Laden Evenementen

OUT OF THE BOX ANTI-BURN-OUT RONDOM WINTERZONNEWENDE SARDINIË

dagoverzicht

  • DAG 1: reis, aankomst en transfer, kennismaking: 1) wat is je geschiedenis, en de lijn erin? wat werkt voor jou pro en anti-burnout?
  • DAG 2: Hoe kom je meer in je gevoel, meer uit je hoofd, hoe switch je makkelijker tussen de twee?
  • DAG 3: Hoe herken en voed je energie gevende situaties en mensen? Op je werk en privé.
  • DAG 4: Hoe zoek je meer de bevlogenheid en inspiratie op, ja, levensvuur?
  • DAG 5: prehistorische zonnewende meemaken, met licht op je toekomstvisie, je hulptroepen beter in beeld.
  • DAG 6 en 7: je plan voor de komende tijd presenteren, oefenen, elkaar daarin bijstaan, zowel op de boerderij als in sessies tussendoor, onderweg: stabiliteit ook als de dingen anders gaan dan gedacht.
  • DAG 8: afscheidsceremonie deel 2, na deel 1 afgelopen avond. Transfer naar vliegveld, en vast hele bijzondere Kerstkadootjes meenemen, let maar op!
BOEK OF STEL JE VRAAG?
JE EIGEN GROEPJE?

MEER BEVLOGENHEID & LEVENSVUUR - OP EN DANKZIJ SARDINIË

Wil je meer bevlogenheid? Meer uit je hoofd en meer in je gevoel? Jezelf positief informeren ook als er druk/stress op zit, als het allemaal even/lang tegenzit? Inspirerende dagen diep in de binnenlanden van Sardinië – hart & ziel! – brengen je ook dichter bij jezelf. Je gaat de dingen anders benaderen, zodat je een betere, relaxtere partner en collega kunt zijn zonder jezelf weg te geven. Weg van de dagelijkse hectiek, in de rust en veiligheid van een compacte groep gelijkgestemden, allemaal levenservaren mensen, ervaar je kennissessies en illustrerende excursies op onbekend fascinerend en inspirerend Sardinië: een Blue Zone en bovendien rik aan bijzondere prehistorische tempels: we maken de winterzonnewende erin mee, het begin van een nieuwe cyclus, nieuw licht, ook voor jou persoonlijk. Met altijd leuke wijze medereizigers.

HOOGTEPUNTEN

winterzonnewende

De reisperiode is dus bewust rondom de winterzonnewende: een paar dagen is de zon op zijn ‘dieptepunt’, en dan de wende, de ommekeer: dagen worden lichter. Zo ook jouw leven: uiteindelijk wordt dat na de nodige ‘leerzame’ dieptepunten meestal wel rijker, niet? Daar gaan we wel voor, met respect voor ieders verhaal, en in de groep zullen veel verhalen zitten die inspireren, helpen, voeden, motiveren, troosten. Het is best een mooie Journey!

We slapen en ontbijten en lunchen en dineren veelal in het agriturismo: eten van het land, van het seizoen, niet overdadig, wel weldadig. Dit laatste heeft ook te maken met de ‘gezond 100-Blue Zone-regels’ die je door de hele week gaat oppikken, meemaken, naar jezelf toe vertalen: positieve zelfinformatie op 9 gebieden, mentaal, sociaal, fysiek, en eten is maar een van die regels… We slapen in 2pk en je kamergenoot blijkt altijd een voltreffer, fijn genoeg. Een 1pk-kamer is beperkt mogelijk en kost wel wat meer. Soms picknicken we als lunch, ook daar is het voedzame eenvoud, lokale producten, chilometro zero. Niet bedoeld om te imponeren of ego te strelen of tonen, maar om eerlijk te voeden. Velen leren weer genieten van rijke eenvoud. Soms eten we ook in een eettentje, of improviseren we bij een dorpsfeest, als we daar terechtkomen. We vinden onze weg en genieten van de weg!

Het is ronduit intens om met tientallen eerbiedige locals samen de winterzonnewende mee te maken bij hét topmonument qua archeo-astronomie: een grandioos monument, al 3500 jaar geleden vanaf het begin al afgestemd op die winterzonnewende. Onder meer! En dat voel je, ter plekke. We bezoeken meer antieke indrukwekkende plekken en momenten: van bijzonder inzicht, op meerdere manieren. Steeds meer mensen herontdekken deze oeroude plekken, ter bezinning, kalme contemplatie. ze doen wat met je maar je kunt ook gewoon genieten van de natuur eromheen. Sardinië is zo klein als Nederland maar veel leger en met een rijke oorspronkelijke flora en fauna en zoveel mooi gevormde rotsen en… zelfs toch echt verwende Italianen noemen Sardinië vanwege zijn stranden ‘de Malediven van de Middellandse Zee. Reken maar dat je bijvoorbeeld inspiratie opdoet voor een familievakantie later in het jaar, hier! Ga vooral ook mee als je ín Sardinië wilt zijn, meer dan oppervlakkig óp Sardinië, zoals de meeste mensen. Dit gaat even wat dieper, maar het gaat dan ook ergens over, deze week.


Indrukwekkende plekken en momenten: van bijzonder inzicht, op meerdere manieren. Steeds meer mensen herontdekken deze oeroude plekken, ter bezinning, kalme contemplatie. Sessies samen, ervaringen, samen, bespiegelingen alleen ook, nieuwe focus: je gaat dingen die het licht bij je wegnemen wat meer links en rechts van je laten liggen. Sowieso door onze gesprekken, maar ook door de wandelingen richting indrukwekkende plekken waar je zelf nooit zou zijn gekomen, op Sardinië is te veel moois om allemaal aan te geven en het is te groot om het allemaal zomaar te zien liggen. Je zult zien dat het aanvoelt als een continent. We gaan dan ook niet enkel naar de makkelijke kust, maar ook diep de prachtige middle of nowhere in. Favoriete Loesje-tekst: ga je mee verdwalen? Ik weet de weg!

Als in het donker geconcentreerd zonlicht licht op je valt, dan valt het ook echt binnen, dan voel je je ook echt licht, verlicht, opgelucht. Ook al heb je niets met spiritualiteit, dit zijn indrukwekkende plekken, die toch wat losmaken, en dat is wel een beetje de bedoeling. Je bent niet verplicht om op commando of zo los te laten, want kwartjes moet je zelf laten vallen, gun jezelf tijd; dat je komt is al een teken van open willen stellen. Komt goed!


Waar deze ‘stierenkop’ – of is het iets anders, of juist allebei – voor de kenners symbool voor staat? Fascinerende verhalen, die toevallig symbool staan voor persoonlijke eigenschappen die bijdragen aan of helpen bij een burn-out. Meer en meer zul je zien dat je de dingen om je heen kunt gebruiken als inspiratie richting opbranden of juist opvlammen. Ook eenmaal terug thuis.


Sessies samen, ervaringen, samen, bespiegelingen alleen ook, nieuwe focus: je gaat beter beslagen ten ijs weer terugkomen in Nederland, met frisse inspiratie na alle tips die je wellicht kreeg, hoorde, vond. Welke tip gaf je een kans? Wat lukte, wat niet? Waar kun je dan hulp gebruiken? Hoe zou dat warempel toch zomaar kunnen?

Samen in het zonnetje lunch-picknicken in de natuur. Ook eind december kan dat hier zomaar, ja. Je medereizigers kende je eerst nog niet, maar er is snel een sfeer van vertrouwen en saamhorigheid. ‘Hoe is het mogelijk, binnen 24 uur?’ Veiligheid en uitwisseling en waardering!

Door de mensen en de plekken én de periode hebben we alles bij de hand om ook echt diep stil te staan bij ‘hoe maak je het leven op een leuke en acceptabele manier lichter en positiever?’ Wees alvast alert op het prachtige onverwachte: het toeval is dat wat je tóevalt. Er is een programma, maar dat is niet strak: we voegen elementen toe en spelen in op de energie van de groep. Onze gesprekken bij het vuur kunnen bijvoorbeeld elementen aandragen die het programma beïnvloeden. Verwacht geen militaristische uitvoering, we bewegen met elkaar mee en zien de grote lijnen wel, met onze helicopter view, remember?


We komen ook op diep aardse plekken die ook inzicht geven in het leven ‘weer boven, de trap weer op’. En zo meer plekken met een bijzondere symboliek, die veel met het thema van de week te maken hebben. We stellen ons ook open voor wat de groep aanbrengt, daar is de groep klein genoeg voor. Het gaat soms diep ja, maar er kan ook zomaar een dansje worden gedaan. We zijn mensen!


Het is vaak intens genieten van bijzonder licht, nieuw licht, altijd aanwezig licht, we gaan het meer en meer zien. Je stat er toch even van te kijken, het is ook iets heel anders dan je thuis gewend bent, hè. Maar dat is ook een van de succesfactoren: ver weg van huis, in een andere omgeving, extra veilig wellicht ook door de anonimiteit, want we kennen je niet, en toch met gelijkgestemden, of tenminste met mensen die meer willen dan ze tot nu toe ‘ervaren’. We zijn allemaal ervaringsdeskundigen!

LOGISTIEK

WANNEER EN HOE? 16-23 december 2019. Via Ryanair van Brussel-Charleroi naar Cagliari. We helpen elkaar met van en naar het vliegveld te komen. Op Sardinië reizen we met een comfortabele 9-persoons minivan.
PRIJS?
-
Allereerst: stel jezelf deze vraag: waar ben ik over een paar maanden als ik NIET meega? En weet dat deze reis inclusief alle maaltijden is, en de overnachtingen, ook alle lunches, zelfs lokale wijn en likeur en koffie aan tafel, transfers samen op het eiland, entrees, excursies, tolken, inspiratiesessies en -momenten rondom het thema anti-burn-out. Al met al een zeer rijke, wijze en toch laagdrempelige mix van praten en bewegen en uitwisselen en ervaren en toegelicht zien ook in een Sardische context, zodat je dit bijzondere, inspirerende eiland ook echt goed begrijpt voor als je er nog eens terug wilt komen op vakantie, bijvoorbeeld. De prijs is 1500 euro, en de reis is BTW-vrij. De mensen die meegaan, voelen meer dan verlangen: ze voelen noodzaak. Je kunt aan crowdfunding doen, je hebt misschien een transitievergoeding? Overleggen? Meer info Sardinië en logistiek en anti-burnout: info@keepalivetours.com, 06-11 33 45 11.

-

Vrijdag 13 tot vrijdag 20 december 2019, er is dan enkel een vlucht van Brussel-Charleroi naar Cagliari, en weer terug. Er zijn geen directe vluchten vanaf Nederland. Tenzij die toch nog komen, natuurlijk!
PRIJS?

-
Inclusief vrijwel alles: alle maaltijden, overnachtingen, ook lunches, wijn aan tafel, transfers samen op het eiland, entrees, excursies, tolken, inspiratiesessies rondom het thema burn-out: mengeling van praten en bewegen en uitwisselen en ervaren en toegelicht zien ook in een bijzonder Sardische verpakking: 1500 euro.

Meer informatie ?

Wat is je behoefte? Ik denk snel met je mee.
Zie je een groepsreis en wil je dat echt niet?
Stel zelf een groep samen. Of kom als VIP.
Groepsvraag?
Privé-versie-vraag?

Sardinië-inspiratie ontvangen?
Bonus: 75 euro korting.