Laden Evenementen

PASTAPARADIJS-REIS: SARDINIËS PARADIJSELIJKE BLUE ZONE-LEEFSTIJL PRAKTISCH GEMAAKT

PASTAPARADIJSREIS NAAR MODERN INSPIREREND BLUE ZONE-PARADIJSELIJK SARDINIË

Met maximaal 8 mensen in totaal bijzonder op stap, langs lieflijk-paradijselijke plekken en inspiratie. Met een directe vlucht vanaf Amsterdam naar Olbia, retour, op gerieflijke tijden.

INTRO
Pastaparadijs in Amsterdam neemt je niet zomaar mee naar Sardinië, dat beroemd is om zijn vele mensen die tot op heel hoge leeftijd geweldig gezond blijven.

We gaan in het gebied waar die mensen zo lang zo gezond blijven pur Sardische ervaringen doen, steeds ook met link naar de leefstijl die ook voor ons extra paradijselijke jaren kan opleveren. Welk element herkennen we waar, en hoe zou je het vaker kunnen herkennen en ‘actiever levend houden’ als je weer in Nederland rondloopt?

Bijzonder eten, mooie mensen, prachtig lentelandschap, met een lente die lekker eerder dan in Nederland vol is doorgebroken. We slapen op plekken waar de verwijzingen naar de Blue Zone-filosofie voor het grijpen liggen, en ook zonder toelichting sowieso een belevenis zijn. Genieten, wat niet per se ‘heel veel sterren’ betekent. Het gaat om beleving, waarde-ering, waardering.

En het gaat om eigen uitstraling, dus meer dan enkel zelf bijtanken kom je ook om aan je omgeving – op jouw beurt – te kunnen geven. Dat is namelijk ook paradijselijk: moois kunnen geven en doorgeven.

Het zijn maar vijf dagen, maar ze zullen je bijblijven. En weet dat je na terugkeer voor een leuk bedrag kunt uitgeven bij Pastaparadijs, aan Sardijnse producten. Zo helpen ook wij je om de energie van deze miniweek lekker lang levend te houden.

Kom je? Come to live & keep alive! Stel gerust je vraag: info@keepalivetours.com.

DAGPROGRAMMA:

DAG 1:

Aankomst in Olbia. Transfer met minibus naar kustplaatsje en B&B van Nederlanders. Bezoek aan beroemde zoute Sardijnse zee. Sardijnse lekkernijtjes in historisch centrum.

DAG 2:

Ontbijt met mooi uitzicht op de uit zee opkomende zon, anders dan in NL (zon gaat ONDER in de zee).

Verplaatsing naar de eigenzinnige Barbagia-streek.

Eerst een bezoek aan een bijzondere speleologische uitdaging: een rivier komt de berg uit, maar vanaf hoe diep?

We eten een boers Sardisch broodje daar, dat nog even verstandig Hollands is ook, niet te machtig. Ook gezien het grandioze ontbijt en… als je weet wat voor diner eraan komt: in een literair huiskamerrestaurant met oude Sardijnse gerechten: top!

We slapen in een mooi hotel op de berg na best een klim, dus de chauffeur drinkt geen wijn aan tafel!

DAG 3:

We dringen iets verder hart & ziel Sardinië in, in deze bijzondere Barbagiastreek, tevens het gebied waar zoveel ouderen zo ongelofelijk lang gezond blijven: Blue Zone. We bezoeken een kleine Sardijn die van vele markten thuis is: hij is boer, maar heeft ook een eigen zagerij ontwikkeld, waar hij enorme tafels maakt, en… hij heeft een aanbod dat je rijk kan maken als je met hem samenwerkt. Legaal!

Op de dag hebben we een dorpje bezocht dat ontstond doordat de Italiaanse staat er criminelen naar stuurde. Nu zijn er overal muurschilderingen van internationale vrijheidsstrijders 😊. En vanaf het kerkje een magnifiek uitzicht op een bergmeer. Op een nóg betere plek doen dan het panoramaterras doen we een gezonde lunchpicknick, met uitzicht!

Eén paar mensen slapen bij de boer in de prachtige natuur en een paar in het dorp, Je wordt de volgende ochtend allemaal naar het ontbijt bij de boer gebracht.

DAG 4:

Na het ontbijt lopen we op zijn land zeer mooi door de wilde natuur naar een menhir van acht meter. Vanaf de top kun je de zee ten oosten zien en de zee ten westen. Nogal een hoogtepunt van deze miniweek.

We gaan naar een beroemd heidens carnavalmaskersdorp en leren over de stoere heidense carnavals, met vuur, vegen, dood, afrekening, en afzwering van het kwaad. Wel even wat anders dan Brabants hossen. Lunch in dat dorp, dat ook beroemd is om zijn wijn!

We eten en slapen in een dorp in heel Sardinië beroemd om zijn muurschilderingen, wat toeristisch en druk, veel motoren ook, maar dan zie je ook die kant van Sardinië.

DAG 5:

Onderweg naar het vliegveld bezoeken we een bijzonder hunebed met een enorme erectie, tsja. Het waren plekken waarin jongens mannen werden. Proberen?

We doen daar een lunchpicknick, of.. bij weer een uitdagende bouwplaats: een van de 8000 óvergebleven stenen torens van zeker 3000 jaar oud. Zouden wij het voor elkaar krijgen, al was het maar een van die stenen, samen?

We werken zo weer terug naar het plaatsje richting vliegveld. Winkelstadje, kadootjes voor thuis, aparte plekjes in de zijstraatjes! Op de grote winkelstraat eten we ook, dan proef je meteen het verschil met de geweldige eetervaringen in de Barbagia: het verschil tussen toeristisch – tuurlijk, best leuk – en ‘hart & ziel Sardinië’!

On zes uur op het vliegveld, veel zaakjes en best goede sfeer en om 20 uur vliegen.

KOSTEN: bij 8 deelnemers in totaal betaal je 1450 euro. Plus je boekt zelf je directe vlucht die we allemaal nemen, om samen te kunnen starten en finishen en samen vervoerd te worden. Laat je mij de vlucht regelen, dan betaal je 50 euro extra aan handling, maar je kunt het prima zelf.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •  

  •