Laden Evenementen

SARDINIË-INSPIRATIE: RUST, BEWEGING, VERTROUWEN, LEVENSENERGIE

DAGOVERZICHT

  • ZATERDAG 1: Aankomst Cagliari en verplaatsing naar verscholen sereen dorpje. In een oude vulkaan. Geborgen. Diep.
  • DAG 2: De natuurlijke geluiden, de geur, de rust, de vriendelijkheid. We gaan naar een waterval. Afspoelen, na mindful walk, wijs, die we . Ademhaling, openstaan. Lunchpicknick op mooie plek. We doen ook als de locals: middagdutje. Wijs. ‘s Avonds extra lekker eten in restaurant. We wandelen door rijke & bloemenrijke natuur. Hoogteverschillen, niet vlak, niet te. Rustinspiratie verspreid over de wandeling, de dag, de dagen. Reflectie, begrip, herkenning.
  • DAG 3: In prachtige natuur bezoeken we bijzondere ‘oplaadplekken’ uit de prehistorie. Alsof de tijd er langzamer gaat, waardoor je na een dag al voelt dat je er veel langer bent. Sardinië is tijdloos diepe rust. Die neem je mee naar huis, die keep je alive. Ook doordat je het jezelf gunde, hier komen.
  • DINSDAG 4: We hebben nog een hele dag, voordat je ‘s avonds terugvliegt. Onderweg meer van het soort rustplekken dat typisch voor Sardinië is. Bezoek ook aan het pittoreske centrum van Cagliari, winkeltjes, sfeer. Of je blijft even met je voeten in zee zitten. Gniffelend terug in Charleroi. Tuurlijk denken we mee wat betreft thuiskomen.
BOEK OF STEL JE VRAAG?

ONTMOEDIGENDE TIJD? WERK JUIST NU AAN JE GEZONDHEID, SPRANKELING, RUST, GELUK

In deze tijd vol ontmoediging is het superbelangrijk om juist nu actief bij te dragen aan goede moed. Hoe blijf je extra goed voor jezelf zorgen: qua beweging, rust, sprankeling, helderheid? Mentaal, fysiek, sociaal? Op een paar helende dagen – met ook nog eens superlekker eten! – ga je oefenen en uitwisselen, herkennen en zelf ook inspireren, op het gebied van gezondheid, sprankeling, rust en geluk, ja. Want hoe blijf je echt goed fijn in leven, juist nu? Rustinspiratie, beweeginspiratie, helder-blijven-inspiratie! Wandelend, door antiek bloemrijk landschap. Prehistorische plekken ook waar de tijd langzamer verstrijkt. En inderdaad: deze paar dagen gaan aanvoelen als een hele week. Je gunt het jezelf omdat je ook thuis beter, makkelijker, gezonder weer door wilt kunnen gaan.

Het dorp Santu Lussurgiu is befaamd in heel Sardinië om zijn uitstekende niveau van ambachten, sfeer, authenticiteit. Je maakt kennis met de bijzondere diepte en kalmte van Sardinië, dat inspireert om de herontdekkingen ‘levend’ te houden ook bij thuiskomst. We doen prachtige wandelingen door de natuur, altijd wel naar unieke plekken met inspirerend verhaal en… duizenden jaren oude energie. Was Sardinië al in de prehistorie een oplaadeiland? Kan haast niet anders, als je het om je heen zien, via ons dan. Sereniteit, rust, vertrouwen. Met veel inspiratie rondom de gezond en gelukkig makende succeselementen van de gezond gebleven superoudjes hier op het eiland./SAM_INTRO]

EN WAAROM?

Alleen al het oer- en oeroude land van vulkanische oorsprong, ouder dan de rest van Europa, zowat. De vulkanen zijn allang uitgedoofd, maar het maakt Sardinië zeer rijk aan mineralen, zeer krachtig. Dan het bijzondere licht, de zon, de maan, de rust en ruimte en enorme verscheidenheid, de geuren, de rijkdom, de metaforen, de symboliek, de verhalen ook onderling, het gelukkige toeval dat ons voor de voeten komt. Het voelt al heel snel alsof er een zegen op rust, op zo’n week.

Natuurlijk zijn we niet dom. Wel zijn we ervaren ook met het omgaan van beperkingen. Reisadviezen. Testen. Hordes. Die hebben we zelf al meerdere malen genomen, je profiteert van onze ervaring, directe praktijkervaring, veel genuanceerder dan krantenkoppen en proefballonnetjes in het nieuws. De laatste en exacte lokale stand van zaken kennen wij. We kennen de directe omgeving van ons TOP-dorp zeer goed, vol mooie fijne lieve bijzondere krachtige plekken. We blijven in een groene postzegel, een oase van rust, maar wel met fijne voorzieningen: winkels, restaurants, alles. Ook met corona-regels ter plekken weten we precies wat wel en wat niet te doen. Waar op tijd kunnen testen, waar zelfs gratis, waar rekening houdend met persoonlijke bezwaren? Allemaal in de regel, maar met wat ruimte voor jezelf daarin gevraagd en gekregen, ja. We leren het je precies en zo gaat dat helemaal goed. Dat hebben we zelf ook ervaren, meerdere keren. Je bent veilig, en je wordt voor je moed beloond.

Het kan niet anders, want Sardinië is een wereld-mysterie, met zijn dui-zen-den torens uit de prehistorie: ‘het zijn forten’, zeggen de officials, ‘het zijn tempels’, zeggen steeds meer mensen. De paadjes naar deze plekken, de panorama’s eromheen, alles ademt energie van heel lang geleden.

We komen veel in de natuur. Zelfs onderweg, met onze gerieflijke minivan, komen we her en der dit soort tafereeltjes tegen. Even uitstappen, van de belletjes genieten, een knikje naar de herder. ‘goed samengewerkt’. Mooie natuur en mooie natuurlijke taferelen komen in vele vormen ‘op ons pad’.

Ik ben degene rechts: energiek, brede feitenkennis, levendige fantasie, liefdevol, zorgzaam. Ik ben de tolk en reisleider en chauffeur. Links op de foto zie je Marleen Smits, van Gaia Coaching. Ze houdt ook van wandelen, verkennen, natuur, puur, kan zomaar onderweg een meditatie voorstellen rond het thema dat speelt, op de plek. Inspiratie gaandeweg, onderweg. Ook van mij krijg je positieve inzichten, inspiratie, veelal rondom beweging. We zijn met elkaar allemaal een goed stel, het is altijd heel gezellig! EN we komen op elkaars pad doordat we allemaal op onze manier de moed hebben gehad om hiervoor te kiezen, voor onszelf en voor elkaar, met elkaar.

De kamers zijn ruim en verzorgd en zeer sfeervol en voorzien van eigen airco. De bedden kunnen uit elkaar. Het overheerlijke water uit de kraan komt van het heilzamebronnendorp verderop. Het is in meerdere opzichten gezond bijtanken, deze dagen, die werkelijk gaan aanvoelen als een hele week.

In deze docu van een half uur zie je niet enkel beelden van Santu Lussurgiu en een paar mooie plekken. Je proeft ook de sfeer onderweg: https://youtu.be/pzSCbgWGM48

Natuurlijk bezoeken we ook een topwatertempel als deze hier, met allerlei verwijzingen naar zon en maan, zaken die eindeloos cyclisch doorgaan. Het goede mooie voedende komt steeds weer terug. Ook om dat weer diep te beseffen, voelen, ga je mee.

Je ziet in ons monumentale dorpje de huisjes en steegjes gedrapeerd langs de oude vulkaankrater. In diepe slaap, iets wat je ‘s nachts ook wel voelt: diepe slaap. Erboven waakt een groot Christusbeeld. Zorgzaam. Hier heb je een beeld van de straatjes in de avond. Mooi, toch?

Op plekken die in de diepe prehistorie al ceremonieel zijn geweest, duizenden jaren voor Christus, is het extra mooi mediteren, mijmeren, uitwisselen en… (schoon!) picknicken.

Een foto gewoon als voorbeeldje van de rijkdom en fijnzinnigheid wat betreft het voedsel dat we gaan proeven. Alles is lokaal gemaakt, met trots opgediend. Dat proef je. Het dorp heeft trouwens drie restaurants, we proberen er zeker een, en de pizzeria verscholen in de steegjes is eigenlijk nog de echte parel! Trouwens een van de oudste distilleerderijen van het eiland. We eten ook thuis – ook met kokkin – en in een agriturismo in de bergen, zeer mooi en lekker! Genieten!

Je komt ook thuis met goede moed om wat vaker hierop te letten: de elementen waarop de supergezonde oudjes op Sardinië zo hoog scoren. Kunnen wij best ook, als je het simpel houdt. Je gaat deze week veel oppikken que rijke eenvoud & eenvoudige rijkdom.

We bezoeken in weelderige natuur ook feeënhuizen’, waar het heerlijk stil van binnen is. Iets met lichaam en ziel naar een andere wereld. Dit worden bijzondere dagen. Ja, het wordt voor dat geld een zeer kleurrijke, indrukkenrijke en toch ook heerlijk serene week. week.

Een review van een vorige reis, van iemand die nu voor de tweede twee keer meeging. Nou ja, niet gek, toch? Kom ook! Je blijkt heel veel waarde voor je geld te krijgen, meestal blijkt dat pas op reis, het is ook lastig in woorden te vatten…

LOGISTIEK

VERTREK & VLUCHT: Amsterdam-Olbia op zaterdag 25 juli tot en met zaterdag 1 augustus 2021. Overleg: 06-11 33 45 11.

-

|PRIJS: 1495 euro exclusief vlucht voor 8 dagen met 7 overnachtingen in het monumentale Sardische dorpje Santu Lussurgiu. Deze prijs is inclusief slapen en eten en al het gezamenlijke vervoer op het eiland, persoonlijke begeleiding in contact met Sarden, alle excursies naar bijzondere Sardische plekken en personen, dagelijks workshops/inspiratiesessies, alle gezamenlijke vervoer en entrees op het eiland, gezamenlijk ontbijt, hoog gewaardeerde picknicklunches in de natuur en altijd heerlijk diner.

-

|EXCLUSIEF: eigen drank afwijkend van wat gezamenlijk wordt aangeboden (huiswijn wit/rood, water) koffiestops tussendoor (we trakteren elkaar om de beurt, kost je zeer weinig, trakteren).

-

|KAMERS: De prijs is op basis van gedeelde 2-persoonskamer, met goede aparte bedden en uiteraard eigen sanitair. Eenpersoonskamer: toeslag van 30 euro per nacht (eenpersoonskamers zijn schaar, je hebt een tweepersoonskamer voor jezelf).

-

|INFO: Wil je meer weten over Sardinië en Santu Lussurgiu: ik post veel op Facebook-pagina’s als Slow Travel op Sardinië en op Instagram: Keep Alive Tours. Meer foto’s van het huis en de omgeving zie je ook in dit YouTube-filmpje. Leuk slenteren ook ‘s avonds in het dorpje, hoor!

-

|SFEER: niets moet, het is ontdekken, proberen, ervaren, geen stram programma, er zit ruimte in. Wij zijn leuk gezelschap, gezellig, levenservaren en respectvol.

-

|KORTING Ga je mee, dan kun je tot een jaar na deze reis met korting gebruikmaken – indien beschikbaar – in mijn huis in Santu Lussurgiu, met wel zeven verschillende soorten stranden, daarvandaan. Kun je je familie of vrienden zelf eens wat moois laten zien!

-

|RISICO BIJ ANNULERING Wat betreft je vluchtkosten bij eigen annulering: dien je vluchtkosten in bij je annuleringsverzekering (dus niet je reisverzekering). Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden. Annuleren wij de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug van ons. Je vluchtkosten zijn nog steeds voor je annuleringsverzekering. Heb je vragen: 06-11 33 45 11.

-

|CORONA De reis gaat vanuit Keep Alive Tours qua Corona enkel niet door als Sardinië volgens Italië zélf Zone Rood is. In alle andere gevallen kun je hier gewoon komen. Zeker zoals wij dat doen. Het is zelfs een tijd Zone Wit geweest, momenteel om Paasreizen te ontmoedigen is er de kleur Oranje op geplakt, bij gelijk gebleven lage cijfertjes zelfs. Politiek. Nogmaals: bepalend is welke kleur Italië afgeeft, dus niet wat de Nederlandse overheid de ANWB of kranten stellen, immers veelal voor heel Italië. En we gaan naar een eiland, Sardinië, rechtstreeks, en daar kent Keep Alive Tours de situatie genuanceerd, praktisch, feitelijk, uit diverse ervaring. We houden mondkapjes bij ons, en in winkels op, als het moet. We rijden zo nodig met twee auto’s. We komen maximaal in zeer licht of geheel NIET bevolkt gebied. Wie afgelopen oktober meeging, toch ook in ‘Corona-tijd’ kijkt er zeer tevreden op terug. Heb je vragen: 06-11 33 45 11.

-

|BOEKEN Zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, dan volgt een aanmeldformulier. Wees gerust: juist ook in deze Corona-tijden zorgen we goed voor elkaar en ben je goed beschermd: STO Garant.

-

|STO-GARANT Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl. Je betaling wordt na ontvangst direct gestort op een derdenrekening van STO omdat Keep Alive Tours is aangesloten bij de VVKR.

-

|STO-VERKLARING |Nederlands: Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl. |Engels: This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en. |Duits: Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.

    VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
    Vul aub in
    en druk op verzend, onderaan.