Laden Evenementen

MET IK-VERTREK-EXPERTS MEE LANGS WIJNEN, ETEN EN CULTUUR OP SARDINIË

dagoverzicht

 • DAG 1: Je landt op Olbia, waarna we afreizen naar een verscholen agriturismo aan onvergetelijk meer. Voordat we tevreden om zo’n aankomst in bed vallen, genieten we eerst nog van het heerlijke agriturismo-eten, gemaakt door een omaatje van formaat! De wijn is uiteraard uit deze befaamde Vermentino-streek Gallura zelf. We zitten er middenin. Allemaal mooie rotsen in de buurt ook, en nee, dat komt niet van de wijn.
 • DAG 2: Magische zonsopkomst boven het meer, echt de moeite waard om voor op te staan! Na het ontbijt transfer naar het monumentale dorp Santu Lussurgiu, gelegen in ooit een vulkaan, in een streek beroemd om – om te beginnen – de Rode Os: die proeven we ook tijdens een gastronomisch diner in monumentale setting. Vegetarisch alternatief altijd mogelijk! Wandelend door de landerijen hebben we zeer antieke wijnvelden gevonden, velden die zo enkel de eigenaar weet te vinden, maar ook wij! We overnachten in twee monumentale huizen op 15 sec van elkaar in Middeleeuwse steegjes, in Santu Lussurgiu: Sardinia Retreat Base.
 • DAG 3: Bezoek aan de antieke distilleerderij en aan een unieke likeurmaker. We eten in een restaurant ter plaatse die met gemak een Michelin-ster zou kunnen halen. We slapen weer in het superserene Santu Lussurgiu.
 • DAG 4: Bezoek aan groot wijnhuis in visserdorp Cabras. Met een voorname rol rondom spectaculaire archeologische vondsten. Eten doen we in weer een hoogstaand restaurant Santu Lussurgiu, en slapen weer in Sardinia Retreat Base.
 • DAG 5: We verplaatsen ons door schitterend beboste heuvels naar Tresnuraghes, waarbij we onderweg een fameus waterbronnendorp bezoeken. We strijken eindelijk neer bij Anima Sarda Bed&Wine. We genieten ook van de wijnvelden in aanleg, de opbouw, de uitdagingen ok van het Ik Vertrek-bestaan. Bezoek aan hartelijke locals, net als in Santu Lussurgiu e.o.: juist ook dit soort mensen op Sardinië zijn de reis waard. Proeverij met hapjes ‘s avonds met uitzicht op de ondergaande zon boven zee, vanuit de wijngaard.
 • DAG 6: bezoek aan wereldklasse Malvasia-wijnmaker in de buurt. Nacht twee in Tresnuraghes. Door alles heen maak je Sardinië ook mee gezien door de bril van Anima Sarda Bed& Wijn en Sardinia Retreat Base als initiatief van Nederlanders die hun hart hebben gevolgd en elk op hun unieke wijze aan een Sardinië-avontuur zijn begonnen. Je leert op deze reis ook veel over hun ervaringen. Met een fijn glas wijn, natuurlijk.
 • DAG 7: Je hebt al op dag twee gezien hoe ongelofelijk rijk Sardinië is, bezien door onze Nederlandse ogen, de Sarden zelf hebben er al geen oog meer voor, maar wij wel. We laten graag de ins en outs zien, en de verschillen, en de benodigde creativiteit, positiviteit. Dat alles in een sympathieke persoonlijke sfeer, met de nodige humor tussen ‘serieuze’ info door.
 • DAG 8: Terug naar vliegveld, maar onderweg nog langs aan wereldtop ‘Romeinse’ wijn, een unicum in alle wijnbijbels. Of doen we de Vinitaly-winnaar van nog maar kort geleden? Vlucht terug naar Amsterdam.
BOEK OF STEL JE VRAAG?

GENIETEND VAN SARDINIË BIJZONDERE WIJNEN EN LOKALE GERECHTEN EN CULTUUR ONTDEKKEN MET TWEE IK-VERTREK-ERVARINGSDESKUNDIGEN

Hoe toepasselijk kan het zijn: IK VERTREK als thema. We mogen weer reizen! Doe het meteen naar twee Nederlanders die hun hart achterna zijn gegaan en op Sardinië het avontuur zijn begonnen. Ze nemen je graag mee op een bijzondere Sardinië-ontdekkingsreis. Je gaat mee met Bijzonder-Sardinië-kenner en Hollandse Sardijn Sam Pitzalis, van Keep Alive Tours, die Sardinia Retreat Base hier heeft opgezet. En met Ik Vertrek-deelnemer Jurgen Lieftink, die Anima Sarda Bed&Wijn heeft opgezet met zijn vrouw Marieke en Sardische wijnen exporteert onder de naam Masservino.

Je gaat pure Sardinië-parels zien en beleven. We bezoeken eigengereid gebleven wijnbouwers die zeer positief van zich doen spreken. Mensen die bijblijven. En reken maar dat je ook plékken bezoekt die bijblijven; plekken die ook zomaar wereldberoemd hadden kunnen zijn. En dit is geen overdrijving, Sardinië is niet zomaar een eiland. Je gaat proeven, ontdekken, ervaren, genieten, lachen, ook serieus praktisch uitwisselen, best ver van de gebaande toeristische paden ook. In vriendelijk levenservaren gezelschap.

De eerste dag nog in de buurt van waar we landen, in een hoogstaand agriturismo, al vele malen beproefd en graag nog een beetje geheim gehouden, bij het spectaculaire meer Coghinas, in Noordoost-Sardinië. En dan eerst drie nachten in het zeer pittoreske Santu Lussurgiu (Sardinia Retreat Base, Sam) en daarna drie nachten dichter bij zee, in Tresnuraghes (Anima Sarda Bed&Wine, Jurgen en Marieke). Beide in West-Sardinië. Je gaat begrijpen waardoor Sardische wijnen zo hoog aangeschreven staan. Je gaat begrijpen wat Sardinië maakt tot een unieke wereld op zich, dankzij bijzondere inkijkjes in het land die vrijwel geen Nederlandse toerist ooit krijgt: uniek Sardinië.

HOOGTEPUNTEN

Sowieso die rust en schoonheid, onderweg. Dat alleen al. Dit is aan het meer bij het agriturismo waar we na aankomst wel heel erg fijn landen. Dit zie je enkel voor het ontbijt, hoor. Wil je extra schoonheid zien, dan moet je wel een stapje zetten. En dat stapje is ook gewoon meegaan op deze reis, i.p.v. thuis in Nederland blijven. Als je dan toch na Covid eruit wilt, doe het dan zo mooi en goed en nuttig.

De meeste mensen die meegaan op ons soort reis door Sardinië staan ervan te kijken: ‘Hoe is het mogelijk dat dit niet wereldberoemd is?’ En dan bedoelen we niet de stranden, waar iedereen naartoe gaat, wie weet ook de buurvrouw in Nederland. Nee, dan het binnenland, de binnenkant van Sardinië. Zeer wereldbereisde mensen zeggen erover: ‘Misschien lag het gewoon te dichtbij, dit allemaal: je vliegt er zo makkelijk overheen, maar nu ik dit gezien heb…’ Dus weet dat je ook meegaat op een bijzondere ontdekkingsreis. Compleet met lekker wijntje natuurlijk, en hapjes.

Anima Sarda Bed&Wine biedt 5 fraaie kamers met een mooie tuin en wijngaard in wording, met een prachtige grote eettafel met uitzicht op zee, over de wijngaard en tuin heen. Heerlijk, gezellig! Jurgen en Marieke deden hun bijzondere verhaal onlangs in het tv-programma Ik Vertrek, Jurgen is eigenaar van Masservino en staat te popelen om allerlei Sardinië-wijndetails met ons te delen: ‘Sardinië is top, alleen weet men dat nog niet in Nederland. Maar wacht maar af!’ We slapen graag bij deze onverwoestbaar positieve gastvrije Nederlanders!

Gastvrijheid en zorgzaamheid staan centraal. Wie eten voor ons klaarmaakt is trots op het eten, wil graag dat wij het lekker vinden, doet zijn best, komt op zijn/haar manier met iets bijzonders. Het zijn veelal producten van het land, rijk, met levenskracht en gezond verhaal.

We ontmoeten Sarden die op hun manier topkwaliteit leveren. Vriendelijke mensen, die we persoonlijk kennen. Uiteraard heb je een ervaren en enthousiaste tolk aan je zijde, zelfs met Sardische roots. Dat maakt uitwisseling makkelijk. Zo pik je zelf ook meer op, en wederzijds: de Sarden zijn zelf ook zeer belangstellend! Het zijn warme mensen, wij hebben ze al ontmoet, we zijn welkom.

We kunnen proosten samen met de uroloog die topwijnmaker werd, op basis van een plaatselijke druivensoort die de Romeinen al topklasse vonden. Een van de Sardische unicums die je in Nederland niet in de winkel ziet, weer een wijn met een mooi verhaal. En ‘unicum’ is ook echt unicum: een ras met % andere-druiven-DNA. Je komt ook te weten van andere unicums. Bene tutti, tutti bene 🙂

Op weg naar het vliegveld kunnen we een van de Sardische winnaars van het zeer prestigieuze Vinitaly ‘beproeven’. We hebben een goede slimme manier om gezamenlijk eventuele aankopen mee naar Nederland te nemen dan.

Een voorbeeld van de unieke plekken, waar nauwelijks toeristen komen: hier vinden we een van de oudste labyrinten ter wereld, verstopt onder de grond, geen bord erheen te vinden, maar wij weten wél precies waar. De wandeling langs de rivier naar een uitstekende plek om de wijn in schoonheid tot ons te nemen… Schapenbelletjes in de verte, stromend water om ons heen. Het is genieten! En zo komen we op veel plekken die je echt gaan bijblijven: uniek. Sardinië is uniek, ja.

En dan hebben we de eerste nacht in een landelijk gelegen agriturismo geslapen van top-paardenmenners, nu met eigen landerijen, producten, ideeën, smaak, mooie menselijkheid. We komen als vrienden, zo welkom: dit is meteen heel goed landen. Wat gek genoeg veel mensen niet weten: het moment van de dag waarop je aan het meer móet wezen, op maar 3 minuten lopen, een beetje zoeken als je het niet weet, maar wij kennen het hier goed, ga maar eens mee, voor indrukwekkende natuurpracht. ‘Mag een glaasje wijn ook al voor het ontbijt?’

Helemaal vanuit Tresnuraghes komen we beslist ook aan de kust, er is veel moois, ook dat waar niet veel Nederlanders komen, en ook niet veel Sarden.

Het gaat ook huiselijk gezellig worden, dit is de sfeer in Sardinia Retreat Base, dat ook volgens de locals een heel authentieke parel is. Het dorp Santu Lussurgiu is heel sfeervol en heeft een geweldige traditie op het gebied van eten en drinken. Ook is het er heerlijk dwalen ‘s avonds, bijna romantisch gewoon :). Wij zorgen dat je deze week heel veel bijzondere schoonheid zult zien! En dat zit ‘m niet alleen in de plekken zelf, maar ook in de timing. Wij laten het je graag zien! Welkom!

LOGISTIEK

-
|VERTREK van Amsterdam naar Olbia: 22 mei 2021, retour op 29 mei 2021! |PRIJS: voor 8 dagen met 7 overnachtingen in authentiek verfijnde Sardische agriturismi of B&B met meerwaarde, gezamenlijk vervoer op het eiland, alle maaltijden en lokale wijn en gezellige lunchpicknicks. Begeleiding door Sardinië-verkennen & kenner Sam Pitzalis, die live voor u tolkt, en door Anima Bed&Wijn- en Masservino-eigenaar en Ik Vertrek-deelnemer 2021 Jurgen Lieftink, met zijn Marieke. Inclusief ook alle excursies naar bijzondere Sardische plekken en personen en wijnen kost deze reis 22202 euro all-in. Deze eerste keer is dat inclusief gezamenlijke vlucht Amsterdam-Olbia v.v., op basis van een 2-persoonskamer. We gaan met maximaal 9 personen en komen zo ‘dieper’ Sardinië in, zonder de deur plat te lopen: goed voor de relatie én betaalt zich altijd uit met mooie extra’s die je van tevoren veelal niet voorziet. Dit wordt écht een heel mooi avontuur! |BOEKEN: Bel eerst 0031-6-11 33 45 11. Of via info@keepalivetours.com |RISICO BIJ ANNULERING: Wat betreft je vluchtkosten bij eigen annulering: dien je vluchtkosten in bij je annuleringsverzekering (dus niet je reisverzekering). Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden. Annuleren wij de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug van ons. Je vluchtkosten zijn nog steeds voor je annuleringsverzekering. Heb je vragen: 06-11 33 45 11. |CORONA: De reis gaat vanuit Keep Alive Tours qua Corona enkel niet door als Sardinië volgens Italië zélf Zone Rood is. Nogmaals: bepalend is welke kleur Italië afgeeft, dus niet wat de Nederlandse overheid de ANWB of kranten stellen, immers veelal voor heel Italië. En we gaan naar een eiland, Sardinië, rechtstreeks, en daar kent Keep Alive Tours de situatie genuanceerd, praktisch, feitelijk, uit diverse ervaring. We houden mondkapjes bij ons, en in winkels op, als het moet. We rijden zo nodig met twee auto’s. We komen maximaal in zeer licht of geheel NIET bevolkt gebied. We hebben al eerder in Corona-tijd mensen rondgeleid en dat ging helemaal prima, ook wat gezondheid betreft: men kwam sprankelend gezond thuis. Verbaasd en tevreden. We hebben ook zo onze eigen wegen om dingen mogelijk te maken. je gaat niet met een algemene grote tour operator mee, maar met twee tactvol slimme ervaringsdesundigen ter plekke. We kennen alle risico’s én alle mogelijkheden. Heb je vragen: 06-11 33 45 11. |STO-GARANT: Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.|INFO:
-
Vragen over logistiek-Sardinië: accommodatie Sardinia Retreat Base en agriturismo, reis, transfers, eten? Bel eerst 06-11 33 45 11. Of mail via info@keepalivetours.com. (Steeds Sam.) Vragen over het wijnaspect en over Anima Bed&Wine: bel 06-83 444 338. (Jurgen.)

-

|STO-VERKLARING
Nederlands:

-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.
Engels:
-
This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en. |Duits: Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.