Laden Evenementen

EDITIE 5: RUSTBRONNEN EN NOG VEEL MEER SARDINIËGELUK

DAGOVERZICHT

  • DAG 1: Aankomst Olbia en verplaatsing naar een van onze favoriete agriturismi: met oma in de huiselijke keuken, heerlijke antipasti proeven!
  • DAG 2: Glorieus begin van de dag: hier pikken we een van Sardiniës allermooiste zonsopkomsten mee, aan het prachtige meer op korte loopafstand. Wat een natuur, wat een stilte, af en toe een vogel, een vis springt uit het water… Zo mooi om hier te mediteren! Marleen verzorgt deze week twee meditatiesessies per dag, steeds in verbinding met de plek waar we zijn. Na het heerlijke ontbijt bezoek aan een van de grootste prehistorische mysteries van Sardinië, een wereldunieke plek, ceremonieel al duizenden jaren geleden. Hier mediteren, tussen de rotsen met fantasievolle vormen, in een oeroude wildwest-omgeving. Zoals elke dag zijn we altijd wel om 17.00 wel weer terug thuis, na ook een koffiepauze bij een leuke bar. Rust steeds tot aan het diner om 19.30 uur. Er is ook altijd natuur in de buurt.
  • DAG 3: Transfer naar een van Italiës best bewaarde monumentale dorpjes: ‘borgo antico d’Italia’ Santu Lussurgiu, smaakvol in vele opzichten. Onderweg ook vandaag een picknicklunch bij een ceremoniële plek, vol bijzondere Sardinië-energie, sowieso bijzondere plekken om te bezoeken, duizenden jaren oud. We eten in een hele specifieke verborgen pizzeria zoals je die nog nooit hebt gezien, een verscholen parel. Slapen in mijn huisje en in een ander antiek bewaard gebleven huis, smaakvol, stijlvol en toch huiselijk.
  • DAG 4: Bezoek aan waterbronnen die ooit al hun helende uitwerking hadden op gewonde Kruisvaarders. Mediteren daar en… bij een prachtig geplaatste prehistorische zonnetoren. Bezoek aan strand doen met ondergaande zon? Het zeewater is nu lekker nóg warmer dan ’s zomers in Nederland…
  • DAG 5: thema voorouders: bezoek aan plekken waar ze in de prehistorie al ‘mediteerden’ voor contact met voorouders. Inspiratie over dieper slapen en beter, sneller herstellen. Elke dag is het ook kuieren, slenteren, dwalen, heuvels, paadjes, ingevingen, rustpunten, mijmerplekken, inspiratie in antieke landschappen.
  • DAG 6: Een culinaire workshop en proeverij in een restaurant dat culinair Learning Centre is op Sardinië. We blijven in het dorp, bezoeken naar wens winkeltjes waar befaamde ambachtslieden in alle rust erkende topkwaliteit maken.
  • DAG 7: Bezoek aan een van de vrouwelijkste prehistorische zon-en-maan-tempels op aarde. Naar wens workshop ceremonieel brood maken, met als alternatief ter plekke bezoek aan een van de spectaculairste zonnetorens op het eiland.
  • DAG 8: Onderweg naar vliegveld bezoek aan sieradenwinkel, kuieren door centrum Olbia, relaxte vlucht terug.
KOMT DEZE DATUM NU NIET UIT?
JE EIGEN GROEPJE?

EDITIE 5: RUSTBRONNEN EN NOG VEEL MEER SARDINIËGELUK!

En nog een gastronomisch feest ook! Alweer de vijfde samenwerkingsreis met Gaia Coaching, vol energie die de mens goed doet: meditatie op betekenisvolle, bijzondere plekken, mindfulness in allerlei vormen, persoonlijk fijne menselijkheid, her-ontdekken wat diep van binnen ouderwets goed doet. En wat nog niet helemaal verloren is. De eerste twee nachten in een van onze favoriete agriturismi bij een schitterend meer en ander bijzonder natuurschoon. De rest vanuit de weldadige rust van ons eigen herenhuisje in combinatie met een even mooi etablissement op 30 seconden lopen, in Santu Lussurgiu, befaamd in heel Sardinië om zijn uitstekende niveau van ambachten, sfeer, authenticiteit. Je maakt kennis met de bijzondere diepte en kalmte van Sardinië, dat inspireert om de herontdekkingen ‘levend’ te houden ook bij thuiskomst. We doen prachtige wandelingen door de natuur, altijd wel naar unieke plekken met inspirerend verhaal en… duizenden jaren oude energie. Was Sardinië al in de prehistorie een oplaadeiland? Was dit het paradijselijke Heilige Eiland waar de Egyptenaren over spraken? Was dit zelfs Atlantis? Onderweg en thuis komen we ook in contact met prettige menselijke energie. Het toeval werkt altijd graag mee op zo’n week, waarin we goede energie en nuttige kennis opdoen op het gebied van sereniteit, rust, vertrouwen. Naast verbluffende plekken en feitjes – van prehistorie tot vandaag – krijg je ook veel inspiratie rondom de gezond en gelukkig makende succeselementen van de vele gelukkig gezonde oudjes hier op het eiland. Daar kunnen we thuis wat mee!

EN WAAROM?

Alleen al het oer- en oeroude land van vulkanische oorsprong, ouder dan de rest van Europa, zowat. De vulkanen zijn allang uitgedoofd, maar het maakt Sardinië zeer rijk aan mineralen, zeer krachtig. Dan het bijzondere licht, de zon, de maan, de rust en ruimte en enorme verscheidenheid, de geuren, de rijkdom, de metaforen, de symboliek, de verhalen ook onderling, het gelukkige toeval dat ons voor de voeten komt. Het voelt al heel snel alsof er een zegen op rust, op zo’n week.

Het kan niet anders, want Sardinië is een wereld-mysterie, met zijn dui-zen-den torens uit de prehistorie: ‘het zijn forten’, zeggen de officials, ‘het zijn tempels’, zeggen steeds meer mensen. De paadjes naar deze plekken, de panorama’s eromheen, alles ademt energie van heel lang geleden.

Ze zitten architectonisch nog complex in elkaar ook. Over hun bouwwijze en functie mag je mee-fantaseren. Men weet het beslist nog niet zeker. Enfin, daar mediteren, mijmeren, krijg jij het goede antwoord door? De ingeving waar we op wachten? Misschien omdat je een gelijkenis ziet met een andere cultuur? Graag! Daarna stukje brood en kaas, glaasje wijn, olijfje, mijmerend terug naar de auto.

We komen veel in de natuur. Zelfs onderweg, met onze gerieflijke minivan, komen we her en der dit soort tafereeltjes tegen. Even uitstappen, vn de belletjes genieten, een knikje naar de herder. ‘goed samengewerkt’. Mooie natuur en mooie natuurlijke taferelen komen in vele vormen ‘op ons pad’.

Ik ben degene rechts: energiek, brede feitenkennis, levendige fantasie, liefdevol, zorgzaam. Ik ben de tolk en reisleider en chauffeur. Links op de foto zie je Marleen Smits, van Gaia Coaching. Ze voelt, channelt, pikt op, haalt liefdevol het mooie in mensen boven. Haar meditaties doen we bewust verspreid over de dag en we laten ons ook door de plekken en omstandigheden inspireren. Ook van mij krijg je rustgevende inzichten, veelal rondom beweging. We zijn een goed stel, het is heel gezellig!

Italianen noemen Sardinië ook het Isola Mito, het Eiland der Mythen. Dus als we bijvoorbeeld zo’n typisch Sardische stenen toren bezoeken, nuraghe genaamd, dan komen bijvoorbeeld ook Egyptische verwijzingen aan de orde. Ik lees de meest bijzondere boeken hierover, veelal in het Italiaans. Een foto uit zo’n boek zie je hier, met een toelichting over nu = water, ra = zonnegod, gheb = god van het land. Nu+Ra+Gheb = Nuraghe! Te veel toeval. Dit is niet zomaar een eiland: het voor de Egyptenaren mythische eiland in het westen? Vertel ik nog!

De kamers zijn ruim en verzorgd en zeer sfeervol en voorzien van eigen airco. De bedden kunnen uit elkaar. Het overheerlijke water uit de kraan komt van het heilzamebronnendorp verderop. Het is in meerdere opzichten gezond bijtanken, deze week.

Nog enkele details uit onze basis van de week, in Santu Lussurgiu.

Natuurlijk bezoeken we ook een topwatertempel als deze hier, met allerlei verwijzingen naar zon en maan. Iets vergelijkbaars bestaat enkel in Burgarije (1) en in… Egypte. Maar wie het nou naar wie exporteerde? 🙂

Je ziet in ons monumentale dorpje de huisjes en steegjes gedrapeerd langs de oude vulkaankrater. In diepe slaap, iets wat je ’s nachts ook wel voelt: diepe slaap. Erboven waakt een groot Christusbeeld. Zorgzaam. Hier heb je een beeld van de straatjes in de avond. Mooi, toch?

Na de laatste nacht lunchen we nog in het agriturismo dat we vaak bezoeken en nog steeds maar graag geheim houden. Het eten is hier ook zo lekker, het voelt nu al een beetje als thuiskomen. We zitten al lekker dicht bij het vliegveld en de hondjes nog even lief om te zien kwispelen als we aankomen!

Op plekken die in de diepe prehistorie al ceremonieel zijn geweest, duizenden jaren voor Christus, is het extra mooi mediteren, mijmeren, uitwisselen en… (schoon!) picknicken. Het verhaal hier heeft trouwens nogal een link met familie-opstellingen! Of schiet jou iets anders te binnen, als we daar zitten? Meedenken en voelen mag, elke ingeving is welkom!

Een foto gewoon als voorbeeldje van de rijkdom en fijnzinnigheid wat betreft het voedsel dat we gaan proeven. Alles is lokaal gemaakt, met trots opgediend. Dat proef je. Het dorp heeft trouwens drie restaurants, we proberen er zeker een, en de pizzeria verscholen in de steegjes is eigenlijk nog de echte parel! Trouwens een van de oudste distilleerderijen van het eiland. We eten ook thuis – ook met kokkin – en in een agriturismo in de bergen, zeer mooi en lekker! Genieten!

Je komt ook thuis met goede moed om wat vaker hierop te letten: de elementen waarop de supergezonde oudjes op Sardinië zo hoog scoren. Kunnen wij best ook, als je het simpel houdt. Je gaat deze week veel oppikken que rijke eenvoud & eenvoudige rijkdom.

We bezoeken in weelderige natuur ook feeënhuizen’, waar het heerlijk stil van binnen is. Iets met lichaam en ziel naar een andere wereld. Ja, het wordt voor dat geld een zeer kleurrijke, indrukkenrijke en toch ook heerlijk serene week. week.

Een review van een vorige reis, van iemand die nu voor de tweede twee keer meeging. Nou ja, niet gek, toch? Kom ook! Je blijkt heel veel waarde voor je geld te krijgen, meestal blijkt dat pas op reis, het is ook lastig in woorden te vatten…

Extra Info

VERTREK & VLUCHT:
-
met Easyjet van Amsterdam hun enige op zaterdag 1 tot 8 mei 2021.
-
Bel voor coaching en overleg rondom de boeking van vluchten: 06-11 33 45 11.
PRIJS: 1555 inclusief vlucht (tot 150 euro)
-
voor 8 dagen met 5 overnachtingen in het monumentale Sardische dorpje Santu Lussurgiu na de eerste 2 bij Oschiri. Deze prijs is inclusief slapen en eten en al het gezamenlijke vervoer op het eiland, persoonlijke begeleiding in contact met Sarden, alle excursies naar bijzondere Sardische plekken en personen, dagelijks workshops/inspiratiesessies, alle gezamenlijke vervoer en entrees op het eiland, gezamenlijk ontbijt, welgewaardeerde picknicklunches in de natuur en altijd heerlijk diner.
EXCLUSIEF:
-
eigen drank afwijkend van wat gezamenlijk wordt aangeboden (huiswijn wit/rood, water)
-
koffiestops tussendoor (we trakteren elkaar om de beurt, kost je 20 euro max per week, niet eens per keer!).
VERVOER:
-
alles in een ruime minivan, met maximaal 9 mensen in totaal.
-
We houden de afstanden beperkt, Sam rijdt sowieso rustig en het is overal supermooi! Eventueel hebben we een tweede auto ter beschikking.
KAMERS:
-
De prijs is op basis van gedeelde 2-persoonskamer, met mooie fijne aparte bedden en eigen sanitair.
-
Eenpersoonskamer: toeslag van 175 euro.
INFO:
-
Wil je meer weten over Sardinië en Santu Lussurgiu: ik post veel op Facebook-pagina’s als Slow Travel op Sardinië en op Instagram: Keep Alive Tours. Meer foto’s van het huis en de omgeving zie je ook in dit YouTube-filmpje. Leuk slenteren ook ’s avonds in het dorpje, hoor!
GARANTIE:
-
je betaling wordt na ontvangst direct gestort op een derdenrekening van STO, want Keep Alive Tours is aangesloten bij de VVKR. Je bent goed beschermd.
SFEER:
-
niets moet, ook niet qua meditaties, het is ontdekken, proberen, ervaren, geen stram programma, er zit ruimte in. Wij zijn leuk gezelschap, gezellig, levenservaren en respectvol.
BOEKING:
-
bel gerust vrijblijvend, bij vragen: 06-11 33 45 11. De reis gaat al door. Wil je mee, stuur dan een mailtje naar info@keepalivetours.com. Dan krijg je een inschrijfformulier.
Nederlands:
-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.
Engels:
-
This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en.
Duits:
-
Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.