echt verklaard, zelfs heel klassieke archeologen beginnen schoorvoetend… – zijn minimaal 3500 jaar oud, en binnenin ga je in de stilte diep terug in de tijd. Hoe het voelt om hier samen te staan? Soms begint iemand zomaar een lied te zingen. En soms is het gewoon duizenden jaren stil. Ga zitten in een van de nissen binnenin en begin te schijven: het zijn plekken waar je best beslissingen kunt nemen. Je hoort tijdens de week kort de officiële verklaringen en de wat gedurfdere, maar je hoeft nergens in mee. Wat jij daar voelt is belangrijker dan wat je daar hoort.  Hoewel, die stilte… Een belevenis!

LOGISTIEK

WANNEER?
-
Zaterdag 21 september om 12.55 weg en om 15.10 uur aankomst. Terug op zaterdag 28 september om 15.55 uur en dan om 17.15 uur terug in Amsterdam.

-

|PRIJS Inclusief alle 21 Lu Jong yoga-oefeningen, ook op papier voor thuis. Incl. alle Gezond 100-Sardinië-excursies en inspiratie, inclusief extra Lu Jong- en privé-sessies ook op magische plekken. En natuurlijk 8 dagen volledig programma inclusief alle overnachtingen in speciaal geselecteerde agriturismo’s waar de massa (nog) niet is neergestreken; ja, ze houden hier nog dapper stand wat betreft het oorspronkelijke agriturismo-concept: alles chilometro zero, dus van om de hoek, heerlijk puur liefdevol eten en drinken, alles tussen rijke eenvoud en hoge finesse. Tot en met januari 2019 is de prijs 1995 euro inclusief vlucht.

-

|DOORGANG BIJ 6 DEELNEMERS.
VRAGEN?

-
Persoonlijk-inhoudelijk: Iris Lutz, irisinzicht@gmail.com, 06-18 30 41 21.
-
Logistiek & Sardinië: info@keepalivetours.com, 06-11 33 45 11.

Meer informatie ?

Wat is je behoefte? Ik denk snel met je mee.
Zie je een groepsreis en wil je dat echt niet?
Stel zelf een groep samen. Of kom als VIP.
Groepsvraag?
Privé-versie-vraag?

Sardinië-inspiratie ontvangen?
Bonus: 75 euro korting.