Laden Evenementen

MET HART & ZIEL LEVEN, MET MICHAÉLA SCHIPPERS OP SARDINIË

DAGOVERZICHT

 • DAG 1: Ach, wat is ‘programma’? We belichten en raken deze week zaken als zielsvonk, zielsvreugde, zielsvertrouwen, zielsvervulling.
  Maar goed, vandaag uiterlijk op het programma: landen, ontmoeten en beginnen met dankbaarheid. Na de landing direct naar een ceremoniële prehistorische plek, perfect om te beginnen aan je Dankbaarheidsdagboek, als eerste onderdeel van je Dankbaarheidschallenge. Het idee hierachter is om dagelijks je ‘dankbaarheidsspier’ te gaan trainen. In plaats van de focus te leggen op de negatieve dingen in je leven, helpt het om de focus te verleggen naar de positieve aspecten van het leven. Dit helpt je om (weer) oog te hebben voor de mooie dingen die het leven jou kan bieden. Dit kan je helpen, zelfs als je heel veel tegenslag ondervindt.

  Aangetoond is dat dankbaarheid:
  – je beter laat slapen en stress vermindert
  – positiviteitsgevoelens vergroot
  – zelfvertrouwen vergroot
  – gelukkiger maakt
  Ook laat onderzoek zien dat dankbaarheid zorgt voor meer verbondenheid met anderen. Je beseft wat jouw betekenis is in dit leven, en daarmee verbetert je welbevinden.

  We slapen en dineren (heerlijk!) de eerste twee dagen in het prachtig landelijk gelegen eerste van twee heilzame slaapplekken deze week.

 • DAG 2: Op een natuurprachtig plek begin je aan de Dankbaarheidsbrief, als tweede onderdeel van je Dankbaarheidschallenge. Je gaat een brief schrijven aan iemand die jouw dankbaarheid verdient, maar waarvan je denkt dat deze persoon die dankbaarheid nog niet, of onvoldoende, ontvangen heeft. Dit kan in principe iedereen uit je netwerk zijn (vrienden, partners, familie, collega’s, etc.), maar bij voorkeur iemand met wie je kunt afspreken, zij het op bezoek of online.

  Onderzoek in het veld van de positieve psychologie laat zien dat de Dankbaarheidsbrief een geweldig cadeau kan zijn dat de mentale gezondheid, welzijn en de verbondenheid van jullie beiden kan verbeteren.

 • DAG 3: Tekst en uitleg en reflectie over ikigai tv en Life Crafting deel 1. Wat is dat concreet en hoe kan het je helpen? Vragen die langskomen:
  – Wat vind je leuk om te doen?
  – Goede en minder goede eigenschappen van jezelf
  – Jouw toekomst; wat als je niets verandert?
  – Jouw ideale toekomst; het leven dat je wilt leiden
  – Concrete doelen specificeren
  – Prioriteiten stellen
  – Obstakels identificeren en uit de weg ruimen

  Dit doen we om te beginnen op een wereldunieke mysterieuze plek die de verbeelding wel op gang helpt! Op gang komen, zelf echt stappen zetten… Langs allerlei inspiratie zijn we vandaag op pad richting een mooi doel: ons nieuwe verblijf, in een oude vulkaan. Uit? Of enkel gedoofd? Vol leven? Er hangt hier een energie van mogelijkheden!

  Een dag van voortschrijdend inzicht gekoppeld aan nieuwe inspiratiebronnen; bijvoorbeeld het sprankelend heilzame zeven-bronnendorp in de buurt. Er staan ook eeuwenoude ‘schrijfbomen’ ook. Uitnodigend! Diner in zeer mooi restaurant vandaag, op wandelafstand van ons gerieflijk huis in pittoresk serene setting.

 • DAG 4: Life crafting en Letters to the Future. Vandaag komt allereerst deel 2 van Life Crafting aan de orde: je concrete plan maken en indien gewenst bespreken. Een mooie break gaat over je eventueel hardnekkige opvattingen. Die kun je ‘letterlijk’ van je nek en schouders áf laten klateren. Op zo’n verfrissende plek! Je ogen gaan anders staan. Veel valt op zijn plaats. De geest krijgen, voelen, vertrouwen. Kalmte. Uitstraling. Wat kunnen de kracht van de natuur en van onze positieve intenties samen indrukwekkend zijn!

  Daarna schrijf je je Letter to the Future, je brief aan de toekomst. Hoe ziet je ideale wereld eruit volgens jou? En hoe brengen we die dichterbij? Wat kun je hier zelf in doen? Schrijven, bespreken, delen, vertrouwen. Klaar zijn om veel te geven, vanuit innerlijke kracht, verbonden kracht.

 • DAG 5: Over Random Acts of Kindness. Uit onderzoek blijkt inderdaad dat “random acts of kindness” in ieder geval een positief effect op het welzijn van de gever hebben (Curry et al., 2018). Vaak zal de ontvanger als de gelegenheid zich voordoet ook weer iets aardigs terug willen doen. Via het principe van “Pay it forward” kan het ook “positive ripple effects” op de samenleving zelf hebben. Mijn idee was wel dat vooral de spontaniteit ervan belangrijk is. Pay it forward houdt in dat als je zelf een positieve ervaring hebt, doordat iemand jou met een “random act of kindness” heeft verblijd, jij datzelfde ook weer bij anderen doet als de gelegenheid zich voordoet.

  We doen de random acts of kindness letterlijk gaandeweg; zoals dat ook onderweg in het leven gaat gebeuren. Kalmte. Uitstraling. Kracht. Een 5-daagse om dankbaar voor te zijn. Het is allemaal ook geen toeval: doordat we zo bezig zijn en blijven, worden we beloond. Vertrouwen.

 • -STEL JE VRAAG-

MET PROF. DR. MICHAÉLA SCHIPPERS MEE OP EEN LEVENSINSPIRERENDE SARDINIË-RETREAT

Hoeveel energie kost het je om overeind te blijven in de huidige tijd? Als de beste maak je er wat van, doorsta je het, maar natuurlijk trekt het een wissel op je, hoe weinig je ook laat blijken. Je kunt zomaar een vermoeide krijger zijn, die te lang vooral geeft en geeft. En dan nog stilstaan bij wie je bent en wat je wilt? Niet alleen om simpelweg gelukkiger te zijn, maar ook van waarde voor je omgeving, juist ook op de lange duur?

Tijd om2 zeker ook dankbaar stil te staan bij, inderdaad, wie je bent en wat je wilt. Letterlijk ook uit lijfsbehoud, want een ding is zeker: het lichaam registreert alles en presenteert ooit de rekening. Vroeger, of later? That is the question!

Op deze 5 Sardinië-dagen met Prof. Dr. Michaéla Schippers IKIGAI TV, platform voor positieve psychologie, ga je weer je eigen innerlijke kracht ontdekken en hierop vertrouwen. ‘In a good mood’, in een fijn levenservaren menselijke sfeer ga je, voor thuis, nu en later, extra goede moed opdoen. Want je belangrijke rol in het leven is iets om dankbaar voor te zijn: niet een last. Kom voor concrete focus en tools, drive, energie, afstemming, rust in het oog van de storm.

Én je zult zien dat de deelnemers ‘niet-toevallig’ zo bijeenkomen: je gaat naar huis voelend, wetend, dat je er ambassadeurs van jou bij hebt, met gunfactor. Vrijblijvend bespreken? Inhoudelijk?

HOOGTEPUNTEN

Het programma is afgestemd op het hervinden van jouw innerlijke kracht en positiviteit. Daarom bevat deze Sardinië-week allemaal ontspannen maar toch zeer betekenisvolle challenges, met als allereerste een over Dankbaarheid. Kan best een uitdaging zijn, in deze tijden, niet? Nou, we beginnen elke dag van deze vijfdaagse bewust met dankbaarheid: oefenen, voelen, vergroten, ermee naar buiten komen, onderscheiden.

Deze hele week gaat draaien om hoe je als vermoeide krijger – ‘gever! – in een opwaartse spiraal komt, in je kracht. Niet om altijd maar vrolijk of positief over te komen, want dat kun je vast al heel goed; wél om vlot in balans te komen en blijven als het even tegenzit. Andere challenges zijn het schrijven van jouw ‘Letter to the Future’ en het praktiseren van ‘Random Acts of Kindness’. Uit divers onderzoek blijkt: met dit soort Challenges aan de slag gaan rendeert enorm! We schrijven op plekken die je vast en zeker bijblijven.


Het unieke van deze kleine week is ook… Sardinië zelf! Een wondere wereld, eigenlijk, zeer opmerkelijk, werkelijk vól met energieplekken. Een extra mooi effect is dat Sardinië wel actief lijkt mee te reizen; alsof ze de energie van mensen zoals wij waardeert: mensen die voor iets duurzaam moois en nuttigs gaan. Sardinië zelf gaat ‘zomaar’ met mooie suggesties komen, hints, die we dan maar ‘gelukkig toeval’ noemen, want anders staat het zo raar, niet? En sowieso is heel Sardinië zo ongeveer een nationaal park.

De positieve-psychologie-interventies die je meemaakt, de challenges, zijn onderbouwd door wetenschappelijke theorie. Het allerbelangrijkste is dat ze mensen (hernieuwde) energie en levenslust laten krijgen. En dit heeft dan weer een effect op de mensen om hen heen: ‘positive ripple effect’. Positief aanstekelijk! #jedoethetookvooreenander

Kijk, zo moet jij ook staan aan het eind van deze 5-daagse2. Dat ontstaat niet zomaar, maar onze intenties zijn zuiver en dat wordt beloond. Let op: dit is niet de standaard-retreat als vlucht uit de werkelijkheid. het gaat erom dat we er gaan staan, met wat te melden, bieden, geven.

Het programma omvat fysieke sessies, zelfs een kalme Taekwon-Do-les, met al zijn wijze metaforen. We wandelen in de natuur die je uitnodigt om yoga in beweging te doen: je gaat steeds meer soepelheid en lichaamsvertrouwen ervaren, gaandeweg. We delen onze bevindingen, leren ook van elkaar, de verdieping komt ook door steeds goede energie op te zoeken en op te roepen. We staan onder diverse sprankelende watervallen die veel en veel meer koelen dan de zee, waar we ook in zwemmen; en Sardiniës unieke prehistorische wijsheid en boodschap sluit nog aan op ons thema ook. We bezoeken me plékken! Al dat graniet en ander oeroud vulkanisch gesteente doet ‘gewoon’ wat met je, hoe ‘mentaal’ je ook bent. Ook hardnekkige twijfel spoelt wel van je af, deze 5-daagse. 🙂


Een bijzondere plek om vanuit je kern te gaan voelen en vanuit je hart te spreken, Sardinië. Het is best spannend, ja, ook nogal onverwacht, die rijkdom van Sardinië, het betekenisvolle ook. Maar het helpt wel mooi bij werken aan pure zichtbaarheid van jezelf; dan wordt wat jij de wereld te bieden hebt vanzelf gehoord. Kom hier oefenen met centraal staan en van daaruit de wereld inspireren, en sowieso eens echt duidelijk informéren. Je komt hier meer van je hoofd ook naar je gevoel, niet alleen op de bijzondere afgelegen plekken die we bezoeken, maar ook daarna. Hoe mentaal je misschien wel bent: het doet wat met je, positief.

Ga je mee, dan doorloop je eerst een Dankbaarheids-challenge, en daarna schrijf je een Letter to the Future: (her)schrijf jouw eigen toekomst en die van de wereld. Je gaat ook merken dat deze reis niet zomaar met Keep Alive Tours is georganiseerd: je maakt een concreet plan om het geschrevene de komende tijd in de praktijk te blijven brengen. Concrete stappen. Dit ook dankzij de persoonlijke aandacht, van de coach, van elkaar, voor jouw plannen, voor elkaars plannen. Weet dat een groep niet meer dan zes deelnemers telt, juist voor die persoonlijke aandacht. Al met al gaat het zo enorm inspirerend en positief zijn! En nodig, in deze tijd. Vrolijk alternatief gebruik van oude gewijde plekken, waar we net hebben zitten schrijven, zoals je nu op de foto ziet: dat mag!


We zitten niet tussen de hordes mensen, ideaal om fijn ongestoord geïnspireerd te werken. Uiteraard pikken we her en der een terrasje. Biertje. Bakkie. Aan het eind van de week ben ook simpelweg wat positiever-psychologisch gaan denken, beseffen, zien, doen, laten ontstaan, welbewust genieten.

Hart en ziel zijn op den duur belangrijker dan uiterlijk, niet? Weet je wat het mooie is van wat je gaat doen? Grote kans dat je jezelf extra gezonde jaren in het leven geeft. Je lichaam slaat dat wat wringt namelijk altijd op, en dan opeens: de rekening. Sardinië is een Blue Zone, waar heel oude mensen nog heel goed zijn gebleven tot op zeer hoge leeftijd: helder, gelukkig, nuttig. En uit wereldwijd onderzoek in alle Blue Zones blijkt het hebben van Ikigai – een gevoel van nut in je werk – een van de succesfactoren te zijn.

Het is van tevoren nooit helemaal te voorspellen, maar reken maar: we komen heel veel goede energie tegen op dit eiland, juist ook doordát we zulke mooie intenties hebben. Om dat proces te vergemakkelijken heb je iemand bij je die tolkt en vertolkt en connect en helpt… zien, doorvragen, te weten komen, de boodschap zien, er iets mee doen. Meer dan wanneer je in je eentje reist of met je gezinnetje. We reizen bewust met weinig mensen: beter voor het contact. Zo wordt het nooit afstandelijk en ook nooit opdringerig. We zijn altijd respectvol hartelijk welkom, juist ook in dit soort interessante kleine ateliers, met echt contact!

Je komt ook op zeer bijzondere prehistorische plekken. De meeste mensen zien die niet. Je raast er zo voorbij. Wij brengen je bij de mooiste, de betekenisvolle, met verhaal en… bijzondere energie. Het zijn ideale plekken om eens verder te pakken op wat eerder werd besproken. Het verhaal achter zo’n plek opent alvast de verbeelding. Hier kwam een van de deelnemers opeens met haar diepere verhaal, en ook daar is nu een boek uit voortgekomen, een uniek verhaal, dat zeer terecht wordt gehoord.

In beweging leer je inzichten toepassen die direct uit de sportpraktijk komen: mindful run, positive run, love run, slow run, inclusief inzichten die opkwamen tijdens superintense jaren van Taekwon-Do, bergwielrennen en trailrunnen. Uiteraard vertaald naar wandeltempo. Bewust, slow, wise, fun. Sprankeling!

Typisch! Hier is het na de picknicklunch op en strand verder werken aan de Challenge. Het is een week van genieten en werken, werkend genieten van heel veel moois van Sardinië ook, en van elkaars inbreng. We zijn sowieso met bijzondere mensen bij elkaar. En het eten is geweldig: niet dat pretentieus-geraffineerde, maar rijke eenvoud, goede ingrediënten.

Je zult zien dat je met gelijkgestemden gaat zijn: veelal mensen die nog steeds contact met elkaar hebben en elkaar blijven volgen en voeden. Omdat ze samen iets bijzonders hebben hebben meegemaakt.

Tijdens deze retreat loop je op met Michaéla Schippers (prof. dr.), hoogleraar Gedrag en Prestatiemanagement, Initiatiefnemer Ikigaitv, grondlegger Great Citizens Movement – co-creating a new world. Hoogleraar is ze aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar passie is om andere mensen te laten schitteren en om met behulp van op wetenschappelijk bewijs gestoelde “Challenges” de prestaties van mensen te optimaliseren en de wereld een betere plek te maken. Dit doet ze op persoonlijke titel, naast haar baan als hoogleraar. Haar levenslange hobby en passie naast wetenschap is Taekwon-Do. (Ooit 3e op een wereldkampioenschap!) In die sport trainen ze ook doorbraken – plank! – en de mindset die dat mogelijk maakt, trainen in wij in wezen ook deze week. Persoonlijk is ze onlangs ook éven op adem gekomen in Sardinië, omdat ook zij zomaar een Vermoeide Krijger kan zijn. Bij het ervaren van de Sardinië-energie i.s.m. Keep Alive Tours zag ze zo’n geweldige overlap en toepasbaarheid bij haar initiatieven voor een betere wereld – Challenges, Letters en nog veel meer – dat deze retreat op Sardinië gewoon heel logisch is. Kom jezelf deze week zo inspireren dat je in je kracht staand ook kan bijdragen!

Je staat de hele week ook onder de hoede van Sam, een verkenner, voorloper, ontdekker. Hij vindt en verbindt, maakt het diepe laagdrempelig en nog logisch ook. Heeft dezelfde wijze humor als Michaéla en zegt rake dingen met beleid en tact en een knipoog. Ziet lichtpunten, en geeft die graag energie, aandacht, liefde. Geeft inzicht, biedt uitzicht en behoudt het overzicht. Krijgt op Sardinië bijzondere ‘cadeaus’ van Sardinië zelf, dat volgens hem een eigen bewustzijn heeft, en onze komst en intenties actief waardeert. Originele beweegcoach, puttend uit een eigen rijke amateursportcarrière, met oog voor de metafoor voor ons dagelijks leven, voor romantiek en voor wijze leuke logica. Leert je kijken en kiezen, waarderen en verbinden en vertalen naar eenvoud, Kan sprankelen, en door én over muren. Groot verlangen naar en oog voor schoonheid en het goede, rijdt de bus, de bus, regelt en vindt uit, en serveert hij heerlijke lunchpicknicks. Zelfherstellend vermogen, zelfliefde, betere wereld. ‘Sterker nog: Paradijs op Aarde!’

 

LOGISTIEK

Vanaf Amsterdam, naar Olbia, en weer terug, verrijkt, op koers, op stoom, onder de indruk, ook van jezelf. Uiteraard krijg je begeleiding als je langer wilt blijven, of eerder wilt komen. Uiteraard krijg je als je hebt geboekt hulp bij het plannen van extra dagen op Sardinië.
PRIJS: 1500 euro
-
voor 5 dagen met 4 overnachtingen, zowel in een authentiek en hooggewaardeerd agriturismo als in prachtig pittoresk dorp; beide met superfijne sfeer, zelfs schoonheid, bijzondere details, en met rondom zeer mooie natuur en inspirerende plekken. waar het fijn werken is. Uitstekend eten! Inclusief is ook gezamenlijk vervoer op het eiland, verrassende maaltijden, tussen gastronomisch en Blue Zone-wijs in. Lokale wijn, lokaal bronwater, hun eigen likeurtjes. Zeer gezellige lunchpicknicks ook, op bijzondere plekken waar we toch al gingen werken. Live tolkservice Italiaans om écht in contact te komen lokaal. Alle excursies naar inspirerende en veelal best verscholen Sardische plekken en personen. Persoonlijke inspiratie om de 9 gezond-100-Blue Zone-regels ook zelf toe te passen, dagelijks Challenge-sessies en aansluiting erop tijdens de excursies, een week lang begeleid door 2 ervaren inspirators en… geïnspireerd door reisgenoten met niveau.
-
Sommige deelnemers regelen crowdfunding, sommige mensen krijgen transitievergoeding, en zo zijn er nog meer geldbronnen waardoor het niet eens van je gezinsvakantiebudget hoeft.
-
Je deelt een kamer met een iemand anders, toevallig is dat altijd een leuke match. Eenpersoonskamer mogelijk tegen vergoeding.

-

Mail voor overleg: info@keepalivetours.com.
INCLUSIEF ALLES

-
Je geeft verder niets uit, op deze compleet verzorgde week, met verspreid over de dag meerdere workshops en/of inspiratiesessies, inspirerende excursies, alle entrees, 4 overnachtingen, alle maaltijden en drank aan de maaltijden, lunchpicknicks of eettentjes, al het gezamenlijk eilandvervoer. Tussendoortjes of eigen aankopen zijn uiteraard wel voor eigen rekening. Reken maar dat dit ook best een gastronomische reis is.
-
Heb je vragen: 06-11 33 45 11.
-
Sommige deelnemers regelen crowdfunding, sommige mensen krijgen transitievergoeding, en zo zijn er nog meer geldbronnen waardoor het niet eens van je gezinsvakantiebudget hoeft. Mail voor overleg hierover: info@keepalivetours.com.
STO-GARANT
-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.
BOEKEN
-
Zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, dan volgt eventueel een aanmeldformulier. Hierboven zag je al hoe goed je beschermd bent, via de STO Garantie. STO Garant stuurt je na je aanmeldformulier een bevestiging, met verzoek tot aanbetaling.
STO-VERKLARING
Nederlands:
-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.
Engels:
-
This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en. |Duits: Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.