Laden Evenementen

MAAK BEWEGEN ALTIJD FUNCTIONEEL: BLESSUREVRIJ

DAGPROGRAMMA

 • DAG 1: Aankomst in Olbia en korte transfer meteen naar de middle of nowhere, maar dan sómewhere. In een bijzondere, nogal ‘andere’ omgeving oefen je balans en coördinatie, veilig, nuttig, want het begint met stabiliteit kunnen creëren, altijd, waar je maar wilt. Overnachting in een pittoresk dorpje aan de kust. Luxemoment. De reis heeft je nu al positief verrast.
 • DAG 2 en 3: Extra leuk voor Nederlanders: opstaan met de zon die opkomt uit de zee, met een zonovergoten herhaling van de oefeningen gisteren. Mooi toewerkend naar het bergdorp in het bergachtige centrum, waar we twee nachten blijven. Op een boerderijtje, met zwembad :), een man alleen die alles kan en doet, een even vriendelijke als door de wol geverfde overlever, inspirerend ook fysiek. Dit heeft minder luxe, maar eigenlijk nog veel meer waarde, karakter. We oefenen lichaamsvertrouwen juist ook wat meer van de gebaande paden af. We genieten van zijn kookkunst, want zelfs dat kan hij goed. En dan zijn wijn, en zijn kaas. Corona krijgt op hem geen greep, hij heet dan ook Corona, en er zit nog lang geen sleet op hem. Veilig steeds meer verkennend werken we toe naar het wat uitdagendere werk, vlak onder de hoogste top van Sardnië, maar dan niet via de toeristische weg.
 • DAG 4 en 5: Korte transfer naar een van dé Sardische dorpen van die gezonde 100-jarigen; zij bleven qua lichaam en geest heel lang in hun leven cool’: hun lichaam beloont dat met lang goed in je vel zitten. Ze bewegen goed door het vaak te doen en ze doen het zo vaak met zoveel vertrouwen dat ze het gewoon doen, uit gewoonte. Use it and you don’t loose it. Heel vroeg op dag 4  ontmoeten we onze gids, die ons brengt naar wat voelt als zijn privé-domein: niemand komt hier en zo moet het eigenlijk wel een beetje blijven. Inclusief zijn unieke, met heel veel moed en inzet zelf gebouwde ‘nederzetting’ met allemaal lokaal hout en water en steen en dieren en bloemen en planten en verhalen en wijze kennis over hoe de herders hier slim overleefden. Je komt er goed doorheen dankzij efficiënt lichaamsgebruik, soepelheid, uitgebreid lichaamsvertrouwen. Zie de foto’s onder voor ene idee van waar je gaat lopen. Om ook naar uit te kijken ‘s ochtends: stilletjes, een met het landschap, sluipen naar waar je de schuwe berggeiten tóch kunt spotten langs de majestueuze bergwanden, waar we dan onder zitten. Onze gids is een survival-expert, deelt zijn trucs en… geeft ook inspiratie nordic walking onderweg. Enkel gezonde natuurlijke dingen op deze week! Op dag 5 vroeg opstaan gaat hier vanzelf, je lichaam beweegt al mooi meer met de natuur mee, heel wijs ook op de lange duur, die berggeiten gaan zien, lopend door schitterende natuur, ‘zoals onze voorouders vroeger’. Na het ontbijt hiken we terug naar de veilig geparkeerde minivan met de rest van onze spullen, onderweg doen we ook allerlei oefeningen, in wezen is het een groot toegepast bootcamp met bijzonder mooi uitzicht. We gaan namelijk langs beekjes, door poelen, tussen rotsen, best een dagje. Weer bij de auto zijn we zeker moe én gloeien we vast van trots. En óf dit cool was! We verdienen wel een duik in de zee en een uitgebreide maaltijd, meteen maar in een van Italiës top-kustplaatsjes.
 • DAG 6 en 7: We werken langzaam terug naar de startplaats. Je hebt nu zoveel coördinatie, souplesse en vertrouwen en ervaring dat je het nog mag showen bij een prachtige waterval, inclusief springmogelijkheid. Maar gewoon lekker langs de rotsen lopen en jezelf in het water laten glijden, tussen het gladgesleten graniet? Een pure oplaadplek, je gaat tintelend van gezondheid weer terug op het vliegtuig stappen. Klaar voor any lockdown of wat dan ook. We slapen in een agriturismo om blij van te worden, majestueuze zonopkomst, geweldige natuur.
  DAG 8: Korte transfer naar Olbia, dingetjes kopen voor thuis? In het stadje merkten de mensen al dat er iets bijzonders aan ons was, is, iets wat ze uit een heel vroeger leven nog vaak kunnen herinneren, maar wij helder, in onze ogen, ons lichaam, onze uitstraling, onze directe persoonlijke herinnering. Laat zelfs any lockdown maar komen!
 • -STEL JE VRAAG-

EEN WEEK VOL INSPIRATIESESSIES IN SCHITTEREND SARDINIË, MET PHILIP X

Sportieve inspiratie om blessures te voorkomen, lichaamsvrijheid te vergroten, lichaamsvertrouwen en energie hoog te houden. Op Sardinië-plekken waar maar weinig ‘buren’ komen: jaloersmakend. Slaaplocaties die zijn gekozen om hun puurheid, menselijkheid, karakter, en niet om hun sterrenaantal. Een nacht slaap je ook op een matje, maar je zou het niet willen missen, in een supercool berggehuchtje Into the Wild. Nee, de naam geven we niet prijs: niet iedereen moet er komen. Enkel ons soort happy few. Een week die fysiek en vrolijk en wijs en leerzaam en avontuurlijk en rustgevend en… sprankelend is! Je gaat veel meepikken over hoe die gezond-ouder-worden-kampioenen op dit eiland zo goed zijn gebleven. Je maakt wat bijzonders en… nuttigs mee!

HOOGTEPUNTEN

Hierheen lopen we ook. Een duik is niet verboden 🙂  Leuke plekken ook voor een lunchpicknick, trouwens.

 

Ja, we gaan ook naar wel bekende plekken, maar dan toch iets dieper. Pas dan kom je op ‘plekken die wij alleen kennen. We lopen niet alleen langs water maar ook erdoorheen, met hier en daar vast een vreugdesprong. We gaan ook van de paden af, maar we houden het toch zo veilig mogelijk: geen kamikazegedoe, hoe stoer ook. Het doel is om aan het eind van de week béter te zijn dan aan het begin, lichamelijk en geestelijk. We zorgen ook voor elkaar!

 

Nogmaals: meer dan enkel plekken bezoeken, ervaren we ze ook en leren we gaandeweg: soepelheid, vertrouwen, sportiviteit, sprankeling. Atleet hoef je NIET te zijn, maar je bent niet bang om een ommetje te maken.

Wie weet is het waar: het lijkt wel of de natuur ons bezoek waardeert”steeds meer en mooiere dingen vinden we. Ook dat geeft best een tevreden gevoel.

Je ziet hier best een moedige sprong, maar ook dat was echt niet zomaar een sprong in het diepe: we helpen elkaar de hele week door met onze gezamenlijke ervaring en kennis en aandacht. Je moet helemaal niets voorbij je grenzen doen. Soms moet je wel wat klimmen, klauteren, maar ik heb zelf ook hoogtevrees, we zijn niet gek, maar af en toe wel een beetje moedig.

Onze gids (links) voor de twee ‘wilde’ dagen deze week. Samen vertellen we je hoe die gezonde stokoudjes in deze steek – Blue Zone – lichamelijk en geestelijk toch zo fris zijn gebleven tot op superhoge leeftijd. Wij samen zijn nu zelf ook 110 jaar oud, haha, en zijn nog zo vrolijk en vrij doordat we toepassen wat ook ons moderne mensen zo fris en fruitig kan houden. We inspireren je graag, en jij zult ons zeker ook inspireren. De sfeer is de hele week door veelal vrolijk-wijs, en andersom. Mooie sfeer en positieve inhoud zie je ook hier, in een Sardijnse docu over mij.

 

Koel blijven is ook weten wáár koel water zich zoal verstopt. We leren hoe Sardische herders dat zoal vinden en verzorgen, schoon en gezond houden. Je leert dingen die de mens vroeger wel móest weten en daarbij meer dan gewoon leuke survival-skills zijn: het moet goed zijn voor iedereen, niet alleen voor de mens.

Nou, dit is zo ongeveer de heftigste klim die we móeten maken, verder kun je er altijd wel omheen, of het naar wens wél zwaarder maken. Ik herhaal: je hoeft geen atleet te zijn, we helpen elkaar erdoorheen, sportief en menselijk genietend, goeie sfeer. Hé, zag je daar die forelletjes? Waarschijnlijk zwemmen ze hier in het schoonste en rijkste water dat er in Europa is. Natuur op zijn allerbest! En wij op ons allerbest: respectvol en vrolijk. We zijn ook maar met zijn negenen in totaal: geen druk op de natuur.

Heerlijk. Gewoon.

Ja, we slapen ook een keer op een matje in een superpuur nederzettinkje diep in de Sardische bergen. Het water komt er direct uit een van de bergbronnen rondom: basic, sprankelend, verfrissend, op een pure manier zelfs helend. Dieren, intense kruiden, zeer zeer zeer zuivere lucht, water, steen, hout. Twee dagen in dit landschap hiken is niet allemaal even eenvoudig, soms is een klim best steil, het zijn natuurpaden, door dieren getrokken. Een sportieve positieve instelling is handig. En behulpzaamheid naar elkaar toe. Fellowship. Het lijkt soms een beetje op Lord of the Rings, ja.

Terug naar ‘de beschaving’ gaan we direct naar de kust, waar we slapen in een hotelletje met geweldige zonsopkomst uit de zee. Zijn we als Nederlanders niet gewend. Een trendy cocktailbar is dicht in de buurt, maar je kunt ook in natuursferen blijven: om de hoek begint een spectaculair wandelpad langs de rotskust. In de zomer is het hier druk, maar je weet inmiddels hoe het gaat: wij nemen een net iets andere route, aftakking, richting dat eenzaam gelegen baaitje. Een duik nemen mag! Of je rust wat uit in het hotel, heerlijk. We gaan later eten, beetje toeristisch, het is ook een toeristenplaatsje, maar wel weer leuk na de paar afgelopen dagen. Waarschijnlijk zien de mensen iets wilds in onze ogen. Jaloers! De volgende ochtend rusten we wat uit, beetje tevreden staren naar de zee, waarschijnlijk. Daarna op, richting de startplaats, ‘MAAR NOG NIET HE-LE-MAAL!’

Ook richting de startplaats voel je dat je deze week best een ontdekkingsreiziger bent geweest: avontuurlijk genieten, meer en meer ontspannen verkennen, actief op zoek naar plekken die de mens goed doen. helemaal met zo’n lockdown voor de deur. Wie weet. Jij bent voorbereid.

LOGISTIEK

START & FINISH & EXTRA VERBLIJF?
-
Deze reis is op verzoek. Je kunt altijd langer te blijven: met korting kun je gebruikmaken – indien beschikbaar – van mijn huis in Santu Lussurgiu, met wel zeven verschillende soorten stranden, daarvandaan. Ik leg wel uit hoe en waar. Misschien sluit je partner zich nu aan?
PRIJS
-
1650 euro – kom samen en betaal minder – inclusief vlucht voor een compleet verzorgde week langs ongewone plekken waar we ons lichaam dagelijks weer een beetje soepeler gezonder en meer tevreden stralend maken. Je geniet deze reis van volpension, inclusief ontbijt en diner en picknicklunches met heerlijk pure Sardische producten. Lokale wijn altijd inbegrepen, en heerlijk bronwater en plaatselijke likeur. Ook entreebewijzen. Je bent verder vrijwel niets kwijt. Ook de gezamenlijke transfers op het programma zitten erbij, ook vanaf en weer terug naar het vliegveld. Aparte ritjes wel toeslag. Aan het eind van de week ga je ook met veel meer vertrouwen iets doen met de Blue Zone-regels. Kortom een unieke ervaring in een geweldige omgeving die je echt het verschil gaat maken voor jouw toekomst.
RISICO BIJ ANNULERING
-
Je vluchtkosten kun je bij eigen annulering indienen bij je annuleringsverzekering, niet je reisverzekering. Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden. Annuleren wij de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug, maar dus niet je vliegkosten, want die betaalde je zelf aan de vliegmaatschappij, zie boven. Heb je vragen: 06-11 33 45 11.
CORONA
-
De reis gaat bijvoorbeeld niet door als Italië zone Rood is, en het is voorlopig nog steeds Zone Groen! Dat bezien we definitief op 2 weken voor vertrek, en wel op basis van wat Italië daarover zegt, niet de Nederlandse regering, ik ken de situatie op Sardinië beter dan de Nederlandse regering. En Sardinië is niet als heel Italië of andere delen. Het is zeer rustig, tot nu toe nauwelijks ‘aangetast’, we vliegen er direct op, zonder overstap in Rome, o.i.d. We houden zo nodig – maar we hebben het over zomer, niet winter! – rekening met Corona, mondkapjes mee, niet met zijn allen in dezelfde bus, we verdelen over twee auto’s. We komen vooral in zeer licht of nauwelijks bevolkt gebied. De mensen van twee oktoberreizen onlangs, ook in de Corona-periode, zijn dol-dolblij dat ze meegingen, en nu nog steeds kerngezond, deze reis doet vooral goed. Heb je vragen: 06-11 33 45 11.
STO-GARANT
-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.
BOEKEN
-
Stel eerst je eventuele vraag: info@keepalivetours.com. Pas daarna volgt eventueel een aanmeldformulier. Hierboven zag je al hoe goed je beschermd bent, via de STO Garantie.
JE VRAAG IS OOK WELKOM VIA WHATSAPP:
-
0031-6-11 33 45 11

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •