Laden Evenementen

LEVENSLUST EN LEVENSBRONNEN, MET LIESBETH VAN DEN BRINK

DAGPROGRAMMA

  • DAG 1: Zaterdag 15 juni: aankomst in Olbia en via kurk-haute-couture langs helende waterbron en Europa’s oudste olijfboom richting agriturismo in Tula / Berchidda, bij meer.

  • DAG 2: Zondag 16 juni: symboliek in de natuur en in de oertijd, langs en rondom een mysterieus stenen ‘altaar’? Overnachting en steeds ook ontbijt en diner in hetzelfde top-agriturismo, waar vrouwen de scepter zwaaien. Workshop plaatselijke pastei maken!

  • DAG 3: Maandag 17 juni: transfer via de enige herdersmessenmaakster van Sardinië – ze transformeert met meesterlijke finesse! – naar het wereldberoemde mysterieuze labyrint ondergronds: zo’n weg naar binnen levert altijd wat op? Agriturismo Bitti, knus, huiselijk, lief.

  • DAG 4: Dinsdag 18 juni: Bezoek en uitleg mannenkoor-museum: Tenores di Bitti. Unieke harmonie en vertelkunst, ook geïmproviseerd. Bezoek aan prehistorische leugendetector en labyrint: Su Romanzesu. Anti-boze-oog-juwelen-bezoek. Tweede nacht lieflijk buiten Bitti.

  • DAG 5: Woensdag 19 juni: naar pelgrimsoord Su Tempiesu, een rituele tocht in the middle of nowhere, eerst diep omlaag en dan geïnspireerd omhoog. De bergen in, via centraal streek-‘hoogtepunt’  naar Gavoi/Ollolai, en ontmoeting met beroemd dameskoor.  Nacht 1 in dames-top-B&B. Maar nu koken de mannen!

  • DAG 6: Donderdag 20 juni: na ‘mooiste ontbijt ter wereld’ in Gavoi naar Reuzengravencomplex Madau met opkomende zon achter Stierenhoornpas. Bezoek aan reuzenfalluscomplexen bij vrouwentempel, na veilige beekjesoversteek. Dagelijks topplekken voor een lunchpicknick!

  • DAG 7: Vrijdag 21 juni: transfer ochtend vroeg richting zomerzonnewende-toren bij Abbasanta. Beleving intense zonnestraal binnenin, met andere belangstellenden, liefdevolle setting, duizenden jaren terug. Na lunch via top-Reuzengraf onderweg richting vliegveldstreek: zee! Kunstenares-B&B in Olbia.

  • DAG 8: Zaterdag 22 juni: winkelbezoekje Olbia, mooie ateliers, Sardinië-proeverij als lunch, en dan vlucht terug naar Nederland.
VRAAG GERUST!
JE EIGEN GROEPJE?

 

HERKENNING EN BELEVING VAN POSITIEVE LEVENSBRONNEN OP SARDINIË, INCLUSIEF PREHISTORISCHE ZOMERZONNEWENDE-BELEVING

Liesbeth van den Brink is expert familieopstellingen en reiki en zag in een eerste privéreis met Keep Alive Tours hoe ontzettend rijk dit eiland is aan oeroude energie, waar we in onze moderne, jachtige tijd veel aan kunnen hebben. Hoe herken je dat soort levensbronnen, en hoe kun je er meer voor open blijven staan? Op deze Sardinië-roadmovie inspireert Liesbeth ons, en natuurlijk is er een voelbare link met de Blue Zones op Sardinië: de kalmte die ons lichaam zo lang gezond in het leven laat meegaan. Welkom op een bijzondere journey die je wel eens diep verliefd op het eiland zou kunnen laten worden, want je gaat juist ook het onbekende, volstrekt unieke van Sardinië zien, meemaken. Een avontuur van een week, boek ‘een week rond het zwembad en basta’ elders. Hier ga je mee op een ontdekkingsreis, met diepe rust in bewéging, en echt contact met de Sardische kalme kern.

HOOGTEPUNTEN

Ook al gaan we ook diep de prehistorie in, we zien ook best wat wereldlijke chique, hoor. Maar dan wel verbonden met het eiland, en als dat eiland de grootste kurkproducent ter wereld is en je kent die kurk enkel van de wijnflessen, dan moet je toch eens mee naar een winkel met kurk-hote-couture. Stil van, gratie, elegantie, duurzaamheid en… nog waterdicht ook :).

Op een van de dagen met de kortste nacht in een bijzondere tempeltoren vól hier in dit ‘zowat’ gebundelde zonlicht staan! Er zijn ook Sarden bij, die het elk jaar meemaken, Geen hippiegedoe, toch voelt het ritueel aan. In deze tempeltoren kun je – niet iedereen durft het, geeft niets – ook diep naar beneden, de aarde in, een zeer bijzondere ervaring, in veiligheid.

Liesbeth van den Brink is coach van mensen met levensvragen, begeleid in het (her)vinden van jezelf. Ze heeft veel kennis en ervaring op het gebied van somatische zorgverlening, psychosomatiek, psychiatrische hulpverlening en spirituele ontwikkeling. Muziektherapeut, trainer binnen de GGZ, familieopsteller, reikibehandelaar, loopbaancoach, juist ook gericht op innerlijke ontwikkeling. Master NLP, Transactionele Analyse en Systemisch werk – Coaching en leiderschap, Healing the Family Tree, muziektherapeut… Grote kans dat muziek ook een rol gaat spelen in haar inspiratiesessies en -momenten onderweg! Zie je de koren in het dagprogramma?

Liesbeth: ‘Wow, wat een mooi programma, ontstaan door het sparren met Sam over plekken van zijn Sardische roots. Avonturier pur sang, die altijd op zoek gaat in zijn omgeving, ont-dekkend. En deze omgeving als betekenisvolle spiegel aan je voorhoudt. En ja, er ontstond een match. Met de rijkdom van het opstellingenwerk mag ik actief spiegelend begeleiden. Wegbereider, zodat jij het spoor kan vinden vanuit jouw vragen. De weg naar binnen, soms door overwoekeringen heen, vaak met vergezichten. De weg naar het hier en nu, in contact met jouw levensbron. Met een vrijere blik op wat was en wat zou kunnen komen. Aanwezig op jouw pad. Lees je het programma, van dag tot dag, dan valt je vast op dat er veel V/M energie in zit. Je bent voortgekomen uit V/M energie, daar is jouw leven begonnen. Je draagt V/M energie in jezelf, in eigen balans. Hoe ben je in verbinding daarmee?

We gaan de weg van buiten naar binnen en weer terug. Voedend, bewegend, in stilte luisterend, soms (mee)zingend, altijd ruimte voor gesprek in reflectie. Elke reisdag in een ont-dekkende Sardische setting kom je meer en meer in contact met jouw Levensbron. Jij en je reisgenoten als spiegel voor elkaar. Opstellingen, oefeningen, meditaties in de open lucht. Bij bronnen en andere Sardische V/M symboliek, met als doorgangs-punt de zomerzonnewende! Het moment om het licht van het bewust-zijn te vieren, in jezelf en in iedereen. Wat een rijkdom! Vanuit de relatie met jouw Levensbron draag je weer door: wat draag jij uit? Hoe loop jij jouw pad? Er is zoveel te ont-dekken: ga je mee op reis?’

Na versie 1 van deze reis schreven Arie en Katinka dit 🙂


We verblijven en bezoeken plekken die enkel typisch Sardische producten en drank presenteren, zelf verbouwen, onderling persoonlijk ruilen. Chilometro Zero noemen ze het zelf: alles lokaal, verfijnd, zelf gedaan, wijs met de natuur omgaand, in balans, van generatie op generatie doorgegeven. De agriturismi zijn persoonlijk door mij getest en goed bevonden. En ik hou van rijke eenvoud, ja, natuurlijke rijkdom, de schoonheid van puurheid.


We doorkruisen ook een van de gebieden die op Sardinië zoveel zeer gezonde 100-jarigen produceert. We nemen de 9 elementen door waar ze allemaal plus op scoren. En wat kun je er thuis mee? Het zit ‘m in kleine simpele dingen op zich, en dat geeft goede hoop.

Nou, eng, hoor, in zoiets rondlopen. Ben je gek (ga dan mee, haha), er gebeurt niks, hoor. Ligt nu eenmaal bijzonder te zijn al duizenden jaren, gebouwd door wie? Weten ze niet. Lag het in any ander land, dan had Stonehenge er een grote concurrent bij. Het is zo groot dat er in de bal rechtsonder wel 30 man passen. En het is vast niet toevallig gericht op de ingang van een vrouwelijke watertempel verderop, langs een heuvel met kringelpaadje omhoog. Mooie natuur, orchideetjes langs het pad…

Soms is grote schoonheid zo simpel: wees op het goede moment op de goede plek. Ga mee als je ook van extra schoonheid houdt. Meer dan ‘ik ben al blij dat ik gewoon effe weg ben’.


Dit is de sfeer waarin je komt. Knus, warm, hartelijk, en fijn met natuur omgeven. Je hebt om de hoek al snel een heerlijk verdwaald gevoel, zonder te verdwalen. En anders komen de hondjes je wel de weg terug wijzen, ze hebben er gevoel voor. Een week ook vol natuurlijke vriendelijkheid, puur eten, geen 5-sterren-gelikt gedoe. Goede gesprekken aan tafel met onbekende, maar zo heerlijke huiswijn! allemaal mooie ervaringen!

LOGISTIEK

VLUCHT
-
Vraag meteen vandaag de vluchtprijs op: Olbia-Amsterdam, Easyjet, 15 juni weg, 22 juni terug. Ook vluchtprijzen kunnen stijgen, dus ik help je graag om het snel slim te regelen: info@keepalivetours.com
PRIJS
-
1495 euro voor 8 dagen met 7 overnachtingen in authentiek Sardisch agriturismo van hoge kwaliteit, eilandvervoer samen, op basis van logies en ontbijt. Inclusief zijn ook alle excursies naar bijzondere Sardische plekken en personen, de inspiratie om de 9 gezond-100-Blue Zone-regels ook zelf toe te passen, en alle workshops. Exclusief zijn de de vlucht en je eigen versnaperingen op het vliegveld. Ook maken we bij aankomst een pot voor het avondeten en lunchpicknicks en koffiestops tussendoor. Je slaapt in een 2-p-kamer met eigen bed en een badkamer en suite samen. Een 1-pk-kamer kan voor een toeslag van 250 euro. Kom je met hetzelfde vliegtuig als wij allemaal, dan zit de transfer van en naar het agriturismo erbij. Anders betaal je een toeslag afhankelijk van de afstand. Bel gerust vrijblijvend, bij vragen: 06-11 33 45 11. De reis gaat door bij 6 medereizigers. De agriturismo’s zijn een belevenis, hebben iets positief-apart-karakteristiek, ook door mijn persoonlijke connectie, begeleiding, toelichting. We gaan met maximaal 9 mensen op stap, en er is altijd goed contact onderling, er komen mensen op af met levenservaring, vaak een wereldreiservaring zelfs, vriendelijkheid en humor.
BOEKEN
-
Stuur om te beginnen even een mailtje met je telefoonnummer, dan praten we eerst even over je wensen en zo: info@keepalivetours.com.
STEL ANY VRAAG NU:
-
Via 06-11 33 45 11 en E-MAIL
-

Meer informatie ?

Wat is je behoefte? Ik denk snel met je mee.
Zie je een groepsreis en wil je dat echt niet?
Stel zelf een groep samen. Of kom als VIP.
Groepsvraag?
Privé-versie-vraag?

Sardinië-inspiratie ontvangen?
Bonus: 75 euro korting.