Laden Evenementen

RUSTPLEKKEN & RUSTBRONNEN, OEROUD EN NIEUW, OP INSPIREREND SARDINIË

DAGOVERZICHT

  • DAG 1: Aankomst Olbia, bezoek aan verstopt prehistorisch rustmonument, met ceremonie. Transfer naar een van Italiës best bewaarde monumentale dorpjes: ‘borgo antico d’Italia’ Santu Lussurgiu, smaakvol in vele opzichten.
  • DAG 2: thema lichamelijke rust in beweging: de extra serene wandelmanier van de Sardische herders, met meditaties, adem, fysieke mindfulness. Wandelen naar een verscholen boomhut van een verlaten commune in de heuvels. Lunchpicknick ook daar, en watervalletjes. Elke dag zijn we om 17.00 wel weer terug thuis, na ook een koffiepauze bij een leuke bar bij tuinen. Rust tot aan het diner om 19.30 uur.
  • DAG 3: thema sterren, maan, zon: bezoek aan 2 duizenden jaren oude ‘Peru/Egypte’-monumenten, pure krachtplaatsen, afgestemd op hemellichamen. De ene langs de snelweg en dan nóg indrukwekkend, de ander diep in antiek platteland.
  • DAG 4: Bezoek aan heilzame watervallen, via een korte pelgrimstocht de stenen trap de kloof in. En aan stranden waar ze terecht controleren op ‘niet zand stelen’: het is bijzonder kwarts. Het zeewater is nu lekker nóg warmer dan ’s zomers in Nederland… Extra mooi bij ondergaande zon.
  • DAG 5: thema voorouders: bezoek aan plekken waar ze in de prehistorie al ‘mediteerden’ voor contact met voorouders. Inspiratie over dieper slapen en beter, sneller herstellen. Elke dag is het ook kuieren, slenteren, dwalen, heuvels, paadjes, ingevingen, rustpunten, mijmerplekken, inspiratie in antieke landschappen.
  • DAG 6: Een culinaire workshop en proeverij in een restaurant dat culinair Learning Centre is op Sardinië.
  • DAG 7: Verplaatsing terug richting vliegveld, om daar zaterdag al in de buurt te zitten. Bezoek aan prehistorisch mysterie met bijzondere Egypte-verwijzing, tussen rotsen die tot de verbeelding spreken, in een oeroude wildwest-omgeving. Afsluitende workshop: ‘overzicht van mee te nemen en in te bouwen nieuwe rustpunten in je leven, eenmaal terug, thuis, morgen.’ Overnachting in een agriturismo met oma in de huiselijke keuken, en hier pikken we een van Sardiniës allermooiste zonsopkomsten mee! Aan de plek ligt het alvast niet!
  • DAG 8: Bezoek aan sieradenwinkel, kuieren door centrum Olbia, relaxte vlucht terug.
KOMT DEZE DATUM NU NIET UIT?
JE EIGEN GROEPJE?

RUSTBRONNEN EN ANDER SARDINIËGELUK

Alweer de vierde samenwerkingsreis met Gaia Coaching, vol energie die de mens goed doet: meditatie op betekenisvolle, bijzondere plekken, mindfulness in allerlei vormen, persoonlijk fijne menselijkheid, her-ontdekken wat diep van binnen ouderwets goed doet. En wat nog niet helemaal verloren is. Allemaal vanuit de weldadige rust van onze parel-vakantiehuisje, voorheen een B&B, in Santu Lussurgiu. Benieuwd naar de bijzondere diepte en kalmte van Sardinië, dat inspireert om de herontdekkingen ‘levend’ te houden ook bij thuiskomst. We doen prachtige wandelingen door de natuur, altijd wel naar unieke plekken met inspirerend verhaal en… duizenden jaren oude energie. Was Sardinië al in de prehistorie een oplaadeiland? Was dit het paradijselijke Heilige Eiland waar de Egyptenaren over spraken? Was dit zelfs Atlantis? Onderweg en thuis komen we ook in contact met de vriendelijke aard van de Sarden, die prettige menselijke energie en uitwisseling zeer op prijs stellen. Ook het toeval werkt mee aan een fijne week, waarin we good mood en goede moed en veel handige kennis verzamelen, en tools om voortaan diep te rusten, vaker, fijner, met meer overgave. Want je maakte deze week – naast verbluffende plekken en feitjes van prehistorie tot vandaag – ook dieper kennis met de gezond en gelukkig makende succeselementen van de vele oudjes hier op het eiland: een model waar we wat mee kunnen.

EN WAAROM?

Alleen al het oer- en oeroude land van vulkanische oorsprong, ouder dan de rest van Europa, zowat. De vulkanen zijn allang uitgedoofd, maar het maakt Sardinië zeer rijk aan mineralen, zeer krachtig. Dan het bijzondere licht, de zon, de maan, de rust en ruimte en enorme verscheidenheid, de geuren, de rijkdom, de metaforen, de symboliek, de verhalen ook onderling, het gelukkige toeval dat ons voor de voeten komt. Het voelt al heel snel alsof er een zegen op rust, op zo’n week.

Het kan niet anders, want Sardinië is een wereld-mysterie, met zijn dui-zen-den torens uit de prehistorie: ‘het zijn forten’, zeggen de officials, ‘het zijn tempels’, zeggen steeds meer mensen. De paadjes naar deze plekken, de panorama’s eromheen, alles ademt energie van heel lang geleden.

Ze zitten architectonisch nog complex in elkaar ook. Over hun bouwwijze en functie mag je mee-fantaseren. Men weet het beslist nog niet zeker. Enfin, daar mediteren, mijmeren, krijg jij het goede antwoord door? De ingeving waar we op wachten? Misschien omdat je een gelijkenis ziet met een andere cultuur? Graag! Daarna stukje brood en kaas, glaasje wijn, olijfje, mijmerend terug naar de auto.

 

We komen veel in de natuur. Zelfs onderweg, met onze gerieflijke minivan, komen we her en der dit soort tafereeltjes tegen. Even uitstappen, vn de belletjes genieten, een knikje naar de herder. ‘goed samengewerkt’. Mooie natuur en mooie natuurlijke taferelen komen in vele vormen ‘op ons pad’.

 

 

 

Ik ben degene rechts: energiek, brede feitenkennis, levendige fantasie, liefdevol, zorgzaam. Ik ben de tolk en reisleider en chauffeur. Links op de foto zie je Marleen Smits, van Gaia Coaching. Ze voelt, channelt, pikt op, haalt liefdevol het mooie in mensen boven. Haar meditaties doen we bewust verspreid over de dag en we laten ons ook door de plekken en omstandigheden inspireren. Ook van mij krijg je rustgevende inzichten, veelal rondom beweging. We zijn een goed stel, het is heel gezellig!

Italianen noemen Sardinië ook het Isola Mito, het Eiland der Mythen. Dus als we bijvoorbeeld zo’n typisch Sardische stenen toren bezoeken, nuraghe genaamd, dan komen bijvoorbeeld ook Egyptische verwijzingen aan de orde. Ik lees de meest bijzondere boeken hierover, veelal in het Italiaans. Een foto uit zo’n boek zie je hier, met een toelichting over nu = water, ra = zonnegod, gheb = god van het land. Nu+Ra+Gheb = Nuraghe! Te veel toeval. Dit is niet zomaar een eiland: het voor de Egyptenaren mythische eiland in het westen? Vertel ik nog!

De kamers zijn ruim en verzorgd en zeer sfeervol en voorzien van eigen airco. De bedden kunnen uit elkaar. Het overheerlijke water uit de kraan komt van het heilzamebronnendorp verderop. Het is in meerdere opzichten gezond bijtanken, deze week.

 

Nog enkele details uit onze basis van de week, in Santu Lussurgiu.

Natuurlijk bezoeken we ook een topwatertempel als deze hier, met allerlei verwijzingen naar zon en maan. Iets vergelijkbaars bestaat enkel in Burgarije (1) en in… Egypte. Maar wie het nou naar wie exporteerde? 🙂

Je ziet in ons monumentale dorpje de huisjes en steegjes gedrapeerd langs de oude vulkaankrater. In diepe slaap, iets wat je ’s nachts ook wel voelt: diepe slaap. Erboven waakt een groot Christusbeeld. Zorgzaam. Hier heb je een beeld van de straatjes in de avond. Mooi, toch?

 

De laatste nacht slapen we in een agriturismo dat we vaak bezoeken en graag geheim houden. Het meer hier is betoverend en de zonsopgang helemaal! We zitten lekker dicht bij het vliegveld en ook hier is de keuken geweldig! En de hondjes lief!

Op plekken die in de diepe prehistorie al ceremonieel zijn geweest, duizenden jaren voor Christus, is het extra mooi mediteren, mijmeren, uitwisselen en… (schoon!) picknicken. Het verhaal hier heeft trouwens nogal een link met familie-opstellingen! Of schiet jou iets anders te binnen, als we daar zitten? Meedenken en voelen mag, elke ingeving is welkom!

Een foto gewoon als voorbeeldje van de rijkdom en fijnzinnigheid wat betreft het voedsel dat we gaan proeven. Alles is lokaal gemaakt, met trots opgediend. Dat proef je. Het dorp heeft trouwens drie restaurants, we proberen er zeker een, en de pizzeria verscholen in de steegjes is eigenlijk nog de echte parel! Trouwens een van de oudste distilleerderijen van het eiland. We eten ook thuis – ook met kokkin – en in een agriturismo in de bergen, zeer mooi en lekker! Genieten!

Je komt ook thuis met goede moed om wat vaker hierop te letten: de elementen waarop de supergezonde oudjes op Sardinië zo hoog scoren. Kunnen wij best ook, als je het simpel houdt. Je gaat deze week veel oppikken que rijke eenvoud & eenvoudige rijkdom.

We bezoeken in weelderige natuur ook feeënhuizen’, waar het heerlijk stil van binnen is. Iets met lichaam en ziel naar een andere wereld. Ja, het wordt voor dat geld een zeer kleurrijke, indrukkenrijke en toch ook heerlijk serene week. week.

 

LOGISTIEK

VERTREK & VLUCHT: met Easyjet van Amsterdam op zaterdag 19 oktober naar Olbia, tot en met zaterdag 26 oktober 2020. Bel voor coaching, overleg: 06-11 33 45 11.

-

|PRIJS: 1395 euro voor 8 dagen met 7 overnachtingen in het monumentale Sardische dorpje Santu Lussurgiu en de laatste nacht bij Oschiri. Deze prijs is inclusief slapen en al het gezamenlijke vervoer op het eiland, persoonlijke begeleiding in contact met Sarden, alle excursies naar bijzondere Sardische plekken en personen, dagelijks workshops/inspiratiesessies, alle gezamenlijke vervoer en entrees op het eiland, gezamenlijk ontbijt, welgewaardeerde picknicklunches in de natuur en altijd heerlijk diner.

-

|EXCLUSIEF: a) eigen drank afwijkend van wat gezamenlijk wordt aangeboden (huiswijn wit/rood, water), b) koffiestops tussendoor (we trakteren elkaar om de beurt, kost je 20 euro max per week).

-

|VERVOER: alles in een ruime minivan, met maximaal 9 mensen in totaal. We houden de afstanden beperkt, Sam rijdt sowieso rustig en het is overal supermooi!

-

|KAMERS: De prijs is op basis van gedeelde 2-persoonskamer, met mooie fijne aparte bedden en eigen sanitair.

-

|INFO: Wil je meer weten over Sardinië en Santu Lussurgiu: ik post veel op Facebook-pagina’s als Slow Travel op Sardinië en op Instagram: Keep Alive Tours. Meer foto’s van het huis en de omgeving zie je ook in dit YouTube-filmpje. Leuk slenteren ook ’s avonds in het dorpje, hoor!

-

|GARANTIE: je betaling wordt na ontvangst direct gestort op een derdenrekening van STO, want Keep Alive Tours is aangesloten bij de VVKR. Je bent goed beschermd.

-

|SFEER: niets moet, ook niet qua meditaties, het is ontdekken, proberen, ervaren, geen stram programma, er zit ruimte in. Wij zijn leuk gezelschap, gezellig, levenservaren en respectvol.

-

|BOEKING: bel gerust vrijblijvend, bij vragen: 06-11 33 45 11. De reis gaat al door. Wil je mee, stuur dan een mailtje naar info@keepalivetours.com. Dan krijg je een inschrijfformulier.