Laden Evenementen

WACHTLIJST: Elfenspel en Oerkrachtenorakel op onderzoek op mythisch Sardinië, met Willeke de Wit

dagoverzicht

 • DAG 1: Bij aankomst met gerieflijk vervoer langs de kustweg zuidwaarts naar een pittoresk kustplaatsje, Posada, lieflijke B&B, waar we de volgende ochtend nou eens de zee zien OPkomen uit de zee. Machtig. En een ontbijt!
 • DAG 2: We duiken het hart van Sardinië in, de befaamde Barbagiastreek, een soort ‘dorpje dat dapper weerstand bood’, de mensen staan hier pal. Wat best pal ligt is de wel 40 meter lange prehistorische stenen fallus die hier zomaar in het landschap ligt, compleet met bal met kwartsmuur. Prachtige plek voor een van de dagelijkse lunchpicknicks. Diner en slapen in een van de hoogste dorpen van Sardinië, rijk aan prachtige muurschilderingen. Je gaat vanavond wellicht verheugd concluderen dat je nota bene nog maar 24 uur op Sardinië bent en dan al dit allemaal…
 • DAG 3: Vandaag rijden we een prachtig uurtje door de heuvels naar het dorp van een uniek beeldje: we doen een sessie rondom een reuzenversie van dat mysterieuze 4-ogen-beeldje uit de prehistorie hier. We slapen en eten in een sympathieke B&B met zeer goede keuken, Hier moet je echt eens terug in de herfst, ze zijn ook befaamd om hun paddestoelengerechten!
 • DAG 4: Vandaag een kleine expeditie naar een kasteelruïne waar elke roofvogel graag verblijft. Ze staan ons toe het verhaal van Medusa, de in steen veranderde Sardische prinses voor te leggen. Op de klim terug omhoog naar de auto leer je fluitend en lachend omhoog te lopen: je gaat jezelf verbazen.  We lunchen hier natuurlijk ook, aan mooie stenen tafels, diner en overnachting in een nog puur agriturismo, met producten van het land, klaargemaakt door een prima kok! Hier blijven we mooi twee nachten.
 • DAG 5: Op de volgende dag onderbreken we aartsengel Michaël even, het zwaard al in de hand richting duivel, zegt men officieel. Waar is hij nu echt mee bezig? We lunchen bij een van de fraaiste Aarde-Portaal-plekken van Sardinië, en e gaan eens kijken wat Het Veld ons erover vertelt en wat we er kunnen & mogen doen. Diner en overnachting weer in het agriturismo van gisteren.
 • DAG 6: We doen antieke warmwaterbronnen aan die in een mythische rivier stromen, zeer mooi om daar in de schaduw aan de rivier te lunchen ook, na een sessie. Wat het spel over de plek zegt, weten we dan. We houden het lekker voor ons, want we zijn hier ook om onze eigen persoonlijke rollen door de week heen te doorzien. We slapen in een B&B en weer hebben we een prachtig restaurantje voor in de avond.
 • DAG 7: Langzaam aan bewegen we ons weer richting vliegveld, maar het is nog lang niet voorbij! We bezoeken namelijk een prehistorisch labyrinth en een water-waarheidstribunaal: allemaal geslaagd, na de afgelopen dagen van hoge puurheid. Hier lunchen onder de kurkeiken, op stenen die ooit waarschijnlijk als menhir hebben gestaan… Er is zoveel om van te genieten. Eten en slapen in het plaatsje Bitti, van de beroemde tenores-mannenzang. Wie weet?
 • DAG 8: Ceremoniële afronding, voor en tijdens transfer naar het vliegveld.
 • -STEL JE VRAAG-

Editie 2: Elfenspel & Oerkrachtenorakel & Het Veld op mythisch Sardinië

Op onze eerste Sardiniëweek in september 2023 bleek Sardinië zoveel te kunnen bieden en ook zoveel te kunnen ontvangen, dat we verheugd weer gaan! We doen deze keer andere plekken aan en laten het Spel en het Orakel los op mysteries in Sardinië:
– we zien de zon na overnachting aan zee, anders dan in NL zon zien opkomen UIT de zee. Machtig!
– we gaan naar en lopen door een prehistorische stenen fallus van wel 40 meter, compleet met bal. Wat was hier de bedoeling van? IN het verlengde ligt een vrouwelijke watertempel. Mannelijk en vrouwelijk samen, machtig?
– we bezoeken het dorp van het nog onbegrepen (volgens archeologen…) ‘demon’-beeldje: het heeft vier armen en vier ogen en vele symbolen op het lichaam. Machtig?
– een kleine expeditie naar het kasteel van een Sardische prinses ooit zo ongelofelijk mooi en puur dat een boze godin haar veranderde in een stenen mannen-betoverend monster met slangenharen: Medusa. Wat is er gebeurd?
– we bezoeken een mooi San Michele-beeld, de aartsengel met zwaard, bij de duivel. Stak hij nou wel of niet, en waarom? Of wat was er aan de hand? En wat doet de kerk van Sebastiaan er precies naast?
– we bezoeken zogeheten feeënhuizen, maar dan zo mooi dat ze zo in een sciencefictionfilm kunnen. Volgens sommigen is het een ET-landingsplek, of… staan de grotjes inderdaad voor opeenvolgende fases in het leven van de vrouw? Het Veld bepaalt!
– we bezoeken warmwaterbronnen die in een mythische rivier stromen, die wel eens de oplossing zou kunnen zijn voor de mysterieuze Bijbelse stad Tyrse, verdwenen, men zoekt steeds op de verkeerde plek. Wat zegt het Veld?
– we bezoeken een prehistorisch park met eerst een labyrinth: de oprechte weg naar binnen. Op hetzelfde feeërieke complex een heus water-waarheidstribunaal: was je niet transparant, dan merkte je dat aan je ogen. Sprak je wel puur en oprecht, dan kreeg je dubbele vermogens. Is er een link met het beeldje met de vier armen en vier ogen?

Door de combinatie met krachtplekken ontstaat heel veel verbinding en gevoel met de materie en energie. Daardoor ga je de opgedane rijkdom met veel verve kunnen doorgeven wanneer je het spel zelf gaat geven.

Je gaat mee op rijke en diepe dagen, ver weg van huis, in een omgeving en gezamenlijke energie die warempel best magisch kan zijn, ja. Mede door de afstemming van de plekken op het programma, lijkt de omgeving wel tot leven te komen: wederzijdse communicatie, synchroniciteit. Ook de aarde speelt mee, Sardinië, als levend organisme, met bewustzijn. Is het de Dea Madre, de Moedergodin, hier nog zo vereerd?

Resoneert dit ook bij jou, dan is je reis eigenlijk al begonnen. Uiteraard gaan we elkaar veel eerder voor vertrek nog ontmoeten, mocht je je inderdaad voorlopig aanmelden via het formulier onder aan deze pagina.

Bij de blokken met foto hierna zie je meer detail en sfeer. In het blok Logistiek krijg je al wat vragen beantwoord. Stel je logistieke vraag via info@keepalivetours.com. En mail je vraag over de inhoud naar Willeke de Wit.

OM NAAR UIT TE KIJKEN


Willeke de Wit: ‘Zo! Ik had richting de voorgaande, eerste reis al een vermoeden wat betreft Sardinië, afgaand op de verhalen van Samuele. Maar hij heeft dus geen woord teveel gezegd. Geweldig. De verbinding, de liefde, de puurheid en op deze tweede reis dus ook de mysteries. Voor meer verbinding met de magie, de natuur en de mens blijkt Sardinië zo goed te zijn, met zijn diepe roots en pure natuur, zo begrijp ik uit de verhalen!

Ik ben dol op de geschiedenis van een land vooral de verborgen schatten van de oudste mensen. Oude graven, gebedstekens, menhirs, tempels, stenen poorten, rotsen etc. Deze laag is het krachtigst verbonden met de aarde en de natuur en kan ons het best weer verbinden met onze oude kennis die we in ons dragen. De oudste lagen zijn ook altijd verbonden met de natuurwezens. Toen hoorden die er nog gewoon bij. Door in de natuur te werken – waar wel nog overblijfselen zijn van de mens – raak je alle gebieden.

De mysterieplekken en vondsten zoeken we bewust op, en dat in relatieve rust: ik kijk er weer naar uit!

De plekken die we opzoeken worden geheel niet of maar weinig bezocht, maar ach, als we een sessie doen, bestaat de rest buiten het Veld ook wat minder. We zijn in ons eigen goede gezelschap.

Je betreedt niet enkel het binnenland van oer-natuurrijk Sardinië: je komt ook echt IN Sardinië, een paradijs voor persoonlijke ontwikkeling. Een verhaal dat we op deze reis niet eens uitdiepen, officieel, maar wie weet: dit eiland zou zomaar Het Mooie Westen kunnen zijn waar de Egyptenaren over schreven, toegedicht aan hun kosmische-harmonie-godin Ma’at; en wat als dat de Sardische Dea MADre is, de Sardische moedergodin, van vele ter plekke gevonden beeldjes? (Hier is ze afgebeeld op een enorm blok obsidiaan. Sardinië was ooit een legendarische obsidiaanleverancier, internationaal.) Hoe dan ook: als er ergens een land vol mythes en wezens en elfen en reuzenlegendes is, dan is het wel Sardinië, door best verwende Italianen ronduit het Isola Mito genoemd: het Mythische Eiland. Daar gaan we zijn!

Het voelt op zo’n reis meer en meer dat we worden beschermd, begeleid, groeiend vertrouwen in onze intuïtie, ons gevoel, krijgen. Vele lichtpunten, parels, toevalligheden die gewoon geen toeval meer kunnen zijn. Doordat magie kennelijk meereist kom je op een nog diepere laag dan je zou verwachten. En sowieso kom je door dit werk op en veel diepere laag dan enkel de toeristische van Sardinië, hoog geprezen internationaal. We zien én krijgen heel veel moois.

 

Naast ruimte voor het spirituele doel voor eenieder in de reis is er uiteraard tijd voor gezelligheid, koffie, even rusten, lekker eten. Onze meestergids, Sardijnse Nederlander Samuele, weet en vindt altijd bijzondere weggetjes en plekken. Het zit ‘m in de genen. Intussen heeft hij ruim duizend bijzondere plekken op zijn Google Maps gemarkeerd. ‘Wat past nu bij de energie? Ik weet wel een plek die hierbij past.’ Vertrouw daar maar op.

Beetje gek doen mag ook, hè? Toch niemand die ons ziet, of hoort. Hoewel…? 🙂

LOGISTIEK

-

|START 18 juni 2024 en finish op 25 juni 2024. We vliegen heen direct van Amsterdam naar Olbia en terug. Via 06-11 33 45 11 krijg je per app alle info over de precieze vluchten. En uiteraard krijg je hulp bij het regelen van dagen eerder en/of later.
PRIJS

-
2000 euro. De vlucht boek je er los bij, wees er vroeg bij en je houdt die kosten laag. Mail voor coaching: info@keepalivetours.com.
-
De totale prijs is inclusief gezamenlijk vervoer op Sardinië, lunches, avondeten. Vegetarisch en zelfs veganistisch geen probleem. Je gaat genieten van de uitstekende Sardische lokale keuken. Zelfs het water is bijzonder: allemaal bronwater uit de heuvels waar we aan liggen. Daar douche je ook onder, heel gezond. Verder zijn ook alle entreegelden inclusief, evenals de altijd hoog gewaardeerde lunchpicknicks. Onderweg een spontaan bakkie trakteren we gezellig om toerbeurten aan elkaar, en dat kost vergeleken bij Nederland een schijntje. Reken op een lichamelijke en geestelijke opfrisser in een nieuwe inspirerende omgeving. Veel gehoorde quote na afloop: ‘Dit was niet in woorden uit te leggen.’
KAMERS:
-
De prijs is op basis van tweepersoonskamer. Je betaalt ter plekke een toeslag van 30 euro per nacht voor een eenpersoonskamer. Je kunt ook in termijnen betalen.
SFEER:
-
Niets moet, het is ontdekken, proberen, ervaren, geen stram program, er zit ruimte in. Wij zijn leuk gezelschap, gezellig, levenservaren en respectvol.
BOEKEN, BETALEN EN AANBETALEN:
-
Zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, dan volgt een aanmeldformulier. Lees de rest hieronder en vul het voorlopige-aanmeldformulier in. Mail je even mocht dat onverhoopt niet werken: info@keepalivetours.com?
STO-GARANT:
-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl. Je betaling wordt na ontvangst direct gestort op een derdenrekening van STO omdat Keep Alive Tours is aangesloten bij de VVKR.
STO-VERKLARING
-
Nederlands: Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.
-
Engels: This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en.
-
Duits: Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •  

  •