Laden Evenementen

MET DE FEESTDAGEN WÉG UIT NEDERLAND: OP SARDINIË

dagoverzicht

  • DAG 1: reis, aankomst en transfer naar ons B&B, een meteen een andere-wereld-plek onderweg, symbolisch voor je moed: je bent weg!
  • DAG 2: Bezoek aan dorpsfeest in de buurt, stalletjes, eten, muziek, gezellig! Onderweg een kasteelruïne met fabelachtig uitzicht.
  • DAG 3: Wandelen door de heuvels om Santu Lussurgiu, natuur, water, kastanjes, ongerept. In de avond chique hotel diner.
  • DAG 4: Bezoek in ongerepte natuur van zogeheten feeënhuizen, prehistorische omgeving, natuur, stenen, rust. En een mooi meer en van alles onderweg.
  • DAG 5: Oud en Nieuw in het dorp, na de laatste zondondergang op dé plek in de omgeving. Gewoon lekker samen eten, muziek, niet te laat naar bed, want in de ochtend het eerste zonlicht van het jaar zien opkomen op dé plek in het dorp.
  • DAG 6 en 7: Net als alle dagen weer op zoek naar oplaadplekken, positieve personen, inspirerende schoonheid, ook een provinciehoofdstad met mooie kunst en historische cafés, en weet je, gaandeweg was je al zó blij dat je niet thuis bent gebleven…Je gaat Sardinië waarderen, jezelf, ons, het leven. Nou, je bent maar mooi meegegaan!
  • DAG 8: Rustig terug naar het vliegveld, onderweg mooi strandbezoek, gewoon samen onderweg! Zeer gelukkig na eens een ánder Kerst en Oud en Nieuw!
BOEK OF STEL JE VRAAG?
JE EIGEN GROEPJE?

GAANDEWEG STEEDS VERDER WEG VAN NEDERLANDS KERST EN OUD & NIEUW, OP SARDINIË

Geen zin in Hollands vuurwerk en verplicht Hollands gedoe deze dagen? Wil je meer uit je hoofd en meer in je gevoel Ga mee op leuk avontuurlijk inspirerende dagen diep in de binnenlanden van Sardinië:  prachtig hart & ziel, weg van de dagelijkse hectiek, in de rust en veiligheid van een compacte groep gelijkgestemden, allemaal levenservaren mensen, excursies op onbekend fascinerend en inspirerend Sardinië, anders dan Italië zelfs rijk aan bijzondere prehistorische tempels: oplaadplekken uit een diep verleden.

HOOGTEPUNTEN

winterzonnewende

De reisperiode is dus bewust na Kerstavond en tot en met Oud & Nieuw. Gewoon omdat er hier in Nederland vaak zo’n druk op die dagen ligt. En even ervoor is de winterzonnewende: geweest, waarbij de zon een paar dagen op zijn ‘dieptepunt’ is en dan – wende, verandering – gaat hij zich weer langer laten zien. Zie je de beeldspraak met hoe het leven kan zijn: donkere periodes en opeens…. meer licht. In de groep zullen veel verhalen zitten die inspireren, helpen, voeden, motiveren, troosten. En wij zijn erbij! Samen maken we er best een mooie en gezellige en núttige Journey van!

We slapen en ontbijten en avondeten in het dorpje waar wij een prachtig B&B hebben, en ook locals noemen het een parel, in een van Sardiniës topdorpjes, Santu Lussurgiu. Als er meer dan 4 mensen meegaan, slaap je in een gezellig B&B op slenterafstand, en een paar ontbijten doen we vast in een chique hotel, bijzondere plek, goede sfeer. In principe slaap je in een 2pk en je kamergenoot is 99% zeker een voltreffer, gek genoeg is dat altijd zo. Een 1pk-kamer is wel mogelijk, hoor, maar kost meer. Soms picknicken we als lunch, ook daar is het voedzaam, lokaal, van om de hoek, rijke eenvoud en dan opeens zomaar chique tussendoor. Of we improviseren bij een dorpsfeest, als we daar terechtkomen. We vinden onze weg en genieten van de weg!

Het is ronduit intens om ook op plekken te staan waar de winterzonnewende geschiedt, het zijn topmonumenten qua archeo-astronomie. Allemaal indrukwekkende plekken met vast momenten van bijzonder inzicht, op meerdere manieren. Steeds meer mensen herontdekken deze oeroude plekken, ter bezinning, kalme contemplatie. ze doen wat met je maar je kunt ook gewoon genieten van de natuur eromheen.

Reken maar dat je bijvoorbeeld inspiratie opdoet voor een familievakantie later in het jaar, hier! Ga vooral ook mee als je ín Sardinië wilt zijn, meer dan oppervlakkig óp Sardinië, zoals de meeste mensen. Dit gaat even wat dieper, maar het gaat dan ook ergens over, deze week. Dit is ónder een brug, onder de oppervlakte, waar je vaak juist de mooiste dingen ziet, met perspectief, je vat ‘m wel.


Indrukwekkende plekken en momenten: van bijzonder inzicht, op meerdere manieren. Steeds meer mensen herontdekken deze oeroude plekken, ter bezinning, kalme contemplatie. Sessies samen, ervaringen, samen, bespiegelingen alleen ook, nieuwe focus: je gaat dingen die het licht bij je wegnemen wat meer links en rechts van je laten liggen. Sowieso door onze gesprekken, maar ook door de wandelingen richting indrukwekkende plekken waar je zelf nooit zou zijn gekomen, op Sardinië is te veel moois om allemaal aan te geven en het is te groot om het allemaal zomaar te zien liggen. Je zult zien dat het aanvoelt als een continent. We gaan dan ook niet enkel naar de makkelijke kust, maar ook diep de prachtige middle of nowhere in. Favoriete Loesje-tekst: ga je mee verdwalen? Ik weet de weg!

 

 


Eropuit samen, ervaringen, samen, bespiegelingen alleen ook, nieuwe focus: je gaat geweldig beslagen ten ijs weer terugkomen in Nederland, met frisse inspiratie na alle tips die je wellicht kreeg, hoorde, vond. En zelf verzon.

Samen in het zonnetje lunch-picknicken in de natuur. Ook eind december kan dat hier zomaar, ja. Je medereizigers kende je eerst nog niet, maar er is snel een sfeer van vertrouwen en saamhorigheid. ‘Hoe is het mogelijk, binnen 24 uur?’ Veiligheid en uitwisseling en waardering!

Door de mensen en de plekken én de periode hebben we alles bij de hand om ook echt diep stil te staan bij ‘hoe maak je het leven op een leuke en acceptabele manier lichter en positiever?’ Wees alvast alert op het prachtige onverwachte: het toeval is dat wat je tóevalt. Er is een programma, maar dat is niet strak: we voegen elementen toe en spelen in op de energie van de groep. Onze gesprekken bij het vuur kunnen bijvoorbeeld elementen aandragen die het programma beïnvloeden. Verwacht geen militaristische uitvoering, we bewegen met elkaar mee en zien de grote lijnen wel, met onze helicopter view, remember?


We komen ook op diep aardse plekken die ook inzicht geven in het leven ‘weer boven, de trap weer op’. En zo meer plekken met een bijzondere symboliek, die veel met het thema van de week te maken hebben. We stellen ons ook open voor wat de groep aanbrengt, daar is de groep klein genoeg voor. Het gaat soms diep ja, maar er kan ook zomaar een dansje worden gedaan. We zijn mensen!

Het is vaak intens genieten van bijzonder licht, nieuw licht, altijd aanwezig licht, we gaan het meer en meer zien. Je staat er toch even van te kijken, het is ook iets heel anders dan je thuis gewend bent, hè. Maar dat is ook een van de succesfactoren: ver weg van huis, in een andere omgeving, extra veilig wellicht ook door de anonimiteit, want we kennen je niet, en toch met gelijkgestemden, of tenminste met mensen die meer willen dan ze tot nu toe ‘ervaren’. We zijn allemaal liefdevolle ervaringsdeskundigen!

En last but not least: ons B&B in Santu Lussurgiu, een van de parels van Sardinië, in een van de groene longen van het eiland, met veel mooie plekken dicht in de buurt, en een goede vriendelijke sfeer zonder dat het ingeslapen is. Ons B&B heeft stijl en gezelligheid en ook de partners waar we mee samenwerken zijn professioneel én liefdevol. Er wordt goed voor je gezorgd, ook omdat we met maximaal 7 personen zijn: geen gedwongen groepsgebeuren. Ben je de 5e of 6e of 7e in de groep, dan slaap je in een leuk B&B op kuierafstand, maar ons B&B is de basis! Informeer snel: info@keepalivetours.com.

LOGISTIEK

WANNEER EN HOE? 26 december 2020 tot en met 3 januari 2020. We helpen elkaar met van en naar het vliegveld te komen. Op Sardinië reizen we met een comfortabele 9-persoons minivan.
PRIJS?
-
Weet dat deze reis inclusief alle maaltijden is, en de overnachtingen, ook alle lunches, zelfs lokale wijn en likeur en koffie aan tafel, transfers samen op het eiland, entrees, excursies, tolken, inspiratie rondom positief leven, blijven, worden. Al met al een zeer rijke, wijze en toch laagdrempelige mix van praten en bewegen en uitwisselen en ervaren en toegelicht zien ook in een Sardische context, zodat je dit bijzondere, inspirerende eiland ook echt goed begrijpt voor als je er nog eens terug wilt komen op vakantie, bijvoorbeeld. De prijs is 1500 euro, en de reis is BTW-vrij. De mensen die meegaan, hebben nou wel een beetje genoeg van Kerst en Oud en Nieuw in Nederland, zijn levenservaren en reiservaren en hebben humor. Overleggen? info@keepalivetours.com, 06-11 33 45 11.