Laden Evenementen

MEER MEDITATIEVE MOMENTEN EN ERVARINGEN CREËREN, I.S.M. MARLEEN SMITS VAN GAIA TRAINING (EDITIE 3)

r

DAGOVERZICHT

  • DAG 1: Aankomst Cagliari: bezoek en meditatie bij prehistorische bronzen beeldjes, n.1-wijnbar en hapjes, transfer top-3-strandje, aankomst en relaxte wandeling agriturismo
  • DAG 2: Via (auto) panoramische kustweg wandeling naar verscholen ‘reuzengraf’, hartmeditatie. Na picknicklunch daar wandeling op ‘feeënhuizen’-heuvels. Relax ander top-3-strandje.
  • DAG 3: Bezoek en wandeling vissersstadje incl. bezoek aan kunstenares zeezijdeweefster; haar klankmeditatie daarbij. Klankmeditatiewandeling.
  • DAG 4: Bezoek en wandelen rondom 360-graden ‘tempeltoren’ op de berg. Meditatie daar. Relax top-3-strandje.
  • DAG 5: Blue Zone-rustdag en wandeling op archeologische rotskaap.
  • DAG 6: Bezoek aan oud mijnbouwstadje in dichtbeboste bergen. Wandeling met loopmeditatie in verlatenheid. Relax aan top-3-strandje.
  • DAG 7: Rustdag en bezoek aan best bevallen plekken deze week. Vissershaventje. Sunset op romantische kaap.
  • DAG 8: Na diverse natuurstops, lunch in volkrestaurantje Cagliari. Vlucht terug.
GA MEE OF VRAAG?
EIGEN VERSIE DOEN?

PAUZEER MEER: RUST, BEWEGING EN ONTDEKKING OP ZUID-SARDINIË

Een herfstvakantie 2018 waar je stil van wordt. Je gaat meer meditatieve momenten inpassen je drukke bestaan. Genieten van inspirerende wandelingen langs de mooiste plekken en personen, karakteristiek voor puur Sardinië. Meditaties ervaren in stilte en drukte, in beweging en zittend ook op prehistorische plekken. Je rust bewaren in de grote stad Cagliari. En steeds als je meewilt: de rebelse zeezijdeweefster, met ook haar verstillende en versoepelende formules en klanken. Ons verscholen agriturismo ligt onder Teulada, idyllisch in het groen en bloemenpracht aan de kust, met veelal vegetarisch topeten, en luie stretchers, en een vriendelijk op afstand loslopend paard. En kwispelende hondjes.

En deze mooie woorden zelfs ondanks pardoes drie dagen regen in april. Denk bij herfst op Sardinië aan Indian Summer, prachtkleuren, en de zee is nog warm! Even geen grauwe Hollandse herfststormen, zeg, de winter gaat al lang genoeg zijn, niet?

HOOGTEPUNTEN


Onze agriturismo is een van de absolute, verscholen parels van het hele eiland. Lekker luieren, met uitzicht op het groen en op de zee. Lieve hondjes spelen er met elkaar. Idyllisch in vele opzichten is het daar.

Dringt zich ook niet op, maar verschijnt soms prachtig, en likt zijn vloer vaak heel mooi schoon: het ex-racepaard van de eigenaar. Het brengt hier al zeven jaar zijn laatste jaren door en is voelbaar dankbaar. Het is 20 en lijkt wel 2, oké 5 jaar jong.

Geurige kruiden en bloemen alom.

De eigenaar is topkok, gebruikt lokale ingrediënten, laat ons pure smaken proeven. Ook zijn huisgemaakte likeur van mirto-bessen moet je niet missen.


Klik eens? Een van de mooiste ‘feeënhuizen’-groepen van het eiland in de buurt: rotsgraven, diep prehistorisch. Wandel langs de heuvels omhoog en omlaag, sta en zit stil bij de spiralen en symbolen. Met uitzicht op de valleien rondom.

Om de hoek een paar van de allermooiste stranden van Sardinië, hier in het zuiden, en de kustweg noemen zelfs verwende Italianen ‘la panoramica’. Twee van de stranden die we bezoeken behoren tot de allermooiste van Sardinië, toevallig.

Bezoek de rebelse weefster van zeezijde: ze biedt dapper weerstand tegen alle autoriteiten die haar commercieel willen uitbuiten. Zij zwoer haar oma dat ze nooit… Haar ragfijne gouddraad ontstaat mede dankzij geheime vloeistoffen en speciale formules. Een belevenis!

Ook wandelend richting een prehistorisch torencomplex met 360 graden rondom boven op een heuvel steek je de ins en outs op wat betreft de 9 Blue Zone-regels, die zorgen dat je lichaam je pas veel later ‘de rekening’ presenteert. Daar zit ook het element ‘pauze kunnen en durven nemen’ bij, van welke ratrace dan ook.

Trouwens: we bezoeken in het actieve vissersstadje Sant’Antioco ook de roze flamingo’s in het wild.

Zeker, een mijnmuseum klinkt saai, maar dit Porto Flavia kan zo in een James Bond-set.

Wandelend door de heuvels langs rotsformaties over een slingerpaadje omhoog naar een van de mooist gelegen ‘reuzentombes’ van het eiland – soort hunebedden, maar dan veel gestileerder, mooier vormgegeven – komt zomaar een schaapskudde ons tegemoet. Een praatje met de herder, ik vertaal, het getingel van de belletjes rondom. Er is een grot hiernaast die een geweldig beschut uitkijkpunt op de omgeving is! Zo mooi om ook daar een meditatiesessie te doen!

Over de meditaties her en der, verspreid over de dag: ontspannen en spontaan, in rust en in drukte, kan bij de agriturismo zijn, rond de picknicklunch, in de drukte van een dorpje in feeststemming, zelfs even in de auto voor het uitstappen, als symbool voor: voortaan overal waar je maar wilt.

Links op de foto zie je Marleen Smits, die graag oplaadt in de natuur en in stilte, Ze haalt graag het mooie in mensen naar boven, zet ze in hun kracht. Ze voelt, ziet, herkent en vergroot energie en licht. Vertaalt ‘hogere dingen’ ook graag terug naar praktisch aards gebruik. Dit zowel in haar onderwijsadviseursbaan als in haar energetische coachingspraktijk, met beide benen op de grond. Marleen is een levensgenieter die houdt van goeie gesprekken, humor en relativerende diepgang.

 

Logistiek

VERTREK
-
van Charleroi op zaterdag 190 oktober tot en met zaterdag 26 oktober 2019, naar en van Cagliari.
PRIJS voor 8 dagen met 7 overnachtingen in authentiek verfijnd Sardisch agriturismo met meerwaarde, gezamenlijk vervoer op het eiland, alle maaltijden en lokale wijn en gezellige lunchpicknicks, live tolkservice, alle excursies naar ook zeer verscholen Sardische plekken en personen, persoonlijke inspiratie om de 9 gezond-100-Blue Zone-regels ook zelf toe te passen, dagelijks meditatie-inspiratie, entrees en bezoek aan zeezijdeweefster: maximaal 1750, bij 4 deelnemers, tot aan 1500, bij 7 deelnemers.
BOEKEN
-
na aanmelding ontvang je info om het bedrag over te maken naar Stichting Escrow; dan geniet je 100%-STO-reisgarantie.

-

|HOU REKENING MET

-
je betaalt zelf de vlucht en je reis- en annuleringskosten en kosten buiten Sardinië; verder is het een compleet verzorgde week, met op Sardinië de diverse workshops, reisprogramma, entrees, overnachtingen met volpension (wijn en likeur en water en koffie aan tafel, altijd zeer geslaagde lunchpicknicks) en eilandvervoer.

-

Niets moet, ook niet qua meditaties, het is ontdekken, proberen, ervaren, geen verstikkende regimes. En kijk je misschien op tegen op reis gaan met ‘vreemden’? Het is hier vaak juist vrijuit praten, levenservaren en vriendelijk. En gezellig en met respect voor elkaar.

 

Meer informatie ?

Wat is je behoefte? Ik denk snel met je mee.
Zie je een groepsreis en wil je dat echt niet?
Stel zelf een groep samen. Of kom als VIP.
Groepsvraag?
Privé-versie-vraag?

Sardinië-inspiratie ontvangen?
Bonus: 75 euro korting.