Laden Evenementen

Manifesteer meer rust, energie en… magie, op Sardinië en terug thuis.


DAGOVERZICHT

 • DAG 1: De hectiek van zo´n buitenlands vliegveld op Sardinië is meteen een mooie metafoor, mooi oefenmateriaal. Hoe kun je juist in die drukte ´anders´ verbinding maken? De hele week is het niet alleen verkennend, maar ook praktisch, handig, nuttig, lekker. Je gaat meer en meer resoneren met het eiland: energie ontstaat en wordt gegund. Magie reist soms zomaar mee.

 • DAG 2: We zoeken elke dag een Deep Sardinia-plek op. Nergens in de wereld staan zoveel prehistorische ceremoniële plekken bij elkaar, en toch nog heel verstopt! Hier moet in de prehistorie wel iets heel groots gemanifesteerd zijne komt op onze speciale selectie Sardinië-plekken, die uitnodigen om de link te leggen met manifesteren, mediteren, voeden, liefdevol, nuttig. Het maakt je tot een kalmer en kalmer middelpunt, met meer en meer openheid voor manifestatie-energie, plots geholpen door wat je wel toeval kunt noemen, maar dat niet enkel is. Het kan best magisch zijn, ja. ‘Magie reist kennelijk mee’, hoor je wel een paar keer tijdens zo’n week.

 • DAG 3: Ook op de derde dag meditaties, visualisaties, inzicht, perspectief, bewust ‘anders’ kijkend ook naar rare beperkingen om ons heen. We oefenen fijne én handige intentie en mindset en golflengte. Je leert ook prehistorische plekken te gebruiken, de vorm ervan, zoals ze oorspronkelijk wellicht bedoeld waren. De vorm van een nuraghe, en de vorm van een reuzengraf, ze zijn allemaal geen toeval. Je kunt ze letterlijk gebruiken, toepassen, en de vorm kun je overal ter wereld weer voor de geest halen.

 • DAG 4: Ook vandaag oefenen we tevens met inzichten die zijn ontstaan na bezoeken aan een 5-leylijnen-kruisingsplek, die we uiteraard ook bezoeken. Wat zou een concrete checklist kunnen zijn die je af kunt gaan. Er is waarschijnlijk iets met het Vierde Oog werkzaam op dit eiland. Je gaat ook mee op een verkenning die je wel een herontdekkingsreis zou kunnen noemen. En uiteraard heb je alle ruimte en vrijheid om je eigen vorm te laten ontstaan.

 • DAG 5: Ook op dag 5 zijn de meditaties en visualisaties aan de ene kant gewoon lekker. Het gaat ook echt om wat je ermee doet: voor jezelf, voor je omgeving, voor de wereld. Je gaat voelen, geloven, van jezelf accepteren dat je warempel op meerdere niveaus kunt denken, doen, manifesteren! Niet enkel heel klein, persoonlijk, maar ook grandioos, nobel!

 • DAG 6: Op dag 6 kijk je ook terug op wat muziek en klank hebben gedaan en doen, op de plekken die we zoal opzochten deze week. Er is trilling, frequentie, resonantie, harmonie, mogelijk. Je krijgt van de week een playlist mee van muziek die opkwam, langskwam, binnenkwam. Je hebt inmiddels al begrepen en gevoeld dat begeleiding zich in vele verschijningsvormen kan aandienen. Maar je herkent de kern veel en veel vaker om je heen voortaan.

 • DAG 7: Op dag 7 kijken we ook terug op een week waarin het eten zo heerlijk is geweest, het lichamelijk voedende, zo krachtig, aangewakkerd ook door onze onderling liefdevolle menselijke energie. We waarderen de grotere soepelheid, het vertrouwen ook, waarmee we fysiek bewegen: gaandeweg worden we fitter en krachtiger en liefdevoller en zacht-krachtig aanweziger. We staan er. Tussen vrolijk en meditatief, tussen observerend en dromend, tussen afwachtend en manifesterend.

 • DAG 8: Oh ja, op dag 8 gaan we weer naar huis. Nou, vooruit :). We hebben misschien de hele week in het pittoreske dorp geslapen, maar misschien ook een nachtje elders, bijvoorbeeld om minder te reizen rond aankomst of vertrek. Rust, ruimte, reinheid, altijd met karakter en met smaak, altijd goed verzorgd, veilig, liefdevol, voedend. 
 • -STEL JE VRAAG-

IN BLOEMENPRACHTIG SARDINIË: RESONEER MEER, EN CREËER INNERLIJKE RUST?

inmiddels onze zevende meditatiereis naar Sardinië! Het concept blijft hetzelfde, maar we zouden Sam en Marleen niet zijn als we er geen nieuwe elementen aan toe zouden voegen, op basis van de continue geweldige ontdekkingen die we doen op ‘ons’ eiland! Zo ga je dit keer ook meer en meer de vorm van de torens en Reuzengraven letterlijk gebruiken, hun vorm is kennelijk niet toevallig, maar een uitnodiging om je ermee te vereenzelvigen. Onze voorouders zijn geweldig fijnzinnig bezig geweest.

We bezoeken sowieso prachtige, afwisselende natuur. We verblijven in ‘één van de groene longen op Sardinië’, vlak bij zee, in een bosrijk gebied langs een laaggebergte: wandelparadijs. Plus: van hieruit zitten we centraal op het eiland en trekken we er iedere dag op uit om de mooiste krachtplekken te bezoeken. Sardinië zit vól met vaak ook zo mooi verscholen krachtplekken; nuraghes, reuzegraven, leylijnkruisingen, watertempels… Er staat zelden een bordje bij, dus we hebben het vaak voor onszelf. De meditaties en visualisaties en doe-sessies in beweging zijn afwisselend en geschikt voor iedereen, of je nu een beginner bent of wanneer je al jaren hiermee bezig bent: dat maakt niet uit.

Marleen: ‘De ochtendmeditatie is afgestemd op de start van de dag; ademhaling en de elementen uit de natuur zijn hier belangrijke elementen. Mijn meditaties starten met een korte geleide meditatie waarna we zelf in stilte verder mediteren. Op de krachtplekken doen we dit ook, en zullen we de ervaring van de krachtplek meenemen in de meditatie. Op sommige plekken is een stiltewandeling fijn, op andere plekken zijn we misschien juist samen aan het voelen; het ontstaat allemaal en het fijnste is wanneer we dit laten gebeuren. Daar is altijd ruimte voor. We vinden het belangrijk dat iedere gast ruimte genoeg ervaart om bij zichzelf te kunnen blijven.

De meeste mensen die meegaan op een meditatiereis zijn sensitieve mensen en pikken snel van alles van de ander op. We willen jullie graag een fijne reis bieden waarin je genoeg tijd en ruimte ervaart om bij jezelf te kunnen blijven. We vragen hier ook dagelijks naar op een vast moment – een korte ‘sharing’ – zodat iedereen optimaal kan genieten!

Het dagprogramma bestaat uit een ochtendmeditatie, ontbijt, op pad in de minivan (9 persoonsbusje) waarmee we naar een aantal mooie plekken rijden. Daar heeft iedereen altijd ruim de gelegenheid zelf rond te lopen, te voelen en te ‘landen’, dit gaat meestal in samenspraak met elkaar (verloopt meestal soepel en als vanzelf).

Lunchen doen we altijd op locatie: de picknicklunch. We verzorgen een heerlijke proeverij met lokale producten. Vegan of vegetarisch, dat kan allemaal. Avond-eten doen we divers: restaurantje, huiskokkin, samen, van alles, steeds verbonden met het land. Dus sorry: geen Kip Tandoori van Knorr :).

We verblijven in een bijzonder pittoresk dorpje waar Keep Alive Tours zijn Sardinia Retreat Base heeft. Zeer verzorgd, authentiek, liefdevol, zorgzaam, menselijk positief. De energie ter plekke en eromheen is hoog, ook het eten straalt, de lijnen vanaf het land zijn kort, het land is oer-vulkanisch, krachtig, en geeft veel!

Soms bezoeken we meerdere kracht plekken, maar ook stoppen we bijvoorbeeld bij een leuk uitkijkpunt, een marktje, een mooi centrum, een prachtig zwembaaitje, een bijzonder winkeltje of bij een ijszaak; ook op jouw initiatief: heel veel is mogelijk en het is nooit saai!

HOOGTEPUNTEN

Je verblijft deze week vooral in een niet toeristisch dorpje pittoresk dorpje, en daar in een van de mooiste huizen – met bijna een 10 op Tripadvisor – of in dat van een buurvrouw, steeds in serene historische steegjes. Heel goede restaurants in de buurt, een keer koken we ook samen, een keer kookt een buurvrouw voor ons, huiselijk, altijd een belevenis.

Je maakt uitstapjes naar speciaal geselecteerde plekken waar je soms een stapje extra voor moet doen, heel mooi wandelend in een antiek landschap. Er zijn nergens borden, je waant je soms best in the middle of nowhere, maar je moed wordt beloond: je gaat duidelijk sómewhere zijn. Je komt op plekken met mysterie, mystiek, duidelijk een verbinding met het hogere en diepere. Prachtige plekken om er zelf te voelen dat je daar een tussenpersoon in kunt zijn, met meer en meer vertrouwen in de rol van verbinder en doorgever. Niet enkel voor jezelf.

Een van die plekken – ook al zo verborgen en sowieso mooi – heeft altijd van die mooie Out of Africa-zonsondergangen. Maar daar gaat het dus niet eens om: je bent namelijk op een van de unieke plekken in de wereld, en wellicht heeft Sardinië van hieruit stralend zo veel krachtige energie: maar liefst 5 leylijnen kruisen elkaar hier. Je komt er altijd vandaan met een gevoel van helder inzicht, je voelt het al aan je houding, je ogen: er is hier nogal iets, maar jij bent dan ook nogal iemand. Wie weet weet je het al, wie weet ben je het aan het ontdekken, als een vlinder die zich ontpopt, een metamorfose.

We creëren sfeer ook door liefdevol respectvol gewoon te proberen. Iemand gaat liggen, het idee van muziek erbij ontstaat bij een ander. Ontroerende improvisatie, die een diepe indruk achterlaat, z’n diep gevoel dat het leven goed is. Misschien is er wel iets magisch aan de hand, waarnaar we als mens op zoek zijn: her-eniging met de aarde? Vanuit de openheid, de liefdevol positieve intentie die warempel gewaardeerd lijkt te worden door die aarde: gelukkig toeval ontstaat. Kan ontstaan. Bij hen die ervoor openstaan, al of niet liggend.

Er is ook iets met het eten hier. We zoeken zeker restaurants op die er iets moois van maken, verbonden aan de Sardische eetcultuur. De lunchpicknicks tussendoor zijn van groot effect juist door rijke eenvoud: samen lokaal brood breken, lokaal voedsel uitwisselen, oefenen in het opmerken van het wonderlijke en ook het energetisch voedzame. Ietsje meer dan enkel gezellig lekkere buikvulling :).

Marleen Smits is een doener met oog voor spiritualiteit. Begint ze aan keramiek maken, dan ontdekt ze dat je dat beter zen kunt doen. Rust. De basis voor veel moois en waardevols. Zette ooit een spiritueel centrum op en waagde zich met toch een new-age-touch tussen een schildersbedrijf en een duikbedrijf. Ervaren magnetiseur, medium, verkenner, mooie stem, open blik, liefdevolle aanpak. Het is een plezier én nuttig om met haar op te trekken. Weet van hooggevoeligheid en van wijze communicatie, ook met jezelf. Blijft daardoor zo lang jong? Ze vertelt op onze week ook over haar aanpak in het leven: inspirerend! Blij dat alweer de zesde editie van deze reis aanstaande is!

Je gaat mee met Sam(uele) Pitzalis, van trotse Sardische oorsprong, doorzoekt Sardinië al jaren en probeert dingen dan gewoon uit! Dus op basis van heel veel persoonlijke ervaring ter plekke, neemt hij je mee, met een geoefend oog voor schoonheid, nut, inspiratie, energie, vertrouwen, uitstraling. Sam is een intuïtieve ‘padvinder’, paden vindend, en komt zo op plekken die niet altijd voor de hand liggen. ‘Overal zie ik snel het bijzondere en nuttige, in kleine en in grote dingen. Ik waardeer dat ook en het lijkt wel alsof ik daardoor waardering terugkrijg, ja, van Heart & Soul Sardinia, zo noem ik het maar; dat begint zich naar mij toe steeds meer als een vriendelijk organisme te tonen. She’s alive! Deze week gaan we met veel liefde op pad, en dat pad geeft ook veel liefde terug. Dat kan soms best magisch zijn.’ Sam heeft een bijzonder mooi huis op Sardinië, ‘een bonbonnière’, zo noemen toch best verwende Italianen het. ‘Ik ga liever voor niet-standaard-schoonheid, puurheid, echtheid, dan voor standaard, maar zie en waardeer beide.’

Wat je hier leest, kan inderdaad wat hoogdravend overkomen. Maar wij weten wat voor magie zich zo de in de afgelopen jaren heeft aangediend, en wat onze ervaringen toch echt zijn geweest. De beelden die we te zien hebben kregen in het landschap, de kracht, de troost, het vertrouwen, de liefde! Spontaan plukken we de energie van het moment opeens, wat dan zomaar kan uitmonden in een bijzondere ontdekking, of een meditatie die we opeens ook samen gaan laten ontstaan. Vertrouwen komt voort uit pure ervaring. En die ga jij ook meer en meer verzamelen, uitbouwen, uitspreken, toepassen. Graag zelfs: geef het voortaan extra door!

In deze tijden waarin zoveel afscheiding ontstaat is het superbelangrijk om juist de verbinding op te zoeken. Nou, daar is de sfeer in zeer hoge mate naar hier. Ook zonder alcohol.

Luchtig maar wel aanwezig op de achtergrond komen vanzelf thema’s des levens boven, met meditaties en spontane gesprekken, die inzicht en vertrouwen geven. In wezen willen we het allemaal, meer plezier, inspiratie, passie, vertrouwen, liefde, gelukkig toeval, meer ‘toevallige’ hulp om je heen, meer loslaten, meer luchtigheid, minder forceren en moeten afdwingen. We zijn allemaal levenservaren en hebben ook de nodige luchtigheid, en ook wel wat speelse creativiteit. Lachen dat we ook doen!

Tuurlijk zien we ook de zee! die is nog lekker warm van de zomer nu. en het is nu heerlijk zo’n Indian Summer op Sardinië, niet zo’n Hollandse herfst…!

En je slaapt heerlijk in dit soort kamers, tussen de dikke stenen muren, koel in de zomer, onder prachtige oude balken. Gezonde serene sfeer.

Tsja, kijk eens wat er in de wereld gebeurt. We sluiten onze ogen er niet voor. Wat nu een donkere tunnel lijkt, heeft inderdaad een stralend einde. Het vereist wel wat moed, een sprong, om daar te komen. En het besef dat het leven uiteindelijk is bedoeld om te sprankelen. En niets minder dan dat. Goed als je hieraan bij wilt dragen door mee te gaan en de energie van deze reis te verbreiden, zoals wij dat ook heel graag en welbewust doen. Ook jouw manier is helemaal goed, we laten ons graag ook door jou op ideeën brengen! Aal hierover uitwisselen: info@keepalivetours.com.

LOGISTIEK

|VERTREK
Begin is op 29 april 2023 en eind is op 6 mei 2023. Je vlucht is waarschijnlijk van Amsterdam naar Olbia, mail even voor overleg: info@keepalivetours.com. De eerste stap is je voorlopig en vrijblijvend aan te melden. STO-Garant bericht je dan verder, om je aanmelding definitief te maken.
|PRIJS
1550 euro. Op deze compleet verzorgde week zijn inbegrepen alle inspiratiesessies en Deep Sardinia-bezoeken, alle entrees, 7 overnachtingen, alle gezamenlijke lokale maaltijden en drank tijdens de maaltijden, alle lunchpicknicks of eettentjes en al het gezamenlijk eilandvervoer. Tussendoortjes of eigen aankopen zijn uiteraard wel voor eigen rekening. Elkaar trakteren op een onderweg kost drie keer niks. Vraag maar raak: info@keepalivetours.com.
|EXTRA KORTING
Ga je mee, dan kun je tot een jaar na deze reis met korting gebruikmaken – indien beschikbaar – in van dit vakantiehuis in Santu Lussurgiu, met wel zeven verschillende soorten stranden, daarvandaan. Kun je je familie of vrienden zelf eens wat moois laten zien!
|RISICO BIJ ANNULERING
Wat betreft je vluchtkosten bij eigen annulering: dien je vluchtkosten in bij je annuleringsverzekering (dus niet je reisverzekering). Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden. Annuleren wij de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug van ons. Je vluchtkosten zijn nog steeds voor je annuleringsverzekering. Stel al je vragen, we hebben hier veel ervaring mee, in de praktijk: 06-11 33 45 11.
|BOEKEN
Zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, dan volgt eventueel een aanmeldformulier. Hierboven zag je al hoe goed je beschermd bent, via de STO Garantie.
|INFO
Stel je vragen over logistiek-Sardinië via 06-11 33 45 11. Of via info@keepalivetours.com.
|STO-VERKLARING
|Nederlands:
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.
|Engels:
This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en. |Duits: Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •