Laden Evenementen

RETREAT OVER: WAT IS JE KOMPAS VOOR DE TOEKOMST?

DAGOVERZICHT

  • DAG 1: Op Schiphol ontmoet je jouw reisgenoten. Samen vlieg je naar Olbia. Daar staan je gidsen klaar met een busje om je naar het agriturismo te brengen, onderweg begint het avontuur al en zal Sam je direct kennis laten maken met het prachtige eiland om echt te landen…. Deze week ga jij onderdompelen in schoonheid en echtheid.

  • DAG 2: Op verhaal komen (start Purpose leiderschapsprogramma). Voor het ontbijt starten we met een meditatie en/of wandeling. Dan staat er een heerlijk ontbijt klaar. Om te weten waar je naartoe gaat moet je weten waar je vandaan komt. Wat waren jouw magische momenten en jouw vuurproef momenten? Hoe nam jij belangrijke beslissingen en wat leverden die op? Jouw verhaal is het vertrekpunt van jouw Journey. Hierbij gebruiken we de prachtige personal map tool van Maps Tell. Henny is gecertificeerd MapsTell guide.

  • DAG 3: Vandaag werk je gerichter aan je Plan de Vida. Waar sta je nu in je werk en je leven? Wat zou je willen bereiken? Werk jouw route verder uit om jouw Life purpose en jouw Business Purpose helder te krijgen. Net als gisteren komen we op plekken die deze focus magisch voeden. Daarnaast gebruiken we de prachtige personal map tool van Maps Tell. Henny is gecertificeerd MapsTell guide. Het Plan de Vida wordt jouw koers document om je levensdoelen voor de korte en de langere termijn inzichtelijk te maken.

  • DAG 4: Purpose-mindset! Vandaag gaat de kennis-werk oefensessie over ’wat beperkt je en hoe beperk je jezelf?’ In de middag werken we aan zichtbaarheid. Spannend, spreken vanuit je hart.
    Waar sta jij voor? Dit doen we op een oeroude ceremoniele lichtplek. Vanuit het veilige donker in het licht gaan staan. Hoe ga jij om met problemen en uitdagingen? Leiderschap begint bij het leren kennen van jezelf.

  • DAG 5: Why, how & what? Hoe meer je ontspannen raakt en het vakantiegevoel er ook zal zijn, blijf je hier werken aan jezelf en aan een echt goed verhaal richting je omgeving. Vandaag werk je verder met de Golden Circle van Simon Sinek en geef je hier voor jezelf invulling aan. Wat is jouw Why en hoe vertaal je die naar jouw werk en leven? Leiderschap gaat ook over wijsheid, en moed om verantwoordelijkheid te nemen. Hoe geef je jouw Why werkelijk betekenis en een stem?

  • DAG 6: Pick your tribe! Tussen alle rust en bezinning, zit deze reis ook vol met hoogtepunten en vandaag ook letterlijk: we lopen naar een van mooiste bergtoppen van Sardinië. Op een veilige manier ga je boven jezelf uitstijgen. Leiderschap gaat niet over hoeveel mensen jij onder je hebt, maar over hoeveel mensen jij naar de top kunt leiden en boven zichzelf kunt laten uitstijgen. Welke mensen heb jij om je heen die je helpen om jouw doel te bereiken? Maak een sociale kaart en kijk welke steun je hebt en wat (of wie) je op dit gebied nodig hebt.

  • DAG 7: Afsluiting en terugreis. Vandaag sluiten we de retraite af en reis je terug naar Nederland. Sardinië laat je achter maar je neemt een schat mee aan ervaringen, indrukken, energie én concrete plannen voor de rest van je leven. Het heerlijke eten, de plekken, de groepsenergie, de kennis, de positieve intenties, je gaat opeens al die geweldige reviews van de voorgaande edities begrijpen. Het gaat sowieso inspireren, zo’n week, en je komt sowieso met een zeer goed verhaal thuis. Met vleugeltjes / bevlogen, doordat je niet steeds maar weer met beide benen op de grond bleef staan, vasthoudend aan wat je tot nu toe gebouwd had, om je heen, van jezelf. Nee, je gaf het inderdaad een serieuze kans, een frisse wind… mee. Werk daaraan mee en ga mee.
  • -STEL JE VRAAG-

JE PURPOSE EN "JE VERHAAL" HELDER IN LEVEN EN WERK, MET HENNY ABEN, PURPOSEWORX

Je kunt het natuurlijk prima wegstoppen, tot aan voorbij je pensioen, maar dat verlangen om wat bakens te verzetten, je doel helder te hebben, minder energie te verspillen aan randzaken? En dat met meer overtuiging, van binnen. Langs een kompas dat als gegoten zit. Je boodschap ga je overtuigender overbrengen, minimaal naar jezelf. Op deze bezinningsreis voor persoonlijke groei en leiderschap volg je een leiderschapsprogramma die je leven richting geeft. Vorige deelnemers riepen al dit spontaan uit, tijdens een sessie of oefening of betekenisvol bezoek: ‘Ik kan niet verzinnen wie zo’n week nou eigenlijk NIET zou moeten doen!’, en ‘zo’n week staat gelijk aan mijn 1,5 maand lang de Camino naar Santiago de Compostela lopen!’ Maar ja, we komen dan ook op plékken: bijvoorbeeld in deze editie een van de weinige plekken op aarde waar maar liefst vijf leylijnen elkaar kruisen. Er komt een intense rust over je, ook al is het een week lang best werken. Dat is ook de energie van het eiland, in combinatie met de plekken: toch even iets anders dan Ibiza of Bali of dat hutje op de hei. Diep weg van hectiek gaat het over iets heel belangrijks: de rest van je leven, en eerlijk gezegd ook wel over betekenisvol zijn als mens. In balans. Inspirerend. Waarderend. Gewaardeerd. Er zijn sessies in de ochtend rond ons ‘thuis’, onze ‘secure base’. En van daaruit oefenen we meteen ‘op reis’ al met al een hele bijzondere journey, die dus ook het leven weerspiegelt. Een journey ook die goede energie oproept, bijeenbrengt, verspreidt. Je komt ervan thuis met het diepe gevoel dat er een voor jou positieve tribe is ontstaan: ambassadeurs met gunfactor voor elkaar. Dus of je nu een succesvolle ondernemer bent of een doorstartende: kom als je je moedige stap nu wel te lang hebt uitgesteld. Denk bij twijfel maar, nu, even: waar ben je over een jaar als je nu niet meegaat? We kennen haar allemaal, die twijfel, maar wij hebben het wel gedaan. Dus het kan. Welkom! Vrijblijvend bespreken in een persoonlijk gesprek, inhoudelijk, met Henny, van purposeworx?

HOOGTEPUNTEN

 

Vanuit je Purpose leven en werken, je Plan de Vida, waarbij je Purpose of life en zakelijk succes en persoonlijk geluk hand in hand zullen gaan… Klinkt mooi, ja. Kun je mentaal heel makkelijk afstand van houden. Maar wat als je er wel mee aan de slag gaat en je ziet de hondjes van het agriturismo gezellig meehobbelen, ook zij brengen je tot inzicht. Je ziet de zon steeds zo mooi opkomen, voor jou, opeens besef je je vooruitzicht. De tafel voor je staat vol met lekkere gezonde dingen, de mensen om je heen begrijpen én spiegelen je, de toevallige ontmoetingen deze week blijken helemaal niet toevallig… Het toeval houdt op zo’n week gewoon tóezicht. Je gaat voelen dat het de bedóeling was dat je meeging. Je brengt iets heel moois op gang, in beweging, en daar mogen alle andere deelnemers in meebewegen, elkaar inspirerend. Dat ontstaat.


Op de voorgrond zie je saffraan. Chic. Smaakvol is deze week ook wat betreft eten en drinken. Een vriendelijke oma staat geweldig haar mannetje in de keuken: lokale specialiteiten, ook veel vegetarisch, zelfs veganistisch, zelfs frutarian. Allemaal eigen productie, ook de wijn! Je krijgt wel glimlachend ‘rollend oogje’ als je ‘s avonds een cappuccino bestelt 🙂 Maar dan nog krijg je het wel, hoor, en ze zijn ook niet te beroerd om even te helpen met het kampvuur aan te steken. Er is ‘gewoon’ heel veel liefde! Dat is natuurlijk het voordeel van ‘de mensen echt goed kennen’.

Ook deze man – lekker verwaaid en heerlijk bevlogen nét terug van een wandeling met opdracht – was toe aan een nieuwe start, een doorstart. Een ondernemer met het lef om naar zichzelf te kijken, juist omdát hij betekenisvol wil zijn. Hoe kreeg hij zijn bedrijf nou meer van betekenis, met respect voor het thuisfront? Met gelijkgestemden en…. met zichzelf ging hij ideeën bekijken, belichten, uitwisselen, over hoe je je eigen leiderschap kunt versterken, ook persoonlijk. Nu won zijn bedrijf in 2020 deze grote landelijke Award.


Je kunt dat wat in je hart zit veilig mat houden, wachtend (rechts), of je gaat wat meer stralen (links). Daarvoor gaan we op zoek naar de Why achter je Levensmissie. Als je weet waar je voor staat, waar je naartoe wilt… Als je helder hebt waarom je doet, wat je doet… Dan heb je focus, kun je beslissingen maken en word je niet uit het veld geslagen door gebeurtenissen van het leven. Een doel hebben geeft zin, geeft ook vertrouwen naar anderen en je bent een inspiratie voor anderen. Niet een matte conclusie – ‘nou, dit is het dan’ – maar een stralend voorbeeld.


Kijk, zo moet jij ook staan aan het eind van de week. Dat krijg je inderdaad niet gratis: het is letterlijk geen ‘day at the beach’ deze week, geen luie retraiteweek, geen vlucht uit de werkelijkheid. Je gaat er staan. Je zult er staan.

Moed wordt beloond! Want ja, je gaat kijken naar je levensverhaal tot nu toe, naar je plannen voor de toekomst en naar hoe je jezelf tegenhield tot nu toe. Je wordt bewust van bepaalde cycli en fase waar je in kunt zitten, vastzitten, en uitstappen. Het gaat veel verder dan de beroemde ‘golden circle’ van Simon Sinek over je hoe en wat en waarom. Het is best confronterend en door de vriendelijke veiligheid ook inspirerend, want het is allemaal herkenbaar door ons allemaal: we zijn allemaal levenservaren mensen, open voor inspiratie en uitwisseling. Je gaat uitkomen op jouw unieke eigen verhaal tot nu toe en voor de toekomst: dat overtuigt en geeft focus en trekt de juiste energie aan.


Een bijzondere plek om vanuit je kern te gaan voelen en vanuit je hart te spreken, Sardinië. Het is best spannend, ja, ook nogal onverwacht, die rijkdom van Sardinië, het betekenisvolle ook. Maar het helpt wel mooi bij werken aan pure zichtbaarheid van jezelf; dan wordt wat jij de wereld te bieden hebt vanzelf gehoord. Kom hier oefenen met centraal staan en van daaruit de wereld inspireren, en sowieso eens echt duidelijk informéren. Je komt hier meer van je hoofd ook naar je gevoel, niet alleen op de bijzondere afgelegen plekken die we bezoeken, maar ook daarna. Hoe mentaal je misschien wel bent: het doet wat met je, positief.


Resultaat: je doelen / Purpose helder, je hebt een plan de vida (strategieplan voor de komende 12 mnd). Je hebt ruimte en inzicht om zakelijk en privé stappen te zetten. Je doet (mentale en fysieke) vitaliteit op. Denk ‘meer vrijheid, meer omzet en leuker leven’. Is dat je wat waard, ga dan mee. Zie je wat Saskia trouwens hiernaast toen scheef? Haar boek is pas gepubliceerd en ze zit nu op het moment van tikken in een vliegtuig naar een internationale uitgever. Mooie dingen nemen de vlucht, op en na zo’n week. Ook verrassende mooie dingen!


We zitten niet tussen de hordes mensen, ideaal om fijn ongestoord geïnspireerd te werken. Uiteraard pikken we her en der een terrasje. Biertje. Bakkie. Wijntje. Het leven is meer dan goed: het is een mooi avontuur! En aan het eind ben je nóg beter dan aan het begin. Doordat je anders bent gaan denken, beseffen, zien, doen, laten ontstaan.

Belangrijker dan de buitenkant is de binnenkant. Van daaruit gaat het ontstaan, wil het langer dan morgen of overmorgen bestaan. Hart en ziel zijn op den duur belangrijker dan uiterlijk, niet? Weet je wat het mooie is van wat je gaat doen? Grote kans dat je jezelf extra gezonde jaren in het leven geeft. Je lichaam slaat dat wat wringt namelijk altijd op, en dan opeens: de rekening. Sardinië is een Blue Zone, waar heel oude mensen nog heel goed zijn gebleven tot op zeer hoge leeftijd: helder, gelukkig, nuttig. En uit wereldwijd onderzoek in alle Blue Zones blijkt het hebben van een Plan de Vida – een gevoel van nut in je werk – een van de succesfactoren te zijn. Hier hoor je mijn ‘why’, trouwens.

Het is van tevoren nooit helemaal te voorspellen, maar reken maar: we komen heel veel goede energie tegen op dit eiland, juist ook doordát we zulke mooie intenties hebben. Om dat proces te vergemakkelijken heb je iemand bij je die tolkt en vertolkt en connect en helpt… zien, doorvragen, te weten komen, de boodschap zien, er iets mee doen. Meer dan wanneer je in je eentje reist of met je gezinnetje. De prijs is ernaar, ja: we reizen bewust met weinig mensen: beter voor het contact. Zo wordt het nooit afstandelijk en ook nooit opdringerig. We zijn altijd respectvol hartelijk welkom, juist ook in de interessante kleine ateliers, met echt contact!


Je komt ook op ‘rare’ prehistorische plekken. De meeste mensen zien die niet. Je raast er zo voorbij. Of je vindt het tegenvallen. Maar wij vinden de mooie, betekenisvolle, met verhaal en… bijzondere energie. Eng woord? Nou, het zijn ideale plekken om eens verder te pakken op wat eerder werd besproken. Het verhaal achter zo’n plek opent alvast de verbeelding. Hier kwam een van de deelnemers opeens met haar diepere verhaal, en ook daar is nu een boek uit voortgekomen, een uniek verhaal, dat zeer terecht wordt gehoord.

We gaan wat dieper dan de gemiddelde reis hier en gaan dan ook bewust her en der letterlijk onder de oppervlakte. (Die oppervlakte ziet iedereen toch al, maar dat is het bekende, veilige, hè…) Het blijkt onder die oppervlakte vaak best mooi te zijn, met opeens… wijs sprekend perspectief. Hier kun je natuurlijk van alles op plakken, maar a) moet je dit soort plekken wel weten te vinden en b) gaat het wel om wat jíj erop te plakken zou hebben. We zijn benieuwd! Zie je het voor je? Of nog niet? Ga in beide gevallen mee :).


Dit is lekker na de lunchpicknick op het strand, uit een volgevulde mand. Genieten en werken, genietend werken, werkend genieten. Dat is toch eigenlijk de bedoeling? Je legt op deze week een stabiele basis voor werkgeluk, onder meer.

Je zult zien dat je met gelijkgestemden gaat zijn: veelal mensen die nog steeds contact met elkaar hebben en elkaar blijven volgen en voeden. Omdat ze samen iets bijzonders hebben hebben meegemaakt.

Dit was het resultaat terug op Schiphol na de eerste Purpose-reis. Meteen al een groot succes, met allemaal mensen met gunfactor naar elkaar toe en die grote stappen vooruit hebben gezet. ‘Opeens.’ Ja, zo’n week is ‘ietsje meer’ dan enkel ‘even eruit’. Weet je iemand die dit zou kunnen gebruiken – partner, collega, iemand die het verdient – geef deze gouden tip! Of gun je het jezelf gewoon? Dat deden zij ook. Absoluut geen spijt van.

De plekken, de inleiding, de connectie met het thema van de week… Het brengt zomaar op lumineuze ideeën. Figuurlijk en letterlijk, we laten je onderweg wel zien wat voor moois hieruit is voortgekomen, bijvoorbeeld! Dat gun je iedereen en we hopen dat jij jezelf ook zoiets toestaat, het tenminste een kans geeft, door mee te gaan.

 

 

 

LOGISTIEK

VERTREK
-
Vliegen vanaf Amsterdam naar Olbia en retour.
RICHTPRIJS: 1945 euro
-
voor 8 dagen met 7 overnachtingen in authentiek, persoonlijk getest agriturismo, gezamenlijk vervoer op het eiland, gastronomische maaltijden, en dat is niet overdreven. Lokale wijn, gezellige lunchpicknicks, live tolkservice, alle excursies naar welsprekende verscholen Sardische plekken en personen, persoonlijke inspiratie om de 9 gezond-100-Blue Zone-regels ook zelf toe te passen, dagelijks sessies Purposeworx en aansluiting erop tijdens de excursies, een week lang begeleid door 2 ervaren inspirators en… geïnspireerd door reisgenoten met niveau. Sommige deelnemers regelen crowdfunding, sommige mensen krijgen transitievergoeding, en zo zijn er nog meer geldbronnen waardoor het niet van je vakantiebudget hoeft. Mail info@keepalivetours.com. Veelal gaan mensen mee als ze noodzaak voelen, meer dan verlangen: er is iets gebeurd en dat zet ze aan het denken over hun toekomst. Perfecte timing! Kom je met iemand samen, dan mag je in overleg twee nachten gratis in Sardinia Retreat Base (Santu Lussurgiu, pareltje) in 2022.
HOU REKENING MET
-
De vlucht zit er niet in, maar verder geef je niets uit, op deze compleet verzorgde week, met verspreid over de dag meerdere workshops en/of inspiratiesessies, inspirerende excursies, alle entrees, 7 overnachtingen, alle maaltijden en drank aan de maaltijden, lunchpicknicks of eettentjes, al het gezamenlijk eilandvervoer. Tussendoortjes of eigen aankopen zijn uiteraard wel voor eigen rekening. Elkaar trakteren op een bakkie onderweg kost drie keer niks. En reken maar dat dit ook een gastronomische reis is.
KORTING
-
Ga je mee, dan kun je tot een jaar na deze journey in overleg twee dagen gratis verblijven in mijn huis in Santu Lussurgiu, met wel zeven verschillende soorten stranden, daarvandaan. Kun je je familie of vrienden zelf eens wat moois laten zien!
RISICO BIJ ANNULERING
-
Wat betreft je vluchtkosten bij eigen annulering: dien je vluchtkosten in bij je annuleringsverzekering (dus niet je reisverzekering). Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden. De reis gaat al door, maar annuleren wij zelf reis wegens ‘onvoorzien’, dan krijg je je geld terug van ons. Je vluchtkosten zijn nog steeds voor je annuleringsverzekering. Heb je vragen: 06-11 33 45 11.

-

|STO-GARANT

-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.
BOEKEN
-
Zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, dan volgt eventueel een aanmeldformulier. Hierboven zag je al hoe goed je beschermd bent, via de STO Garantie.
INFO
-
Logistiek-Sardinië? Bel eerst 06-11 33 45 11. Of via info@keepalivetours.com. Info over Henny’s programma: henny@purposeworx.nl, 06-542 038 09.
STO-VERKLARING
Nederlands:
-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.
Engels:
-
This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en. |Duits: Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.