Laden Evenementen

OP AANVRAAG IN 2022: WÉG UIT NL? ALLE ERVARINGSTIPS VAN NEDERLANDSE ‘IK VERTREK’-DESKUNDIGEN

dagoverzicht

 • VRIJDAG 1: Je landt op Cagliari vanuit Charleroi. Speels is dit meteen al een voorselectie: is dit al teveel moeite – ‘niet echt over een nacht ijs’- dan is wegwezen NL dat ook :). Het is al avond, we eten bij een familie die van alles meemaakt op het gebied van huizen en lokale autoriteiten, en hoe het veelal wordt opgelost. Couleur locale! We slapen mooi in de hoofdstad Cagliari. In de ochtend een kennismaking met een makelaar in de stad.
 • ZATERDAG 2: Na de eerste Italiaanse makelaarsontmoeting transfer naar het centraal gelegen Montiferru-gebied. Onderweg lichten twee Nederlandse Sardinië-verhuizers je extra bij, ook over het gesprek met de makelaar, dat we ´nogal bleu´ ingingen, net als in het echt. Deze dagen prachtige intense dagen gaan we veel kennis en feeling opdoen doen, met kennis van zaken, veel directe praktijkervaring en… zorgzaamheid en betrokkenheid. Je wordt begeleid door 1) een makelaar én wijnimporteur, en 2) een tour operator en retreat specialist. We slapen nacht 2, 3 en 4 in het monumentaal historische dorp Santu Lussurgiu, pittoresk in een gedoofde vulkaan. Dat is uit. En ook jij bent er een paar dagen echt helemaal uit. Dus sowieso leuk, maarrrr… hoe is het om in een histórische setting iets te kopen als buitenlander? Stel dat jij zo’n move naar Italië zou overwegen? Speciale omstandigheden, ervaringen, oplossingen! Meteen al nuttige anekdotes. En ah, gastronomisch diner in een grandioos historisch pand. Je overnacht in een 14e-eeuws historisch pand in de  Middeleeuwse steegjes, in Santu Lussurgiu: het huis heet Sardinia Retreat Base en is Sams basis voor zijn groepsretreats in een bijzonder concept. Zelfs locals noemen het een huiselijk pareltje. Bezoek aan de antieke distilleerderij en aan een unieke likeurmaker, die van beroep is geswitcht: info over nieuw bedrijf en vergunningen. Hij is ook heel goed in subsidies!
 • ZONDAG 3: Je bouwt inside kennis op en uit: bezoek aan huis dat te koop staat, met Italiaanse makelaar. Vraag maar raak, wij tolken. Bezoek ook aan een stuk grond dat te koop staat, van particulier, zonder makelaar. Vraag maar raak, wij tolken. We eten in een restaurant ter plaatse dat met gemak een Michelin-ster zou kunnen halen, als het wilde.
 • ZONDAG 3: Bezoek aan een ooit bloeiend dorp, een nog steeds beroemd bronnendorp, Wat is er misgegaan waar wij van kunnen leren. Het is er wel heel mooi, maar is dat genoeg? We bezoeken en leren, en proeven en genieten. Eten in een ander prachtig restaurant. Dat ook nogal een risico nam. En nu?
 • MAANDAG 3: In zeer mooie natuur bezoeken we een project van iemand die zijn geheime landgoed langzaam opbouwt en uitbouwt. Wat zijn zijn uitdagingen en oplossingen en plannen? Hoe regelt hij het, nota bene als ingezetene, en dan nog? Bezoek ook aan een prehistorisch bouwwerk in extra bijzondere toestand. We eten thuis met een topkokkin, een plaatselijke spraakwaterval die alle ins en outs vertelt van huizen bezitten in dit gebied. Geen makelaar, maar ervaringsdeskundige.
 • DINSDAG 4:
  Transfer door prachtige natuur naar de bijzondere Bed&Wine Anima Sarda van Jurgen en Marieke in Tresnuraghes. Hun verhaal was op tv, bij Ik Vertrek. Ook zij zijn inmiddels gepokt en gemazeld wat betreft ‘gaan wonen’ in Italië, ze waren er de eerste twee dagen al bij, nu zie je hun project met eigen ogen en zie je voor jezelf nog helderder waar je op moet letten bij je eigen overgang, eventueel. Jurgen is makelaar en neemt je mee naar een bijzonder huis, te koop, ter illustratie, met ins en outs die je normaal niet van een makelaar krijgt.
 • WOENSDAG 5: Weer huizenbezoek en allengs meer persoonlijk  meedenken rondom een eventuele stap hierheen. sowieso NL uit. Al is het maar in gedachte, in deze turbulente tijden! Eten deze dagen bij de allerbeste kokkin van Tresnuraghes: Marieke! Je zult ook zien dat we naast prachtige natuur – zeker ook in november – ook mooie Sardische mensen ontmoeten, die openheid van zaken geven, ze weten dat wij bij transparantie gebaat zijn. Alles deze dagen is gericht op een beter beeld te krijgen van de uitdagingen van het Ik Vertrek-bestaan dan het creatief gemonteerde programma zelf presenteert.
 • DONDERDAG 6: Bezoeken aan locaties in deze streek, in prachtige natuur, veelbelovend, maar haken en ogen die zij wel of niet vertellen? Inmiddels weten we veel, dus laat maar komen.  VRIJDAG 7: Een samenvatting van de afgelopen dagen. Gesprekken oefenen. Oplossingen bespreken en voorbereiden voor de toekomst.  Eten in het beste restaurant van Tresnuraghes, met een Nederlands tintje.
 • ZATERDAG 8: Transfer naar de hoofdstad Cagliari. Bezoek aan een paar huizen met de makelaar op dag 1. Eens kijken wat je nu allemaal weet en ziet aankomen. Even shoppen uiteraard. Naar het vliegveld en aankomst in Charleroi. Op naar huis, zeer veel te vertellen, met kennis van zaken. Je weet dat makelaar Jurgen en Sardinië-kenner je zullen bijstaan ook in het vervolg. Je staat er niet alleen voor en gaat veel tijd en moeite en stress voorkomen bij een eventuele vervolgstap!

  Je hebt ook gezien hoe ongelofelijk rijk Sardinië is, bezien door onze Nederlandse ogen ‘van buiten’, dingen die de Sarden zelf al niet meer zien, maar wij mooi wel. We lieten je ook de ins en outs zien, en de verschillen, en de benodigde creativiteit, positiviteit. Dat alles in een sympathieke persoonlijke sfeer, met de nodige humor ook tussen ‘serieuze’ info door.

 • -STEL JE VRAAG-

Want wat komt erbij kijken, wat kom je tegen, ook wat je niet in de boeken vindt? Leg op deze unieke week je oor te luisteren bij drie avontuurlijke Ik Vertrek- en Mijn Vakantie Land-deelnemers. De setting bestaat niet alleen uit hun zeer bijzondere twee accommodaties, Sardinia Retreat Base en Anima Bed&Wine. Je ziet ook de schoonheid van Sardinië, zoals wij die persoonlijk ontdekt hebben, en waar we terecht enthousiast over zijn. Allemaal leerzaam, diepgang, onder de oppervlakte, eerlijk.

Je gaat mee – inclusief dus uitgebreid ‘op visite’ :), gezellig Hollands – met Jurgen Lieftink en Marieke Legters van Masservino, ontdekker en exporteur van Sardische wijnen, deelnemer aan Ik Vertrek afgelopen voorjaar. Zij hebben voor deze unieke week de handen ineen geslagen met Sam Pitzalis van Keep Alive Tours, ‘bijzonder’ Sardinië-expert, en deelnemer aan RTL4’s aanstaande tegenhanger van ‘3opReis’: Mijn Vakantieland Italië, in 2022 is de uitzending. Mis dit leerzame Sardinië-avontuur niet: je krijgt bijzondere inkijkjes die vrijwel geen Nederlandse toerist ooit krijgt.

Je gaat veel bijzonders proeven, ontdekken, lachen ook, rondom het serieus ontdekken van ‘hoe ís dat nou, vertrekken?’ Het komt vanzelf aan bod, rondom 2 nachten in Santu Lussurgiu en 2 in Tresnuraghes, heel comfortabel op bezoek bij ons.

HOOGTEPUNTEN

Sowieso die rust en schoonheid, onderweg. Dat alleen al. Alle tijd en rust om eens goed uit te wisselen. Sowieso heel mooi even wef uit Nederland, met zijn stressvolle ontwikkeingen. Besef dat je een rustige streek van Sardinië bezoekt, we kunnen ongestoord ons gang gaan, er is geen teststress zoals in NL wel. Als je dan toch in deze Covid-tijden eruit wilt, doe het dan zo mooi en goed en nuttig als op deze 5-daagse leerreis.

Anima Sarda Bed&Wine biedt 5 fraaie kamers met een mooie tuin en wijngaard in wording, met een prachtige grote eettafel met uitzicht op zee, over de wijngaard en tuin heen. Heerlijk, gezellig! Jurgen en Marieke deden hun bijzondere verhaal onlangs in het tv-programma Ik Vertrek, Jurgen is naast makelaar ook eigenaar van Masservino en deelt vast ook  allerlei smaakvolle Sardinië-wijndetails met ons delen. Het is gewoon leerzaam en leuk en goed verblijven daar:  onverwoestbaar positieve gastvrije Nederlanders!

Naast Gastvrijheid en zorgzaamheid staan centraal. Wij hebben alles zogezegd voorgeproefd, niet alleen wat betreft huizen en Nederland verlaten.

We ontmoeten Sarden waar we van leren. Vriendelijke mensen, die we persoonlijk kennen. Uiteraard heb je een ervaren en enthousiaste tolk aan je zijde, met Sardische roots. Dat maakt uitwisseling makkelijker en zo  pik je zelf meer op![/SAM_HOOGTEPUNT

 

[SAM_HOOGTEPUNT]

Vanuit Tresnuraghes komen we ook aan de kust, er is veel moois, ook moois dat maar weinig Nederlanders zien, en ook niet veel Sarden. De rijkdom gaat je – denken wij wel –  verrassen. 

Het gaat ook huiselijk gezellig worden, dit is de sfeer in Sardinia Retreat Base. Sarden die hier rondlopen roepen altijd uit dat het ‘ontzettend mooi is, helemaal zoals het hoort’. Een authentieke parel dus. En het dorp Santu Lussurgiu zelf heel sfeervol, niet te druk en niet te rustig, en heeft een geweldige traditie op het gebied van eten en drinken. Ook is het er heerlijk dwalen ‘s avonds, best romantisch. Wij zorgen dat je deze week ook heel veel bijzondere schoonheid ziet! Je hebt in een week best bijzondere kennis opgedaan over Sardinië, niet alleen over wat er allemaal speelt bij zo’n Ik Vertrek-project als wij, op onze unieke manier, met veel overeenkomsten maar ook verschillen. Je leert veel!

LOGISTIEK

-
|VERTREK op aanvraag in 2022.|PRIJS: voor 5 zeer complete, rijke dagen met 2 overnachtingen in Santu Lussurgiu en 2 in Tresnuraghes,  gezamenlijk vervoer op het eiland, alle maaltijden, zowel in restaurants als thuis (met plaatselijke kokkin). Begeleiding door Sardinië-touroperator en Mijn Vakantie Land 2022-deelnemer Sam Pitzalis, die live voor u tolkt, en door Anima Bed&Wijn- en Masservino-eigenaar en Ik Vertrek-deelnemers 2021 Jurgen  Lieftink en Marieke Letgers. Inclusief bezoeken van huizen en grond te koop, met officiële makelaar c.q. privé-eigenaar, steeds om vragen te stellen naar ins en outs van aankoop huizen en grond. DIT IS GEEN VERKOOPREIS! Inclusief retourticket Amsterdam-Olbia kost deze reis 2000 euro all-in. Kom je als stel: 3750 euro. De prijs is op basis van een 2-persoonskamer met eigen sanitair. We gaan met maximaal 6 personen, dus met veel ruimte en aandacht voor persoonlijke vragen. Dagen eerder komen of langer blijven? Begeleiding geboden, tegen meerprijs als het huis- of grondgerelateerd is. Aankoop later via Jurgen? Reis later via Sam? Je krijgt een flinke korting, je reissom voor deze dagen kun je uiteindelijk  simpel verlagen, bij actie, en anders heb je sowieso geweldige bijzondere dagen meegemaakt, die in korte tijd veel energie en vertrouwen geven.

-

|BOEKEN: Vul eerst het formulier onderaan in, je krijgt snel bericht. Of via info@keepalivetours.com |RISICO BIJ ANNULERING: Wat betreft je vluchtkosten bij eigen annulering: dien je vluchtkosten in bij je annuleringsverzekering (dus niet je reisverzekering). Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden. Annuleren wij de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug van ons. Je vluchtkosten zijn nog steeds voor je annuleringsverzekering. Heb je vragen: 06-11 33 45 11. |CORONA: De reis gaat vanuit Keep Alive Tours qua Corona enkel niet door als Sardinië volgens Italië zélf Zone Rood is. Nogmaals: bepalend is welke kleur Italië afgeeft, dus niet wat de Nederlandse overheid de ANWB of kranten stellen, immers veelal voor heel Italië. En we gaan naar een eiland, Sardinië, rechtstreeks, en daar kent Keep Alive Tours de situatie genuanceerd, praktisch, feitelijk, uit diverse ervaring. We houden mondkapjes bij ons, en in winkels op, als het moet. We rijden zo nodig met twee auto’s. We komen maximaal in zeer licht of geheel NIET bevolkt gebied. We hebben al eerder in Corona-tijd mensen rondgeleid en dat ging helemaal prima, ook wat gezondheid betreft: men kwam sprankelend gezond thuis. Verbaasd en tevreden. We hebben ook zo onze eigen wegen om dingen mogelijk te maken. je gaat niet met een algemene grote tour operator mee, maar met twee tactvol slimme ervaringsdeskundigen ter plekke. We kennen alle risico’s én alle mogelijkheden. Heb je vragen: 06-11 33 45 11. |STO-GARANT: Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.|INFO:

-
Vragen over logistiek-Sardinië: accommodatie Sardinia Retreat Base en agriturismo, reis, transfers, eten? Bel eerst 06-11 33 45 11. Of mail via info@keepalivetours.com. (Steeds Sam.) Vragen over het wijnaspect en over Anima Bed&Wine: bel 06-83 444 338. (Jurgen.)
STO-GARANT
English:
-
This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en.
Deutsch:
-
Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.
Nederlands:
-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl. Je betaling wordt na ontvangst direct gestort op een derdenrekening van STO omdat Keep Alive Tours is aangesloten bij de VVKR.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •