Laden Evenementen

TIBETAANSE YOGA MEETS BLUE ZONES, LEVENSINSPIRATIE MET IRIS LUTZ

VAN DAG TOT DAG

  • DAG 1: zaterdag 12 oktober: na aankomst in Olbia transfer en verkenning van de omgeving. Agriturismo met zwembad, vlak bij meer.

  • DAG 2: zondag 13 oktober: ochtendmeditatie berg-en-water, aan water, tussen heuvels. In de middag het element Ruimte, in lijn met de oefening ‘de Tibetaanse gans die water drinkt’. Vanaf een Sardinië-hoogtepunt zie je uit over het leven; je leven? Welke voeding wenst dat nu?

  • DAG 3: maandag 14 oktober: het element Vuur, via de oefening ‘De valk draait door de wind’. Excursie over vuurbewerkte vlijmscherpe messen, gemaakt door ’s eilands enige messenmeesteres. Hoe scherp moet / kun / zul je de Blue Zone-regels inzetten: hoe wil jij dan wél degelijk 100 worden?

  • DAG 4: dinsdag 15 oktober: in Benetutti het element Aarde, via de oefening ‘De yak schuurt zijn schouders’. We dalen de prehistorische aarde in, behoedzaam, bescheiden, open, ontzagwekkend. Oeroud verscholen labyrint, en vaste voet in Sardinië’s grootste rivier, op eilandjes.

  • DAG 5: woensdag 16 oktober: het element Wind en aardediepte onder de windmolens in kale heuvels met magnifiek uitzicht: oefening ‘Het wilde paard gaat liggen’. Manege in de buurt…: oefening contact, harmonie, transparantie.

  • DAG 6: donderdag 17 oktober: het element Water, via de oefening ‘Een nieuwe berg ontstaat tussen vier continenten’. Sessie bij watervallen die maar weinig Sarden kennen en bezoek aan de Berg van God, die ons onder meer de wereldkampioen 2019 bronwater geeft (winnaar internationaal concours Berkeley Springs, VS!).

  • DAG 7: vrijdag 18 oktober: transfer voor laatste nacht naar agriturismo dichter bij vliegveld. Onderweg bezoek aan Sardische winnaar Vinitaly wijnconcours.

  • DAG 8: zaterdag 19 oktober: ontspannen de zon eens zien ópkomen in de zee. Wat je daarna in een bijzondere sieradenwinkel koopt, zal symbolisch zijn. Sowieso neem je deze week veel mee naar huis!
I.P.V. LEZEN DIRECT IETS VRAGEN?
JE EIGEN GROEPJE?

SPRANKELEND OPLADEN OP ONBEKEND SARDINIË, INCL. YOGA EN BLUE ZONE-INSPIRATIE

Oergevoel weer terug? Nou, alleen al tussendoor die eeuwenoude Tibetaanse yoga en die inspiratie rondom de Blue Zones, gezond 100! Kom genieten en ontdekken en afstemmen en ervaren, met en door veel inspiratie rondom levenslust ook op de lange duur. Niet alleen korte vlammetjes, maar smeulend vuur! Levens- en loopbaanbegeleider en yogadocent Iris Lutz en avontuurlijke Sardinië-expert Sam Pitzalis nemen je mee into Sardinia en into jezelf. Want ook dat laatste gaat vanzelf op zo’n week: je komt meer in je gevoel en minder in je hoofd. Je voelt meer bevlogenheid, authentieker, eerlijker. Bij de Tibetaanse Lu Jong-yoga die Iris geeft, betekent Lu lichaam en Jong transformatie: ademhaling en beweging ter bevordering van gezondheid en geluk. Je leert wel 21 oefeningen waarbij de 5 elementen de basis zijn. De bewegingen alleen al zijn heerlijk en nuttig: ze versoepelen je wervelkolom en kalmeren je centrale zenuwstelsel. Natuurlijk krijg je de 21 oefeningen ook op papier: thuis blijven oefenen gaat ook door de terugkommomenten en inspiratie. Terecht vindt het plaats op Sardinië, de eerste Blue Zone over de Nederlandse grens, verrassend stabiel levens inspirerend. We gaan genieten ook van zelfzorgzaamheid, lichamelijke en geestelijke sereniteit, en van de vrolijkheid die we allemaal nog wel hebben en vooral niet kwijt willen! Bovendien is Sardinië ‘toevallig’ wereldkampioen qua aantal tempels per vierkante kilometer: oplaadplekken genoeg, dus. Wil je wel blijvende vitaliteitstools meekrijgen en iets heel bijzonders meemaken met gelijkgestemden? Ga dan mee. En natuurlijk zwemmen we ook in die heerlijk nog lekker warme zee!

HOOGTEPUNTEN

 

Iris Lutz geeft eigen geheimen voor vitaliteit en gezond leven door in de lijn van Tibetaans arts en astroloog Tulku Lobsang (zie: www.lujong.org). Als mens is ze een inspiratiebron, levenservaren en toch ook vrolijk gebleven, Een avonturierster! En als officieel teacher verzorgt ze dagelijks minimaal een yoga-sessie, en onderweg vast ook spontaan zomaar een mini-sessie, omdat het dan goed voelt en past. Iris: ‘Je lichaam is een voertuig dat blokkades opslaat en… ook loslaat. Hoe makkelijk de oefeningen ook zijn, ze werken diep door op de manier waarop je in het leven staat. Lu Jong is nog maar pas toegankelijk gemaakt voor de Westerse mens. Jong en oud, iedereen kan dit zich eigen maken! Geweldig om de oefeningen ook door te geven op enorm natuurkrachtig en kalm energiek stabiel Sardinië!’

Je persoonlijke verbinding met de 5 elementen en het natuurlijke, het moeiteloze, wordt gewaardeerd door de natuur! Er ontstaat ruimte en rust en sereniteit, en die houdt de mensen in de Blue Zones nou zo gezond tot op hoge leeftijd. Heerlijk! De mindset rondom de 5 elementen hebben een diepe relatie met de mindset achter de 9 succesfactoren van de Blue Zone-lifestyle. Kom weer in contact met natuurlijke energie, een hoog lichaamsvertrouwen, liever nu dan te laat. Oergevoel dat goed voelt!

We komen op bijzondere plekken, slecht aangegeven, daardoor lekker rustig, en met een zeggingskracht, symboliek, rust, vrede, in alle gezelligheid onderling, en met nog privacy ook, want we gaan enkel met weinig mensen, gelijkgestemden. Als je al zo ver bent gekomen, lezend, ben jij er vast ook een. Ga met me mee, ik ben niet zomaar een ‘padvinder’, ik ben een verkenner en duider en maak dingen graag mooi en licht en de moeite waard om te proberen. Je lift mee op mijn plaatselijke kennis die je als een eerste-keer-toerist nooit opdoet. Ik heb affiniteit met het weekthema, stelde het programma vaak mee op, zo ongeveer, dus tijdens de excursies kan er zomaar een bruggetje ontstaan naar de cursus, en dan komt er weer een oefening. Zo wisselen en op de excursies verdieping en avontuur en sprankeling en rust elkaar fijn én efficiënt af. Met plezier en sprankeling!

 

We slapen en eten op twee agriturismo’s met heerlijke keuken, alles lokaal, de groente uit de tuin. We gaan dichter bij de Sarden komen dan wanneer je alleen komt, ik kom namelijk van het eiland, en dat waarderen ze extra. Ik zorg ervoor dat je ook veel oppikt dat handig is voor een volgende vakantie in je eentje of met je partner. Want ik snap dat dit extra geld kost, dus ik geef je veel waarde tijdens deze week. Ons agriturismo ligt op 60 km ten westen van Olbia, heeft een zwembad en gezellig eetzaaltje en lekker veel groen eromheen. En het eten…! Altijd inclusief liefdevolle vriendelijkheid, ook van diverse hondjes die lekker gezellig met ons meelopen naar bijvoorbeeld het meer en dan samen met ons naar mooie dingen kijken. De mensen zijn net zo lief, zorgzaam, intelligent, ervaren en willen graag hun plaatselijke gerechten laten proeven. Lieflijk en vertrouwd en persoonlijk gaan hier boven luxe, al is het allemaal súperkeurig verzorgd. Er is altijd ook een leuk terrasje voor de deur. Altijd twee aparte bedden en eigen sanitair en-suite. Er zijn heel beperkt 1-persoonskamers, en die zijn ook niet echt nodig, eigenlijk, veelal is het al snel ‘alsof we elkaar al veel langer kennen’. Komt wel goed, reken daarop! Of boek als eerste, dan heb je een eenpersoonskamer gratis.

Vaak gaan we ook op bijzondere momenten wandelen, heerlijk al voor het ontbijt de zon op zien komen, samen verkennen, oefeningen doen, uitwisselen. Dat kan soms best de bush in zijn, het is een bijzonder gevarieerd en uitgestrekt eiland met maar weinig mensen, dus vaak heel ‘leeg’, maar het is altijd veilig en we zijn altijd samen en zorgzaam naar elkaar toe. Ook heb je veel vrije momenten, ook al zul je vaak wel verleid worden door weer iets moois, inspirerends, motiverends, opwekkends, rustgevends.

Ach, alleen al een van de duizenden torens op dit eiland, dat wel eens een van de absolute oer-eilanden in de prehistorie zou kunnen blijken te zijn. De plekken – eigenlijk nog niet echt verklaard, zelfs heel klassieke archeologen beginnen schoorvoetend… – zijn minimaal 3500 jaar oud, en binnenin ga je in de stilte diep terug in de tijd. Hoe het voelt om hier samen te staan? Soms begint iemand zomaar een lied te zingen. En soms is het gewoon duizenden jaren stil. Ga zitten in een van de nissen binnenin en begin te schijven: het zijn plekken waar je best beslissingen kunt nemen. Je hoort tijdens de week kort de officiële verklaringen en de wat gedurfdere, maar je hoeft nergens in mee. Wat jij daar voelt is belangrijker dan wat je daar hoort.  Hoewel, die stilte… Een belevenis!

 

 

Wandelen en oefeningen doen we meer als middel, om iets te voelen, bereiken, ervaren, spiegelen, weten, loslaten, kiezen. Je zult zien dat het zelfs het toeval ons toelacht, ja tóevalt.

Er is iets met de natuur en de mensen, hier, tenminste, waar wij komen. Het wordt een mooie uitwisseling.

 

 

Het zijn van die momenten onderweg dat je in stille bewondering toekijkend jezelf graag even aan de kant zet. (Zoals je dat eigenlijk wat vaker zou mogen doen, niet?) De rust in al toch die dierlijke drukte, de lieflijkheid, zo’n oeroud tafereel van hondjes, schaapjes, herder, inclusief goedkeurende knik van herkenning, diepe herkenning.

Er is zat tijd voor jezelf, hoewel, voor jezelf :). ‘Oehoe, lopen we later nog samen naar het meer?’

Je komt op plekken waar zelfs maar heel weinig Sarden komen. En daar krijg je niet alleen te horen hoe die plekken ons kunnen inspireren. Je krijg er vaak ook te eten, en dan enkel Sardische producten, puur lokaal natuur voedzaam, samen met mensen die al heel snel heel vertrouwd zijn. Je maakt wat samen mee en je bent met gelijkgestemden, want echt niet iedereen gaat op zo’n soort reis mee! 

Natuurlijk, de zee. Elke Italiaan van het vasteland droomt van een huisje aan zee op Sardinië. Kun je nagaan! Zoals op de foto is het al in de winter, laat staan wanneer wij komen: mooi, diep, lief maar toch altijd de baas, vitaliserend.

LOGISTIEK

WANNEER?
-
Zaterdag 12 oktober weg en om op zaterdag 19 terug, van en naar Amsterdam.

-

|PRIJS 1515 euro inclusief alle 21 Lu Jong yoga-oefeningen, ook op papier voor thuis, alle Sardinië-excursies en Gezond 100-Blue Zone-inspiratie, en extra Lu Jong- en privé-sessies ook op magische plekken. En natuurlijk 8 dagen volledig programma inclusief alle overnachtingen in speciaal geselecteerde agriturismo’s waar de massa (nog) niet is neergestreken; waar wij komen houden ze het oorspronkelijke agriturismo-concept nog mooi in stand: alles chilometro zero, dus van om de hoek, overheerlijk puur liefdevol eten en drinken, veelal zelf gemaakt en zeer doorontwikkeld, verfijnd, in de tijd. Oma in de keuken! Vegetarisch geen probleem! Ook incl. begeleiding bij het boeken van de beste vlucht. Exclusief zijn de vlucht en je eigen versnaperingen op het vliegveld. Ook maken we bij aankomst een pot voor Sardische lunchpicknicks en koffiestops onderweg. Je slaapt in een 2-p-kamer met eigen bed en een badkamer en suite samen. Een 1-pk-kamer kan voor een toeslag van 250 euro. Kom je met hetzelfde vliegtuig als wij allemaal, dan zit de transfer van en naar het agriturismo erbij. Anders betaal je een toeslag afhankelijk van de afstand. Bel of mail je bij vragen? 

-

|DOORGANG BIJ 6 DEELNEMERS.
VRAGEN?

-
Persoonlijk-inhoudelijk: Iris Lutz, irisinzicht@gmail.com, 06-18 30 41 21.
-
Logistiek & Sardinië: info@keepalivetours.com, 06-11 33 45 11.

Meer informatie ?

Wat is je behoefte? Ik denk snel met je mee.
Zie je een groepsreis en wil je dat echt niet?
Stel zelf een groep samen. Of kom als VIP.
Groepsvraag?
Privé-versie-vraag?

Sardinië-inspiratie ontvangen?
Bonus: 75 euro korting.