Laden Evenementen

MET MEER PLEZIER EN SPRANKELING BLIJVEN BEWEGEN IN JE LEVEN – MET PHILLIP LICHTVELD OP SARDINIË

DAGPROGRAMMA

 • DAG 1: Aankomst in Olbia en transfer – met stops aan zee – naar een tikkeltje toeristisch dorp centraal aan de oostkust, vlak aan de start van een prachtige rotskust-wandeling, op en neer. Die doen we morgen, nu blijven we langs de toeristische kust. Het is nu ook bedoeld ter analyse van je bewegingspatroon. We eten nu nog toeristisch en morgenochtend is de zon uit de zee zien opkomen wel zo apart voor ons Nederlanders. Oké, het standaard-mooie heb je nu al in je zak. Het wordt wel wat wilder.
 • DAG 2: De rotskust-wandeling heet Selvaggio Blu, zeg maar Wild Blauw, of Wild Blauw. Is inclusief kleine uitdagingen omlaag richting zee, in schoonheid, en omhoog. Ja, we gaan deze week beslist de nodige zijpaden nemen; laten we zeggen: betekenisvol en leerzaam van het pad af. Bovengemiddeld mooi uitzicht, puur natuur, een duik in zee. Avondeten dit keer al wat wilder, in een berghut op een plateau om de hoek.

 • DAG 3: Korte transfer naar een van dé Sardische Blue Zone-dorpen: van die gezonde 100-jarigen, je hebt er wellicht van gehoord, en gedacht: ‘Fijn voor ze, dat ze tot diep in het leven zo gezond van lichaam en geest bleven, but what’s in it for me?’ Nou, je gaat daar wel meer feeling mee krijgen, positieve intentie, connectie, vertrouwen. We bezoeken plekken die zij bezoeken, zo op de dag, en dan begrijp je wel hoe ze zo gezond blijven. De maaltijd spiegelt hun dieet. Niet toeristisch-culinair, nee, maar eenvoudigweg rijk voor de mens. Het klinkt misschien overdreven als je er nog niet geweest, maar we bezoeken ook een plek als nergens ter wereld, mystiek, na een mooie wandeling de heuvel op. Zo’n wandeling maak je dan ook met een opdracht. Je past al veel van het geleerde toe. Slapen doen we bewust in het 100-jarigen-dorp: in je slaap internaliseren.

 • DAG 4: We zoeken het iets hogerop, naar een van de mooiste rotspartijen met water van Sardinië. Niet iedereen komt er, want je moet door een gat in het hek, dus haken veel mensen af. Maar wij weten dat het gewoon wél mag en komen zo een niveau dieper. Je moet al wat meer kringelen om de rotsen, lichamelijk al wat vaardiger zijn. Je kunt er ook een imposante sprong maken, leuk voor de foto’s thuis, maar dat hoeft niet. Extra lichaamsvertrouwen staat voorop vandaag. We slapen weer in het 100-jarigen-dorp.

 • DAG 5 en 6: Heel vroeg ontmoeten we onze gids, die ons brengt naar wat voelt als een exclusief privé-domein, in al zijn eenvoudige schoonheid: niemand komt hier, het is best exclusief, dus. We verblijven in zijn met heel veel moed en inzet zelfgebouwde ‘nederzetting’: de beste kwaliteit lokaal hout en steen en water en dieren en kruiden en planten en verhalen en wijze kennis over hoe de herders hier slim overleefden. Je komt er goed doorheen dankzij efficiënt lichaamsgebruik, soepelheid, meer en meer uitgebreid lichaamsvertrouwen. Zie de foto’s onder voor een idee van ‘hoe mooi’ je gaat lopen. Om ook naar uit te kijken ‘s ochtends: stilletjes, soepeltjes, een met het landschap, sluipen naar waar je de schuwe berggeiten tóch kunt spotten langs de majestueuze bergwanden. Onze gids is een survival-expert, deelt zijn trucs en… geeft ook inspiratie nordic walking onderweg. Enkel gezonde natuurlijke dingen op deze week! Op dag 6 vroeg opstaan gaat hier vanzelf, je lichaam beweegt al mooi meer met de natuur mee, wat ook op de lange duur ook heel wijs is. We gaan die berggeiten respectvol zien, lopend in ‘hun’ natuur, ‘zoals onze voorouders vroeger’, je zult merken dat Sardinië best wild is: geen pad is genummerd, hier. Na het ontbijt hiken we terug naar de veilig geparkeerde minivan met de rest van onze spullen, onderweg doen we ook allerlei oefeningen, in wezen is het een grote, vertraagd toepaste bootcamp met bijzonder uitzicht. We gaan namelijk langs beekjes, door poelen, tussen rotsen, best een dagje. Weer bij de auto zijn we zeker moe én gloeien we vast van trots. En óf dit cool was! je hebt aan het eind de uitdagende Selvaggio Verde volbracht: Groen Wild, of Wild Groen. We verdienen wel een duik in de zee en een uitgebreide maaltijd, bij de startplaats van Selvaggio Blu, van dag 2.
 • DAG 7: We kuieren terug naar het gebied rondom het vliegveld en stoppen even in een dorpje met een mooi historisch centrum. Kadootjes kopen alvast? Rusten ook van de afgelopen twee dagen. Je hebt nu zoveel coördinatie, souplesse en vertrouwen en ervaring, we zien het vast aan je uitstraling, ogen, beweging. Dát gevoel
 • DAG 8: Korte transfer naar Olbia en tevreden aan boord van je vlucht naar huis. Laat zelfs any lockdown maar komen! Je sprankelt, straalt, bent kerngezond, weet hoe je het gezond houdt, hoe je wijzer beweegt, wat je lichaam waardeert.
 • -STEL JE VRAAG-

EEN WEEK VOL INSPIRATIE ROND SOEPEL WIJS SPRANKELEND BEWEGEN, MET PHILLIP LICHTVELD OP SARDINIË

Of je nu ervaren sporter bent of niet, deze week vergroot je lichaamswijsheid en souplesse. Zodat je lichaam niet alleen tot prestaties komt, maar ook langer meegaat. Hoe maak je de belasting minder belastend voor je lichaam? Hoe voorkom je stiekem toch slopen? Waar kun je meer op letten, en zo een wijzere combinatie maken met je wilskracht, die soms zo door muren heen kan laten lopen, ja. (Stoer en goed voor het ego, maar slim op de lange duur? Niet echt.) Je zet jezelf deze week op een wijs gezond spoor voor de rest van je leven. Je gaat veel proberen, leren, op en richting fraaie Sardinië-plekken. De slaaplocaties zijn gekozen om hun puurheid, menselijkheid, karakter, een nacht slaap je zelfs op een matrasje, maar de nacht in het supercoole berggehuchtje Into the Wild wil je zeker niet missen. Enkel ons soort happy few komt daar en dat willen we graag zo houden.
Nogmaals: je gaat deze week ook veel meepikken over hoe die gezond-ouder-worden-kampioenen op dit eiland zo goed zijn gebleven. Hoe doen ze dat, nauwelijks beperkingen oplopen, en hoe kunnen wij dat in Nederland ook ‘levend houden’: keep alive. De 9 sleutelelementen daarin passeren deze week allemaal de revue, tijdens en tussen het bewegen in de natuur door, in alle rust en natuurpracht ook. Toch de moeite van het verkennen waard, want kennelijk beloont hun lichaam een bepaald gedrag… Hun sprankeling is opmerkelijk, ze hebben bijna iets kinderlijks: nooit kwijtgeraakt. Kun je je voorstellen dat je beweging zelf ook weer meer sprankelend, wijs-vrolijk, enthousiast, vreugdevol gaat zijn? Kom, op wilskracht sporten train je al je hele leven, met ups en downs, maar of je daar nu echt happy van wordt, en nog veel belangrijker: happy blijft? Kom jezelf wijzer maken wat betreft lichtvoetiger bewegen, met minder belasting, meer energie, meer sprankeling, meer kalme zelfwaardering, wijzer, bewuster, vrijer. En reken maar dat al die dingen ook iets doen met je geest.

HOOGTEPUNTEN

Phillip Lichtveld kijkt in onder meer zijn groepslessen bootcamp heel goed naar details die het verschil maken, vraagt op een humorvolle manier best wat van je, maar maakt er nooit een strafkamp van. Op een energieke manier is hij de rustheid zelve. Gericht op leuk, wijs, ervaren, bewust, prikkelend, vrolijk, motiverend, trots op jezelf makend. Rap van geest, never a dull moment, waardeert ook stilte en een goed gesprek. ‘Hoe hou je bewegen nou juist ook op de lange duur gezond en leuk? Ik kijk zelf ook uit naar dit eerste sportschoolreisje voor mij op Sardinië!’

Hier lopen we ook. Waterschoentjes mee, of geregeld. Je móet zo wel mee met de natuur meebewegen, je wordt er vanzelf soepeler en beter in. Geen waaghalsgedoe, wel steeds beter worden. Elke dag altijd een prachtige plek voor de dagelijkse lunchpicknick, trouwens. Eten met uitzicht, niet saai ergens binnen zeg, we zijn wel een beetje natuurmensen nog. Producten van het eiland, en met een bedoeling, betekenis, boodschap.

 

Hier en daar een vreugdesprong kan en mag. Nogmaals: geen kamikazegedoe. Het doel is om niet alleen aan het eind van de week béter te zijn dan aan het begin, lichamelijk en geestelijk. Maar ook in de jaren hierna. Ja.

 

We komen op mooie plekken die je van een afstandje kunt bewonderen, ja, of van meer van dichtbij. Leuke oefening: hoe blijf je hier – toch best onder druk – nou kalm en soepel en niet zo gespannen? Sportiviteit zit ‘m echt niet alleen in volhouden, vasthouden, ondergaan, lijden, niet opgeven. Er is veel free energy te krijgen, te creëren, te vermeerderen. Dat noemen wij sportieve sprankeling, lichaamssprankeling. Een mooi beeld om op te zoeken en te blijven voelen. En echt, atleet hoef je beslist niet te zijn, als je maar niet bang bent om een ommetje te maken. Soms wat van het pad af, waar de meeste lessen liggen, natuurlijk. Je comfortzone verlaten, een beetje, en niet zomaar.

Je gaat wat merken aan je houding ook, deze week. Je pikt namelijk best veel op dat de moeite van het proberen waard is. Halsstarrig herhalen wat je altijd al deed kan altijd nog wel, toch? Er komt inspiratie op je af uit mindful bewegen, bootcamp, sportrusten, yoga, positieve psychologie, van alles dat op een leuke manier nuttig kan zijn. Het geeft al met al sowieso een kalm tevreden gevoel. Fijn ook in deze gespannen tijden? Het lijkt ons iets heel moois en nuttigs om naar uit te kijken. Geef je het jezelf dit jaar 2021 al kado, dan krijg je een mooie korting in 2022.

Je ziet hier best een moedige sprong, maar echt: we helpen elkaar de hele week door met onze gezamenlijke ervaring en kennis en aandacht. Je moet helemaal niets voorbij je grenzen doen. Soms moet je wel wat klimmen, klauteren, maar behoedzaamheid is goed, kalmte bewaren, niet gek laten maken. Eens even samen kijken, werken, genieten. Zorgzaamheid staat voorop. Dat waardeert een lichaam natuurlijk ook gewoon. Logisch wel.

Onze gids (links) voor de twee ‘wilde’ dagen deze week. Samen vertellen we je hoe die gezonde stokoudjes in deze wereldberoemde Blue Zone-streek lichamelijk en geestelijk toch zo fris zijn gebleven tot op superhoge leeftijd. Ook hij inspireert ook graag en ook jij gaat ons beslist op goede ideeën brengen.

We kunnen ons voorstellen dat je als ervaren sporter denkt: ‘Wat kan ik daar nou leren. Moet je maar eens naar mijn prestaties kijken!’ Kom toch maar. Je kunt mooi als eerste voordoen hoe Sardische overlevers in de natuur op deze manier een waterbron schoon houden voor andere mensen ook. En je kunt meer tassen dragen bijvoorbeeld voor de wat minder sportieven. Gratis sportschool 🙂 Gekheid. Weet dat je gaandeweg ook dingen leert die de mens vroeger móest weten. Wie weet komt het nog van pas, of je geeft het door.

Hé, zag je daar die forelletjes? Waarschijnlijk zwemmen ze hier in het schoonste en rijkste water dat er in Europa is. Natuur op zijn allerbest! En wij op ons allerbest: respectvol en vrolijk. We zijn ook maar met zijn negenen in totaal: geen druk op de natuur.

Ja, we slapen ook een keer op een matje in een superpuur nederzettinkje diep in de Sardische bergen. Het water komt er direct uit een van de bergbronnen rondom: basic, sprankelend, verfrissend, op een pure manier zelfs helend. Dieren, intense kruiden, zeer zeer zeer zuivere lucht, water, steen, hout. Twee dagen in dit landschap hiken is niet allemaal even eenvoudig, soms is een klim best steil, het zijn natuurpaden, door dieren getrokken. Een sportieve positieve instelling is handig. En behulpzaamheid naar elkaar toe. Fellowship. Het lijkt soms een beetje op Lord of the Rings, ja.

Terug naar ‘de beschaving’ gaan we direct naar de kust, waar we slapen in een hotelletje met geweldige zonsopkomst uit de zee. Zijn we als Nederlanders niet gewend. Een trendy cocktailbar is dicht in de buurt, maar je kunt ook in natuursferen blijven: om de hoek begint een erkend prachtig wandelpad langs de rotskust. In de zomer is het hier druk, maar je weet inmiddels hoe het gaat: wij nemen een net iets andere route, aftakking, richting dat eenzaam gelegen baaitje. Een duik nemen mag! Of je rust wat uit in het hotel, heerlijk. We gaan later eten, beetje toeristisch, het is ook een toeristenplaatsje, maar wel weer leuk na de paar afgelopen dagen. Waarschijnlijk zien de mensen iets wilds in onze ogen. Jaloers! De volgende ochtend rusten we wat uit, beetje tevreden staren naar de zee, waarschijnlijk. Daarna op, richting de startplaats.

Ook richting de startplaats voel je dat je deze week best een ontdekkingsreiziger bent geweest: avontuurlijk genieten, meer en meer ontspannen verkennen, actief op zoek naar plekken die de mens goed doen. helemaal met zo’n lockdown altijd op de loer, tegenwoordig? Wie weet? Jij bent voorbereid.

LOGISTIEK

START & FINISH & EXTRA VERBLIJF?
-
Start – waarschijnlijk na een vlucht vanuit Amsterdam – in Olbia Airport op 18 mei 2022 en finish ook daar op 25 mei 2022. Je kunt altijd langer blijven: met korting kun je gebruikmaken – indien beschikbaar – van mijn zeer hoog gewaardeerde huis in Santu Lussurgiu; wel zeven verschillende soorten stranden, daarvandaan en ook watervallen. Ik leg wel uit hoe en waar. Laat je partner daar nu gerust voor overkomen, als die al niet is mee geweest.
PRIJS
-
1750 euro – kom samen en betaal minder – voor een compleet verzorgde week langs ongewone plekken waar we ons lichaam dagelijks weer een beetje soepeler gezonder en meer tevreden stralend maken. Je geniet deze reis van volpension, inclusief ontbijt en diner en picknicklunches met eerlijke Sardische producten. Lokale wijn altijd inbegrepen, en heerlijk bronwater en plaatselijke likeur. Ook entreebewijzen. Je bent verder vrijwel niets kwijt. Ook de gezamenlijke transfers op het programma zitten erbij, ook vanaf en weer terug naar het vliegveld. Aparte ritjes wel toeslag. De prijs is exclusief Amsterdam-Olbia-vlucht: boek vroeg en je betaalt heel weinig. Aan het eind van de week ga je met veel vertrouwen aan de slag met de Blue Zone-regels. Welkom op een unieke ervaring in een geweldige omgeving, met prachtige herinneringen ook aan het groepsgevoel: we zijn een soort Fellowship geweest.
RISICO BIJ ANNULERING
-
Je vluchtkosten kun je bij eigen annulering indienen bij je annuleringsverzekering, niet je reisverzekering. Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden. Annuleren wij de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug, maar dus niet je vliegkosten, want die betaalde je zelf aan de vliegmaatschappij, zie boven. Heb je vragen: 06-11 33 45 11.
CORONA
-
De reis gaat bijvoorbeeld niet door als Italië zone Rood is, en het is voorlopig nog steeds Zone Groen! Dat bezien we definitief op 2 weken voor vertrek, en wel op basis van wat Italië daarover zegt, niet de Nederlandse regering, ik ken de situatie op Sardinië beter dan de Nederlandse regering. En Sardinië is niet als heel Italië of andere delen. Het is zeer rustig, tot nu toe nauwelijks ‘aangetast’, we vliegen er direct op, zonder overstap in Rome, o.i.d. We houden zo nodig – maar we hebben het over zomer, niet winter! – rekening met Corona, mondkapjes mee, niet met zijn allen in dezelfde bus, we verdelen over twee auto’s. We komen vooral in zeer licht of nauwelijks bevolkt gebied. De mensen van twee oktoberreizen onlangs, ook in de Corona-periode, zijn dol-dolblij dat ze meegingen, en nu nog steeds kerngezond, deze reis doet vooral goed. Heb je vragen: 06-11 33 45 11.
STO-GARANT
-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.
BOEKEN
-
Stel eerst je eventuele vraag: info@keepalivetours.com. Pas daarna volgt eventueel een aanmeldformulier. Hierboven zag je al hoe goed je beschermd bent, via de STO Garantie.
JE VRAAG IS OOK WELKOM VIA WHATSAPP:
-
0031-6-11 33 45 11

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •