Laden Evenementen

MET IMPACT COMMUNICEREN, INCLUSIEF DE KRACHT VAN STORYTELLING, VAN HANS VAN WOERKOM

DAGOVERZICHT

  • DAG 1: Op zaterdag 12 januari: je glorieuze aankomst op Sardinië, het begin van een succesverhaal. Hoe begin je een succesverhaal. Uitwisseling succesverhalen, met oog voor communiceren met impact. Bij een prehistorische blokkendoos: passend.
  • DAG 2: Krachtig presenteren in 7 stappen. Tijdens wandeling met 7 stops naar 1 van de mooiste uitkijkpunten van het eiland. Onvergetelijke toepassing ter plekke.
  • DAG 3: Geheimen van topsprekers. Welke verfijning brengen ze aan. Illustratie bij ambachtslieden die eerst grof metaal bewerken en er daarna fijnzinnig geluid uit laten komen.
  • DAG 4: Pitchen met Passie. Hoe maak je een pitch met passie die de luisteraars raakt? En hoe breng je zo’n pitch met passie? De lasso-werpers tijdens het carnaval werpen ook vol passie. Kijk hoe zij hun doel bereiken!
  • DAG 5:  Jouw presentatie met een verhaal. Dorpse presentatie van Sint-Antonius Abt meemaken.
  • DAG 6: Onvertelde verhalen van Sardinië, bijvoorbeeld van ’s werelds grootste fallus, een verzwegen, overdreven plek. Hoe overdrijf je authentiek, effectief.
  • DAG 7: Jouw beloftevolle zakelijke verhaal onderling verteld. En denkbeeldig naar thuis vooruitgestuurd. Hoe doe je dat overtuigend, een verhaal niet alleen de wereld, maar ook de toekomst in sturen: visualiseren, een nuttige kunst.
  • DAG 8: geïnspireerde, kalm tevreden terugvlucht.
JE VRAAG NU AL IS?
PER SE GEEN GROEPJE?

MET DE KRACHT VAN STORYTELLING COMMUNICEREN MET IMPACT

Meesterverteller en strategisch communicatie specialist Hans van Woerkom leert je communiceren met impact met de kracht van storytelling. Heel braaf had dat gekund in een Hollands zaaltje met flip-over, maar het kan in grijs januari ook in een bijzondere, hartverwarmende Sardinië-setting. Daar liggen al duizenden jaren inspirerende verhalen voor het oprapen:
– juist in ‘onze reisperiode’ verschijnen de dierlijke heidense Sardische carnavalskostuums in dorpen in Centraal Sardinië: Sint-Antonius Abt; dit is het niet-toeristische carnavalsbegin, Sarden onder elkaar;
– minder en minder door stenen bedekt komen hier verhalen rondom ‘zeer wel mogelijk Atlantis’ aan de oppervlakte, en is dit zomaar inderdaad het goden-oorsprong-eiland van de Egyptenaren?
– we lopen te midden van de zogeheten feeënhuizen, en wie dat waren? en dan de reuzen van de zogeheten reuzengraven, ter plekke? de bouwers van de 20.000 torens? de schrik van farao Ramses 2?
Een bijzondere mix van ontdekken, aanhoren, vertellen, schaven, oefenen, presenteren, genieten, vol mooie, prachtige verhalen thuiskomen. Allemaal toewerkend naar: ‘Hoe vertel je je eigen zakelijk verhaal met anekdotes en toelichtingen met meer impact?’ Het geleerde ga opdoen in ‘een goed verhaal’ op zich: een unieke Sardinië-week, op en om een schilderachtige agriturismo, waar je ook een andere vakantie wel zou willen verblijven. Maar wat je nu eerst gaat doen: jouw persoonlijke en zakelijk-persoonlijke verhalen en bovenstaande ter plekke vertelde Sardinië-verhalen van gebruiken in de modules die je in het dagprogramma ziet.

HOOGTEPUNTEN


Los van de intieme dorpse heidense carnavalsceremonies is Sardinië extreem rijk aan legendes: hoe zit het met de Shardana, de Zeevarende Volkeren waar de Egyptische farao Ramses 2 zelfs de bibbers van kreeg? Slim van hem, om ze uiteindelijk als lijfwachten in te lijven: beter goed gejat, dan blijven ploeteren. Goede voorbeelden zat, bekijken we!

Oh, ja hoor, we beklimmen ook een bijzondere top, met uitzicht tot aan enkele zeeën rondom, vanuit het centrum van Sardinië. en wat daar ’s avonds gebeurt? Sporen lezen: verhaalsporen! Allemaal vanuit dit boerderijtje, met een eigenaar… een verhaal op zich. De kamers: meer dan keurig. Het eten: hartverwarmend, inclusief helpende oma die het nódige heeft meegemaakt. Fijne open haard. Hoe houd je je publiek warm?

Bij de carnavals horen maskers, en hier dan niet echt voor een gemaskerd bal. Er loopt zelfs een vreemd figuur met de woldraad des levensloops en… een schaar die deze kan onderbreken. Hoe hou je haar te vriend: hoe laat je je verhaallijn niet breken?

We bezoeken ook resten van een bizar vrijwel onbekend gebleven grote beschaving op Sardinië. Waarom is hun verhaal niet verteld? En wat zit er aan te komen, aan onthullingen? We wandelen erheen en erdoor, stilmakend of grandioos,  met ingehouden adem of juist opblazend? 

Nou, deze zien we niet, maar ze vliegen beslist langs! Want ze willen iets niet laten zien. Moet je alles vertellen? Ze bewaken misschien wel het meest legendarische verhaal in de hele geschiedenis van de mensheid: Atlantis. Welke verhalen worden hierover verteld, hier, en welke elementen van onschatbare waarde laat jij nu nog liggen?

En waarom liggen er zoveel zogeheten Reuzengraven op Sardinië, wie waren die reuzen volgens meerdere diverse overleveringen? En wat deden ze vroeger om de verhalen van voorouders actief te houden? Wandelend door de heuvels langs rotsformaties over een slingerpaadje omhoog. Het toeval draagt vast en zeker onverwachte verhaallijnen aan.

Ah, en dat ‘positive belief’? In de Blue Zones geloven ze in een bovennatuurlijke kracht die ze te hulp kan komen. Dit is de moedergodin, al millennia lang aanwezig. Zomaar? Wat doe je wanneer je het even niet meer weet, in je verhaal?

Het eten is geweldig authentiek en soms… krijg je ook iets engs te proeven, gewoon om het verhaal. Proberen is leren. Het vereist soms wat moed: er gaan staan, het toch maar even doen. De beloning is altijd bijzonder. Benieuwd? Ga mee. We scherpen en stimuleren en motiveren en adviseren en leren en… smeden samen. Onvergetelijk.

De carnavalsbeginvieringen die we bezoeken zijn oer, maar vriendelijk. Vuur en symboliek en gezamenlijkheid, in fijne dorpse sfeer, met respect. En verhalen die al millennia oud zijn. Hoe houden zij ze levend, hoe houden zij het vuur brandend?

Je gaat nogal wat meemaken en van binnen gaat het bij je goed zitten. Wees vurig van harte welkom!

Logistiek

VERTREK
-
van Brussel Charleroi op de tweede zaterdag van 2020 tot en met de volgende zaterdag, naar en van Cagliari.
PRIJS voor 8 dagen met 7 overnachtingen in authentiek Sardisch agriturismo met meerwaarde, eilandvervoer samen, alle maaltijden en lokale wijn en lunchpicknicks, live tolkservice, excursies naar bijzondere Sardische plekken en personen, inspiratie om de 9 gezond-100-Blue Zone-regels ook zelf toe te passen, de hele dag door inspiratie, zakelijke modules storytelling en zakelijke impact: 2222 euro, o.b.v. tweepersoonskamer met eigen douche en toilet. 1-pk met toeslag. Dit is inclusief vlucht bij boeking voor 1 juni 2019.
BOEKEN
-
Meer dan dit tipje van de sluier:
-
– Logistiek: info@keepalivetours.com (Sam);
-
– Inhoud: info@hansvanwoerkom.nl (Hans).
-
Met 100%-STO-reisgarantie, dus je krijgt na aanmelding het verzoek om wat over te maken naar Stichting Escrow, verbonden aan de Vereniging van Kleine Reis Organisaties.

-

|HOU REKENING MET

-
Enkel de vlucht betaal je nog bij, de prijs fluctueert, coaching geboden, verder zit alles op Sardinië erin: eten, drinken aan alle  maaltijden, inclusief lunch, slapen in agriturismo uiteraard mét open haard, bezoek van bijzondere Sardische carnavals-events, tolken, contact maken, uitwisselen, en… alle modules. De reissom dekt in wezen alle modulekosten samen. De meer dan bijzondere Sardinië-ontdek-verpakking krijg je er in wezen gratis bij.

Meer informatie ?

Wat is je behoefte? Ik denk snel met je mee.
Zie je een groepsreis en wil je dat echt niet?
Stel zelf een groep samen. Of kom als VIP.
Groepsvraag?
Privé-versie-vraag?

Sardinië-inspiratie ontvangen?
Bonus: 75 euro korting.