Laden Evenementen

EDITIE 2 MET PETER DEN HARING: FAMILIE-OPSTELLINGEN EN JE KARMISCHE HOROSCOOP OP CEREMONIËLE OERPLEKKEN

dagoverzicht

 • DAG 1: Landen op Olbia en korte transfer naar gastvrij agriturismo, waar we meteen aanschuiven voor een weelde aan smaakvolle antipasti! Hier blijven we twee dagen, want we gaan niet meteen te veel reizen over dit veel te grote eiland. Je komt hier voor je rust én bent benieuwd. Een vorige deelnemer zei: ‘Een ontdekkingsreis waarin je uit de herhaling van oude lessen en patronen stapt en jezelf bevrijd van alle karma.’ Dat belooft wat!
 • DAG 2: Meemaken van een magische zonsopkomst, diep verstillend mooi. Na het ontbijt en een trancereis gaan we op reis: een rots met symbolen, ook voor het doel van familieopstellingen. Zullen we ‘m doen onder De Slang, symbool van transformatie? Sowieso is het geweldig wandelen tussen de rotsen, kennelijk gebeeldhouwd door mens en natuur samen. Een filmset.
 • DAG 3: Transfer naar Santu Lussurgiu, monumentaal dorp in uitgedoofde vulkaan: rust, lekker eten, mooie natuur, topplekken uit de prehistorie in de buurt: van feeënhuizen, tot reuzengraven tot zonnetorens, allemaal ceremoniële plekken voor de volgende dagen. Maar onderweg zijn we gestopt bij een van de kathedralen uit prehistorisch Sardinië. Je kunt er een levensloop-labyrinth-wandeling in maken en… het staat voor contact met voorouders. Deze ‘kathedraal’ is een majestueuze plek voor een familieopstelling. In de avond aan een prachtige tafel eten in een schitterend restaurant.
 • DAG 4: Rondom het uitstekende ontbijt kunnen we de zon zien opkomen in de prachtige natuur binnen enkele minuutjes rijden buiten het dorp, met fabelachtig uitzicht op dit bijzondere eiland. Er is veel natuur, berg, water, bronnen en zelfs allerlei verschillende stranden zijn zo bereikt. Het mooie is ook dat het in deze periode veel eerder lente is dan in Nederland, plus veel meer geuren, profumo, heerlijk! Vandaag gaan we water opzoeken, watervallen, beekjes, kloof, fris, groen, weelderig, sprankelend. Lieflijk-energieke plek voor een familieopstelling. Wie wil centraal staan? Binnen 20 minuten zijn we weer terug in het dorp, waar het prachtig wandelen is. Wil je even rusten in je fijne, karakteristieke kamer, of ga je even mee op een begeleide wandeling? Of naar het terras met veel groen, voor een cappuccino in de zon?
 • DAG 5: Dat verscholen pizzeriaatje gister was verrassend, huiselijk, intiem, we zijn al dagen een fijne groep. Het is wel tijd voor een dag strand, na zoveel imposant binnenland en… binnenwerk. Uitzicht, lucht en licht en afspoelen. Aan het eind van de dag zo’n prehistorische toren op, verscholen in the middle of Sardinian nowhere, en daarvandaan de ondergaande zon zien spiegelen in de lagunes in de vlakte links en de zee rechts. Weer een unieke plek, waar niemand komt, wij wel, voor bijvoorbeeld een van de trancereizen die we doen, op verhalenrijke plekken die Sardinië uniek in de hele wereld maken. Jij bent er.
 • DAG 6: Er zijn heilzame bronnen in de buurt, die we bezoeken, tussen de eeuwenoude bomen, en heilzaam zijn de sessies, de gesprekken. Niet-toevallig komen we ook mooie Sardische mensen tegen, die voor ons koken van het land, met verstand van land en voedingsbronnen. Op zoveel niveaus kun je beslissen om jezelf positief te (gaan) voeden. Of het houden bij het oude, en wanneer je de keuze maakt, de vertaling thuis, dat is aan jou. Maar de ervaringen inspireren alvast wel! Je gaat eigenlijk alleen op het juiste moment wachten, thuis. Je weet in ieder geval dieper dat je het wilt.
 • DAG 7: De laatste dag on het dorp is er een om dieper uit te blazen, ook van alle opgekropte energie die er voor deze week in heeft gezeten. Het is hier altijd mooi om een man op te zoeken die blaasinstrumenten uitvindt, heel bewust omgaat met adem, als instrument diep in hemzelf, in onszelf. Hoe gaan we daar zelf mee om? Na een familieopstelling is ook altijd zo’n enorme opluchting! Zelfs als representant sta je altijd precies op de goede plek, in de juiste ‘rol’, dat merk je ook als je nog geheel geen ervaring hebt met familieopstellingen.
 • DAG 8: Ach, de terugreis naar het vliegveld, onderweg is de sfeer er wel naar om een trancereis te doen op een mooie plek. Of na de lunch een familieopstelling? Als je wilt heb je deze week ook nog je persoonlijke horoscoop gekregen. In de familieopstellingen en trancereizen biedt zich vast ‘toevallig’ wel een relatie daarmee aan, denk je niet? Lunch weer in de eerste agriturismo, symbolisch voor alvast een beetje terug thuiskomen, voelt alvast goed. Je stapt waarschijnlijk blij en gezond het vliegtuig weer in!
BOEK OF STEL JE VRAAG?

OP CEREMONIËLE OERTIJDPLEKKEN OP SARDINIË: JE KARMISCHE HOROSCOOP, TRANCEREIZEN, FAMILIEOPSTELLINGEN

Het is nog een gastronomisch feest ook; deelnemers aan editie 1: ‘Dit soort eten kan toch niet bij de prijs inbegrepen zijn?’ Ja hoor, hoewel we niet eens voor het eten komen… Want in den beginne hebben zeer wijze, bijzondere prehistorische mensen ons op Sardinië allemaal wonderlijke monumenten nagelaten, waar we iets (mee) gaan doen. Het gaat om Brontempels, Reuzengraven, Lichttorens, zogeheten Feeënhuizen, tussen allemaal groen, natuurschoon, watervallen, curieus gevormde stenen, heuvels, zee, cultuur, oerenergie. We wandelen steeds niet lang, maar wel steeds in een prachtige omgeving met af en toe een beetje avontuur: soms om een dicht hek heen draaiend, op terrein waar veelal zeer weinig mensen komen. Raar eigenlijk dat er niet veel mensen komen, maar het komt ons wél goed uit: rust! Je komt op bijzondere ceremoniële plekken uit die diepe prehistorie, veelal veelal afgestemd op bewegingen van zon, maan, sterren, seizoenscycli en levenscycli. Extra mooie energieplekken voor een diepe meditatie, trancereis, familieopstellingen, op locatie en niet zomaar locatie: plekken die al vanaf de oertijd ceremonieel zijn geweest. Een bijzondere ervaring om dit daar op die oeroude plekken te herhalen.

HOOGTEPUNTEN

Dit is het meer waar we onze eerste zonsopkomst op het eiland gaan zien. Het is niet uit te leggen in woorden, maar je bent meteen al blij dat je bent meegegaan, ook na het eten van gisteravond, bij aankomst! Dit soort plekken beleven is wellicht een soort herinnering aan heel vroeger, een verloren paradijs, de herinnering zit nog diep in ons allemaal van binnen. Laat dit nou ook het eiland van Atlantis zijn – kom je nog achter – en hoe dan ook voelt het hier als een soort thuiskomen, hoe anders het ook is dan thuis, in NL. We zien harmonie en schoonheid en puurheid. En het leuke is: eventueel andere bezoekers op dit agriturismo wéten dit niet eens… Wij zetten de hele week door dit soort extra stapjes die meerwaarde geven: speciaal geselecteerde plekken, op momenten met meerwaarde, voor sessies die extra bijblijven.

We zijn niet zomaar op een eilandje. Het is een prominente streek in de oertijd geweest. Er staan zeer antieke meesterwerken en wij gaan daar ook in rondlopen. Kom als je openstaat voor meer dan enkel de standaard-reconstructies van archeologen. Het zou heel best kunnen zijn dat het ceremoniële plekken zijn geweest, inderdaad, en niet kastelen of zo. Dat ga je zien en voelen op een eiland dat Italianen terecht het Isola Mito noemen: het mythen-eiland. Een zeer hoge kandidaat om Atlantis te hebben ‘gehad’.

Gastvrijheid, zorgzaamheid en veiligheid staan centraal. En dat moet in best een ontdekweek, en ontdekken is nu eenmaal de gebaande paden verlaten… Maar ik weet niet alleen de weg naar nét de bijzondere Reuzengraven en Sterrentorens en locals, ik wijs je op details, verbanden, energie die geruststelt, voedt, graag levend houdt: keep alive. Een geweldige sfeer om in samen te zijn en misschien wel te herontdekken wat we als mens te vaak kwijt zijn, tegenwoordig. Daarom voelt het ook zo vertrouwd. Het is ietsje meer dan bijzondere plekken te vinden en bezoeken… En gelukkig heb ik alles al voorgeproefd voor je :). Het is goed!

We bezoeken expres bouwwerken uit een tijd dat men nog precies wist welke ster waar stond en welke periode die ster markeerde, om op aarde mee rekening mee te houden. Het is iets meer dan gewoon tussen wat stenen lopen in schitterend landschap: het zijn geweldige plekken om een trancereis te doen of je karmische horoscoop te bespreken.

Onder begeleiding van de Haagse coach, astroloog, auralezer en therapeut Peter den Haring (74, al zou je dat niet zeggen) kun je op rituele plaatsen deelnemen aan een familie-opstelling of mee op een trancereis in de natuur, op zoek naar talenten en liefdes uit vorige levens. Als je wilt kan hij je ook zicht geven op de karmische aspecten in je geboortehoroscoop. Al met al ga je mee met twee onorthodoxe researchers in een uniek actueel onderzoek, met veel bijzonder licht en inzicht ook in jouw eigen persoonlijke ‘verhaal’, je unieke levensloop. Peter schrijft ook al 15 jaar elke twee weken Tijdgeest Magazine, voor mensen die streven naar een praktische en speelse vorm van spiritualiteit en openstaan voor alternatieve inzichten op het gebied van gezondheid en grenswetenschappen.

In Santu Lussurgiu zitten we verspreid over twee huizen binnen een minuut van elkaar lopen. Het is een gekend en erkend monumentaal dorpje, de huizen hebben een gezellig rustieke uitstraling. De restaurantjes hebben het allemaal bijzonder goed in de vingers en houden moeiteloos rekening met ‘gezondheidsvoorkeuren’. Bijzonder ‘voedend’ is ook de inspiratie die je krijgt om voortaan ‘nóg’ vaker gezonde dingen tot je te nemen: je gaat er namelijk langer in je leven lekker van in je vel zitten, je stelt ziektes en beperkingen uit. Je hebt vast wel gehoord van de Blue Zones? Sardinië is de bakermat van dat fenomeen.

De ceremoniële plekken hebben vaak allerlei afstemmingen op zon, maan, wendes, equinoxen en zijn zomaar… ontzagwekkend. En… je kunt er grappige foto’s maken. En ze hebben een link met waar Atlantiërs om bekend staan. Ja, je gaat me verhalen horen, onderweg! Ook uit de groep! En het mooie is: ‘het zou zomaar allemaal kúnnen’!

Bij het meer zitten we ook niet verkeerd, hoor: oma in de keuken, ik kom er al jaren. Het is er gezellig, er is veel groen en ruimte: zeer fijne energie! De eigenaar wil nog wel eens het mooiste liefdeslied ter wereld zingen: een Sardisch lied. Zijn dochters hebben de zaak goed op de rails en vormen ook een ge-olied team met mij. En de honden – misschien wel de allerliefste van de hele wereld – lopen gezellig met ons mee en tijdens een familie-opstelling kan zomaar de juiste hond op het juiste moment verschijnen: de dingen gebeuren hier nooit zomaar toevallig.

We wandelen tussen rotsen door ook waar je verbeeldingsvermogen van aanslaat: is het een slang een wachter, een fallus, een moeder met kind? Alles lijkt gebeeldhouwd al duizenden jaren geleden, in de allerhardste steensoort, met bijzonder verhaal eraan verbonden, uit een tijd waarin het leven nog als een cyclus werd gezien: je kwam altijd weer terug, net als de cycli in de natuur, de sterren, de zon en maar, de seizoenen. Je zult op zo’n reis veel meer dan op andere Sardinië-reizen het eiland ontdekken als een groot continent aan bijzonderheden. Hier ‘hangt’ iets van het Verloren Paradijs en het is hier dat we soms helemaal alleen samen aan de slag gaan, zijn, werken, vragen, antwoorden. De inspiratie komt beslist niet enkel van Peter en mij: zoals je zult merken komt ze ook van de andere mensen in de groep. We zijn warempel niet eens ‘toevallig’ bij elkaar.

De eerste twee nachten blijven we dichter bij het vliegveld, en we komen er als een soort thuiskomst – en de cirkel is rond – aan het eind ook weer terug voor een lunch en een laatste opstelling. Je ziet dan aan het eind van de week hoeveel we hebben meegemaakt en gerust en tot ons genomen en verwerkt. Het is bijna niet te vertellen thuis. Zo’n reis kan best betekenisvol zijn, misschien zelfs leidend tot nieuwe keuzes in het leven, en sowieso leidend tot meer rust en balans. Daar staan ook de familie-opstellingen voor. Kortom zeker ook als je niet bang bent om wat ‘los’ te maken, in goed gezelschap. Maar je bent ook zeer welkom als je enkel foto’s maakt, hoor!

Verslag van editie 1: ‘Nu iedereen weer behouden thuis is, viel er een schat aan fascinerende foto’s te verzamelen. Een intensieve reis, dat was het. Dat ons ook gastronomisch spektakel werd aangeboden, hadden we niet verwacht. Toastjes met schapenkaas en olijf, rolletjes spek rond asperges, gegrilde aubergines en tomaten, lasagna’s met lokale geitenkaas, salades met van alles en nog wat, zeven modellen koekjes, taartjes met vulling, ik vergeet de helft. Maar niet de vorstelijke pizza’s bij het kruisbeeld van Onze Lieve Heer, hoog boven het dorp, waar Sam’s huisje staat. Heerlijk zo’n all-in vakantie. En als we elkaars nog eens wilden trakteren, was de koffie slechts € 1,35 of zo. Ontspannen rondjes dus. We reden rond in een gehuurd 9-persoonsbusje (met z’n zessen) in combinatie met drie deelnemers in Sam’s eigen auto, zodat we niet in de auto’s mondkapjes op hoefden. Negen man in het busjes hadden dan wel moeten doen, regeltjes… Wat waren we aanstekelijk met bewustzijnsverruiming bezig. Met Trancereizen, Familie Opstellingen, horoscopen en diverse orakelsystemen. Echt een superspiritueel reisje met mij en onze fabuleus erudiete lokale gids Sam. Saai kon het gewoon niet zijn. Zoeken in een labyrint uit de prehistorie naar ongewone oplossingen voor persoonlijke problemen? Kijken naar graven van reuzen? Na een uitgehakte demonische apenkop in de rotsen? En een enorme slang? Landingsbanen voor Ufo’s herkennen in het landschap? Strand met kristalhelder water? Volgend jaar in de lente weer. Sardinië hoort bij een van de zogeheten Blauwe Zones, plaatsen waar de mensen veel ouder worden dan gemiddeld. Eten is goed, zon is goed, ruimte is overdadig en EasyJet tickets waren gênant goedkoop: € 60 heen en terug!’

We gaan met minimaal 5 mensen en niet te veel mensen; het nadeel is dat je misschien wat meer betaalt, maar het voordeel is dat je meer ziet en meemaakt, ook door de wendbaarheid die we daardoor behouden. Het heeft ook te maken met respect lokaal: we lopen de deur niet plat. Dat waardeert men zeer ter plekke en tot nu toe ook in de groep: eerdere deelnemers gaven ‘een dikke 9’ of een fooi, maar dat laatste hoeft niet. We zijn al blij als je ook zo tevreden bent aan het eind van zo’n superweek!

Extra info

VERTREK van Amsterdam naar Olbia: zaterdag 9 tot zaterdag 16 oktober 2021.

-

|PRIJS: 1400 euro op basis van een tweepersoonskamer.

-
Toeslag 25 euro per nacht bij een 1-persoonskamer.
-
De vlucht kost je rond de 100 euro retour als je snel boekt; overleg eerst: 06-11 33 45 11.
-
Denk maar aan wat je er allemaal voor krijgt in 8 verrassende dagen met 7 overnachtingen met zeer hoog gewaardeerde lunchpicknicks en ‘s avonds samen eten op top-agriturismo – met oma in de keuken! – of thuis bij Sam of in weer een ander uitstekend restaurant.
-
inclusief gerieflijk gezamenlijk vervoer op het eiland, mee met een zeer ervaren en vrolijk-erudiete gids die ook zeer verscholen plekken gewoon víndt, en vertaalt en inleidt, en veiligheid én gelegenheid biedt.

-

|PRIJSANALYSE Er zijn mensen die de prijs van tevoren te veel vinden. Niet achteraf, maar vooraf. Weet dat de basiskosten voor alle 7 nachten en al het eten en drinken en slapen op Sardinië (ook van begeleiders) en transfers 700 euro per persoon zijn. Voor het hele weekprogramma – dus met elke dag een familieopstelling of trancereis plus als je wilt een persoonlijke sessie met Orakel-kaarten, plus het vinden en ervaren van bij het grote publiek bizar onbekende Sardinië-plekken, speciaal geselecteerd ook om hun boodschap, metafoor, inspiratie, sfeer. Je bent hier ook op het eiland van de Gezonde Superoudjes: wat we deze week doen heeft een rechtstreeks verband met zeker twee van hun negen ‘geheimen’. Je bent gewoon heel goed bezig ook voor jezelf, als je meegaat, en waarschijnlijk kom je nog heel positief aanstekelijk thuis ook. Mocht je nog twijfels hebben over de prijs: weet dat je Peter en mij – naast alle vaste kosten – in wezen beloont met 100 euro bruto per dag, voor ons samen. We kunnen niet in je portemonnee kijken, maar voor zo’n superweek – want dat was editie 1 – is het elke euro waard.

-

|KORTING Ga je mee, dan kun je tot een jaar na deze reis met korting gebruikmaken – indien beschikbaar – in mijn huis in Santu Lussurgiu, met wel zeven verschillende soorten stranden, daarvandaan. Kun je je familie of vrienden zelf eens wat moois laten zien!

-

|RISICO BIJ ANNULERING Wat betreft je vluchtkosten bij eigen annulering: dien je vluchtkosten in bij je annuleringsverzekering (dus niet je reisverzekering). Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden. Annuleren wij de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug van ons. Je vluchtkosten zijn nog steeds voor je annuleringsverzekering. Heb je vragen: 06-11 33 45 11.

-

|CORONA De reis gaat vanuit Keep Alive Tours qua Corona enkel niet door als Sardinië volgens Italië zélf Zone Rood is. Het is nu al tijden Zone Geel, en het gaat richting Zone Wit. Nogmaals: bepalend is welke kleur Italië afgeeft, dus niet wat de Nederlandse overheid de ANWB of kranten stellen, immers veelal voor heel Italië. En we gaan naar een eiland, Sardinië, rechtstreeks, en daar kent Keep Alive Tours de situatie genuanceerd, praktisch, feitelijk, uit diverse ervaring. We houden mondkapjes bij ons, en in winkels op, als het moet. We rijden zo nodig met twee auto’s. We komen maximaal in zeer licht of geheel NIET bevolkt gebied. Wie afgelopen oktober meeging, toch ook in ‘Corona-tijd’ kijkt er zeer tevreden op terug. Heb je vragen: 06-11 33 45 11.

-

|STO-GARANT Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.

-

|BOEKEN Zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, dan volgt een aanmeldformulier. Hierboven zag je al hoe goed je beschermd bent, via de STO Garantie.

-

|INFO Logistiek-Sardinië? Bel eerst 06-11 33 45 11. Of via info@keepalivetours.com.

-

|STO-VERKLARING |Nederlands: Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl. |Engels: This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en. |Duits: Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.