Laden Evenementen

OP AANVRAAG: WIJN- EN EETAVONTUUR BINNEN-SARDINIË, MET IK-VERTREK-DEELNEMER JURGEN LIEFTINK

dagoverzicht

 • DAG 1: Landen op Olbia en transfer naar verscholen agriturismo aan onvergetelijk meer.
 • DAG 2: Magische zonsopkomst boven meer, ontbijt en Naar monumentaal dorp in oude vulkaan, in een streek beroemd om de Rode Os: gastronomisch diner in monumentale setting. Overnachting daar en in een ander monumentaal herenhuisje, in zeer pittoreske entourage.
 • DAG 3: Bezoek aan thuiskoks verscholen in het land. Uitleg over zeer lokale producten en bereidingswijze, we kijken mee in de keuken en proeven dingen direct van het land. Nog een parel die verscholen ligt, is de Michelin-kok die besloten heeft minder vermogende mensen te laten genieten, maar natuurlijk nog wel sterrenkookt.
 • DAG 4: Transfer naar het centrum van Sardinië, met lunch en proeverij in de natuur, op het landelijk verscholen Stonehenge van Sardinië: idyllische plek voor lunch en proeverij: een ervaring! Daarna kennismaking met patriarch-wijnstokken in beroemd Sardisch gezond-100-dorp Atzara, diner bij de wijnstokken en overnachting in huisjes in Atzara.
 • DAG 5: in de ochtend wandeling langs hoogstaande handwerkslieden en lunch in agriturismo, allemaal chilometro zero, direct uit de buurt, en dus zeer mineralenrijk en voedzaam. Overnachting als in dag 4, in dit unieke Mandrolisaigebied.
 • DAG 6: transfer via Cannonau-dorp – met uitleg over de specifieke waarde van nou juist die druivensoort bij het verhaal van de supergezonde ouderen op Sardinië. We werken al toe naar het vliegveld in Olbia, en krijgen nog een bijzonder wijngebied. We dineren en slapen in Monti, winnaar Vinitaly, met proeverij. We slapen aan een meer, en de reden zie je morgenochtend.
 • DAG 7: Majestueuze zonsopkomst bij meer. Daarna bezoek aan wereldtop ‘Romeinse’ wijn, een unicum in alle wijnbijbels. Op terugweg bezoek aan mysterieus prehistorische altaarsteen. Slapen in hetzelfde agriturismo aan het meer. Sfeervolle eigenaar!
 • DAG 8: Terug naar vliegveld, na slotproeverij Sardische producten aan jetsetkust. Vlucht terug naar Amsterdam via Transavia.
 • -STEL JE VRAAG-

OP AVONTUUR EN ONTDEKKING VAN SARDISCHE WIJNEN EN ETEN

Sardinië-specialist Keep Alive Tours en Ik Vetrek-deelnemer Jurgen Lieftink, van Anima Sarda Bed&Wijn nemen je mee dwars door het pure hart van Sardinië, met bezoeken aan wijnbouwers die bijzonder van zich doen spreken. Reken op verscholen plekken die wereldberoemd zouden moeten zijn. Proevend, ontdekkend, genietend. Ook van de rust ver van de gebaande paden. Ook van vriendelijk ontwikkeld gezelschap. Vanuit hoogstaande boerderij-hotels die staan voor ambachtelijke kwaliteit. Hotels die staan voor sereniteit. Met bezoek aan zeer centraal gelegen oeroude wijnstokken van de Mandrolisai, met een bijzondere Nederlandse connectie en… leaseplan. Je gaat begrijpen waardoor tientallen wijndruiven op Sardinië wereldwijd een unicum zijn. Ook dát komt aan bod op deze unieke roadmovie langs het unieke van Sardinië.

HOOGTEPUNTEN

Sowieso die rust en schoonheid, onderweg. Dat alleen al.

Sardinië is unieker dan je denkt. Het staat centraal op vele gebieden: van geschiedenis tot gezondheid. Deze week zal het je wel blijken. Bij een lekker wijntje natuurlijk, en hapjes.

Gastvrijheid en zorgzaamheid staan centraal. Wie eten voor ons klaarmaakt is trots op het eten, wil graag dat wij het lekker vinden, doet zijn best, komt op zijn/haar manier met iets bijzonders.

We ontmoeten Sarden die op hun manier topkwaliteit leveren. Vriendelijke mensen, die we persoonlijk kennen. Uiteraard heb je een ervaren en enthousiaste tolk aan je zijde, zelfs met Sardische roots. Dat maakt uitwisseling makkelijk. Zo pik je zelf ook meer op, en wederzijds: de Sarden zijn zelf ook zeer belangstellend!

De klasse die we kunnen zien op Sardinië komt uit werkplaatsen, waar gewerkt en geschaafd en verfraaid wordt, vanaf ruwe materialen. Bijvoorbeeld bij de Sardische herdersmessen, van een kwaliteit die Samurais goedkeurend doen knikken. Hier is de messenmeesteres mooi een dame, in het groen. Ze geeft ons een kijkje in de keuken.

We proosten samen met de uroloog die topwijnmaker werd, op basis van een plaatselijke druivensoort die de Romeinen al topklasse vonden. Een van de Sardische unicums die je in Nederland niet in de winkel ziet, weer een wijn met een mooi verhaal. Unicum is ook echt unicum: een ras met % andere-druiven-DNA.

Ook hier kunnen we allerlei unieks bekijken: hier een van de oudste labyrinten ter wereld, verstopt onder de grond. Maar wij weten waar. De wandeling langs de rivier naar een uitstekende plek om de wijn in schoonheid tot ons te nemen… Schapenbelletjes in de verte, stromend water om ons heen. Het is genieten!

We bezoeken niemand minder dan de winnaar van Vinitaly 2019! In de buurt is het Vermentino-wijnmuseum, een mooi uitkijkpunt op het eiland, wind door de haren en uitstekende lokale keuken! We bezoeken allemaal mooie vondsten, het beste uit afgelopen reizen over dit fijne eiland, een continent aan mogelijkheden en inspiratie. Dit wordt een zeer bijzondere week.

Dwaal in een Western-landschap langs rotsgraven en bijzonder geërodeerde rotsformaties naar een van Sardiniës grootste mysteries. Dé plek voor een wijntje bij zonsondergang, in een gouden gloed. De rotsen hebben fantasievolle vormen ook zonder wijntje op, een mooi verhaal.

LOGISTIEK

-
|VERTREK van Amsterdam naar Olbia of Cagliari. |PRIJS: exclusief vlucht, 8 dagen met 7 overnachtingen in authentiek verfijnde Sardische agriturismi of B&B met meerwaarde, gezamenlijk vervoer op het eiland, alle maaltijden en lokale wijn en gezellige lunchpicknicks. Begeleiding door Sardinië-verkennen & kenner Sam Pitzalis, die live voor u tolkt, en door Anima Bed&Wijn- en Masservino-eigenaar Jurgen Lieftink, tevens Ik Vertrek-deelnemer 2021. Inclusief ook alle excursies naar bijzondere Sardische plekken en personen en wijnen kost deze reis 2222 euro all-in, ook gezamenlijke vlucht Amsterdam-Olbia v.v., op basis van een 2-persoonskamer. We gaan met maximaal 9 personen en komen zo dieper in Sardinië: wél bij kleine parels binnen. |BOEKEN: Bel eerst 0031-6-11 33 45 11. Of via info@keepalivetours.com

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •