Laden Evenementen

MEDITATIE & ANDERE RUSTBRONNEN IN STILTE EN DRUKTE, MET MARLEEN SMITS VAN GAIA TRAINING (EDITIE 3)

DAGOVERZICHT

  • DAG 1: Aankomst Cagliari: bezoek museum: hoe hou je de rust in een drukke omgeving, vol indrukken, juist dan? Transfer via welverdiend top-3-strandje bij in alle rust verzonken wandeling agriturismo
  • DAG 2: Via (auto) panoramische kustweg stiltewandeling in processie omhoog slingerend naar verscholen ‘reuzengraf’, met indianengrot en geluidsmeditatie. Na picknicklunch daar wandeling op ‘feeënhuizen’-heuvels, de huizen in en weer geluidsmeditatie.
  • DAG 3: Bezoek en wandeling vissersstadje incl. bezoek aan kunstenares zeezijdeweefster; haar gezang en formules, haar rust te midden van de toekijkers, we oefenen kalme vriendelijke aandacht en bewondering van details.
  • DAG 4: Slingertocht achterlangs de agriturismo langs dalen en heuvels en onderweg diverse stops kan zomaar tussen de intense vogeltjes zijn. De rust van the middle of nowhere. Op weg naar een 360-graden uitzicht ‘tempeltoren’, in kalme processie en in de toren zelf: inwijdingsrondes, de diepe stilte van ceremonies. Relax top-3-strandje.
  • DAG 5: Kuieren, slenteren, naar en op archeologische rotskaap, de rust der millennia. Het verschil tussen gejaagd najagen van aanwijzingen en vondsten en ‘het kalm tot je laten komen’, een verschil in mindset.
  • DAG 6: Gaan we nog eens heel rustig bepalen. Sowieso wel een sunset op romantische kaap.
  • DAG 7: Verplaatsing naar de hoofdstad en in druk volksrestaurantje een stiltelunch verorberen, extra stilletjes genieten. als je wilt daarna: op expeditie naar een echte achterbuurt,wat ruwere sfeer: hoe bewaar je daar je rust? Overnachting in B&B met mooie tuin, een oasetje in de stad: welke heb je in je eigen woonplaats zoal: oasetjes?
  • DAG 8: Als je nu wel op expeditie meedurft: ga mee op expeditie. Of je wacht op een terrasje aan de haven tot we terugkomen, of we wel terugkomen: tuurlijk! Kalme vlucht terug.
STEL JE VRAAG
JE EIGEN GROEPJE?

PAUZEER MEER: RUST, JUIST OOK IN DRUKTE, OP LANDELIJK EN STEDELIJK ZUID-SARDINIË

Een herfstvakantie 2019 waar je stil van wordt. Je gaat meer meditatieve momenten inpassen je drukke bestaan. Genieten van inspirerende wandelingen langs de mooiste plekken en personen, karakteristiek voor puur Sardinië. Een kalmte die mensen er kunnen hebben! Meditaties ervaren in stilte en drukte, in beweging en zittend ook op prehistorische plekken, duizenden jaren oude rust. Je zit om je heen te kijken en beseft dat je er goed aan hebt gedaan om je dit cadeau te geven. Maar ja, hoe doe je dat in de drukte? Expres gaan we ook de grote stad Cagliari in, een uitdaging maar ook daar kun je je rust bewaren, zoals in het oog van de orkaan ook rust kan heersen. Een van de vele mooie metaforen die soms diep binnen kunnen komen, als je er ook echt in gaat staan. Als je meewilt – je kunt ook altijd lekker thuis op de boerderij blijven – ga je mee naar de soms diep lieflijke en daarna heftig toornige zeezijdeweefster, een mooi voorbeeld van de hoogtes en dieptes, van rust en razernij, tussen haar verstillende en versoepelende magische formules en klanken. Een belevenis! Ons verscholen agriturismo ligt onder Teulada, idyllisch in het groen en bloemenpracht aan de kust, met veelal vegetarisch topeten, en luie stretchers, en een vriendelijk loslopend paard Elios, soms op de grond spelend met de superlieve hondjes. We doen ook enkele bijzondere tests: hoe bewaar je de rust in een heuse achterbuurt, maar je hoeft dan niet mee, maar je kunt het wel proberen, en anders een dag later. Zie je de metafoor: rust moet je juist ook in de drukte / onder druk zien te bewaren. Daar gaat de inspiratie om. Kom dus niet als je al blij bent dat je niet in Nederland zit en je had net zo goed in Spanje aan de Costa Brava kenne legge. Je gaat echt iets nuttigs leren deze week, naast heel veel genieten en láchen, láchen, heerlijk!

HOOGTEPUNTEN


Onze agriturismo is een van de absolute, verscholen parels van het hele eiland. Mooie kleuren en geuren, een paadje van de slaapkamers naar de eetplek, onze huiskamer met veranda. Het paard komt ook altijd gezellig buurten. Lekker luieren, met uitzicht op het groen en op de zee. Lieve hondjes spelen er met elkaar. Idyllisch in vele opzichten is het daar. In de verte zie je de zee, en met dat uitzicht leren hoe je overal en altijd hoe dan ook je ogen kunt ontspannen, daar beginnen we mee.

En deze mooie woorden zelfs ondanks pardoes drie dagen regen in april. Denk bij herfst op Sardinië aan Indian Summer, prachtkleuren, en de zee is nog warm! Even geen grauwe Hollandse herfststormen, zeg, de winter gaat al lang genoeg zijn, niet? Wie levenservaren en reiservaren en vriendelijk en een beetje vrolijk is, of is geweest, mag mee. Ken je iemand die zo is, of ben je het zelf?


Dringt zich ook niet op, maar verschijnt soms prachtig, en likt zijn vloer vaak heel mooi schoon: het ex-racepaard van de eigenaar. Het brengt hier al zeven jaar zijn laatste jaren door en is voelbaar dankbaar. Het is 20 en lijkt wel 2, oké 5 jaar jong. De eigenaar is topkok, gebruikt lokale ingrediënten, laat ons pure smaken proeven. Ook zijn huisgemaakte likeur van mirto-bessen moet je niet missen. Ze hebben hier de oervorm van diverse vruchten die we uit de winkel kennen, zo oer is het hier. Wedden dat we ook paddenstoelen zoeken en leren welke wel en welke niet?


Klik eens? Een van de mooiste ‘feeënhuizen’-groepen van het eiland in de buurt: rotsgraven, diep prehistorisch. Wandel langs de heuvels omhoog en omlaag, sta en zit stil bij de spiralen en symbolen. Met uitzicht op de valleien rondom. De spiralen en de bootjes hebben ene verbluffende gelijkenis met het boek der doden van de Egyptenaren. Wat voor band was er, en waar gingen volgens die Egyptenaren hun doden naartoe, naar welk eiland in het Westen? Later blijkt misschien wel officieel dat je hier niet zomaar op een plek bent geweest.


Om de hoek een paar van de allermooiste stranden van Sardinië, hier in het zuiden, en de kustweg noemen zelfs verwende Italianen ‘la panoramica’. Twee van de stranden die we bezoeken behoren tot de allermooiste van Sardinië, toevallig. Natuurlijk is dat altijd mooi. Maar ga er maar vanuit dat de kust niet heel Sardinië is, je gaat na twee dagen de zoveelste zijn die zegt: ‘Ik heb nu al zoveel gezien en ook gezien dat ik nog niets heb gezien! Wát eiland laat je me zien, Sam, waarom wisten we dit niet?’


Bezoek de rebelse weefster van zeezijde: ze biedt dapper weerstand tegen alle autoriteiten die haar commercieel willen uitbuiten. Zij zwoer haar oma dat ze nooit… Haar ragfijne gouddraad ontstaat mede dankzij geheime vloeistoffen en speciale formules. Een belevenis! Ze is lief en boos en staat als een kerel voor haar zaak, of als een amazone, het lijkt wel iemand uit een heel ander tijdperk, een strijdbare vrouw die nog heel lief kan lachen ook.


Ook wandelend richting een prehistorisch torencomplex met 360 graden rondom boven op een heuvel steek je de ins en outs op wat betreft de 9 Blue Zone-regels, die zorgen dat je lichaam je pas veel later ‘de rekening’ presenteert. Daar zit ook het element ‘pauze kunnen en durven nemen’ bij, van welke ratrace dan ook.En dat is in principe het Blue Zon-element dat we dit weekje uitdiepen, in vele diverse inspirerende vormen, in de rust en drukte, met elkaar en alleen, zittend en reizend, met bekenden en onbekenden, met tussen vriendelijke en misschien niet-vriendelijke mensen.


Trouwens: we bezoeken in het actieve vissersstadje Sant’Antioco ook de roze flamingo’s in het wild. Ze zijn de rust zelve, maar ze behouden hun afstand en hun rust, kalm behoedzaam. Kunnen we best een voorbeeld aan nemen. En dan hun vlucht…. van chaotisch tot sereen in 10 seconden.


Zeker, een mijnmuseum klinkt saai, maar dit Porto Flavia kan zo in een James Bond-set. Maar misschien ligt dit te ver, tenzij… je ook de reis aangrijpt als een moment om diep verzonken te raken in jezelf, te mediteren, ongewis van de afstand en kilometers, andere focus, loslaten hoe het gaat, hoe je het graag had gewild, overgave aan het nu, en nu en nu en hé, zijn we er al? We grijpen alles aan om het meditatief te ervaren, met de nodige dosis mindfulness en humor, hoor: playfulness. Het wordt leerzaam gezellig!


Wandelend door de heuvels langs rotsformaties over een slingerpaadje omhoog naar een van de mooist gelegen ‘reuzentombes’ van het eiland – soort hunebedden, maar dan veel gestileerder, mooier vormgegeven – komt zomaar een schaapskudde ons tegemoet. Een praatje met de herder, ik vertaal, het getingel van de belletjes rondom. Er is een grot hiernaast die een geweldig beschut uitkijkpunt op de omgeving is! Zo mooi om ook daar een meditatiesessie te doen: op geluid, van de wind, een wind-chime, getingel, weerkaatst, buien en binnen je, het lijkt soms wel een trip, een journey, een reis even compleet weg. En dat ben je ook: compleet weg!


Over de meditaties her en der, verspreid over de dag: ontspannen en spontaan, in rust en in drukte, kan bij de agriturismo zijn, rond de picknicklunch, in de drukte van een dorpje in feeststemming, zelfs even in de auto voor het uitstappen, als symbool voor: voortaan overal waar je maar wilt.

Links op de foto zie je Marleen Smits, die graag oplaadt in de natuur en in stilte, Ze haalt graag het mooie in mensen naar boven, zet ze in hun kracht. Ze voelt, ziet, herkent en vergroot energie en licht. Vertaalt ‘hogere dingen’ ook graag terug naar praktisch aards gebruik. Dit zowel in haar onderwijsadviseursbaan als in haar energetische coachingspraktijk, met beide benen op de grond. Marleen is een levensgenieter die houdt van goeie gesprekken, humor en relativerende diepgang.

 

Logistiek

VERTREK
-
van Amsterdam op zaterdag 19 oktober tot en met zaterdag 26 oktober 2019, naar en van Cagliari.
PRIJS voor 8 dagen met 7 overnachtingen in authentiek verfijnd Sardisch agriturismo met meerwaarde, gezamenlijk vervoer op het eiland, alle maaltijden en lokale wijn en gezellige lunchpicknicks, live tolkservice, alle excursies naar ook zeer verscholen Sardische plekken en personen, persoonlijke inspiratie om de 9 gezond-100-Blue Zone-regels ook zelf toe te passen, dagelijks meditatie-inspiratie, entrees en bezoek aan zeezijdeweefster: maximaal 1750, bij 4 deelnemers, tot aan 1500, bij 7 deelnemers. Uiteraard begeleiden we je ‘strak’ bij het boeken van je vlucht.
BOEKEN
-
Na aanmelding ontvang je info om het bedrag over te maken naar Stichting Escrow; dan geniet je 100%-STO-garantie.

-

|HOU REKENING MET

-
je betaalt zelf de vlucht en je reis- en annuleringskosten en kosten buiten Sardinië; verder is het een compleet verzorgde week, met op Sardinië de diverse workshops, reisprogramma, entrees, overnachtingen met volpension (wijn en likeur en water en koffie aan tafel, altijd zeer geslaagde lunchpicknicks) en eilandvervoer.

-

Niets moet, ook niet qua meditaties, het is ontdekken, proberen, ervaren, geen verstikkende regimes. En kijk je misschien op tegen op reis gaan met ‘vreemden’? Het is hier vaak juist vrijuit praten, levenservaren en vriendelijk. En gezellig en met respect voor elkaar.

 

Meer informatie ?

Wat is je behoefte? Ik denk snel met je mee.
Zie je een groepsreis en wil je dat echt niet?
Stel zelf een groep samen. Of kom als VIP.
Groepsvraag?
Privé-versie-vraag?

Sardinië-inspiratie ontvangen?
Bonus: 75 euro korting.