Laden Evenementen

KEN KOELE PLEKKEN JUIST IN HEET BINNEN-SARDINIË!

DAGPROGRAMMA

  • DAG 1: Aankomst in Olbia en transfer naar ons top-10-Italië-oostkustplaatsje. Halverwege stop bij waterval-cool-plek in bergen. Overnachting in 4-sterren hotel aan de basis van Gezond 100-Sardinië.
  • DAG 2: Naar een waterval in de bergen die direct op het strand uitkomt onder Marina di Gairo, en daarna door, echt de bush in, een uur zuidelijker, veilig into the wild. Kom je anders nooit!
  • DAG 3: Met een Jeep eerst omhoog off road naar waar de kruiden het felst geuren, het water het mineraalrijkst, richting vroegere schapenstallen die nu een Hobbit-achtig-dorp zijn, net onder de hoogste top, je bent nu midden in de bergen. Water uit diverse bronnen, granietblokkenkreekjes met heldere poelen, stromend, koelend.
  • DAG 4: We vervolgen onze journey langs plaatsnamen die zo Lord of the Rings in kunnen: Ulassai, Ussassai, en we slapen in een van Sardiniës topagriturismo’s in het binnenland, in Seulo. Van plek naar plek is het steeds 45 à 60 minuten rijden, heerlijk cool busje ook, hoor. Twee waterrijke coolplekken vandaag, zuiverend, mosbegroeid, stille kracht.
  • DAG 5: Drie coolplekken op het programma vandaag, wat ga je deze week veel leren van Sardinië, je weet ook of en hoe je er voortaan zelf naar kunt, een volgende keer dat je alleen komt. Je gaat Sardinië-proof thuiskomen en dat is niet zomaar een leuke term.
  • DAG 6: Nog nagenietend van het tópeten steeds en de mooie plekken en personen en onderlinge sfeer, onderweg naar een van Sardinïës mooiste parken, in Laconi, met nogal wat water, zo zul je zien, weer zo heerlijk koel. Verbluffend oude standbeelden – krijgers, storten zich in de dood! – uit de diepe prehistorie staan verzameld om de hoek, ook nogal de moeite, en lekker cool binnen!
  • DAG 7: Transfer richting vliegveldgebied, maar halverwege stop bij een rivier die de berg uitkomt: Su Gologone, beetje toeristisch, maar blijft bijzonder, komt van kilometers diep uit de berg, duikers proberen nu nog steeds de oorsprong te vinden. Overnachting in 4-sterrenhotel of top-agriturismo vlak bij strand.
  • DAG 8: nog even buurten bij de allereerste waterval-cool-plek in de bergen, en wát een week!
JE VRAAG NU IS?
PER SE GEEN GROEPJE?

OP ZOEK NAAR KOELE PLEKKEN EN LEKKERE POELEN IN HET SARDISCHE BINNENLAND

Standaard zoekt iedereen in een warm land verkoeling aan de kust. Vol wordt het dan, hè. Je kunt ook mee op ontdekking van koele heldere poelen en plekken in de bergen, heuvels. Vaak na een stukje lopen, half uur maximaal, een soort hiking, maar dan niet te zwaar. We hebben soms echt een gids nodig, want je zult zien: Sardinië heeft nog steeds iets wilds. De eerste drie dagen slapen we aan de oostkust in een 2018-top-tien-badplaatsje in Italië, in een 4-sterrenhotel dat je ook veel gaat leren over de gezonde 100-jarigen. Waar moet je vooral op letten, in je eigen leven? De tweede drie dagen slapen we in de bergen in een top-agriturismo, qua eten, slapen en… de plek! Alles authentiek en zeer verzorgd en gewoon ook heel lief! De laatste nacht in een mooi B&B in de buurt van coolplek-tussenstop 1, vrij dicht bij het vliegveld. Van het hotel of agriturismo uit gaan we elke dag richting 1 of meer van die coole plekken. Wanneer het busje – we gaan met maximaal 9 man – is geparkeerd, moet je nog wel wat lopen, maximaal 45 minuten. Een dag gaan we ook met een Jeep eerst een stuk, echt off-road, en dan lopen. Je komt echt op plekken waar de allermeeste Sarden alleen maar van dromen, en ook niet weten te vinden. We lopen tot de coolplekken en dan is een duik wel zo lekker. Niet altijd is er genoeg water om te duiken, maar altijd wel genoeg om te koelen! En daar sta je dan, in the middle of nowhere, far far away. Natuur. Puur. Je ziet zo bij de foto’s waar het om gaat. Onderweg lunchen we in de natuur, Sardische producten, mooie plekken, gezellig, of in een tentje. Er is nooit ruzie in de tent, altijd mensen die toevallig ‘goed zitten’, heel goed. Fijn zo!

HOOGTEPUNTEN

Je verwacht hier zo een rijtje elven, aankomend, zachtjes zingend, om die rotsblok heen. In stilte zitten, minimaal je voeten koelen, lekker in liggen, het ligt vaak in de schaduw, hoor, kan zomaar echt koud zijn.

 

 

 

 

 

We rijden wat in de coole bus en soms met gids, soms zonder gids, gaan we maximaal een half uur ‘best van het pad’. Het is beter als je meegaat als je goed ter been bent.

 

 

 

Nou, en meer van dit soort plekken, dus. Niet om de hoek! Het is altijd even een kleine Journey, we zijn op ontdekkingsreis, hè. Maar je gaat vast terugkomen op dit soort plekken, later een keer, alleen, je kids meenemen, you know the way.

Prima kamer, toch? Het eerste hotel ligt in Santa Maria Navarrese en dat is toevallig top 10 volgens Skyscanner, in Italië zelfs! Je loopt zo naar het strand en baaitjes in de buurt, spookstadje erbij, kringelplaadjes en… ze zijn zo ongeveer dé plek waar de Blue Zones zijn uitgevonden: gezond 100, hoe worden al die oudjes dat toch, in deze omgeving? Gezond eten en nog wat elementen. Pik je allemaal op. Ze kennen me. Ook bij het agriturismo, met zwembad, dat persoonlijk door mij getest is en meer dan goed bevonden.


We doorkruisen ook een van de gebieden die op Sardinië zoveel zeer gezonde 100-jarigen produceert. We nemen de 9 elementen door waar ze allemaal plus op scoren. En wat kun je er thuis mee? Het zit ‘m in kleine simpele dingen op zich, en dat geeft goede hoop.


Onderweg kun je zomaar op een plek komen die wereldwijd beroemd had moeten zijn. Tsja.  En er is nog een watertempeltje ook, verder het heuveltje op, daar, nadat we een verkoelend riviertje zijn overgestoken. Wedden dat het toeval ons op nog meer koelplekken gaat brengen? Dit hier is zo groot dat er in de bal rechtsonder wel 30 man passen. Je iet wel wat het voorstelt, toch, duizenden jaren voor Christus gemaakt! Je gaat in vele opzichten bijzondere dingen zien. En geen Sard, zo ongeveer, die zo’n plek weet! Serieus!

Zo’n zwembad in de heuvels is natuurlijk ook heerlijk, en het eten…

LOGISTIEK

VLUCHT
-
Voorkom hoge vluchtprijzen en vraag meteen vandaag de vluchtprijs op: Olbia-Amsterdam, Easyjet, 29 juni weg, 6 juli 2020 terug. |PRIJS
-
1550 euro voor een volledig verzorgde week, en strakke begeleiding bij het boeken van je vlucht. Je bent daarvoor acht dagen op stap, met alle maaltijden en drank tijdens die maaltijden. Wijn, plaatselijke likeur, lunches, alle entrees en excursies, gezamenlijk vervoer op het eiland, persoonlijk sparren ook over hoe de 9 Blue Zone-elementen voor jou mogelijk zijn. Ook de agriturismo’s en hotels zijn een belevenis, mede door mijn persoonlijke connectie, begeleiding, toelichting en kennis(sen) ter plaatse.
BOEKEN
-
Mail eerst even naar info@keepalivetours.com. Ik informeer je vlot persoonlijk.
JE VRAAG IS WELKOM
-
Via 06-11 33 45 11 en E-MAIL

Meer informatie ?

Wat is je behoefte? Ik denk snel met je mee.
Zie je een groepsreis en wil je dat echt niet?
Stel zelf een groep samen. Of kom als VIP.
Groepsvraag?
Privé-versie-vraag?

Sardinië-inspiratie ontvangen?
Bonus: 75 euro korting.