Laden Evenementen

BETERE OUDER-KIND-BAND, MET MARION NEELEMAN

DAGOVERZICHT

  • DAG 1: Meteen het binnenland, naar een avontuurlijke Sardiniëplek die staat voor in en bij elkaar passen of niet, en hoe jij daarbij staat: hoe presenteer jij je nu?
  • DAG 2: Hoe begin je samen iets moois en mooiers ervan te breien. Kan het vlot? Hoe help je elkaar naar de top. Spectaculaire klim.
  • DAG 3: Slijpen aan je manier van doen. Hoe alleen? Hoe hulp? Hoe samen? Ceremoniële messenmakers.
  • DAG 4: Vuurverhalen en -ceremonie.
  • DAG 5: Bij en om ondergronds labyrint: wat neem je positief mee, wat voor negatiefs laat je achter? Briefceremonie.
  • DAG 6: Langs betekenisvolle plekken richting vliegveld: geen vlucht weg, maar terug, secure base, thuis.
JE VRAAG NU AL IS?
PER SE GEEN GROEPJE?

OUDER-KIND-VERHOUDINGEN MET NOG MEER GLANS

Kan het wel wat soepeler in de praktijk? Soms klikt het wel, soms klikt het niet. Mediator Marion Neeleman deelt en inspireert met haar inzichten over nota bene het Blue Zone-element Family first, in een leerzaam avontuurlijke week op ‘ongewoon’ Sardinië, het binnenland ervan. De week is ook avontuurlijk werken, soms uitdagend naar de top, soms wat onwennig best grappige dingen samen zien en doen: het geeft speels een boodschap door waar je wat aan hebt. Vanuit een agriturismo die je in de zomer zomaar weer zou willen opzoeken. Je komt thuis met veel ervaring samen, na gesprekken ook alleen, met deelnemers, met Marion, met Sam. We zijn allemaal ervaringsdeskundigen en zorgzaam en… met humor. Zoals Sardinië uniek is, anders dan Italië, is ook elke gezinssituatie uniek, met vele manieren om er iets moois van te maken. Terecht heet Marion Neelemans mediation-praktijk De Uitkomst: hier komt wat moois uit, uit deze week, samen.

HOOGTEPUNTEN

Marion: ‘Wanneer? Kom als het bijv. na een scheiding ‘beter kan’, op school, alcohol, vrienden. Ik ben er dan voor je kind en laat het met respect voor elkaar zeggen wat dwars zit. Als ouder heb je dan een mooie kans om te onderzoeken of dat wat je kind wil of mist, uitvoerbaar is. Niet uitvoerbaar? Ook dan brengt het hier tot elkaar. Je kind weet dat er – ondanks het gebeurde – veel liefde is. In veiligheid en in respect. Stel je vraag maar: 06-22 92 00 88.’

Torens kun je gebruiken om je erin terug te trekken of… als startpunt voor verkenning, met overzicht. Niet toevallig slapen we hierin, op een boerderij die ook andere kamers heeft, hoor, je mag kiezen. Die andere zijn in voormalige paardenstallen: vrije en wijze geesten, die dieren! Star tafelvoetbalspel en soepel buitenspel, kampvuur met verhalen. We bakken er samen iets moois van bakken.

De botte bijl of het fileermes gebruiken, of sierlijk kalm bewerkend bijsnijden, schaven, lichtelijk aanpassen, met respect en goede bedoelingen. We bezoeken niet voor niets de meestermessenmakers van Sardinië. Cool om in je hand te houden, en dan?

Er is veel natuur om ons heen, meren, bergen, bomen, dieren. We zoeken het bewust op, met gesprekken die vanzelf komen, uitwisseling in de natuur gaat vaak beter zonder tafel ertussen, toevallig, gaandeweg. We zijn erbij en helpen elkaar, en de inzichten en positieve voornemens onderweg en op de top blijven je bij. Perfecte plekken, in de natuur ook, om achter te laten wat je niet naar huis wilt nemen. Figuurlijk dan, hè!

De relaties tussen verschillende generaties zijn er om kalm op te kunnen vertrouwen. Hoe bouw je samen vertrouwen op, extra, hoe brei je er samen een mooi leven van? Bij al die verleidingen en oude manieren van doen, die er zeker zijn. Maar hier ga je makkelijker positief kiezen.

Uiteindelijk willen we allemaal lang en gelukkig leven. De gezonde 100-jarigen op Sardinië (en 4 andere vergelijkbare plekken elders op aarde) doen 9 dingen onbewust goed, alle 9. Wij gaan met vertrouwen kleine aanpassingen zien in ons leven, van onze houding, van onze manier van doen. Starre dingen breken eerder: halen de 100 jaar niet.

Ja, we zien ook tierelantijnen die we thuis niet zien, best een ander leven, maar we gaan zeker de voordelen zien van diversiteit: meer keuzes in je leven en in je gedrag, in je manier van kijken. Opeens worden andere dingen ook mooi, want ze zijn toch geen bedreiging, gewoon een andere manier, en duidelijk heel goed bedoeld. Wat pik je eruit op, uit nieuwe dingen: inspiratie!

De agriturismo waar we zitten is vriendelijk, menselijk, aardig, voelt goed, lekker ruim, kalme sfeer, een paar lieve dieren die al heel veel mensen hebben meegemaakt. Ook zij doen het goed. Er zijn in elke kamer twee losse bedden en een eigen badkamer en toilet. Ontbijt en diner is hier. De lunch picknicken we gezellig samen in de natuur, natuurlijk fijn samen.

Logistiek

-
Je moet enkel de vlucht erbij regelen, en ik help je gratis om dat goedkoop te doen: info@keepalivetours.com. In wat je mij en Marion betaalt zit verder vrijwel alles. Alleen je eigen afwijkende drankjes niet. Verder wel alle ontbijten, lunches en diners en entrees en transfers en excursies en… wel twee coaches, plus de inspiratie die ook je reisgenoten gaan geven. Zeker! Denk aan 1400 euro pp als je met zijn tweeën komt.
info@keepalivetours.com, 06-11 33 45 11
-
We vliegen Amsterdam-Olbia; op 21 april en dan op 26 april 2020 terug, na 6 mooie dagen die als 12 dagen voelen, zo rijk.
Prijs
-
Is dus maximaal 1400 euro pp, inclusief alle gezamenlijk geboden maaltijden dus ook gezamenlijke picknicklunches & geboden tafeldrank, gezamenlijk vervoer op het eiland, persoonlijke introductie en kennismaking en begeleiding, dagelijks excursies, en vluchtticketservice (maar niet de vlucht zelf, wel begeleiden we strak met de goedkoopste en beste optie.) Het gaat door bij 6 deelnemers.
Het weer
-
Kan zomaar al 30 graden zijn! Of 25, of 20, en de zon is altijd ietsje lekkerder daar dan in Nederland.
Sfeer
-
Gezellig wordt het sowieso, in een groter busje natuurlijk. Ook al kennen de mensen elkaar nog niet, de sfeer is tot nu toe steeds vanzelf uitstekend! En de huisgemaakte mirto en het werkelijk fenomenale Sardische eten zijn op zich al de hele reis waard.
-
sun-op-giara
Bel met vragen
-
06-11 33 45 11
-
mail info@keepalivetours.com.
-
Duidelijke taal.
-
Het wordt mooi!!!