Laden Evenementen

SERENE LICHTHEID: ANTIEK SARDINIË INSPIREERT

DAGOVERZICHT

 • DAG 1: Aankomst en verplaatsing naar lief maar niet te onderschatten tópdorpje, en daar dan prachtige huisjes, met rondom een heerlijke avondsfeer. Eerst zwaluwen die zwieren, daarna een uil die ‘oet. In een oude vulkaan. In prachtig, sereen licht, diepe rust, meteen al.
 • DAG 2: Dat was serene lichtheid in stilstand, en liggend. Nu in beweging, richting waterval: hoe maak je lopen lichter, eerst dalend en daarna zelfs best steil omhoog? Lunchpicknick op ene van de vele plekken deze week die energie geven, influisteren. ‘s Avonds extra lekker eten in restaurant. We wandelen de hele week door rijke & bloemenrijke natuur. Hoe krijg je daar bewuster energie van, meer dan onbewust per ongeluk: hoe stuur je dat aan? Rustinspiratie verspreid over de wandeling, de dag, de dagen. Reflectie, begrip, herkenning.
 • DAG 3: In prachtige natuur bezoeken we bijzondere ‘oplaadplekken’ uit de prehistorie. Het is nu rondom de zomerzonnewende, je staat in bijzonder licht in een in de hele wereld unieke omgeving. Houden we geheim. Beter zo houden.
 • DAG 4: Mooi licht in de natuur, dit keer, meer en meer.’ Licht door bomen, bijzondere bomen, voelbare energie, opmerkelijke vormen. Zonsondergang die met onze blik meebeweegt. Misschien komt het wat magisch over, maar het is er wel. Wellicht al langer dan we denken. Een herontdekking?
 • DAG 5: Energieplekken, rustplekken, inspiratieplekken, bezinningsmomenten, we vinden ze, ontdekken ze, ervaren ze. We gaan het namelijk en passant steeds meer zelf laten ontstaan. Alsof het altijd al de bedoeling is geweest. Alsof de natuur, het leven, het beloont, aanmoedigt, graag vergemakkelijkt, in een wederzijdse uitwisseling.
 • DAG 6: Een plek waar 5 belangrijke leylijnen op aarde elkaar kruisen: op maar 25 km van huis. Voor altijd verbonden met lichtheid, een bijzondere inspiratieplek, die inderdaad bij kan blijven, zoals wij het daar bezien.
 • DAG 7: Gniffelend glunderend én met een veel lichter gevoel stap je weer in het vliegtuig terug. Of je blijft hier nog even, want je hebt vast iets ontdekt, een licht gevoel, nieuw licht op de situatie. Praktische hulp geboden!
BOEK OF STEL JE VRAAG?

HANDIG VOOR IN ZWARE OMSTANDIGHEDEN: LEARN TO KEEP IT LIGHT

Beetje veel donkere energie, de laatste tijd! Hoe kom je daar een volgende keer – herfst, winter? – makkelijker doorheen? Kom op Sardinië – in prachtig licht, in een lichte sfeer, ja! – oefenen met lichter bewegen, lichter kijken, lichter opvatten, denken, lichter energie herkennen en opnemen, free energy, vrijheidsenergie, vrij van je omgeving, wel met gebruik van de omgeving. Iets wat je thuis ook beter gaat kunnen doen, voortaan.

En wat voor omgeving! We maken ook de zomerzonnewende mee, zowel bij zonsopkomst als rond het middaguur. Bij zonsopkomst ontzagwekkend, bijzonder tot leven wekkend licht. Rond het middaguur in imposant opladend licht. Ook ga je een majestueuze zonsondergang zien vanaf een plek die uniek op de wereld is: 5 leylijnen kruisen elkaar daar. De aanloop naar ‘niet alleen licht ontvangen’, maar licht en energie géven! Eigenlijk de bedoeling! Lichter communiceren, lichter geven, verspreiden, delen is vermenigvuldigen. Mooie diepe inzichten doe je op, boodschappen krijg je binnen, veel moed en vertrouwen neem je mee naar huis.

Het lijkt simpel, maar best diepzinnige en zinnige dingen worden bewust licht gebracht. Wandelend in stilte én gezellig, door antiek bloemrijk landschap en langs diengen die opvallen en opeens binnenvallen. Het is allemaal niet eens toevallig. Maar je moet er wel wat voor doen: komen, voor openstaan, het aangaan. Beloning: een vierde oog. Eye-opening. En wil je er toch niet aan dan heb je toch iets heel bijzonders meegemaakt. Je mag altijd met korting terugkomen om het helemaal in je eentje of met je eigen partner opnieuw te proberen, beleven, herinneren. Oh, ja, en passant doe je ook veel inspiratie op rondom de gezond en gelukkig gebleven superoudjes hier op het eiland: Blue Zone. Toch goed om te weten, want we worden allemaal oud, maar de vraag is: hóe?

EN WAAROM?

Alleen al het oer- en oeroude land van vulkanische oorsprong, ouder dan de rest van Europa, zowat! De vulkanen zijn allang uitgedoofd, maar het maakt Sardinië zeer rijk aan mineralen, zeer krachtig. Dan het bijzondere licht, de zon, de maan, de rust en ruimte en enorme verscheidenheid, de geuren, de rijkdom, de metaforen, de symboliek, de verhalen ook onderling, het gelukkige toeval dat ons voor de voeten komt. Het voelt al heel snel alsof er een zegen op rust, op zo’n week.

Natuurlijk zijn we niet dom. Wel zijn we ervaren ook met het omgaan van beperkingen. Reisadviezen. Testen. Hordes. Die hebben we zelf al meerdere malen genomen, je profiteert van onze ervaring, directe praktijkervaring, veel genuanceerder dan krantenkoppen en proefballonnetjes in het nieuws. De laatste en exacte lokale stand van zaken kennen wij. We kennen de directe omgeving van ons TOP-dorp zeer goed, vol mooie fijne lieve bijzondere krachtige plekken. We blijven in een groene postzegel, een oase van rust, maar wel met fijne voorzieningen: winkels, restaurants, alles. Ook met corona-regels ter plekke weten we precies wat wel en wat niet te doen. Het is simpel, als je het even weet. Ook dat maken we licht. Zelf ervaren. Je bent veilig. Je moed om te komen wordt beloond. En per 15 juni zijn geen test meer vereist Sardinië in noch Sardinië uit.

Het kan niet anders, want Sardinië is een wereld-mysterie, met zijn dui-zen-den torens uit de prehistorie: ‘het zijn forten’, zeggen de officials, ‘het zijn tempels’, zeggen steeds meer mensen. De paadjes naar deze plekken, de panorama’s eromheen, alles ademt energie van heel lang geleden. Maar het mooie is nog het licht rondom en…. binnenin!

Want er zijn dus torens die zo duidelijk op de zomerzonnewende zijn afgestemd! Het is nog bijna zover ook, en u kun je er in alle rust staan en toch de sfeer oppikken, in een in de hele wereld unieke omgeving.

We komen veel in de natuur. Zelfs onderweg, met onze gerieflijke minivan, komen we her en der dit soort tafereeltjes tegen. Even uitstappen, van de belletjes genieten, een knikje naar de herder. ‘goed samengewerkt’. Mooie natuur, mooie natuurlijke taferelen en mooie balans mens-natuur komen in vele vormen ‘op ons pad’.

 

De kamers zijn ruim en verzorgd en zeer sfeervol en voorzien van eigen airco. De bedden kunnen uit elkaar. Het overheerlijke water uit de kraan komt van het heilzamebronnendorp verderop. Het is heel licht, letterlijk: de Italiaanse typering ervan heeft niet voor niets het woord ‘luce’ (licht) in zich. Het is hier in meerdere opzichten gezond bijtanken, deze dagen.

In deze docu van een half uur zie je niet enkel beelden van Santu Lussurgiu en een paar mooie plekken. Je proeft ook de sfeer onderweg: https://youtu.be/pzSCbgWGM48 Zie je het prachtige licht op de achtergrond steeds?

Natuurlijk bezoeken we ook een topwatertempel als deze hier, met allerlei verwijzingen naar zon en maan, zaken die eindeloos cyclisch doorgaan. Het goede mooie voedende komt steeds weer terug. Ook om dat weer diep te beseffen, voelen, ga je mee. Een lichtspel dat hier plaatsvindt!

Je ziet in ons monumentale dorpje de huisjes en steegjes gedrapeerd langs de oude vulkaankrater. In diepe slaap, iets wat je ‘s nachts ook wel voelt. Erboven waakt een groot Christusbeeld. Zorgzaam. Maar wat is het dat zoiets nou het leven lichter kan maken? Nee, je krijgt geen folder van Jezus. Het is een symbool.

Op plekken die in de diepe prehistorie al ceremonieel zijn geweest, duizenden jaren voor Christus, is het extra mooi mediteren, mijmeren, uitwisselen en… (schoon!) picknicken.

Een foto gewoon als voorbeeldje van de rijkdom en fijnzinnigheid wat betreft het voedsel dat we gaan proeven. Alles is lokaal gemaakt, met trots opgediend. Dat proef je. Het dorp heeft trouwens drie restaurants, we proberen er zeker een, en de pizzeria verscholen in de steegjes is eigenlijk nog de echte parel! Trouwens een van de oudste distilleerderijen van het eiland is op 2 minuten lopen. We eten ook thuis – ook met kokkin – en in een agriturismo in de bergen, zeer mooi en lekker! Genieten!

Je komt ook thuis met goede moed om wat vaker hierop te letten: de elementen waarop de supergezonde oudjes op Sardinië zo hoog scoren. Kunnen wij best ook, als je het simpel houdt. Je gaat deze week veel oppikken que rijke eenvoud & eenvoudige rijkdom. Gericht op ‘het leven lichter voor je lichaam maken’.

Ik kom er al jaren graag, een geweldige plek: waar 5 van de grootste leylijnen op aarde elkaar kruisen, op maar 25 km van huis. Een plek! Verbinding van lichtplekken. En een zonsondergang!

Een review van een vorige reis, van iemand die nu voor de tweede twee keer meeging. Nou ja, niet gek, toch? Kom ook! Je blijkt heel veel waarde voor je geld te krijgen, meestal blijkt dat pas op reis, het is ook lastig in woorden te vatten…

LOGISTIEK

BEGIN & EIND: programma begint op maandag 21 juni en eindigt op zaterdag 26 juni 2021. Overleg: 06-11 33 45 11.
PRIJS: 1400 euro exclusief vlucht voor 7 dagen met 6 overnachtingen in het monumentale Sardische dorpje Santu Lussurgiu. Deze prijs is inclusief slapen en eten en al het gezamenlijke vervoer op het eiland, persoonlijke begeleiding in contact met Sarden, alle excursies naar bijzondere Sardische plekken en personen, dagelijks workshops/inspiratiesessies, alle gezamenlijke vervoer en entrees op het eiland, gezamenlijk ontbijt, hoog gewaardeerde picknicklunches in de natuur en altijd heerlijk diner. Ik coach met heen en terugreis naar Charleroi.
EXCLUSIEF: eigen drank afwijkend van wat gezamenlijk wordt aangeboden (huiswijn wit/rood, water) koffiestops tussendoor (we trakteren elkaar om de beurt, kost je zeer weinig, trakteren).
KAMERS: De prijs is op basis van gedeelde 2-persoonskamer, met goede aparte bedden en uiteraard eigen sanitair. Eenpersoonskamer: toeslag van 30 euro per nacht (eenpersoonskamers zijn schaar, je hebt een tweepersoonskamer voor jezelf).
INFO: Wil je meer weten over Sardinië en Santu Lussurgiu? Ik post veel op Facebook-pagina’s als Slow Travel op Sardinië en op Instagram: Keep Alive Tours. Meer foto’s van het huis en de omgeving zie je ook in dit YouTube-filmpje. Leuk slenteren ook ‘s avonds in het dorpje, hoor!
SFEER: niets moet, het is ontdekken, proberen, ervaren, geen stram programma, er zit ruimte in. Wij zijn leuk gezelschap, gezellig, levenservaren en respectvol.
KORTING Ga je mee, dan kun je tot een jaar na deze reis met korting gebruikmaken – indien beschikbaar – in mijn huis in Santu Lussurgiu, met wel zeven verschillende soorten stranden, daarvandaan.
RISICO BIJ ANNULERING Wat betreft je vluchtkosten bij eigen annulering: dien je vluchtkosten in bij je annuleringsverzekering (dus niet je reisverzekering). Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden. Annuleren wij de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug van ons. Je vluchtkosten zijn nog steeds voor je annuleringsverzekering. Heb je vragen: 06-11 33 45 11.
CORONA De reis gaat vanuit Keep Alive Tours qua Corona enkel niet door als Sardinië volgens Italië zélf Zone Rood is. In alle andere gevallen kun je hier gewoon komen. Nogmaals: bepalend is welke kleur Italië afgeeft, dus niet wat de Nederlandse overheid de ANWB of kranten stellen, immers veelal voor heel Italië. En we gaan naar een eiland, Sardinië, rechtstreeks, en daar kent Keep Alive Tours de situatie genuanceerd, praktisch, feitelijk, uit diverse ervaring. We houden mondkapjes bij ons, paraat, en op als het even moet, sociaal, het is altijd maar voor even. We rijden zo nodig met twee auto’s. We komen maximaal in zeer licht of geheel NIET bevolkt gebied. Wie afgelopen oktober meeging, toch ook in ‘Corona-tijd’ kijkt er zeer tevreden op terug. Heb je vragen: 06-11 33 45 11.
TESTS Om NL weer in te mogen vliegen, is geen test meer vereist. Om Sardinië in te komen is per 15 juni ook gene test meer vereist. een antigeen sneltest genoeg: maximaal 348 uur oud. Tegenwoordig kan dat heel goed en snel en goedkoop via een speekseltest. Ik coach je hierbij!
BOEKEN Zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, dan volgt een aanmeldformulier. Wees gerust: juist ook in deze Corona-tijden zorgen we goed voor elkaar en ben je goed beschermd: STO Garant.
STO-GARANT Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl. Je betaling wordt na ontvangst direct gestort op een derdenrekening van STO omdat Keep Alive Tours is aangesloten bij de VVKR.
STO-VERKLARING |Nederlands: Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl. |Engels: This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en. |Duits: Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.