Laden Evenementen

OP AANVRAAG: EXCLUSIEVE INSPIRATIEWEEK BIJ ‘IK VERTREK’-DEELNEMERS 2021 en 2022

dagoverzicht

 • DAG 1: Je landt op Olbia, waarna we afreizen naar een verscholen agriturismo aan onvergetelijk meer. Voordat we tevreden om zo’n aankomst in bed vallen, genieten we eerst nog van het heerlijke agriturismo-eten, gemaakt door een omaatje van formaat! De wijn is uiteraard uit deze befaamde Vermentino-streek Gallura zelf. We zitten er middenin. Allemaal mooie rotsen in de buurt ook, en nee, dat komt niet van de wijn.
 • DAG 2: Magische zonsopkomst boven het meer, echt de moeite waard om voor op te staan! Na het ontbijt transfer naar het monumentale dorp Santu Lussurgiu, gelegen in ooit een vulkaan, in een streek beroemd om – om te beginnen – de Rode Os: die proeven we ook tijdens een gastronomisch diner in monumentale setting. Vegetarisch alternatief altijd mogelijk! Wandelend door de landerijen hebben we zeer antieke wijnvelden gevonden, velden die zo enkel de eigenaar weet te vinden, maar ook wij! We overnachten in twee monumentale huizen op 15 sec van elkaar in Middeleeuwse steegjes, in Santu Lussurgiu: Sardinia Retreat Base.
 • DAG 3: Bezoek aan de antieke distilleerderij en aan een unieke likeurmaker. We eten in een restaurant ter plaatse die met gemak een Michelin-ster zou kunnen halen. We slapen weer in het superserene Santu Lussurgiu.
 • DAG 4: Bezoek aan groot wijnhuis in visserdorp Cabras. Met een voorname rol rondom spectaculaire archeologische vondsten. Eten doen we in weer een hoogstaand restaurant Santu Lussurgiu, en slapen weer in Sardinia Retreat Base.
 • DAG 5: We verplaatsen ons door schitterend beboste heuvels naar Tresnuraghes, waarbij we onderweg een fameus waterbronnendorp bezoeken. We strijken eindelijk neer bij Anima Sarda Bed&Wine. We genieten ook van de wijnvelden in aanleg, de opbouw, de uitdagingen ok van het Ik Vertrek-bestaan. Bezoek aan hartelijke locals, net als in Santu Lussurgiu e.o.: juist ook dit soort mensen op Sardinië zijn de reis waard. Proeverij met hapjes ‘s avonds met uitzicht op de ondergaande zon boven zee, vanuit de wijngaard.
 • DAG 6: bezoek aan wereldklasse Malvasia-wijnmaker in de buurt. Nacht twee in Tresnuraghes. Door alles heen maak je Sardinië ook mee gezien door de bril van Anima Sarda Bed& Wijn en Sardinia Retreat Base als initiatief van Nederlanders die hun hart hebben gevolgd en elk op hun unieke wijze aan een Sardinië-avontuur zijn begonnen. Je leert op deze reis ook veel over hun ervaringen. Met een fijn glas wijn, natuurlijk.
 • DAG 7: Je hebt al op dag twee gezien hoe ongelofelijk rijk Sardinië is, bezien door onze Nederlandse ogen, de Sarden zelf hebben er al geen oog meer voor, maar wij wel. We laten graag de ins en outs zien, en de verschillen, en de benodigde creativiteit, positiviteit. Dat alles in een sympathieke persoonlijke sfeer, met de nodige humor tussen ‘serieuze’ info door.
 • DAG 8: Terug naar vliegveld, maar onderweg nog langs aan wereldtop ‘Romeinse’ wijn, een unicum in alle wijnbijbels. Of doen we de Vinitaly-winnaar van nog maar kort geleden? Vlucht terug naar Amsterdam.
 • -STEL JE VRAAG-

Want wat komt erbij kijken, wat kom je tegen, ook wat je niet in de boeken vindt? Leg op deze unieke week je oor te luisteren bij drie avontuurlijke Ik Vertrek- en Mijn Vakantie Land-deelnemers. De setting bestaat niet alleen uit hun zeer bijzondere twee accommodaties, Sardinia Retreat Base en Anima Bed&Wine. We bezoeken in excursies namelijk ook pure ‘hart & ziel’ van Sardinië, zoals wij dat persoonlijk ontdekt hebben, en waar we terecht enthousiast over zijn. Allemaal leerzaam, diepgang, onder de huid, gene oppervlakkig gedoe, een blik op het échte.

Je gaat mee – inclusief dus uitgebreid ‘op visite’ :), gezellig Hollands – met Jurgen Lieftink en Marieke Legters van Masservino, ontdekker en exporteur van Sardische wijnen, deelnemer aan Ik Vertrek afgelopen voorjaar. Zij hebben voor deze unieke week de handen ineen geslagen met Sam Pitzalis van Keep Alive Tours, ‘bijzonder’ Sardinië-expert, en deelnemer aan RTL4’s aanstaande tegenhanger van ‘3opReis’: Mijn Vakantieland Italië, in januari is de uitzending. Mis deze ‘waarschijnlijk ook vrolijke’ leerzame Sardinië-week niet: het is een unieke inkijk, en je steunt ons project ermee! Wij gaan zorgen dat je hele bijzondere inkijkjes krijgt die vrijwel geen Nederlandse toerist ooit krijgt.

Je beleeft namelijk unieke Sardinië-parels, door ons ontdekt en toegelicht. Bijvoorbeeld bezoeken we eigengereid gebleven wijnbouwers, succesvol en ook bewust klein gebleven. Mensen die bijblijven! En plékken die bijblijven: ze hadden zo ongeveer wereldberoemd moeten zijn, en dit is geen overdrijving, je zult zien dat Sardinië verrassend diep gaat. Je gaat veel bijzonders proeven, ontdekken, en grote kans dat we ook veel gaan lachen, we zijn levenservaren, snel van geest, moedig, zorgzaam én open: al je vragen over ‘hoe ís dat nou, vertrekken?’ komen vanzelf aan bod.

De structuur van de week is als volgt:
– de eerste dag verblijven we nog in de buurt van waar we landen, in een hoogstaand agriturismo, al vele malen beproefd en graag nog een beetje geheim gehouden, bij het spectaculaire meer Coghinas, in Noordoost-Sardinië.
– daarna verblijven we drie nachten in het zeer pittoreske Santu Lussurgiu (Sardinia Retreat Base, Sam)
– en daarna drie nachten dichter bij zee, in Tresnuraghes (Anima Sarda Bed&Wine, Jurgen en Marieke). Beide in het vreemd genoeg nog niet zo ontdekte West-Sardinië.

HOOGTEPUNTEN

Sowieso die rust en schoonheid, onderweg. Dat alleen al. Dit is aan het meer bij het agriturismo waar we na aankomst wel heel erg fijn landen. Dit zie je enkel voor het ontbijt, hoor. Wil je extra schoonheid zien, dan moet je wel een stapje zetten. En dat stapje is ook gewoon meegaan op deze reis, i.p.v. thuis in Nederland blijven. Als je dan toch na Covid eruit wilt, doe het dan zo mooi en goed en nuttig.

De meeste mensen die meegaan op ons soort reis door Sardinië staan ervan te kijken: ‘Hoe is het mogelijk dat dit niet wereldberoemd is?’ En dan bedoelen we niet de stranden, waar iedereen naartoe gaat, wie weet ook de buurvrouw in Nederland. Nee, dan het binnenland, de binnenkant van Sardinië. Zeer wereldbereisde mensen zeggen erover: ‘Misschien lag het gewoon te dichtbij, dit allemaal: je vliegt er zo makkelijk overheen, maar nu ik dit gezien heb…’ Dus weet dat je ook meegaat op een bijzondere ontdekkingsreis. Compleet met lekker wijntje natuurlijk, en hapjes.

Anima Sarda Bed&Wine biedt 5 fraaie kamers met een mooie tuin en wijngaard in wording, met een prachtige grote eettafel met uitzicht op zee, over de wijngaard en tuin heen. Heerlijk, gezellig! Jurgen en Marieke deden hun bijzondere verhaal onlangs in het tv-programma Ik Vertrek, Jurgen is eigenaar van Masservino en staat te popelen om allerlei Sardinië-wijndetails met ons te delen: ‘Sardinië is top, alleen weet men dat nog niet in Nederland. Maar wacht maar af!’ We slapen graag bij deze onverwoestbaar positieve gastvrije Nederlanders!

Gastvrijheid en zorgzaamheid staan centraal. Wie eten voor ons klaarmaakt is trots op het eten, wil graag dat wij het lekker vinden, doet zijn best, komt op zijn/haar manier met iets bijzonders. Het zijn veelal producten van het land, rijk, met levenskracht en gezond verhaal.

We ontmoeten Sarden die op hun manier topkwaliteit leveren. Vriendelijke mensen, die we persoonlijk kennen. Uiteraard heb je een ervaren en enthousiaste tolk aan je zijde, zelfs met Sardische roots. Dat maakt uitwisseling makkelijk. Zo pik je zelf ook meer op, en wederzijds: de Sarden zijn zelf ook zeer belangstellend! Het zijn warme mensen, wij hebben ze al ontmoet, we zijn welkom.

 

Hele oude wijnstokken, metersdiepe wortels, antiek landschap, traditioneel vakmanschap. Respectvol bewerkt land, in samenwerking met de natuur. Prachtige verhalen, prachtige vruchten. Zorgzaamheid en wederkerigheid. Zo moet het eigenlijk overal. En lekker!

.

 

We kunnen proosten samen met de uroloog die topwijnmaker werd, op basis van een plaatselijke druivensoort die de Romeinen al topklasse vonden. Een van de Sardische unicums die je in Nederland niet in de winkel ziet, weer een wijn met een mooi verhaal. En ‘unicum’ is ook echt unicum: een ras met % andere-druiven-DNA. Je komt ook te weten van andere unicums. Bene tutti, tutti bene 🙂

Op weg naar het vliegveld kunnen we een van de Sardische winnaars van het zeer prestigieuze Vinitaly ‘beproeven’. We hebben een goede slimme manier om gezamenlijk eventuele aankopen mee naar Nederland te nemen dan.

Een voorbeeld van de unieke plekken, waar nauwelijks toeristen komen: hier vinden we een van de oudste labyrinten ter wereld, verstopt onder de grond, geen bord erheen te vinden, maar wij weten wél precies waar. De wandeling langs de rivier naar een uitstekende plek om de wijn in schoonheid tot ons te nemen… Schapenbelletjes in de verte, stromend water om ons heen. Het is genieten! En zo komen we op veel plekken die je echt gaan bijblijven: uniek. Sardinië is uniek, ja.

En dan hebben we de eerste nacht in een landelijk gelegen agriturismo geslapen van top-paardenmenners, nu met eigen landerijen, producten, ideeën, smaak, mooie menselijkheid. We komen als vrienden, zo welkom: dit is meteen heel goed landen. Wat gek genoeg veel mensen niet weten: het moment van de dag waarop je aan het meer móet wezen, op maar 3 minuten lopen, een beetje zoeken als je het niet weet, maar wij kennen het hier goed, ga maar eens mee, voor indrukwekkende natuurpracht. ‘Mag een glaasje wijn ook al voor het ontbijt?’

Vanuit Tresnuraghes komen we ook aan de kust, er is veel moois, ook dat waar niet veel Nederlanders komen, en ook niet veel Sarden. De rijkdom gaat je denken wij wel verrassen. 

Het gaat ook huiselijk gezellig worden, dit is de sfeer in Sardinia Retreat Base. Sarden die hier rondlopen roepen altijd uit dat het ‘ontzettend mooi is, helemaal zoals het hoort’. Een authentieke parel dus. En het dorp Santu Lussurgiu zelfs is niet alleen heel sfeervol, niet te druk en niet te rustig, het heeft een geweldige traditie op het gebied van eten en drinken. Ook is het er heerlijk dwalen ‘s avonds, best romantisch. Wij zorgen dat je deze week heel veel bijzondere schoonheid zult zien! En dat zit ‘m niet alleen in de plekken zelf, maar ook in de timing. Wij laten het je graag zien! Je hebt in een week best bijzondere kennis opgedaan over Sardinië, niet alleen over wat er allemaal speelt bij zo’n Ik Vertrek-project als wij, op onze unieke manier, met veel overeenkomsten maar ook verschillen. We leren een hoop!

LOGISTIEK

-
|VERTREK van Amsterdam naar Olbia: 6 tot 13 oktober 2021. |PRIJS: voor 8 dagen met 7 overnachtingen in authentiek verfijnde Sardische agriturismi of B&B met meerwaarde, gezamenlijk vervoer op het eiland, alle maaltijden en lokale wijn en gezellige lunchpicknicks. Begeleiding door Sardinië-kenner en Mijn Vakantie Land 2022-deelnemer Sam Pitzalis, die live voor u tolkt, en door Anima Bed&Wijn- en Masservino-eigenaar en Ik Vertrek-deelnemer 2021 Jurgen Lieftink, met zijn Marieke. Inclusief ook alle excursies naar bijzondere Sardische plekken en personen en wijnen kost deze reis 2000 euro all-in, behalve de gezamenlijke vlucht Amsterdam-Olbia v.v. De prijs is op basis van een 2-persoonskamer met eigen sanitair. We gaan met maximaal 9 personen en komen zo ‘dieper’ Sardinië in, zonder de deur plat te lopen: wederzijds respectvol en vriendelijk belangstellend. Dit wordt ook menselijk gezien een heel mooie week!|BOEKEN: Vul eerst het formulier onderaan in, je krijgt snel bericht. Of via info@keepalivetours.com |RISICO BIJ ANNULERING: Wat betreft je vluchtkosten bij eigen annulering: dien je vluchtkosten in bij je annuleringsverzekering (dus niet je reisverzekering). Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden. Annuleren wij de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug van ons. Je vluchtkosten zijn nog steeds voor je annuleringsverzekering. Heb je vragen: 06-11 33 45 11. |CORONA: De reis gaat vanuit Keep Alive Tours qua Corona enkel niet door als Sardinië volgens Italië zélf Zone Rood is. Nogmaals: bepalend is welke kleur Italië afgeeft, dus niet wat de Nederlandse overheid de ANWB of kranten stellen, immers veelal voor heel Italië. En we gaan naar een eiland, Sardinië, rechtstreeks, en daar kent Keep Alive Tours de situatie genuanceerd, praktisch, feitelijk, uit diverse ervaring. We houden mondkapjes bij ons, en in winkels op, als het moet. We rijden zo nodig met twee auto’s. We komen maximaal in zeer licht of geheel NIET bevolkt gebied. We hebben al eerder in Corona-tijd mensen rondgeleid en dat ging helemaal prima, ook wat gezondheid betreft: men kwam sprankelend gezond thuis. Verbaasd en tevreden. We hebben ook zo onze eigen wegen om dingen mogelijk te maken. je gaat niet met een algemene grote tour operator mee, maar met twee tactvol slimme ervaringsdeskundigen ter plekke. We kennen alle risico’s én alle mogelijkheden. Heb je vragen: 06-11 33 45 11. |STO-GARANT: Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.|INFO:
-
Vragen over logistiek-Sardinië: accommodatie Sardinia Retreat Base en agriturismo, reis, transfers, eten? Bel eerst 06-11 33 45 11. Of mail via info@keepalivetours.com. (Steeds Sam.) Vragen over het wijnaspect en over Anima Bed&Wine: bel 06-83 444 338. (Jurgen.)
STO-GARANT
English:
-
This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en.
Deutsch:
-
Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.
Nederlands:
-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl. Je betaling wordt na ontvangst direct gestort op een derdenrekening van STO omdat Keep Alive Tours is aangesloten bij de VVKR.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •