Laden Evenementen

VIJFDE 11-DAAGSE IN SARDINIËS OPSTANDIGE BARBAGIA-STREEK – MET PETER DEN HARING

dagoverzicht

 • DAG 1: Landen op Olbia en… eerst een echt Italiaanse koffie of cappuccino. Dan over een schitterende weg niet alleen symbolisch het pure hart in, puurheid, onderweg naar een unieke prehistorische waarheidswater-plek. Kun je meteen in het begin alles al opbiechten :). Eten en slapen in een rustig gelegen agriturismo: je bent direct heel ver weg van huis. En dat helpt om je te openen voor wat komt, moet komen, naar buiten mag komen.

 • DAG 2:
  De waarheidwater-plek dus en het labyrint, dat we ook inzichtelijk leren gebruiken. Een opstelling bij de waterplek, en onder de overhangende granietrotsen zitten doet natuurlijk wat: allemaal kristallen! Je ziet hier ook al meteen hoe geweldig mooi wandelen het in deze na-lente is: bloemenpracht! Hier kunnen we wel tot na zonsondergang blijven. Maar het geweldige boerderij-eten wacht op ons!

 • DAG 3: Transfer naar eigenlijk onze centrale plek voor de eerstvolgende paar dagen. Onderweg doen we het beroemde heidense-carnavalsmaskerdorp Mamoiada aan: welk masker heeft degene die vandaag in de opstelling centraal staat wat al te lang op gehad nu? Eten en slapen in de agriturismo.

 • DAG 4: Traditioneel de dag dat we het – na drie mooie dagen – wat rustiger aan mogen doen. Rust, lezen, wel een trancereis, fijne gesprekken sowieso, een wandelingetje, voet aan de grond, landen.

 • DAG 5: We gaan naar de verbijsterend onbekende fallus, ‘hij die niet genoemd mag worden’, lijkt het wel, want hij wordt in de omschrijvingen van de plek alom genegeerd: het mannelijke genegeerd, weggestopt? Of dient zich een ander thema aan, uit de groep? In het het verlengde ligt nog een vrouwelijke watertempel ook: hereniging, balans? Mannelijk/vrouwelijk, prestatie/afstemming, ratio/gevoel. Wat zal er aan de orde komen? Tussendoor een lunchpicknick weer, heerlijk genieten.

 • DAG 6: Vandaag weer rustdag, met een wandeling in de buurt, een plek die uitnodigt vinden we vanzelf tussen de prachtige granieten rotsen in deze streek, op dit oeroude vulkanische eiland, maar dan niet met vulkanen van 6 miljoen jaar, de nog jonge Vesuvius en Etna, maar van 250 miljoen jaar. Een oeroude energie die hier uit de grond komt, begrijp je wel!

 • DAG 7: We bezoeken een stel Reuzengraven die tot de mooiste van het eiland behoren, met uitzicht op een bergpas die niet voor niets Stierehoornspas zo heet: een link met de sterrenverbondenheid die deze plekken wel moeten hebben gehad, in hun oorsprong, met hun oorsprong. En is dat onze oorsprong, als mens? Weer een supermooie plek voor een trancereis, misschien wel naar die sterrenoorsprong?

 • DAG 8: Vandaag blijven we de ochtend thuis. Rust. Na de lunchpicknick naar een stenen toren, binnenin rust, rust van binnen. Mijmeringen dienen zich aan, in het verlengde van de afgelopen dagen, ook jouw input, rol. Beseffen we onze rol ook in dit tijdsgewricht, veelal komen we op zo’n reis niet zomaar samen. Voel je vooral geroepen! Ontstaat inderdaad een energienetwerk wereldwijd? Grote kans en jij kunt actief bijdragen, zijn. We zijn hier voor de lol, maar beslist niet alleen dat.

 • DAG 9: Vandaag weer terug richting het gebied waar het vliegtuig over twee dagen toch echt gaat vertrekken. We doen onderweg eens even heel mooi een strand aan, en dan zien we zon ook eens een keer OPkomen uit de zee, en net zoals in NL steeds ONDERgaan in de zee. We slapen in het pittoreske dorpje van een landgenote aan zee. Heel fijn!

 • DAG 10: Gelukkig geen vroege vlucht dus we doen lekker rustig aan, na de trancereis bij opkomende zon aan zee Hoe mooi kun je het hebben? We nemen een hele hoop goede energie mee naar huis, stralend, happy landing op Schiphol en sprankeling thuis!
 • -STEL JE VRAAG-

TRANCEREIZEN EN FAMILIE-OPSTELLINGEN OP EN TUSSEN UNIEKE SARDINIË-AVONTUREN DOOR

‘Nooit saai!’ Op Peters vijfde Sardinië-reis komen we ook weer op plekken die in andere landen zomaar wereldroem hadden opgeleverd, maar hier is nu eenmaal een heuse boycot van Sardinië gaande: nog steeds krijgt het op bezienswaardighedenkaarten een paar schapen ingetekend en klaar… Je zult zien hoe anders dat zou moeten. Hoewel, door de in stand gehouden onwetendheid – bij ons niet gelukt! – zijn de plekken nou juist ook zo lekker rustig, helemaal voor ons.

Zo zie je op de centrale foto een fallus van tegen de veertig meter. Welja! Niemand weet waar hij voor gediend heeft. Als we daar een opstelling doen, zal die wellicht gaan over de prestatiedruk die de man kan voelen. Bevrijdende plek!

Het ligt allemaal in het befaamde Barbagia-gebied, dat zo dapper weerstand bood aan de Romeinen, en puur is gebleven. Puurheid & waarheid komen vast ‘boven’ in het magnifiek feeëriek gelegen waterwaarheidstribunaal. Ernaast ligt ook nog eens een labyrint, ook al zo mooi door ongekend fijnzinnige prehistorische voorouders. Voorouders die we toch willen spreken, in de familieopstellingen die intens kunnen zijn: bevrijdend, verlichtend.

Ook ‘s eilands zo ongeveer wel mooiste Reuzengraven, die we bezoeken, laten een extra laag bovenkomen in de opstelling die we daar weer doen. En zo zijn er nog meer plekken die dat doen, soms gewoon spontane, die we ‘voelen’, waar we ‘toevallig’ zijn neergestreken voor weer zo’n hooggewaardeerde lunchpicknick. Niet echt toevallig, natuurlijk.

Als vanouds slapen en eten we vooral in agriturismi: het eten komt zo uit de moestuin of van familie, korte lijnen, de natuurconnectie is vanzelfsprekend, de sfeer vriendelijk niet-commercieel. Allemaal zaken die de sfeer in de groep al heel erg snel respectvol aimabel laten zijn: ‘Hoe is het mogelijk dat we elkaar nog maar zo kort kennen!’ Je maakt op zo’n reis mooie nieuwe vrienden.

Je gaat ook beseffen dat een groep zoals de onze, zo bezig, best veel sleutelfactoren van de kerngezonde ouderen in de Blue Zones ‘in de praktijk brengt’. Ja, zo’n reis als deze boost je gezondheid, zelfliefde, sprankeling, levenslust. Mooi dat we daarbij altijd ook heel erg veel lachen: er zit naast kennis en ervaring altijd veel humor in de groep.

Heb je een vraag over de opstellingen: Peter spreekt je sowieso al graag voor vertrek, en maakt als jij dat wenst je karmische horoscoop. Sowieso goed om daar veel inzicht over op te doen: info@peterdenharing.nl. Bij Sam kun je terecht met elke vraag over de logistiek: info@keepalivetours.com.

Weet dat ook de tien deelnemers van de vierde editie het er nu nog over hebben, hun reis heeft ze zo goed gedaan pook persoonlijk, zoals bleek op de verhalen onlangs op de reünie… Ga je mee dan maak je wat moois en dieps mee.

HOOGTEPUNTEN

Onder begeleiding van de Haagse coach, astroloog, auralezer en therapeut Peter den Haring – best op leeftijd, maar aanstekelijk jong gebleven – neem je op oeroude rituele plekken deel aan familie-opstellingen en/of ga je mee op een trancereis in de natuur, op zoek naar talenten, liefde, inzichten. Hij geeft je ook zicht op de karmische aspecten in je geboortehoroscoop. Peter schrijft ook al 15 jaar elke twee weken Tijdgeest Magazine, voor mensen die streven naar een praktische en speelse vorm van spiritualiteit en openstaan voor alternatieve inzichten op het gebied van gezondheid en grenswetenschappen. Je gaat mee met een onorthodoxe researcher en krijgt veel bijzonder inzicht ook in jouw eigen persoonlijke ‘verhaal’, je unieke levensloop.


We schuwen de alternatieve theorieën veelal niet op zo’n reis! Niemand die die link ooit heeft gelegd, maar wij zijn er niet bang voor: wellicht hebben de Reuzengraven of juist ook deze plek te maken met de DNA-experimenten die op mensen zijn gehouden op het Eiland der Goden, blijkens Sumerische kleitabletten en Egyptische Dodenboeken en ook andere bronnen. Uitgevoerd op mensen, ja, door de aliens die vanzelf als reuzen werden beschouwd? Is Sardinië dan inderdaad een bakermat van jewelste voor de moderne mens, zelfs? Dit is maar een van de mijmeringen die ter plekke bijzonder leuk zijn om uit te wisselen, maar… we respecteren ook de stilte, rust, bezinning, energie. En ook dit kan wellicht wel in jouw familieopstelling nou juist jouw oorsprong boven water krijgen. Wederom geen saaie plek, nee!Hoe open-minded we ook zijn, het blijft verkennen in veiligheid. Dankzij de compacte groep houden we echt aandacht voor elkaar. En dat mag ook wel, met wat er zomaar uit een familieopstelling kan komen. We vangen elkaar echt altijd heel mooi op. De veiligheid zit ‘m ook in de zeer door de wol geverfde reisbegeleiding en hoe goed Peter en Samuele op elkaar ingespeeld zijn. Ook het eten is goed, de plekken zijn bijzonder…. Je stapt echt in een mooie combinatie van veiligheid en verkenning, avontuur. Licht avontuur, hoor! Op de wandelingen naar bijzondere plekken – je moet er wel wat voor doen,  ‘het is hier geen aangeharkte Efteling!’- mag je af en toe een hek onderdoor mag kruipen of je schoenen uit om een beekje over te steken, waarbij we elkaar altijd zorgzaam de hand reiken. Grote kans dat je met een glunderend gezicht weer in het busje terug stapt. Toepasselijk liedje op en hup, ergens een bakkie doen. Welverdiend en gezellig, na weer een mooi avontuur.


Ook in deze 5e editie bezoeken natuurlijk wel zo’n stenen lichttoren, die zomaar vele duizenden jaren ouder kan blijken te zijn dan officieel wordt beweerd. Bijzondere plekken ook hier om een opstelling te doen.
Een voorbeeld van een van onze onderkomens deze 10 dagen recht het hart van Sardinië in. Dat zit wel goed! Ook de restaurantjes zijn allemaal smaakvol en puur. Nee, geen toeristenvoer!


Niet alleen wat betreft eten krijg je veel inspiratie rondom de leefstijl van de vele supergezonde mensen op dit eiland; ja hoor, hun leefstijl is te kopiëren, eenvoudiger dan je misschien wel denkt. Je hebt vast wel gehoord van de Blue Zones? Precies deze streek is de bakermat van dat fenomeen, hier is het serieuze onderzoek allemaal begonnen.Je staat ervan versteld hoeveel moois je aan het eind van die elf dagen blijkt te hebben meegemaakt, gerust, verwerkt! ‘Dit is inderdaad niet in woorden te vatten’, horen we vaak. Het kan ook best betekenisvol zijn, misschien zelfs leidend tot nieuwe keuzes in het leven, hoe dan ook een duidelijke koers, afstemming. Je kunt ook alleen foto’s maken, hoor, voor je partner ‘die dit graag wil’, maar zelfs als afzijdige ga je veel inzicht opdoen, in goed gezelschap, in veiligheid. Erg belangrijk!Verslag van een vorige 3: ‘Een rijke reis, dat was het. Dat ons ook gastronomisch spektakel werd aangeboden, hadden we niet verwacht. Toastjes met schapenkaas en olijf, rolletjes spek rond asperges, gegrilde aubergines en tomaten, lasagna’s met lokale geitenkaas, salades met van alles en nog wat, zeven modellen koekjes, taartjes met vulling, ik vergeet de helft. Heerlijk zo’n all-in vakantie. En wat waren we aanstekelijk met bewustzijnsverruiming bezig. Met Trancereizen, Familie Opstellingen, horoscopen en diverse orakelsystemen. Echt een superspiritueel reisje met mij en onze fabuleus erudiete lokale gids Sam. Saai kon het gewoon niet zijn.’


Het merendeel van de nachten zitten we in een nog écht agriturismo mét zwembad. We love agriturismo´s: de echte zijn veelal familie-gedreven, geen afstandelijk hotel, we zijn op bezoek. Ze staan vaak vroeg weer op om ook het land te doen, dus de producten komen vandaar: extra lekker en in geen velden of wegen Kip Tandoori van Knorr te bekennen! Het is allemaal eigen makelij, vers, trots, gezond. Tegen tienen ‘s avonds is de bediening klaar. Dit is geen reis voor nachtbrakers. In de slaap mag je ook best diepe dingen verwerken, digesteren. Morgen weer een indrukwekkende dag, of juist rust, zie het programma, dat we ook zomaar aanpassen aan de energie. Hoe dan ook ben je aan het eind van deze reis ‘beter’ dan aan het begin.   


Slingerend door een kleurig en geurig ontplofte lente gaan we steeds ook op mini-expeditietjes, de bordjesloze Sardische bush in, op weg naar bijzondere plekken waar we niet alleen gaan ‘halen’, maar ook onze eigen goede energie gaan brengen. Reken er maar op dat we daardoor extra welkom blijken te zijn. We krijgen extra veel moois voorgeschoteld.

Extra info

-

-
|VERTREK Op 28 mei van Amsterdam naar Olbia, op 6 juni 2023.
-
|PRIJS: Gezien het aantal – ook nog eens zeer rijke! –  dagen is dit met 1850 euro de allergoedkoopste reis van Keep Alive Tours. De prijs is op basis van een tweepersoonskamer, altijd met eigen bed, tenzij je anders wenst, én 🙂 als dat wederzijds is, natuurlijk. Een eenpersoonskamer gaat tegen toeslag en is op aanvraag, want zo’n kamer is schaars op de karakteristieke onderkomens die Sardinië nou juist zo sympathiek maken. Kun je korting wel gebruiken, neem dan mensen mee: je krijgt dan maximaal 400 euro korting. Je mag altijd in termijnen betalen, en een deel best met je vakantiegeld. Je gaat staan te kijken van hoeveel je op deze dagen krijgt, inclusief zeer lekker Sardisch eten, hoog gewaardeerde lunchpicknicks, pure producten van Sardinië, vaak een geweldige proeverij, altijd in een mooie omgeving met goed verhaal, topgezelschap met veel levenservaring en humor en aandacht. Ook alle gezamenlijk vervoer op het eiland is inclusief, en je gaat mee met een meestergids met een oog voor verscholen betekenisvolle plekken. Bel op tijd voor overleg en een beslissing over de vlucht: 06-11 33 45 11.
-
|INFO Logistiek-Sardinië? Bel eerst 06-11 33 45 11. Of via info@keepalivetours.com.
BOEKEN Vul als stap 1 het aanmeldformulier in. Stap 2 is dat ik je bel, om even te controleren of alles duidelijk is. Stap 3 is dat je e-mail ontvangt van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking: eerst een aanbetaling van 400 euro. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl. |STO-GARANTIE |Nederlands: Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl. |Engels: This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en. |Duits: Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •  

  •