Laden Evenementen

Het Elfenspel op feeëriek natuurrijk Sardinië, met Willeke de Wit

dagoverzicht

 • DAG 1: Bij aankomst staat gerieflijk vervoer klaar, en we rijden meteen al in een ‘heel andere wereld’, vol puur natuur, zoals je ook merkt tijdens de korte wandeling naar een zeer verscholen ‘Huizen van Feeën’-complex; want feeën, zo heten natuurwezens van oudsher op Sardinië.
  Net als alle verdere dagen staat ook vandaag een Element centraal: we beginnen met Aarde, verbonden met de moeder en de vrouwenlijn, met verzorgen en verbinden. Weer terug boven, 10 minuutjes lopen, bezoeken we een van Sardiniës mooiste complexen van zogeheten Reuzengraven; op hun bijzondere manier zijn ook dit plekken van magische verbinding.
  Geef je bij aankomst in ons zeer schilderachtige dorp gerust even over aan een verwerkingsdroom. ‘s Avonds heerlijk uit eten, op korte loopafstand.

 • DAG 2: Vandaag een onderthema van Aarde: Hout, symbool voor nieuw begin, een eerste stap. Daarmee gaan we aan de slag in een kurkeikenallee in prachtige natuur, achter een stenen muur, langs een bocht in de weg waar je elke keer daar rijdend voelt dat er ‘iets’ is. Wij zoeken dat ‘iets’ op bij weer een mooi deel van het Elfenspel. Zoals elke dag hebben we picknickspullen mee, met Sardische lokale producten van eenvoud, puurheid en smaak. De antieke grond is hier door de miljoenen vulkanische jaren heen bijzonder mineralenrijk en krachtig geworden, en dat proef je.

 • DAG 3 en 4: Deze dagen het element Water, verbonden met de maan en het innerlijk kind: emoties, stromen, patronen doorbreken. Ook het onderthema Metaal komt aan de orde. Water ‘doen’ we bij een zeer verfijnde watertempel, van internationale klasse, waar deze dagen een heel bijzonder lichtfenomeen in te zien is, vol symboliek. En dat alles maar op een kwartiertje van huis.

 • DAG 5: Vandaag het element Lucht, verbonden met de vader en de mannenlijn: bezieling, voldoening, leren aanwezig te zijn en vorm te geven. We gaan naar een plek vol stenen die bedekt zijn met een dikke laag mos, tussen prachtige oude bomen. Het kan zo in Lord of the Rings, ook met dat grote mysterieuze prehistorisch bouwwerk naast ons. We wagen ons ook wel binnen ooit machtige muren. Vaak creëert het zonlicht er prachtig licht, of is het iets anders dat hier voelbaar is? Op de terugweg stijgen we iets hoger, op de top van een ander ‘overwoekerd’ complex, met grandioos 360-graden-uitzicht, over boomtoppen rondom. Toch ook maar 15 km van huis op Sardinië, wel een heel ander ‘huis’ dan in Nederland, deze omgeving. Of we nou hier avondeten of op en andere mooie plek, binnen of buiten, laten we ook afhangen van de groepsenergie. Afstemming is belangrijk.

 • DAG 6: Al onderweg richting vliegveldomgeving komt het element Vuur aan de orde, verbonden met onze voorouders: hartstocht, verwezenlijken van je dromen en idealen. Op 15 minuten van ons agriturismo voor de laatste twee nachten, dwalen en (mild!) klauteren we op en tussen vulkanisch gevormd graniet, vol beelden en symbolen. Een mysterieuze plek, perfect voor weer een bijzondere Elfenspel-dag. Ah, zwembad, bloedmooie zonsopkomst, oma kookt in de keuken. Genieten. Ontspannen. Lachen.

 • DAG 7: Deze dag het element Ether, de verbinding tussen alle elementen: bewustzijn en grootsheid, opent poorten. We gaan naar een plek die alle elementen verbindt. Binnen 5 minuten wandelen van het ontbijt vinden we Vuur van de zon, water en rotsen, ‘poortringen’, grootsheid. Prachtig inzicht en vooruitzicht. Weer een extra inspirerende omgeving voor het Elfenspel.

 • DAG 8: Ceremoniële afronding, voor en tijdens transfer naar het vliegveld.
 • -STEL JE VRAAG-

De elementen van het Elfenspel gekoppeld aan onze innerlijke processen

Ga mee ‘op innerlijke reis’ met de elementen van het Elfenspel, op feeëriek, natuurrijk Sardinië. Door de combinatie met krachtplekken ontstaat heel veel verbinding en gevoel met de materie en energie. Daardoor ga je de opgedane rijkdom met veel verve kunnen doorgeven wanneer je het spel zelf gaat geven.

Je gaat mee op rijke en diepe dagen, ver weg van huis, in een omgeving en gezamenlijke energie die warempel best magisch kan zijn, ja. Mede door de afstemming van de plekken op het programma, lijkt de omgeving wel tot leven te komen: wederzijdse communicatie, synchroniciteit. Ook de aarde speelt mee, als levend organisme, met bewustzijn.

Resoneert dit ook bij jou? Dan is je reis eigenlijk al begonnen. Uiteraard gaan we elkaar veel eerder voor vertrek nog ontmoeten, mocht je je inderdaad voorlopig aanmelden via het formulier onder aan deze pagina.

Bij de blokken met foto hierna zie je meer detail en sfeer. In het blok Logistiek krijg je al wat vragen beantwoord. Stel je logistieke vraag via info@keepalivetours.com. En mail je vraag over de inhoud naar Willeke de Wit.

OM NAAR UIT TE KIJKEN


Willeke de Wit: ‘Toevallig was ik al heel nieuwgierig naar Sardinië, door Sam te volgen op socials. Daar komt bij dat ik de afgelopen 2 jaar vooral in Nederland heb gereisd en daar heb gezien waar de verbinding gemist wordt bij ons: de verbinding met de magie, de natuur en de mens. Sardinië maakt me zo nieuwsgierig, met zijn diepe roots en pure natuur, zo begrijp ik uit de verhalen!

Ik ben dol op de geschiedenis van een land vooral de verborgen schatten van de oudste mensen. Oude graven, gebedstekens, menhirs, tempels, stenen poorten, rotsen etc. Deze laag is het krachtigst verbonden met de aarde en de natuur en kan ons het best weer verbinden met onze oude kennis die we in ons dragen. De oudste lagen zijn ook altijd verbonden met de natuurwezens. Toen hoorden die er nog gewoon bij. Door in de natuur te werken – waar wel nog overblijfselen zijn van de mens – raak je alle gebieden.

De pure natuur zoeken we dan ook bewust op, de feeënhuizen, watertempel, reuzengraven, en dat in relatieve rust: ik kijk ernaar uit!

De elfenplekken die we opzoeken zijn door vrijwel niemand ooit bezocht, we hebben het rijk veelal alleen, maar reken maar dat we er niet alleen zijn! Dit noemen ze op Sardinië zelfs Feeënhuizen! In de rijke, voedende natuur: diep inspirerend.

Je betreedt niet enkel het binnenland van oer-natuurrijk Sardinië: je komt ook echt IN Sardinië, een paradijs voor persoonlijke ontwikkeling. Dit zou zomaar Het Mooie Westen kunnen zijn waar de Egyptenaren over schreven, toegedicht aan hun kosmische-harmonie-godin Ma’at; en wat als dat de Sardische Dea MADre is, de Sardische moedergodin, van vele ter plekke gevonden beeldjes? (Hier is ze afgebeeld op een enorm blok obsidiaan. Sardinië was ooit een legendarische obsidiaanleverancier, internationaal.) Hoe dan ook: als er ergens een land vol mythes en wezens en elfen en reuzenlegendes is, dan is het wel Sardinië, door best verwende Italianen ronduit het Isola Mito genoemd: het Mythische Eiland. Daar gaan we zijn!

Altijd veel natuurschoon rondom, veelal na een prachtig wandelingetje die opeens zomaar kan aanvoelen als in een film. Het is hier ook zo puur natuur! Bijvoorbeeld kunnen we naar een plek als deze, wat misschien niet zo standaard-toeristisch is, maar wel bijzonder gezond en wijs ook, en onvergetelijk. Elfenspel spelen, meditatie, visualisatie? Broodjes en ander lekkers mee. We gaan het goed hebben. Vaak binnen een kwartiertje van huis zelfs. Het is hier rijk!

Onze pittoreske huisjes op onze eerste van twee standplaatsen, deze week, liggen in een monumentaal dorpje tegen de flanken van de Montiferru, de IJzerbergen. En daaruit komt bij allerlei bronnen her en der bronwater van jewelste aan de oppervlakte, befaamd door heel Sardinië. Dat water komt ook uit je kraan en douche, trouwens. Het is hier in zoveel opzichten zó natuurrijk! Je komt deze week op een veel diepere laag dan enkel de toeristische.

De watertempel waar we heengaan is van internationale klasse, en wordt wél bezocht door andere mensen, soms ook zomaar heel bijzondere. Het park eromheen is groot, we weten net ook de verscholen feeërieke plekken. Geweldig ook om hier te picknicken en ook de bar en het winkeltje zijn heel aangenaam.

Juist in deze tijd deze watertempel bezoeken heeft een groot voordeel: op en rond 21 september – de herfstequinox – heb je een zeer bijzonder lichteffect, dat je wel bijblijft. We gaan bewust niet op 21 september, want dan staat het stampvol met bussen elkaar verdringende toeristen. Wij: in alle rust. Beter!

Naast ruimte voor het spirituele doel voor eenieder in de reis is er uiteraard tijd voor gezelligheid, koffie, even rusten, lekker eten. Onze meestergids, Sardijnse Nederlander Sam, weet en vindt altijd bijzondere weggetjes en plekken. Het zit ‘m in de genen. Intussen heeft hij ruim duizend bijzondere plekken op zijn Google Maps gemarkeerd. ‘Wat past nu bij de energie? Ik weet wel een plek die hierbij past.’ Nooit saai!

Best bijzonder, waar we zoal slapen. Ook de locatie waar we de laatste twee dagen verblijven, scoort al jaren een dikke 9.

Beetje gek doen mag ook, hè? Toch niemand die ons ziet, of hoort. Hoewel…? 🙂

LOGISTIEK

-

|START 17 juni 2024 en finish op 24 juni 2024. We vliegen heen direct van Amsterdam naar Olbia en terug. Via 06-11 33 45 11 krijg je per app alle info over de precieze vluchten. En uiteraard krijg je hulp bij het regelen van dagen eerder en/of later.
PRIJS

-
1825 euro. De vlucht boek je er los bij, wees er vroeg bij en je houdt die kosten laag. Mail voor coaching: info@keepalivetours.com.
-
De totale prijs is inclusief gezamenlijk vervoer op Sardinië, lunches, avondeten. Vegetarisch en zelfs veganistisch geen probleem. Je gaat genieten van de uitstekende Sardische lokale keuken. Zelfs het water is bijzonder: allemaal bronwater uit de heuvels waar we aan liggen. Daar douche je ook onder, heel gezond. Verder zijn ook alle entreegelden inclusief, evenals de altijd hoog gewaardeerde lunchpicknicks. Onderweg een spontaan bakkie trakteren we gezellig om toerbeurten aan elkaar, en dat kost vergeleken bij Nederland een schijntje. Reken op een lichamelijke en geestelijke opfrisser in een nieuwe inspirerende omgeving. Veel gehoorde quote na afloop: ‘Dit was niet in woorden uit te leggen.’
KAMERS:
-
De prijs is op basis van tweepersoonskamer. Je betaalt ter plekke eventueel een toeslag van 30 euro per nacht voor een eenpersoonskamer. Je kunt ook in termijnen betalen.
SFEER:
-
Niets moet, het is ontdekken, proberen, ervaren, geen stram program, er zit ruimte in. Wij zijn leuk gezelschap, gezellig, levenservaren en respectvol.
BOEKEN, BETALEN EN AANBETALEN:
-
Zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, dan volgt een aanmeldformulier. Lees de rest hieronder en vul het voorlopige-aanmeldformulier in. Mail je even mocht dat onverhoopt niet werken: info@keepalivetours.com?
STO-GARANT:
-
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl. Je betaling wordt na ontvangst direct gestort op een derdenrekening van STO omdat Keep Alive Tours is aangesloten bij de VVKR.
STO-VERKLARING
-
Nederlands: Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.
-
Engels: This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en.
-
Duits: Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •  

  •