Laden Evenementen

JUNI-ROADMOVIE PREHISTORISCH SARDINIË INCL. ZOMERZONNEWENDE-ERVARING

DAGOVERZICHT

  • DAG 1: Aankomst in Olbia en transfer al op weg naar dé zomerzonnewendeplek van het eiland. Overnachting in de buurt van hét archeo-astronomisch wonder van Sardinië. En niet toevallig daar de zonsondergang!
  • DAG 2: Vandaag dus naar dé zomerzonnewendeplek, tussen de respectvol belangstellende Sarden, in stilte. Bezoek ook aan dé maan- en zontempel van het eiland.
  • DAG 3: Het prachtige Barbagia-gebied in, het centrum van Sardinië, en sommigen zeggen de Navel van de Antieke Wereld, en in die kalme sfeer: het dorp van de heidense carnavals, klinkt opgewonden, is oeroud, gedragen door de tijd. Overnachting in een idyllisch agriturismo, puur natuur, en toch dicht bij bijzonder dorp, en dan bedoel ik niet eens ‘1-euro-huizen-dorp’ Ollolai, op maar 5 km….
  • DAG 4: ’s werelds grootste fallus (tientallen meters monument in diepe rust, 3500 jaar, steen…) en ‘reuzengraven’ die bewust het eerste zonlicht vangen.
  • DAG 5: Via de bijzondere herdersmessenmaakster van het eiland even diep de prehistorie in, in stilte, een mysterieus altaar? Slapen en eten bij voorname paardendames.
  • DAG 6: Richting een plaatselijke top, na Vermentino-proeverij, met picknickdiner op de top met grandioos uitzicht.
  • DAG 7: Helende waterbronnen, vele millennia oude bomen, granietdorpen, heel geaard richting vluchtplaats. Overnachting in agriturismo vlak bij strand.
  • DAG 8: terug in de tijd-watertempel, en de rust van slottafelen op het land, en toch heel dicht bij het vliegtuig.
JE VRAAG NU AL IS?
JE EIGEN GROEPJE?

RICHTING PREHISTORISCHE ZOMERZONNEWENDE VEEL ONGEWOON SARDINIË ONTDEKKEN

Rondom de zomerzonnewende – kortste nacht van het jaar – gaan we vol in het licht staan in het donker, in een bijzondere tempeltoren, die ons ook diep binnenin toelaat. komt binnen, blijft je bij. We bezoeken sowieso plekken die ongekend, ongewoon zijn, vele waar je zelf niet zomaar komt, en de verhalen eromheen wijzen op een veel prominentere plek in de geschiedenis dan de boeken tot nu toe aangaven. Een avontuur van een week, die aanvoelt als een ontdekkingsreis, met toch ook diepe rust en echt contact met de Sardische kalme kern. Onderweg krijg je ook de 9 Blue Zone-aspecten toegelicht: schoonheid van leven tot op heel hoge leeftijd. Hoe? Welkom! Nederlands-Engels gesproken.

HOOGTEPUNTEN

Op een van de dagen met de kortste nacht in een bijzondere tempeltoren vol in het licht staan. Hier voel je je nogal centraal staan. Later in de week komen we ook op het Centrum van Sardinië, ene soort Stonehenge dat nog centraal in de Antieke Wereld stond ook? IN de tempeltoren kun je ook diep naar beneden, de aarde in, een bijzondere ervaring, in veiligheid.

 

 

 

 

 

Na versie 1 van deze reis schreven Arie en Katinka dit 🙂

 

 

 


Waar denk je dat die twee exacte bollen samenkomen? Precies daar gaan we staan. Je krijgt verbluffende feiten en verhalen te horen, meer en meer Sarden beginnen wakker te worden voor hun eigen unieke geschiedenis. Grote kans dat je de krantenkoppen over Sardinië toch anders gaat bijhouden dan tot nu toe. Er zijn te veel aanwijzingen nu aan het bovenkomen die wijzen op…


We verblijven en bezoeken plekken die enkel typisch Sardische producten en drank presenteren, zelf verbouwen, onderling persoonlijk ruilen. Chilometro Zero noemen ze het zelf: alles lokaal, verfijnd, zelf gedaan, wijs met de natuur omgaand, in balans, van generatie op generatie doorgegeven. De agriturismi zijn persoonlijk door mij getest en goed bevonden. En ik hou van rijke eenvoud, ja, natuurlijke rijkdom, de schoonheid van puurheid.


We doorkruisen ook een van de gebieden die op Sardinië zoveel zeer gezonde 100-jarigen produceert. We nemen de 9 elementen door waar ze allemaal plus op scoren. En wat kun je er thuis mee? Het zit ‘m in kleine simpele dingen op zich, en dat geeft goede hoop.


Tsja, je zou maar in zoiets rondlopen. Gebeurt niks, hoor. Staat niet eens een bordje bij. Lag het in any ander land, dan had Stonehenge er een grote concurrent bij. Hier ligt het in stilte. Het is zo groot dat er in de bal rechtsonder wel 30 man passen. En het richt niet toevallig richting een watertempel verderop in de heuvel.

Soms is grote schoonheid zo simpel: wees op het goede moment op de goede plek. Ga mee als je ook van extra schoonheid houdt. Meer dan ‘ik ben al blij dat ik gewoon effe weg ben’. Mag het een onsje meer zijn?


Dit is het simpelste onderkomen. Knus, warm, hartelijk, en fijn met heuvels omgeven zwembad op slenterafstand. De wandeling naar de heuveltop geeft al snel een heerlijk verdwaald gevoel, en vertrouw gerust op de hondjes die ons altijd de weg terugwijzen, zo nodig. Natuurlijke vriendelijkheid, puur eten, geen 5-sterren-gelikt gedoe. Gastvrij, met oog voor wat echt telt in het leven. De schoonheid van het leven zit ‘m in…? Een mooie ervaring.

LOGISTIEK

VLUCHT
-
Voorkom hoge vluchtprijzen en vraag meteen vandaag de vluchtprijs op: Olbia-Amsterdam, Easyjet, 22 juni weg, 29 juni terug. Kom je anders aan dan wij al doen, dan betaal je een toeslag voor het ophalen. Maar dat hoeft niet.
PRIJS
-
Acht dagen op stap, met alle maaltijden en drank tijdens die maaltijden. Wijn, plaatselijke likeur, picknicklunches, alle entrees en excursies, gezamenlijk vervoer op het eiland, persoonlijke toelichting van de 9 Blue Zone-elementen: bij 4 deelnemers 1750 euro, en ben jij de 5e of 6e of 7e, dan verlaag je de prijs voor iedereen. De agriturismo’s zijn een belevenis, ook door mijn persoonlijke connectie, begeleiding, toelichting. Boek je nog in 2018, dan zit je vlucht Amsterdam-Olbia op 22 juni 2019 erbij.
BOEKEN
-
Stap 1 is gewoon even een mailtje sturen: info@keepalivetours.com. Ik informeer en begeleid je vlot persoonlijk.
ANY VRAAG IS NU WELKOM
-
Via 06-11 33 45 11 en E-MAIL
-

Je betaalt je eigen drankjes onderweg tussendoor, of we trakteren elkaar, dat is nog leuker. Transfers anders dan in groepsverband betaal je zelf bij, ik help natuurlijk wel, persoonlijk.

Meer informatie ?

Wat is je behoefte? Ik denk snel met je mee.
Zie je een groepsreis en wil je dat echt niet?
Stel zelf een groep samen. Of kom als VIP.
Groepsvraag?
Privé-versie-vraag?

Sardinië-inspiratie ontvangen?
Bonus: 75 euro korting.