Laden Evenementen

WORKATION-BUSINESSRETRAITE OVER JE PURPOSE & OERGEVOEL – MET PURPOSEWORX

DAGOVERZICHT

  • DAG 1: FOTOBOEK ZIEN? Aankomst Olbia, transfer naar agriturismo in de buurt van het dorpsfeest morgen, het plaatsje Lula, een etappe in feestmaanden in hartje Sardinië: Autunno in Barbagia, herfst in Barbagia.
  • DAG 2: Agriturismo-sessie ‘hoe is je leven tot nu toe, successen, bepalende momenten, welk verhaal komt daaruit naar voren?’ Waar stond je voor ‘l*l’, wat heeft je gemaakt? In de middag feestbezoek.
  • DAG 3: Waarom doe je wat je doet, en wat beperkt je, hoe beperk je jezelf? Plus purpose-mindset: zichtbaarheid kan spannend zijn, maar als je overtuigend spreekt vanuit je hart, dan overtuig je pas. In een prehistorische tempel kun je dit mooi oefenen.
  • DAG 4: Concreter je Plan de Vida, je leidraad voor ver na deze week. Bezoek aan ambachtslieden die kapotgekopieerd zouden moeten zijn en toch internationaal succesvol zijn. We stellen ze vooral ondernemersvragen.
  • DAG 5: Hoe verzamel je hulp, support, en van welke energie? Je komt ook op plekken waar magische hulp wordt beloofd. Bijvoorbeeld een ingevingen gevend labyrint, het oudste ter wereld, zeer verscholen.
  • DAG 6: Hoe blijf je vaste voet hebben, wortels, dieper en dieper, en je eigen uniekheid behouden? Bezoek aan oudste olijfbomen van Europa: 4000 jaar oud.
  • DAG 7: Klim naar een van de mooiste bergtoppen van Sardinië, als groepsoefening, er voor elkaar zijn, samen delen, samen de top bereiken.
  • DAG 8: Op reis richting vliegveld bezoek aan klassieke juwelen in moderne vorm, en aan twee andere bijzondere concept-winkeltjes. Geïnspireerde vlucht terug.
STEL JOUW PERSOONLIJKE VRAAG
JE EIGEN GROEPJE?

JE PURPOSE EN BOODSCHAP HELDER IN LEVEN EN WERK, MET PURPOSEWORX

Voel je meer dan een verlangen om wat bakens te verzetten en in ieder geval je doel helder te hebben? Wil je overtuigender je boodschap kunnen brengen, als is het maar naar jezelf? En waar ben je over een jaar als je nu niet meegaat? Ga mee op een week die je leven richting geeft en waarvan deelnemers zeggen: ‘Eigenlijk moet iedereen zo’n week doen. Ik kan niet verzinnen wie niet!’ Een andere deelnemer: ‘Deze week stond voor mij gelijk aan mijn 1,5 maand lang de Camino lopen naar Santiago de Compostela!’ Je gaat een week lang best intens werken, en toch intense rust ervaren. Weg van de hectiek, maar het is best confronterend. het gaat dan ook ergens over: de rest van je leven. Er zijn sessies in de ochtend op de boerderij en daarna samen op stap naar betekenisvolle plekken op Sardinië, waar al snel een link blijkt te zijn met de cursus. Zo reis je mee op een Journey die ook het leven weerspiegelt, en die ons samen bij elkaar brengt, waardoor je meteen thuiskomt met een tribe, ambassadeurs met gunfactor. Of je nu een succesvolle ondernemer bent of een doorstartende: kom als je klaar bent voor de moedige stap die je wat te lang hebt uitgesteld. Bespreek het direct in een persoonlijk gesprek, inhoudelijk? Leidraad: de Blue Zone elementen, waarvan deze volgende wel heel toepasselijk is: vanuit je Purpose leven en werken, je Plan de Vida, waarbij je Purpose of life en zakelijk succes en persoonlijk geluk hand in hand zullen gaan. Vanaf een authentiek agriturismo met personeel van vriendelijke harde werkers tot vrolijk-wijze sfeermakers, met veel groen en een zwembad en op loopafstand een meer waar de zon elke dag weer magisch mooi opkomt. De hondjes van de agriturismo hobbelen gezellig mee: kameraden! Rust, liefdevolle vriendelijkheid, schapenbelletjes, vogeltjes, rotsen, paviljoentjes, kampvuur. Eten: oma in de keuken, lokale specialiteiten, ook veel vegetarisch, allemaal eigen productie, ook de wijn! Hier de presentatie op Purposeworx.

HIGHLIGHTS

Voor een selecte groep mensen: je bent toe aan een nieuwe start of doorstart, je bent ondernemer en hebt sowieso het lef om naar jezelf te kijken, ook omdat je betekenisvol wilt zijn: je weet hoe de basis van een bedrijf werkt; je wilt dat je bedrijf meer van betekenis is, ook voor je omgeving; je wilt deel uitmaken van een groter geheel; je wilt met gelijkgestemden ideeën uitwisselen over hoe je je eigen leiderschap kunt versterken, ook persoonlijk.


Wat is jouw Why achter je Levensmissie? Als je weet waar je voor staat, waar je naartoe wilt… Als je helder hebt waarom je doet, wat je doet… Dan heb je focus, kun je beslissingen maken en word je niet uit het veld geslagen door gebeurtenissen van het leven. Een doel hebben geeft zin, geeft ook vertrouwen naar anderen en je bent een inspiratie voor anderen. Een leider, glansrijk!

Je gaat kijken naar je levensverhaal tot nu toe, naar je plannen voor de toekomst en naar hoe je jezelf tegenhield tot nu toe. Je wordt bewust van bepaalde cycli en fase waar je in kunt zitten, vastzitten, en uitstappen. Het gaat veel verder dan de beroemde ‘golden circle’ van Simon Sinek over je hoe en wat en waarom. Het is best confronterend en door de vriendelijke veiligheid ook inspirerend, want het is allemaal herkenbaar door ons allemaal: we zijn allemaal levenservaren ondernemers, mensen, open voor inspiratie en uitwisseling.  Je gaat uitkomen op jouw unieke eigen verhaal tot nu toe en voor de toekomst: dat overtuigt en geeft focus en trekt de juiste energie aan.


Zichtbaarheid kan best spannend zijn, maar als je vanuit de kern voelt en vanuit je hart spreekt, dan wordt wat jij de wereld te bieden hebt vanzelf gehoord. Jij gaat centraal staan en van daaruit de wereld inspireren, en tenminste duidelijk informeren. Je gaat meer van je hoofd ook naar je gevoel, niet alleen op de bijzondere afgelegen plekken die we bezoeken, maar ook daarna. Het doet wat met je, positief.


Resultaat: je doelen / Purpose helder, je hebt een plan de vida (strategieplan voor de komende 12 mnd). Je hebt ruimte en inzicht om zakelijk en privé stappen te zetten. Je doet (mentale en fysieke) vitaliteit op. Denk ‘meer vrijheid, meer omzet en leuker leven’.


In oktober is het meestal nog heerlijk nazomers weer op Sardinië, lekker Indian Summer. De zee is nog zwembaar, de wijndruiven zijn net geoogst, er is overvloed. Het eten is geweldig, oma staat in de keuken en zet zo van alles in elkaar, smaakvol, rijke eenvoud. Ook gaan we zelf met de handen eten maken: niet alleen je hoofd gebruiken! En we beklimmen samen een berg, op het einde vooral best Lord of the Rings-waardig. Dat doen we samen, zorgzaam, veilig, en daardoor voor iedereen te doen, wat je eerst niet zou verwachten, want het ziet er steil uit! Maar stap voor stap, daar waar je in je eentje snel zou verdwalen… Een mooi avontuur! We doen veel samen waarbij je toch veel rust ervaart. Je doet veel, maar zonder energie te verliezen: aan het eind van de week ben je beter dan aan het begin! Ook zal je merken dat de natuur meer dan meewerkt: ze inspireert, je zult daar vele mooie voorbeelden van zien. ook omdat je anders om je heen gaat kijken, ook anders naar de dingen gaat kijken.


Hart en ziel zijn op den duur belangrijker dan uiterlijk, niet? Wel als je tot op hoge leeftijd gezond wilt blijven. Je lichaam krijgt in de loop van je leven minder te incasseren en gaat dus langer mee. Terloops, gaandeweg pik je van alles op over gezond 100 worden à la in de Blue Zones, met soms verrassend simpele wijze toepassingen waar we ook in Nederland wat aan hebben. Kwestie van een paar routines aanleren, ook daar oefenen we mee. En da alles samen met andere vriendelijk-wijze mensen met menselijke bagage.

We komen ook in contact met leuke Sarden die iets bijzonders te bieden hebben: van juwelen en voedsel tot inzichten. Je hebt daarbij eigenlijk constant een tolk aan je zijde, die het gesprek vaak ook aanknoopt voor je, voedt, met je mee denkt, voor je doorvraagt, zodat je veel meer te weten komt dan wanneer je alleen zou rondreizen. Ook zijn de groepjes klein genoeg om nog welkom te zijn in kleine ateliers, waar de sfeer hartelijk is en de gastvrijheid en beschikbaarheid groot. Echt contact!


Je komt ook op ‘rare’ prehistorische plekken waar je sowieso begint uit te blazen van de hectiek thuis, en waar vanzelf een goed gesprek samen ontstaat. Dit is een van de watertempels op het eiland.

Soms lijkt het wat ludiek, ja, maar reken maar dat je er praktisch wat aan hebt: sommige dingen moet je gewoon voelen. Je gaat vanzelf minder in je hoofd zitten en meer in je gevoel.

Je komt ook op onverwachte plekken waar iedereen aan voorbij raast en die zomaar extra schoonheid hebben. Even onder de oppervlakte van het gewone dagelijkse leven kijken en je staat zomaar te kijken naar schoonheid. Die was daar altijd al, maar jij gaat de dingen anders zien, anders bezien.


Er zijn slechtere plekken om zo tussendoor serieus aan je opdrachten te werken. Dit is lekker na de lunchpicknick op het strand, uit een volgevulde mand. Genieten en werken, genietend werken, werkend genieten. Dat is toch eigenlijk de bedoeling? Je legt op deze week een stabiele basis voor werkgeluk, onder meer.

Logistiek

VERTREK
-
van Schiphol op zaterdag 5 oktober naar Olbia, terugreis op zaterdag 12 oktober 2019.
PRIJS:
-
voor 8 dagen met 7 overnachtingen in authentiek, persoonlijk getest agriturismo, gezamenlijk vervoer op het eiland, alle maaltijden en lokale wijn en gezellige lunchpicknicks, live tolkservice, alle excursies naar welsprekende verscholen Sardische plekken en personen, persoonlijke inspiratie om de 9 gezond-100-Blue Zone-regels ook zelf toe te passen, dagelijks sessies Purposeworx en aansluiting erop tijdens de excursies, een week lang begeleid door 2 ervaren inspirators en… geïnspireerd door reisgenoten met niveau: 2195 euro. Sommige deelnemers regelen crowdfunding, sommige mensen krijgen transitievergoeding, en zo zijn er nog meer geldbronnen waardoor het niet van je vakantiebudget hoeft. Mail info@keepalivetours.com. Veelal gaan mensen mee als ze noodzaak voelen, meer dan verlangen: er is iets gebeurd en dat zet ze aan het denken over hun toekomst. Perfect timing! Kom je met iemand samen, dan is voor jullie beiden de prijs 75 euro lager.
BOEKEN:
-
na aanmelding ontvang je info om het bedrag over te maken naar Stichting Escrow; dan geniet je STO-reisgarantie.
Hou rekening met:
-
de vlucht zit er niet in, maar we helpen het goedkoop te houden. Regel uiteraard je eigen reis- en annuleringskosten. Je geeft daar verder niets uit, op deze compleet verzorgde week, met verspreid over de dag meerdere workshops en/of inspiratiesessies, inspirerende excursies, alle entrees, 7 overnachtingen, alle maaltijden en drank aan de maaltijden, lunchpicknicks of eettentjes, al het gezamenlijk eilandvervoer. Tussendoortjes of eigen aankopen zijn uiteraard wel voor eigen rekening. Ach, elkaar trakteren op een bakkie onderweg kost lekker drie keer niks.
STEL EEN VRAAG
-
Inhoudelijk, programma: Henny Aben, 0031-6-54203809, henny@purposeworx.nl
-
Logistiek, Sardinië: Sam Pitzalis, 06-11 33 45 11, info@keepalivetours.com
Hier de presentatie op Purposeworx.