Laden Evenementen

VEEL TRAINERSTIPS & -TRUCS OPDOEN EN UITWISSELEN, MET VAN LEEUWEN TRAINING

dagoverzicht

  • DAG 1: Waar loop je als trainer tegenaan? We slingeren vandaag om steenblokken richting ‘on top of things’-plek met majestueus uitzicht en overzicht. Kennismaken met de groep en je eigen leervragen bespreken (met o.a. kennismakingswerkvormen)
  • DAG 2: De muisstille, decennia-oude rotsgraven in, diep van binnen, hoe blijf je bij je kalmte diep van binnen? Hoe bereik je alle cursisten? (o.a. werkvorm met Kolb)
  • DAG 3: De rotskaap en verschillende windrichtingen en aanvliegroutes: hoe varieer je je aanpak zonder ‘weg te waaien’. Omgaan met weerstand in de groep (o.a. werkvorm met Leary)
  • DAG 4: De oude vulkaan op: omgaan met uitbarstingen en weer rust in situaties brengen. Inwendig en uitwendig. Omgaan met je eigen onzekerheid in de groep (groepsgesprek).
  • DAG 5: Een oer-Sardische presentatie bewonderen, met analyse en inspirerende ontmoeting en uitwisseling, en aanvulling. Toolbox met talenten: zo goed ben jij!
  • DAG 6: In de drukte rust bewaren, presenterend, bewust uitdagingen opzoeken.
  • DAG 7: Hoe presenteer je je nu? Je achterafbrief, terugkijkend. Afronden, evalueren, afscheid nemen (ook in werkvormen)
  • DAG 8: In etappes terug naar het vliegveld, in steeds weer andere situaties het geleerde oefenend, aanhalend, verfijnend, toepassend, mixend: je ruimere mix naan tools voelen.
BOEK OF STEL JE VRAAG?
JE EIGEN GROEPJE?

ALS TRAINER ONDER DRUK DE KALMTE BEWAREN

Tsja, in een rustige omgeving het Blue Zone-element Pauzeer toepassen, dat kunnen we allemaal wel. Maar onder druk, there where the action is, bijvoorbeeld wanneer je als trainer moet presteren… Juist dán overzicht en wellicht ook overwicht ‘mag’ zien te houden? Geef je zelf ook agressietraining of wil je die geven? Je wordt op deze week uitgedaagd in bijvoorbeeld de kunst om iedere deelnemer te bereiken, omgaan met weerstand in de groep, oog hebben voor je eigen onzekerheid in en voor de groep, het onderkennen en benadrukken van jouw talenten. We werken in een compacte groep in de prachtige natuur en op bijzondere locaties op Sardinië. Els zorgt voor een afwisselend en sprankelend programma. Thema’s worden met behulp van Kolb gepresenteerd, uitgevoerd en toegepast. Er worden verschillende werkvormen ingezet die je vervolgens in je eigen trainingen kunt toepassen. Mail maar even als je het uitdagende programma wilt zien dat we gaan doorlopen: info@vanleeuwentrainingencoaching.nl. Wees verzekerd: op deze week gaan ervaren-trainers-tips je pallet vergroten waarmee je stevig en uitnodigend en inspirerend kunt blijven in je rol als trainer. De hele dag door, op steeds wisselende inspirerende plekken, vullen we ook elkaar in de groep aan met elkaars werkvormen: toelichten, oefenen, bijslijpen, leren, presenteren. De plekken hebben warempel nog met de lesstof te maken ook, op Sardinië, met veel puur natuur en met een ‘verrassend anders’ kalm stabiele eigen cultuur. We ontdekken en onderzoeken en ‘behouden het goede’. Vanuit een agriturismo die al decennia een hele stabiele werkvorm is onder dagelijkse grote druk uit alle hoeken. Je inspiratiebronnen zijn Els van Leeuwen, landelijk actief met zeer gewaardeerde anti-agressietrainingen onder meer, zie www.vanleeuwentrainingencoaching.nl., de groep en… onvergetelijk Sardinië zelf.

HOOGTEPUNTEN

Met haar zeer ruime en diepe ervaring in het trainersvak laat Els praktijkgericht ervaren, geeft ze tips, zet ze even stil, wijst ze op een groter doel en kleiner detail, met oog voor resultaat. En jouw inbreng/ ervaring uit jouw praktijk creatief en effectief inpassend, persoonlijk. Je kunt haar direct persoonlijk vragen over de cursusonderdelen train-de-trainer, op dit nummer: 06-53 12 49 59. Zie ook deze link op haar site.

 


Inderdaad moet je er even naar klimmen, naar een van de hoogtepunten van de reis: een van de mooiste ‘feeënhuizen’-groepen van het eiland in de buurt. Bijzondere rotsgraven, diep prehistorisch. Met uitzicht op de valleien rondom. Prachtig oefenterrein!


Natuurlijk bezoeken we ook een paar van de allermooiste stranden van Sardinië, hier in het zuiden, en de kustweg noemen zelfs verwende Italianen ‘la panoramica’. Fraai gevormd, niet-toevallig, mooi terrein ook dat om werkvormen uit te wisselen.


Bezoek de rebelse weefster van zeezijde: ze biedt dapper weerstand tegen alle autoriteiten die haar commercieel willen uitbuiten. Zij zwoer haar oma dat ze nooit… Haar ragfijne gouddraad ontstaat mede dankzij geheime vloeistoffen en speciale formules. Een belevenis! Zij staat haar mannetje onder grote druk, en blijft geheel zichzelf. Voorbeeldige gave!


Ook wandelend richting een prehistorisch torencomplex met 360 graden rondom boven op een heuvel steek je de ins en outs op wat betreft de 9 Blue Zone-regels, die zorgen dat je lichaam je pas veel later ‘de rekening’ presenteert. Daar zit ook het element ‘pauze kunnen en durven nemen’ bij, van welke ratrace dan ook. Daar richting de wereld rondom het geleerde oefenen. Dan oefen je nog eens ergens, onvergetelijk!


Trouwens: we bezoeken in het actieve vissersstadje Sant’Antioco ook de roze flamingo’s in het wild. Een veel betere plek om ze te zien eigenlijk dan waar men ze standaard gaat bekijken.


Wandelend door de heuvels langs rotsformaties over een slingerpaadje omhoog naar een van de mooist gelegen ‘reuzentombes’ van het eiland – soort hunebedden, maar dan veel gestileerder, mooier vormgegeven – komt zomaar een schaapskudde ons tegemoet. Een praatje met de herder, ik vertaal, het getingel van de belletjes rondom. Er is een grot hiernaast die een geweldig beschut uitkijkpunt op de omgeving is! Zo mooi om ook daar een trainingssessie te doen, onder supervisie van de rots, je ziet daar wel hoe waar dit is!

De kalme slaapkamers, heerlijke sfeer, eigen douche en toilet, meer dan keurig. Verspreid over de dag zijn die sessies sowieso ontspannen en spontaan, in rust en in drukte, hetzij bij de agriturismo, onderweg langs een C-weggetje met uitzicht op weer een vallei tussen de vogeltjes, rond de picknicklunch, in de drukte van een dorpje in feeststemming, zelfs even in de auto voor het uitstappen, als symbool voor: voortaan overal waar je maar wilt.

Logistiek

VERTREK
-
van Amsterdam op zaterdag 12 september tot en met zaterdag 19 september 2020, naar en van Cagliari.
PRIJS
-
voor 8 dagen met 7 overnachtingen in authentiek verfijnd Sardisch agriturismo met meerwaarde, gezamenlijk vervoer op het eiland, alle maaltijden en lokale wijn en gezellige lunchpicknicks, live tolkservice, alle excursies naar ook zeer verscholen Sardische plekken en personen, persoonlijke inspiratie om de 9 gezond-100-Blue Zone-regels ook zelf toe te passen, de hele dag door trainings-inspiratie, entrees en bezoek aan zeezijdeweefster: 2222 euro, op basis van een ruime tweepersoonskamer met eigen douche en toilet. De agriturismo is zo opgebouwd dat je heel eenvoudig extra privacy hebt. Boek voor 1 maart en je vlucht zit erbij ingegrepen.
BOEKEN
-
na aanmelding ontvang je info om het bedrag over te maken naar Stichting Escrow; dan geniet je 100%-STO-reisgarantie.
HOU REKENING MET
-
je betaalt zelf de vlucht – tenzij je boekt voor 1 maart 2019 – en je reis- en annuleringskosten en kosten buiten Sardinië; verder is het een compleet verzorgde week, met op Sardinië de diverse workshops, reisprogramma, entrees, overnachtingen met volpension (wijn en likeur en water en koffie aan tafel, altijd zeer geslaagde lunchpicknicks) en eilandvervoer.

Meer informatie ?

Wat is je behoefte? Ik denk snel met je mee.
Zie je een groepsreis en wil je dat echt niet?
Stel zelf een groep samen. Of kom als VIP.
Groepsvraag?
Privé-versie-vraag?

Sardinië-inspiratie ontvangen?
Bonus: 75 euro korting.