Laden Evenementen

IN 5 DAGEN ECHT WÉG VAN HUIS DE 3-WEEKSE CURSUS ROOKVRIJ EN FITTER. MET NICO VAN HEMESSEN

DAGPROGRAMMA

  • DAG 1: Aankomst in Olbia en transfer naar een van de Groene Longen van Sardinië: de voor Sarden sowieso mythische Montiferru-heuvels. De naam komt waarschijnlijk van Helbergen, omdat er zoveel vulkanen waren. Die rookten toen en zijn nu gestopt met roken. Doet je dat aan iemand denken?
    Reken op veel natuur en bomen en vergezichten en heel mooi licht, maar ook op knus en huiselijk, in een pittoresk dorp. Er zijn allerlei waterbronnen in de buurt, en sowieso heel veel positieve bronnen, van goede energie. Je thuisfront is hier meteen op grote afstand gezet, en ook dat maakt stoppen makkelijker, door je ontwenningsverschijnselen heen.
  • DAG 2: Vandaag sessie 2 van de cursus Rookvrij en Fitter. Je merkte gisteren al dat de omstandigheden ook inderdaad uitnodigen tot bewegen, in beweging komen. Dat is hier ook extra leuk en de moeite waard, want er is veel moois te bezoeken. Op en richting bijzondere plekken is het goed praten, en dat is extra fijn, want stoppen is natuurlijk niet makkelijk. Maar we hebben de omstandigheden én we hebben elkaar!
  • DAG 3: Sessie 3 van de cursus Rookvrij en Fitter vandaag. We koppelen die aan een bezoek aan een unieke plek van duizenden jaren oud, ja, je loopt af en toe gewoon in een film. Heel veilig, hoor, maar toch ook avontuurlijk. Een goed gevoel geeft dat: meer en meer voel je sprankeling en vertrouwen, en dat is uiteindelijk natuurlijk de bedoeling. Je gaat gewoon ook veel positiever tegen jezelf praten rondom stoppen met roken.
  • DAG 4: Bij sessie 4 van de cursus kun je al meer boven de cursusmaterie staan, zelfs. Je ziet al een paar dagen van dichtbij hoe wij als coaches te werk gaan. Het valt je vast op dat je deze manier zelfs kunt toepassen op andere verslavingen! Stoppen met overeten? Stoppen met een andere verslaving? Handig. Jij zou zomaar iemand in jouw omgeving kunnen helpen; wie weet is dit ook daar een begin? Je hebt hier een nuttige week ook als je in een medische omgeving werkt. De gesprekken die je volgt kun je zó toepassen in de praktijk.
  • DAG 5: De dagen voelen als een warm bad, met veel persoonlijke aandacht, in een kleine groep aardige mensen, met veel natuurbeleving ook. Dit is maar een van de fijne nuttige bezoekjes die we afleggen, in heel goede energie. Heel inspirerend, motiverend, allemaal extra pijlen die je op je boog gaat hebben ook als je weer thuis bent. In de afgelopen dagen heb je ook sessie 6 van de cursus Rookvrij en Fitter gedaan, omgeven door allemaal ervaringen en plekken en gesprekken die je een goed gevoel geven over je stopbeslissing. Je krijgt deze dagen heel veel persoonlijke aandacht, coaching, begeleiding. Gaan er meer mensen mee dan blijft de groep klein, met oog voor elkaar. Je hebt ook vrije tijd hoor: misschien eens in je eentje naar de bar, waar altijd wel rokende mensen zijn. Je weet nu hoe je dat aankunt: gezellig, maar niet ten koste van jezelf meer. Ook ben je bij de helende waterbronnen in de buurt geweest, tussen de prachtige oude bomen, kun je op een bijzondere manier deze paar dagen samenvatten voor jezelf. De keuzes die je hebt gemaakt, het vertrouwen dat zo is gegroeid. We kunnen achter de bronnen, na een prachtige wandeling door de natuur, een van de verscholen torens opzoeken van bijna 4000 jaar oud. Je ziet deze nergens anders ter wereld zo, het zijn heel mooie plekken voor een afscheidsceremonie, betekenisvolle muziek klinkt er ook heel mooi in. Het komt allemaal best binnen. Het is me ook wel een week geweest. Toch even iets anders dan anders, en misschien was dat na diverse eerdere stoppogingen ook wel een beetje tijd? Je hebt jezelf iets heel moois geschonken: meer gezonde jaren waarschijnlijk. Je hebt ook veel opgepikt en gedaan dat zó past in de filosofie rondom de oude mensen hier die supergezond zijn gebleven. Hun leefstijl heb je best goed bekeken en naar jezelf toe vertaald. Grote kans dat je er ook thuis ‘wat’ mee blijft doen. Dat is ook meteen de betekenis achter dat Keep Alive in Keep Alive Tours. Je bent klaar om het thuisfront eens laten zien wat er allemaal is gebeurd. Het is geen vlucht naar huis zo, maar een nieuw begin.
  • -STEL JE VRAAG-

VERSNELD STOPPEN MET ROKEN, MET NICO VAN HEMESSEN

Weer een winter voorbij, bijna, tijd om ‘gezonder worden’ eens over een andere boeg te gooien, na eerdere ervaringen? Herkenbaar? Je gaat hier stoppen via een niet-standaard-methode die tóch door de zorgverzekering wordt betaald (let wel: de verzekering betaalt de cursus, niet de complete reis. Die helpt je aan diepe motivatie en veel vertrouwen, ook rondom eventueel andere verslavingen.)
Je gaat mee met het allereerste vliegtuig dat in 2023 vanaf Amsterdam naar Olbia op Sardinië gaat, voor een kleine week die de start gaat zijn van een rookvrij leven:
– met meer afstand van het thuisfront en van gebruikelijke verleidingen.
– met de hele dag door begeleiding, oefening, inspiratie, begrip, aandacht.
– in een schitterende omgeving met veel moois te beleven dat helpt bij je keuze.
– we zijn allemaal moedige mensen die net als jij een stap extra hebben durven zetten.

Nadat je bent opgehaald van het vliegveld gaat het allemaal plaatsvinden in en om een van de mooiste dorpjes van Italië, Santu Lussurgiu, pittoresk gelegen in West-Sardinië, in een vulkaan die heel lang geleden ook al is gestopt met roken :). Rookvrij en Fitter-coach Sam organiseert hier gezondheidsretreats in en om zijn Sardinia Retreat Base, een authentiek 14e-eeuws pareltje.

Je krijgt het door je zorgverzekering (behalve DSW) volledig vergoede programma en dan niet van één coach, maar van twee. Want Nico van Hemessen, een van de meest succesvolle Rookvrij en Fitter-coaches, neemt je mee onder zijn hoede. Je kunt bij deze cursus een kleine week lang niet tussendoor naar huis, en je gaat heel mooie nuttige afleiding krijgen, die je extra gaat helpen om je keuze om te stoppen met roken en fitter te worden ook echt te gaan voelen. Je leert op deze gezond-leerzame mini-week veel trucs om juist ook als het wat tegenzit kalm in je kracht te blijven staan. Wat een plek om supergezond op adem te komen!

HOOGTEPUNTEN

We slapen en eten en leven in en om een van de allermooiste dorpjes van Italië, zeer ‘Instagrammable’, aldus kritische tieners. Schattige steegjes, met alles dicht in de buurt, en daar lopen is vanzelf al stap voor stap fit worden. Het dorpje zelf is als een kerststalletje, vooral ‘s avonds, met alle lichtjes. Meteen eromheen veel prachtige natuur, inclusief mooie watervallen en altijd groene bossen. Het water komt uit de berg, bronnen, puur, natuur. Ik weet alle mooie verscholen plekjes, dus je gaat veel moois zien. Al wandelend naar weer iets moois krijg je altijd extra inspiratie die je helpt om je moeilijke momenten door te komen. En je wordt er wandelend nog fitter van ook. Het vult elkaar allemaal mooi aan, door de hele dag heen. En dat allemaal vanuit zo’n schattige, verzorgde omgeving; de reviews spreken boekdelen.

Op heel veel manieren gaat deze mini-week bijdragen aan dit goede doel: je beter voelen dan aan het begin, met meer vertrouwen en tools en gevoel, lichamelijk en geestelijk.

Deelname aan Rookvrij en Fitter wordt volledig vergoed door zorgverzekeraars (behalve door DSW). Eén keer per jaar kun je hier dus ondersteuning bij stoppen met roken krijgen zonder daarvoor te betalen. Let op: neem je deel aan Rookvrij en Fitter op Sardinië, dan factureert Sam (Keep Alive Tours) je enkel de kosten náást het standaard-Rookvrij en Fitter-programma (zoals je dat kunt volgen in Nederland; je vergoeding van dat standaard-programma gaat volledig om Sam heen). Van Sam krijg je dus énkel een factuur voor zijn extra begeleiding; denk onder meer aan reisorganisatie en begeleiding, aan transfers van en naar het vliegveld, en aan je verblijf en eten en drinken. Geen verrassingen, geen koude douche. Wél een heerlijke verfrissende douche – veel en veel verfrissender dan de zee! – zijn deze watervallen op een paar minuten buiten het dorp. Je zou er wel elke dag heen willen!

Dit gaan we niet doen, hoor! Maar deze plek – misschien bezoek je die op een eigen volgende vakantie in Sardinië, je krijgt vele tips voor het eiland – symboliseert mooi de dappere sprong die je met deze week waagt: moedig en de moeite waard. En veilig: we houden de hele week het koppie erbij en zijn zorgzaam met elkaar.

Sam zie je hier rechts. Naast Rookvrij en Fitter-coach is hij iemand die graag nieuwe paden verkent en goed nieuws brengt. Uit op het zien van het mooie en nuttige tegelijk, een positieve omdenker, zorgzaam. Hij weet veel van hoe je lichamelijk en geestelijk superfris blijft tot op superhoge leeftijd. Laat zichzelf ook graag inspireren, we zijn allemaal op weg met de beste bedoelingen. Hij houdt van wijze vrolijkheid en van vrolijke wijsheid. En hij vindt je nu al een ster, dat je al helemaal tot hier leest en de reis dus waarschijnlijk wel overweegt.

Sardinië is niet zomaar een mooi eilandje. Het heeft veel wijsheid en lieflijkheid, er hangt een bijzondere energie, tenminste als je de drukke plekken mijdt, en dat doen we op deze week. Je krijgt zo in alle rust mee waardoor hier zoveel mensen zijn die supergezond blijven tot op hoge leeftijd. Je leert veel op het gebied van gezonde leefstijl. En je doet meer dan leren: je leeft het ook. Bijvoorbeeld in de lunchpicknicks die we doen. De hele week is op een leuke manier leerzaam!

Je gaat zitten in een heerlijk praathuis, gezellig, sfeervol, een pareltje, dicht bij alles en toch rustig, gerieflijk. Een fijne grote tafel ook om aan te praten, ontbijten, eten. Een huis waarvan men zegt dat het van zichzelf ook al goed gezelschap is. Is dit vol, dan slaap je in een huis schuin tegenover, zo hebben we altijd direct contact. Elke kamer heeft zijn eigen bad en wc, en het water is bronwater. Echt een gezonde omgeving! De stenen en het oude hout zorgen ook al dat je er goed slaapt. Het is een heerlijk praathuis, een fijne cocon! De reviews spreken boekdelen![

LOGISTIEK

START: De vlucht is Amsterdam-Olbia en natuurlijk helpen we je de goedkoopste optie te kiezen; bel gerust voor vluchtcoaching: 06-11 33 45 11, we hebben er veel ervaring mee! Je bent meteen in zorgzame handen en dat mag ook wel, want je zet best een stap: direct bij de start stop je met roken, en wij zijn er allemaal om je daarbij bij te staan. |PRIJS: Zelfs al heb je het geld niet zomaar liggen, reken dan hier uit hoe snel die 1650 euro pp keihard eerlijk zijn terugverdiend, na 5 motiverende dagen met ontbijt en diner (restaurant en thuiskokkin) en hooggewaardeerde picknicklunches met lokale producten. Alle entreebewijzen zijn ook inclusief. Ook de gezamenlijke transfers op het programma, ook vanaf en weer terug naar het vliegveld. Aan het eind van de week weet je wat je concreet zelf ook kunt met die mooie Blue Zone-regels, richting gezond en gelukkig oud worden: sprankelend blijven. Je gebruikt de natuur extra gezond, weet wat je lichaam vooral waardeert, je zintuigen werken een niveau hoger, je huid gaat er veel mooier uitzien. Het wordt naast heel mooi dus ook heel nuttig en praktisch. Je vluchtkosten zitten niet bij de prijs inbegrepen, bel voor coaching wat betreft vlucht: 06-11 33 45 11, en voor al je vragen. Ah, en uiteraard houden we altijd de vinger aan de pols bij bijzondere mensen als jij, die de moed hebben gehad om het eens anders aan te pakken dan standaard, dat stoppen met roken. Weet dat we je ook op weg helpen met de fondsen (deels) aan te vragen bij je baas, of bij het opzetten van crowdfunding? Je snapt wel dat de investering er heel snel uit is. |RISICO BIJ ANNULERING: Je vluchtkosten kun je bij eigen annulering indienen bij je annuleringsverzekering, niet je reisverzekering. Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden. Annuleren wij de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug, maar dus niet je vliegkosten, want die betaalde je zelf aan de vliegmaatschappij, en je annuleringsverzekering gaat dat vergoeden. Bel bij twijfel: 06-11 33 45 11. |STO-GARANT: Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl. |BOEKEN: Vul eerst het aanmeldformulier hieronder in. Daarna krijg je een aanbetalingsverzoek van STO Garant. Uiteraard komt er een kennismakingsgelegenheid voor vertrek.