Laden Evenementen

7-GENERATIE FAMILIE-OPSTELLINGEN (2.0 EN 3.0) MET INDRA RADJKOEMAR

DAGOVERZICHT

  • DAG 1: Op 15 mei 2019: aankomst op Sardinië en verplaatsing naar een granieten personen opstelling van minstens 4000 jaar oud. Een sessie oldschool familieopstellingen (1.0) met brug naar 2.0-opstellingen. Overnachting in agriturismo in de buurt.
  • DAG 2: Via een van Sardiniës elegantste zogeheten Reuzengraven – en daar een persoonlijke 2.0 en 3.0-opstelling – naar ons agriturismo voor de rest van de week.
  • DAG 3: Ochtendopstelling persoonlijk, bezoek aan grootste menhir van Europa en fraaiste verzameling menhirs ter wereld.
  • DAG 4: Persoonlijke opstelling bij grandioos UNESCO-torencomplex met nogal verschillende lading door de eeuwen heen, opgestapeld. Wat zit eronder?
  • DAG 5: Workshop hoe hou je zelf een opstelling thuis: persoonlijke versie op de boerderij, thuis, in de ochtend; in de middag bezoek aan Stonehenge-centrum van Sardinië, met indrukwekkende opstellingen in lijn.
  • DAG 6: In alle rust oefenen, op een topplek lokaal, in diepe rust ook onder Melkweg-sterrenhemel.
  • DAG 7: De beste opstellingen van de week aanvullen, persoonlijke hulp in kaart brengen.
  • DAG 8: Onderweg richting vliegveld bezoek aan een van ’s eilands mooiste zogeheten Feeënhuizencomplexen.
JE VRAAG NU AL IS?
PER SE GEEN GROEPJE?

FAMILIE-OPSTELLINGENREIS

De energie in balans brengen en je emotioneel evenwicht terugvinden begint in je eigen familie, je eigen opstelling. Indra Radjkoemar leert ons in een week op Sardinië na een illustratie van traditioneel 1.0-familieopstellingen (het oude opstellen) wat 2.0 en 3.0-versies (nieuwe manier van opstellen) onderscheidt, en extra laat brengen. Er is elke dag een opstelling op persoonlijk thema in de ochtend. Of we doen de vertaling sociaal / maatschappelijk, naar onze omgeving toe. Zo gaan we eerst het zogeheten familieveld in, vervolgens het cultuurveld in en mogelijk komen we in het landgeweten, waar de schatten van hogere inzichten liggen te wachten op ons. Mogelijkheden zijn relatie-opstelling, gezondheid-opstelling, werk/financieel-inzicht-opstelling e.a. Dit doen we op de boerderij van grote klasse en huiselijkheid, in de top-tien op het hele eiland, en op plekken die Sardinië zo uniek maken: diverse tempels en omgevingen waar je de diepe prehistorie zo ongeveer nog ruikt. Een week met inzicht en uitzicht, met plezier en connectie onderling en… met jezelf.

HOOGTEPUNTEN

Indra Radjkoemar is naast Ayurvedica ook familie- en organisatie-opsteller: ze geeft Ayurvedische consulten, behandelingen en 7-generatie-opstellingen. Buiten haar praktijk schrijft ze blog-artikelen en geeft ze cursussen en workshops op het gebied van zelfheling. Ze is de samenstelster van een ‘doe het zelf’ migraine-kit op basis van Ayurveda en schreef een bestseller over migraine, met heldere onvermijdelijke cruciale stappen bij hoofdpijn. Verder begeleidt Indra collega-therapeuten met opleidingen en cursussen op het gebied van rugklachten, om hun behandeltechnieken te verfijnen. Haar hobby is het maken van Energie-Piramides, geïnspireerd door het werk van Wilhelm Reich en Nikola Tesla. Continu verbreedt ze haar kennis op het gebied van KNO- en oogklachten. Én ze heeft een groot gevoel voor humor!

Wie staat er nou centraal in zo’n week? Reken maar: jij, en van daaruit de mensen om je heen. En dan staat zo’n hoogste menhir van Europa, op Sardinië, niet zomaar symbool voor ‘er staan’, uitsteken zelfs… We zoeken hem in zijn antieke middle of nowhere op, en maken er the middle of somewhere van. Door onze sessie en waarschijnlijk ook doordat zo’n lunchpicknick daar zo’n fijne ervaring is. We praten en voeden elkaar, deelnemers komen veelal niet per ongeluk bij elkaar, we hébben wat aan elkaar!

In en om het boerenlandhuis is de sfeer hartelijk, het eten top, de aarde en allerlei fruitbomen geuren er geweldig, de bomen erachter ruisen, beschutten. We hebben niet veel kamers, maar ze zijn zeer ruim, met eigen badkamer uiteraard. Fijne eetzaal, ruimte voor opstellingen, die ook in de natuur gaan plaatsvinden. Velden bijna rondom, in de ochtend mag je natuurlijk ook voor het ontbijt mee de zon zien opkomen achter de hoogvlaktes in de verte; altijd magisch, het lijkt wel Schotland daar, zo af en toe.

Het eten is van zeer hoog niveau, en dat voor een huiselijke keuken. We kennen elkaar, familie komt uit de buurt, de gunfactor is hoog. De ingrediënten zijn van het land, en hoe huiselijk het ook aanvoelt, het os verzorgd en dus… staat het in de top-10 van álle agriturismi op heel Sardinië. En dat zijn er veel! Oh, ja, het heeft ook nog eens een zwembad, en waarschijnlijk is het best zeer heerlijk geurend bloemenrijk: understatement.

Het is geen archeologiereis, hoor, maar door de antieke energie, tot diep diep diep de prehistorie in, vele vele vele generaties terug, voel je dat hier veel geleefd is, en daar al gewoon een deel van uitmaken is eigenlijk zo mooi, dat alleen al voelt zo goed… We wandelen in klasserijke prehistorie die Sardinië eigenlijk al lang op de wereldkaart hadden moeten zetten. Maar ja, het is rustig, het zou de geschiedenis herschrijven. Het is veel al nog in mysteriën gehuld. Kom je ook verwonderen!

Dit soort stenen behoren tot de oudste beelden ter wereld. En toevallig hebben de figuren erop nogal een link met leven en herleven en blijven leven, levend blijven. Op loopafstand is trouwens een schitterend park met waterval, koelte en stilte tussen natuurgeluiden, heerlijk, doorspoelen, en er is vast een mooie plek in de natuur voor een toepasselijke familie-opstelling. Dat we op pad gaan elke dag is bewust: een journey is het leven, en juist onderweg, naar buiten starend is het vaak mijmeren & tot inzicht komen 2.0. Helemaal als je het daarna kunt delen met gelijkgestemde medereizigers, die in een vergelijkbaar schuitje/bootje/busje zitten. Je hebt veel privacy, maar je bent niet alleen.

Rondom de honderden voor Sardinië unieke ‘reuzengraven’ zijn veel legendes, ook een verbonden aan voorouders, en hun nuttige functie voor ons in het heden. Zie je de link met de familie-opstellingen? En zo gaat het een week door: bijzondere plekken die typisch Sardisch en vreemd genoeg onbekend zijn en die toch nógal een link hebben met waarom we hier zijn. op Sardinië, zoals toeristen die nooit zullen zien.

In de Blue Zones – en op Sardinië bevindt zich de enige Zone op maar twee uur vliegen van huis – geloven ze nog in bovennatuurlijke krachten die ze te hulp kunnen komen. Vaak van heidense oorsprong, zoals hier de moedergodin, die al millennia ook elders in de Middellandse Zee wordt vereerd. Komt ze zelfs van Sardinië? Los van de opmerkelijke verhalen die je gaat horen, kort, hoor, minstens vermakelijk, ga je ook persoonlijke stabiliteit zien en voelen. ‘Toevallig’ (tuurlijk niet!) ook in de persoon die dit beeldje maakte, bij hem thuis op bezoek, privé, want hij is dé meester-obsidiaanbewerker van het eiland. Daarbij is hij een voorbeeldige stabiele factor in zijn familie en gemeenschap en land, een baken waar men trots op is.

En wat het nou met de Blue Zones te maken heeft: stabiliteit, sereniteit en family first, waarbij oud en jong in een goede mix geordend samen leven. Uiteraard krijg je alle Blue Zone-succesfactoren op deze kaart toegelicht.

Logistiek

VERTREK
-
Van Amsterdam op 19 mei 2020 naar Olbia, en op 26 mei 2020 weer terug vanuit Olbia.
PRIJS
-
1500 euro voor 8 dagen met 7 overnachtingen in authentiek Sardisch agriturismo van hoge kwaliteit, eilandvervoer samen, op basis van logies en ontbijt. Inclusief zijn ook alle excursies naar bijzondere Sardische plekken en personen, de inspiratie om de 9 gezond-100-Blue Zone-regels ook zelf toe te passen, en de familieopstellingen en workshops ter waarde van 700 euro. Exclusief zijn de de vlucht en je eigen versnaperingen op het vliegveld. Ook maken we bij aankomst een pot voor het avondeten en lunchpicknicks en koffiestops tussendoor.  Je slaapt in een 2-p-kamer met eigen bed en een badkamer en suite samen. Een 1-pk-kamer kan voor een toeslag van 250 euro. Kom je met hetzelfde vliegtuig als wij allemaal, dan zit de transfer van en naar het agriturismo erbij. Anders betaal je een toeslag afhankelijk van de afstand. Bel gerust vrijblijvend, bij vragen: 06-11 33 45 11. De reis gaat door bij 4 medereizigers.
MEER INFO
-
Reis-logistiek: info@keepalivetours.com (Sam);
-
Inhoud: shivani.ayurveda@gmail.com (Indra Radjkoemar).

 

 

Meer informatie ?

Wat is je behoefte? Ik denk snel met je mee.
Zie je een groepsreis en wil je dat echt niet?
Stel zelf een groep samen. Of kom als VIP.
Groepsvraag?
Privé-versie-vraag?

Sardinië-inspiratie ontvangen?
Bonus: 75 euro korting.