Laden Evenementen

BLUE ZONE-LEVENSGENIETREIS MET TIBETAANSE YOGA – MET IRIS LUTZ

VAN DAG TOT DAG

  • DAG 1: zaterdag 21 september: aankomst om 15.10 in Olbia, en transfer, eerste kennismaking met elkaar en de yoga, gevolgd door eerste verkenning van de omgeving => meditatie berg-en-water, aan water, tussen heuvels. Agriturismo 1 met zwembad, vlak bij meer, dag 1.

  • DAG 2: zondag 22 september: het element Ruimte, in lijn met de oefening ‘de Tibetaanse gans die water drinkt. We gaan naar een top-plek op Sardinië, waar je uitkijkt over de hele regio (heerlijk eten! en oh ja, je leven even overzien. Welk ingrediënt wil je wel toevoegen?) Agriturismo 1 dag 2.

  • DAG 3: maandag 23 september: het element Vuur, via de oefening ‘De valk draait door de wind’. Excursie over vuurbewerkte vlijmscherpe messen, gemaakt door ’s eilands enige messenmeesteres. Hoe scherp moet / kun / zul je de Blue Zone-regels inzetten: hoe wil jij dan  wél degelijk 100 worden? Agriturismo 1 dag 3.

  • DAG 4: naar agriturismo 2 in Orosei op dinsdag 24 september: in Benetutti het element Aarde, via de oefening ‘De yak schuurt zijn schouders’. We dalen de prehistorische aarde in, behoedzaam, bescheiden, open, ontzagwekkend. Oeroud verscholen labyrint, en vaste voet in Sardiniës grootste rivier, op eilandjes. Agriturismo 2, in Orosei, dag 1.

  • DAG 5: woensdag 25 september: het element Wind = ook menselijke stem: eerst bezoek zangmuseum Bitti en transfer naar agriturismo 3, bij Orosei dan oefening ‘Het wilde paard gaat liggen’. Manege in de buurt…: contact, harmonie, transparantie. Oh ja: uitzichten, rust, doorzichten, inzichten. Agriturismo 2, dag 2.

  • DAG 6: donderdag 26 september: het element Water, via de oefening ‘Een nieuwe berg ontstaat tussen vier continenten’. Sessie bij rivier die berg uit komt: Gologone. Bezoek aan grot De Stem, een verhaal rond water én windsgeluid. Agriturismo 2, dag 3. Koelte in de nazomer zelfs.

  • DAG 7: vrijdag 27 september: de zon zien opkomen in de zee! Excursie naar baaitjes zee rotskust. Bij Dorgali, eind van de middag daar de beste juwelenmakers, traditioneel, obsidiaan, goud, zilver. Agriturismo 2, dag 4.

  • DAG 8: zaterdag 28 september: vertrek richting vliegveld, met afscheidsritueel dingen aan voorouders achterlatend in Reuzengraf, daarna extra afspoelende duik in zee en lunch in heerlijk verscholen eettentje op 1 km van vliegveld.
STEL JE EERSTE VRAAG!
JE EIGEN GROEPJE?

LEVENSGENIETEN EN YOGA EN BLUE ZONE-INSPIRATIETRIPS OP KALM INSPIREREND SARDINIË

Eeuwenoude Tibetaanse yoga en Blue Zone Sardinië inspireren rondom levenslust, levensgenieten, juist ook op de lange duur, niet alleen nu, eventjes. Coach, levens- en loopbaanbegeleider en yogadocent Iris Lutz en avontuurlijke Sardinië-expert Sam Pitzalis nemen je mee into Sardinia en ook best into jezelf. Na deze inspirerende week heb je vele handvatten die je in de storm van het leven lekker rechtop laten staan. Een beetje meebuigend, prima. Iris geeft lessen in Tibetaanse Lu Jong-yoga, waarbij Lu lichaam en Jong transformatie betekent: ademhaling en beweging ter bevordering van gezondheid en geluk. Niet alleen voor monniken in vaak lange periodes van retraite, maar ook voor ons, in zo’n indrukwekkende week. Je krijgt en leert wel 21 oefeningen: de basis zijn de 5 elementen en die kun je simpel elke dag beoefenen. De bewegingen alleen al zijn heerlijk en nuttig: ze versoepelen je wervelkolom en kalmeren je centrale zenuwstelsel. De basisset kun je aanvullen met oefeningen gericht op vitale organen, bepaalde lichaamsdelen en je hele gestel. Natuurlijk krijg je alle 21 oefeningen ook op papier: thuis blijven oefenen gaat ook door de terugkommomenten en inspiratie. Terecht vindt het plaats op Sardinië, de eerste Blue Zone over de Nederlandse grens, verrassend stabiel levensinspirerend. We gaan genieten en kalmeren en groeien en opbloeien. Via zelfzorgzaamheid en lichamelijke en geestelijke sereniteit. Wil je genieten van het land, zon, ruimte en de diep kalmerende sfeer van Sardinië, ‘toevallig’ ’s werelds meest krachtplaatsenrijke eiland? Vraag je je af hoe ‘je energie werkt’ en hoe je blijvende vitaliteitstools kunt hebben, simpel voor het grijpen? Ga dan mee.

HOOGTEPUNTEN

 

Iris Lutz geeft eigen geheimen voor vitaliteit en gezond leven door in de lijn van Tibetaans arts en astroloog Tulku Lobsang (zie: www.lujong.org). Als officieel teacher verzorgt ze dagelijks minimaal een yoga-sessies, en onderweg dienst zich vast ook spontaan een gelegenheid aan, als is het maar voor een mini-sessie. ‘Je lichaam is natuurlijk een voertuig dat blokkades zomaar opslaat en… ook loslaat, want ik leer je hoe je de energie transformeert naar een gezonde body-mind-balans. Hoe makkelijk de oefeningen ook zijn, ze werken diep door op de manier waarop je in het leven staat. Lu Jong is nog maar pas toegankelijk gemaakt voor de Westerse mens. Jong en oud, iedereen kan dit zich eigen maken! Geweldig om de oefeningen ook door te geven op zo’n enorm natuurkrachtig Sardinië!

 

 

 

Je persoonlijke verbinding met de 5 elementen en het natuurlijke, het moeiteloze, wordt gewaardeerd door de natuur! Er ontstaat ruimte en rust en sereniteit, en die houdt de mensen in de Blue Zones nou zo gezond tot op hoge leeftijd. Heerlijk! De mindset rondom de 5 elementen hebben een diepe relatie met de mindset achter de 9 succesfactoren van de Blue Zone-lifestyle. Kom weer in contact met natuurlijke energie, een hoog lichaamsvertrouwen, liever nu dan te laat. Welkom.

 

We slapen en eten op twee agriturismo’s met heerlijke keuken, alles lokaal, de groente uit de tuin. We gaan dichter bij de Sarden komen dan wanneer je alleen komt, ik kom namelijk van het eiland, en dat waarderen ze extra. Ik zorg ervoor dat je ook vele oppikt dat handig is voor een volgende vakantie in je eentje of met je partner. Want ik snap dat dit extra geld kost, dus ik geef je veel waarde tijdens deze week. De eerste agriturismo ligt op 60 km ten westen van Olbia, heeft een zwembad en gezellig eetzaaltje en lekker veel groen eromheen. En het eten…! De tweede ligt meer aan zee en heeft hartelijkheid net zo hoog in het vaandel staan, er hangt een lieflijke sfeer, familie, zoals overal. Het is overal puur natuur en groen, en men wil heel graag plaatselijke gerechten laten proeven. Lieflijk en vertrouwd en persoonlijk gaan boven luxe, al is het allemaal súperkeurig verzorgd. Er is altijd ook wel een leuk terrasje voor de deur. Altijd twee aparte bedden en… er is altijd wel een lieve hond of kat die af en toe met ons meeloopt. Kamers hebben altijd eigen sanitair en-suite. Er zijn hele beperkt 1-persoonskamers, en die zijn ook niet echt nodig, eigenlijk, veelal is het al snel ‘alsof we elkaar al veel langer kennen’. Komt wel goed, reken daarop!

Vaak gaan we ook op bijzondere momenten wandelen, heerlijk al voor het ontbijt de zon op zien komen, samen verkennen, oefeningen doen, uitwisselen. Dat kan soms best de bush in zijn, het is een bijzonder gevarieerd en uitgestrekt eiland met maar weinig mensen, dus vaak heel ‘leeg’, maar het is altijd veilig en we zijn altijd samen en zorgzaam naar elkaar toe. Ook heb je veel vrije momenten, ook al zul je vaak wel verleid worden door weer iets moois, inspirerends, motiverends, opwekkends, rustgevends.

 

Ach, alleen al een van de duizenden torens op dit eiland, dat wel eens een van de absolute oer-eilanden in de prehistorie zou kunnen blijken te zijn. De plekken – eigenlijk nog niet echt verklaard, zelfs heel klassieke archeologen beginnen schoorvoetend… – zijn minimaal 3500 jaar oud, en binnenin ga je in de stilte diep terug in de tijd. Hoe het voelt om hier samen te staan? Soms begint iemand zomaar een lied te zingen. En soms is het gewoon duizenden jaren stil. Ga zitten in een van de nissen binnenin en begin te schijven: het zijn plekken waar je best beslissingen kunt nemen. Je hoort tijdens de week kort de officiële verklaringen en de wat gedurfdere, maar je hoeft nergens in mee. Wat jij daar voelt is belangrijker dan wat je daar hoort.  Hoewel, die stilte… Een belevenis!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LOGISTIEK

WANNEER?
-
Zaterdag 21 september om 12.55 weg en om 15.10 uur aankomst. Terug op zaterdag 28 september om 15.55 uur en dan om 17.15 uur terug in Amsterdam.

-

|PRIJS 1515 euro inclusief alle 21 Lu Jong yoga-oefeningen, ook op papier voor thuis, alle Sardinië-excursies en Gezond 100-Blue Zone-inspiratie, en extra Lu Jong- en privé-sessies ook op magische plekken. En natuurlijk 8 dagen volledig programma inclusief alle overnachtingen in speciaal geselecteerde agriturismo’s waar de massa (nog) niet is neergestreken; waar wij komen houden ze het oorspronkelijke agriturismo-concept nog mooi in stand: alles chilometro zero, dus van om de hoek, overheerlijk puur liefdevol eten en drinken, veelal zelf gemaakt en zeer doorontwikkeld, verfijnd, in de tijd. Oma in de keuken! Vegetarisch geen probleem! Ook incl. begeleiding bij het boeken van de beste vlucht. Exclusief zijn de vlucht en je eigen versnaperingen op het vliegveld. Ook maken we bij aankomst een pot voor Sardische lunchpicknicks en koffiestops onderweg. Je slaapt in een 2-p-kamer met eigen bed en een badkamer en suite samen. Een 1-pk-kamer kan voor een toeslag van 250 euro. Kom je met hetzelfde vliegtuig als wij allemaal, dan zit de transfer van en naar het agriturismo erbij. Anders betaal je een toeslag afhankelijk van de afstand. Bel of mail je bij vragen? 

-

|DOORGANG BIJ 6 DEELNEMERS.
VRAGEN?

-
Persoonlijk-inhoudelijk: Iris Lutz, irisinzicht@gmail.com, 06-18 30 41 21.
-
Logistiek & Sardinië: info@keepalivetours.com, 06-11 33 45 11.

Meer informatie ?

Wat is je behoefte? Ik denk snel met je mee.
Zie je een groepsreis en wil je dat echt niet?
Stel zelf een groep samen. Of kom als VIP.
Groepsvraag?
Privé-versie-vraag?

Sardinië-inspiratie ontvangen?
Bonus: 75 euro korting.