Laden Evenementen

Beter afstemmen op & resoneren met de Aarde, met Saskia Bosman op Sardinië


DAGOVERZICHT

 • DAG 1: De hectiek van zo´n buitenlands vliegveld op Sardinië is meteen een mooie metafoor, mooi oefenmateriaal. Hoe kun je juist in die drukte ´anders´ verbinding maken? De hele week is het niet alleen verkennend, maar ook praktisch, handig, nuttig, lekker. Je gaat meer en meer resoneren met het eiland: energie ontstaat en wordt gegund. Magie reist soms zomaar mee.

 • DAG 2: We zoeken elke dag een Deep Sardinia-plek op. Nergens in de wereld staan zoveel prehistorische ceremoniële plekken bij elkaar, en toch nog heel verstopt! Hier moet in de prehistorie wel iets heel groots gemanifesteerd zijne komt op onze speciale selectie Sardinië-plekken, die uitnodigen om de link te leggen met manifesteren, mediteren, voeden, liefdevol, nuttig. Het maakt je tot een kalmer en kalmer middelpunt, met meer en meer openheid voor manifestatie-energie, plots geholpen door wat je wel toeval kunt noemen, maar dat niet enkel is. Het kan best magisch zijn, ja. ‘Magie reist kennelijk mee’, hoor je wel een paar keer tijdens zo’n week.

 • DAG 3: Ook op de derde dag meditaties, visualisaties, inzicht, perspectief, bewust ‘anders’ kijkend ook naar rare beperkingen om ons heen. We oefenen fijne én handige intentie en mindset en golflengte. Je leert ook prehistorische plekken te gebruiken, de vorm ervan, zoals ze oorspronkelijk wellicht bedoeld waren. De vorm van een nuraghe, en de vorm van een reuzengraf, ze zijn allemaal geen toeval. Je kunt ze letterlijk gebruiken, toepassen, en de vorm kun je overal ter wereld weer voor de geest halen.

 • DAG 4: Ook vandaag oefenen we tevens met inzichten die zijn ontstaan na bezoeken aan een 5-leylijnen-kruisingsplek, die we uiteraard ook bezoeken. Wat zou een concrete checklist kunnen zijn die je af kunt gaan. Er is waarschijnlijk iets met het Vierde Oog werkzaam op dit eiland. Je gaat ook mee op een verkenning die je wel een herontdekkingsreis zou kunnen noemen. En uiteraard heb je alle ruimte en vrijheid om je eigen vorm te laten ontstaan.

 • DAG 5: Ook op dag 5 zijn de meditaties en visualisaties aan de ene kant gewoon lekker. Het gaat ook echt om wat je ermee doet: voor jezelf, voor je omgeving, voor de wereld. Je gaat voelen, geloven, van jezelf accepteren dat je warempel op meerdere niveaus kunt denken, doen, manifesteren! Niet enkel heel klein, persoonlijk, maar ook grandioos, nobel!

 • DAG 6: Op dag 6 kijk je ook terug op wat muziek en klank hebben gedaan en doen, op de plekken die we zoal opzochten deze week. Er is trilling, frequentie, resonantie, harmonie, mogelijk. Je krijgt van de week een playlist mee van muziek die opkwam, langskwam, binnenkwam. Je hebt inmiddels al begrepen en gevoeld dat begeleiding zich in vele verschijningsvormen kan aandienen. Maar je herkent de kern veel en veel vaker om je heen voortaan.

 • DAG 7: Op dag 7 kijken we ook terug op een week waarin het eten zo heerlijk is geweest, het lichamelijk voedende, zo krachtig, aangewakkerd ook door onze onderling liefdevolle menselijke energie. We waarderen de grotere soepelheid, het vertrouwen ook, waarmee we fysiek bewegen: gaandeweg worden we fitter en krachtiger en liefdevoller en zacht-krachtig aanweziger. We staan er. Tussen vrolijk en meditatief, tussen observerend en dromend, tussen afwachtend en manifesterend.

 • DAG 8: Oh ja, op dag 8 gaan we weer naar huis. Nou, vooruit :). We hebben misschien de hele week in het pittoreske dorp geslapen, maar misschien ook een nachtje elders, bijvoorbeeld om minder te reizen rond aankomst of vertrek. Rust, ruimte, reinheid, altijd met karakter en met smaak, altijd goed verzorgd, veilig, liefdevol, voedend. 
 • -STEL JE VRAAG-

Op dit magisch mooie eiland zullen we de Aarde-energie, zoals de vele op het eiland kruisende leylijnen gaan ervaren en oeroude kennis ophalen van de mysterieuze tempelbouwers. Van die tempelbouwers weten de wetenschappers niet (altijd) hoe lang geleden zij geleefd hebben of tot welke cultuur zij behoorden. Er zijn vermoedens dat ze er aan het einde van de laatste glaciale ijstijd waren, ca. 12.500 jaar geleden, in de oude verhalen van Griekse filosofen ook wel bekend als de eindtijd van Atlantis. Atlantis was volgens hun verhalen een groot continent in de Atlantische oceaan, dat ca. 30.000 jaar geleden uiteen viel in 3 grote en enkele groepen kleine eilanden. Atlantis was ook toen nog een wereldrijk, met koloniën o.a. rond de Middellandse Zee. Atlantis verdween definitief vanaf 12.500 jaar geleden. Sardinië en Corsica vormden nog één groot eiland. Er gebeurde toen iets wat het vele, kilometers dikke landijs op de continenten deed smelten, waardoor wereldwijd de zeespiegel 120 meter omhoog kwam en Sardinië en Corsica twee losse eilanden werden.
De tempels en andere prehistorische bouwwerken op Sardinië getuigen van de vroegere aanwezigheid van een technologisch vergevorderde beschaving, die een andere soort kennis, wetenschap en technologie had dan onze huidige cultuur. Zo hadden ze kennis van de leylijnen en van astronomie en astrologie, waar ze bij de bouw van de tempels en de inrichting van het landschap gebruik van gemaakt hebben. Ze hadden kennis van kristallen, energieopwekking, zeevaart, dolfijnen, walvissen, subtiele energie, innerlijk reizen, energetische heling en nog veel meer. Die oude kennis mogen we nu ophalen, om deze op een positieve manier te gaan gebruiken.
We zullen veel gaan voelen en op andere manieren waarnemen, ons lichaam gebruikend als een gevoelig meetinstrument. Geen nood als je hier niet mee bekend bent; je zult het gemakkelijk leren. Hier hebben we zeer effectieve, eenvoudige oefeningen voor. Je zult ook leren informatie op te halen uit (oude) bomen, stenen en gebouwen en….uit jezelf. Je hebt alle kennis al in je, omdat je bewust of onbewust contact hebt met het Veld.
Tegelijk laad je enorm op tijdens deze reis. Er zal veel natuur, meditatie/meditatieve oefeningen en veel rust zijn, evenals ruimte voor jezelf. We gaan naar krachtplekken, oude tempels, natuurplekken, stranden en zee. Aan het eind van de reis zul je niet meer dezelfde zijn als aan het begin. Je zult opgeladen en verrijkt naar huis gaan, geïnspireerd om jouw innerlijke reis verder voort te zetten.

OM NAAR UIT TE KIJKEN

Je verblijft deze week vooral in een niet toeristisch dorpje pittoresk dorpje, en daar in een van de mooiste huizen – met bijna een 10 op Tripadvisor – of in dat van een buurvrouw, steeds in serene historische steegjes. Heel goede restaurants in de buurt, een keer koken we ook samen, een keer kookt een buurvrouw voor ons, huiselijk, altijd een belevenis.

Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 45 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn, evolutie en oude culturen, in de context van Aarde en Kosmos. Saskia biedt deze reisbegeleiding aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als bioloog en bewustzijnstrainer in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie. Je vindt haar op inspiradiance.nl, waar ook al haar lezingen (persoonlijk én online) staan, van DNA tot Atlantis tot de toekomst van ons als mens.

Je maakt uitstapjes naar speciaal geselecteerde plekken waar je soms een stapje extra voor moet doen, heel mooi wandelend in een antiek landschap. Er zijn nergens borden, je waant je soms best in the middle of nowhere, maar je moed wordt beloond: je gaat duidelijk sómewhere zijn. Je komt op plekken met mysterie, mystiek, duidelijk een verbinding met het hogere en diepere. Prachtige plekken om er zelf te voelen dat je daar een tussenpersoon in kunt zijn, met meer en meer vertrouwen in de rol van verbinder en doorgever. Niet enkel voor jezelf.

Een van die plekken – ook al zo verborgen en sowieso mooi – heeft altijd van die mooie Out of Africa-zonsondergangen. Maar daar gaat het dus niet eens om: je bent namelijk op een van de unieke plekken in de wereld, en wellicht heeft Sardinië van hieruit stralend zo veel krachtige energie: maar liefst 5 leylijnen kruisen elkaar hier. Je komt er altijd vandaan met een gevoel van helder inzicht, je voelt het al aan je houding, je ogen: er is hier nogal iets, maar jij bent dan ook nogal iemand. Wie weet weet je het al, wie weet ben je het aan het ontdekken, als een vlinder die zich ontpopt, een metamorfose.

We creëren sfeer ook door liefdevol respectvol gewoon te proberen. Iemand gaat liggen, het idee van muziek erbij ontstaat bij een ander. Ontroerende improvisatie, die een diepe indruk achterlaat, z’n diep gevoel dat het leven goed is. Misschien is er wel iets magisch aan de hand, waarnaar we als mens op zoek zijn: her-eniging met de aarde? Vanuit de openheid, de liefdevol positieve intentie die warempel gewaardeerd lijkt te worden door die aarde: gelukkig toeval ontstaat. Kan ontstaan. Bij hen die ervoor openstaan, al of niet liggend.

Niet onbelangrijk! Er is ook iets met het eten hier. We zoeken restaurantjes op waar juist ook de rijke Sardische eetcultuur blijkt. En reken maar de dat lunchpicknicks tussendoor rijk zijn.

 

Ook ga je mee met Sam(uele) Pitzalis, van trotse Sardische oorsprong. Hij doorzoekt Sardinië al een leven lang en heeft daardoor op zijn Google Maps-kaart inmiddels ruim duizend zelf bezochte en geselecteerde plekken staan. Moeiteloos navigeert en creëert hij routes en ervaringen, inspelend ook op ‘wat speelt’. Als intuïtieve ‘padvinder’, paden vindend, komt hij ook zomaar op plekken die niet altijd voor de hand liggen. ‘Dat zomaar is niet zomaar! Kennelijk wil Sardinië dat ik dit werk doe, en helpt ze me daarbij.’ Sam waardeert standaard-schoonheid, maar is gek op niet-standaard.

Wat je hier leest, kan inderdaad wat hoogdravend overkomen. Maar wij weten wat voor magie zich zo de in de afgelopen jaren heeft aangediend, en wat onze ervaringen toch echt zijn geweest. De beelden die we te zien hebben kregen in het landschap, de kracht, de troost, het vertrouwen, de liefde! Spontaan plukken we de energie van het moment opeens, wat dan zomaar kan uitmonden in een bijzondere ontdekking, of een meditatie die we opeens ook samen gaan laten ontstaan. Vertrouwen komt voort uit pure ervaring. En die ga jij ook meer en meer verzamelen, uitbouwen, uitspreken, toepassen. Graag zelfs: geef het voortaan extra door!

In deze tijden waarin zoveel afscheiding ontstaat is het superbelangrijk om juist de verbinding op te zoeken. Nou, daar is de sfeer in zeer hoge mate naar hier. Ook zonder alcohol. Die sfeer is authentiek, liefdevol, zorgzaam, menselijk positief. De energie ter plekke en eromheen is hoog, ook het eten straalt, de lijnen vanaf het land zijn kort, het land is oer-vulkanisch, krachtig, en geeft ons veel: vast een beloning. En dat is niet eens een grapje. Het komt doordat we afstemmen op het land, waarbij we altijd wel een aantal echt acht mooie plekken bezoeken! Daar heb je altijd ruim de gelegenheid zelf rond te lopen.

Luchtig maar toch: vanzelf komen thema’s des levens boven, na een meditatie of nadat iemand opeens een song noemt, met betekenisvolle tekst. Er ontstaan altijd gesprekken die inzicht en vertrouwen geven. In wezen willen we het allemaal, meer plezier, inspiratie, passie, vertrouwen, liefde, gelukkig toeval, meer ‘toevallige’ hulp om je heen, meer loslaten, meer luchtigheid, minder forceren en moeten afdwingen. We zijn allemaal levenservaren en hebben ook de nodige luchtigheid.

Tuurlijk zien we ook de zee! Die is nog lekker warm van de zomer nu.

En je slaapt heerlijk in dit soort kamers, tussen de dikke stenen muren, koel in de zomer, onder prachtige oude balken. Gezonde serene sfeer.

Tsja, kijk eens wat er in de wereld gebeurt. We sluiten onze ogen er niet voor. Wat nu een donkere tunnel lijkt, heeft inderdaad een stralend einde. Het vereist wel wat moed, een sprong, om daar te komen. En het besef dat het leven uiteindelijk is bedoeld om te sprankelen. En niets minder dan dat. Goed als je hieraan bij wilt dragen door mee te gaan en de energie van deze reis te verbreiden, zoals wij dat ook heel graag en welbewust doen. Ook jouw manier is helemaal goed, we laten ons graag ook door jou op ideeën brengen! Al hierover uitwisselen: info@keepalivetours.com.

LOGISTIEK

|VERTREK
Begin is op 20 december 2023 en eind is op 27 december 2023. Ja hoor, inclusief Kerst. Je vlucht is niet inbegrepen, mail even voor overleg: info@keepalivetours.com. De eerste stap is je voorlopig en vrijblijvend aan te melden. STO-Garant bericht je dan verder, om je aanmelding definitief te maken.
|PRIJS
1800 euro. Op deze compleet verzorgde week zijn inbegrepen alle inspiratiesessies, alle entrees, overnachtingen, gezamenlijke lokale maaltijden en drank tijdens de maaltijden, alle lunchpicknicks of eettentjes en al het gezamenlijk eilandvervoer. Tussendoortjes of eigen aankopen zijn uiteraard wel voor eigen rekening. Elkaar trakteren op een onderweg kost drie keer niks. Vraag maar raak: info@keepalivetours.com.
|EXTRA KORTING
Ga je mee, dan kun je tot een jaar na deze reis met korting gebruikmaken – indien beschikbaar – in van dit vakantiehuis in Santu Lussurgiu, met wel zeven verschillende soorten stranden, daarvandaan. Kun je je familie of vrienden zelf eens wat moois laten zien!
|RISICO BIJ ANNULERING
Wat betreft je vluchtkosten bij eigen annulering: dien je vluchtkosten in bij je annuleringsverzekering (dus niet je reisverzekering). Zegt de vliegmaatschappij af, dan geeft die je geld terug. Coaching en ervaring geboden. Annuleren wij de reis zelf wegens te weinig aanmeldingen, dan krijg je je geld terug van ons. Je vluchtkosten zijn nog steeds voor je annuleringsverzekering. Stel al je vragen, we hebben hier veel ervaring mee, in de praktijk: 06-11 33 45 11.
|BOEKEN
Zijn je vragen naar tevredenheid beantwoord, dan volgt eventueel een aanmeldformulier. Hierboven zag je al hoe goed je beschermd bent, via de STO Garantie.
|INFO
Stel je vragen over logistiek-Sardinië via 06-11 33 45 11. Of via info@keepalivetours.com.
|STO-VERKLARING
|Nederlands:
Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. Je ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijg je een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.
|Engels:
This booking is covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme at www.sto-garant.nl/en/downloads. You will receive an email from STO Garant (info@sto-garant.nl) containing information about how you can pay for this booking. You will receive a confirmation email from STO Garant for each payment received. You can find all information relating to STO Garant at www.sto-garant.nl/en. |Duits: Dieses Angebot fällt unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de/downloads. Sie erhalten eine E-Mail von STO Garant (info@sto-garant.nl) mit Hinweisen, wie Sie die Entrichtung des Reisebetrags vornehmen sollen. Sie erhalten per E-Mail eine Bestätigung von STO Garant, sobald Ihr Reisebetrag auf dem Treuhandkonto hinterlegt ist. Weitere Informationen über STO Garant stehen auf der Website www.sto-garant.nl/de.

  VOORLOPIG AANMELDEN VOOR DEZE REIS.
  Vul aub in
  en druk op verzend, onderaan.

  •  

  •  

  •